Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מתכננים לשכור רכב לטיול של יום אחד ברחבי רודוס.

אנחנו 4 מבוגרים + ילדה בת שנה לכן ישנו צורך בכיסא בטיחות.

למישהו יש המלצות על רכב מתאים?

להזמין מהארץ? או ישירות ברודוס?

בנוסף אשמח לקבל רעיונות על מקומות יפים לעצור בהם.

תודה

פורסם

כך בחשבון תא מטען למזודות של 4 מבוגרים...

אני שכרתי בארץ דרך אופרן - ניסן מקסימה - תא מטען גדול מאוד מרווחת .

קיבלתי אותה בשדה תעופה .

נראה לי שברודוס תוכל להשיג קצת יותר זול , אבל היה חשוב לי להבטיח רכב גדול כבר בשדה התעופה (2 מבוגרים + 3ילדים + הכיסאות בטיחות + 3 מזוודות ...)

פורסם
כך בחשבון תא מטען למזודות של 4 מבוגרים...

אני שכרתי בארץ דרך אופרן - ניסן מקסימה - תא מטען גדול מאוד מרווחת .

קיבלתי אותה בשדה תעופה .

נראה לי שברודוס תוכל להשיג קצת יותר זול , אבל היה חשוב לי להבטיח רכב גדול כבר בשדה התעופה (2 מבוגרים + 3ילדים + הכיסאות בטיחות + 3 מזוודות ...)

יש לנו הסעה משדה התעופה למלון.

אנחנו מחפשים לשכור רכב שיחכה לנו במלון לכן אין צורך בתא מטען גדול.

פורסם

באיי יוון יש יותר סוכנויות השכרת רכב מאשר חנונות מכולת. נדמה כל יווני שאינו בעל או עובד מלון רוכש 4 מכוניות ומשכיר אותן, ובאמת יש סוכנויות בכל קרן רחוב.

מה שעשיתי ברודוס היה שהזמנתי רכב מסוכן שישב בלובי של המלון. אני הייתי בהרכב של 2 מבוגרים ושלושה ילדים בגילאים 17,15,11, כלומר בעצם 4 מבוגרים וילד. הרכב שקיבלתי היה פיאט פונטו, בהחלט סיפק את צרכינו למשך 3 ימים. העלות היתה בסביבות 50 אירו ליום, אבל זה מהזכרון ומשנת 2007.

הנסיון שלי (מ-2007) הואע שכל קשר בין הכבישים המופיעים במפות לבין המציאות מקרי בהחלט. הכבישים הסלולים היו רק הכביש ההיקפי על החוף, כביש החוצה את האי מדרום לעיר רודוס וכבישי גישה לכמה אתרים מרכזיים. שאר הכבישים נראו כילו הם נסללו במלחמת העולם השניה ומאז לא טופלו, עיו ברמה של דרכי קק"ל בארץ. הפונטו העמוסה שרדה את הדרכים בלי קוי. הדברכ החביב היה שבאותן דרכים גם אין שילוט וכיון שהיה מדובר בתקופה שלפני ימי ה-GPS נאלצתי לסמוך על חוש הכיוון שלי (שפעל לא רע). מדי פעם עצר אותנו איזה רכב לשאול על הדרך, משום מה כל הפונים בנגלית רצוצה שמחו מאד לגלות שיותר קל להם לתקשר אתי בעברית בקיצור - רק ישראלים שרגילים לעשות מילואים העזו לנסוע בדרכים אלה.

קוריוז נוסף הוא הדרך שבה מקבלים ומחזירים את הרכב: מקבלים אותו בבוקר בחניון המלון ובסיום ההשכרה משאירים אותו באותו מקום עם מפתחות בתא הכפפות. באי אין שום בעיה של גניבת רכבים (ובכלל רמת השפיעה נמוכה מאוד, ואם קיימת - מדובר תיירים). נציג חברת ההסברה סביר שכל המשכירים מכירים את כל הציים, וכאשר הם מזהים רכב חשוד הם מדווחים מייד לחברה הרלונטית. כמוכן יש כנראה הסכמי קח ותן בין החברות - מחזיק המפתחות של הרכב שקיבלתי נשא לוגו של חברת השכרה שונה מזו שעמה חתמתי על הסכם השכירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני מספר שבועות חזרנו מכרתים, אני מניח שהעיקרון דומה.

החברות המקומיות להשכרת רכבים מציעות מחירים זולים משמעותית מהמחירים שניתן לקבל בחברות המוכרות והגדולות. יש לשים לב טוב טוב על מה חותמים והאם אתם מקבלים ביטוח מלא, כיסוי על צמיגים, שמשות, מראות וכד'.

אני באופן אישי ממליץ ללכת על מיני-ואן או משהו בתצורה של VW CADDY, סקודה רומסטר וכו'... לחלקן יש 3 מושבים נפרדים על מסילות מאחורה (גם ליטי דרך אגב) ואולי תצליחו להיכנס. לגבי פוקוס סטיישן אינני יודע...

בכל אופן, אנחנו לקחנו ג'ימני פתוחה ל-4 מבוגרים. מיום א' אחה"צ ועד יום ד' בערב (20:00) ב-135 יורו בזמן שבמלון היה דלפק של הרץ שרצו 88 יורו עבור כל יום.... כך שאני מציע לחפש באזור (אנחנו ביקשנו מהקבלה במלון להזמין לנו מונית לעיירה ולנהג המונית הסברנו שאנחנו צריכים רכב להשכרה, ורצוי שיהיו כמה סוכנויות צמודות שנוכל לבחור).

ועוד טיפ - להתמקח להתמקח ושוב פעם להתמקח. במיוחד למבוגרים (הם מתים על זה, הסיכון לעומת צעירים פוחת משמעותית בעיניהם). גם אם אתם מזמינים מהארץ בחברה יוונית באמצעות הטלפון/אי-מייל, מומלץ להתמקח.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אכן הפרינציפ דומה - בכרתים ביקרתי ב-2001 (ורוצה לחזור לשם), אז שכרתי רכב במסגרת עסקה שכללה גם טיסות ומלון - אבל הבנתי את העקרון ולכן ברודוס שכרתי רכ רק ל-3 ימים מתוך השבוע שהייתי באי.

יום אחד נסעתי לצד המהמלון שלי היה ביאליסוס ממערב לעיר רודוס.

את הרכב שכרתי ל-3 ימים:

יום אחד נסעתי למערב האי, כולל עמק הפרפרים ועד מונוליתוס. באותו יום היתה לי ההרפתקה בדרכים שתארתי קודם.

יום אחד למזרח האי, כולל לינדוס (טיפוס רגלי קשה ומהנה, הילדים ירדו על חמורים) ו-7 המעיינות (אפטא-פיגס).

והיום השלישי היה בילוי בפארק המים בפאליראקי (מזרח האי) - מבחינתי עינוי, אבל גן עדן לילדים.

בימים האחרים נסעתי בתח"צ (סבירה בהחלט) לרודוס כאשר מתוכם יום אחד הפלגתי לאי הזעיר סימי, הפלגה של כ-3 שעות בכל כיוון בקרבת החוף הטורקי וכמה שעות טיול באי היפה.

בשעות הערב טיילנו לאורך כביש האשי (כביש החו, המערבי) באזור המלונות - צעידה נעימה מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי ברודוס לפני כמה חודשים ושכרנו רכב -

אומנם זו הייתה פיאט פנדה שפחות רלוונטית עבורך, אך כדי לקבל סדר גודל של המחירים - המחיר

אמור להיות בין 20-30 יורו ליום לרכב מיני. למשפחתית בטח עוד כמה יורו ליום.

אנחנו סגרנו ב 75 אירו ל 4 ימים מנציג של באדג'ט שהיה בלובי של המלון.

אם תשכור את האוטו במקום לכל התקופה תקבל מחיר טוב יותר פר יום.

הנהיגה במקום לא מסובכת והכל די מעגלי, קשה להאבד יותר מידי שם.

הדלק יקר יותר מהארץ - כשאנחנו היינו היה ברוב המקומות 1.8 אירו לליטר אם אני זוכר נכון.

לדעתי יהיה מיותר להזמין את הרכב מהארץ, בעיקר שיש לך העברות למלון ומהמלון.

מכיוון שאין לך צורך במקום גם למזוודות, אני חושב שכל רכב משפחתי יתאים לך.

מבחינת טיולים:

כדאי לנסוע לאקרופוליס בלינדוס וכמובן גם לטייל בעיר העתיקה.

בעיר העתיקה ככל שתכנסו יותר המחירים ירדו - ארנק שעולה בכניסה 20 יורו עולה אחרי 10 דקות הליכה 5 יורו.

כך גם החגורות. כל חנות שתכנס תראה מגוון של זיופים בעיקר של שעונים.

סה"כ המרחבים ברודוס לא גדולים מאוד ואם יש זמן אני ממליץ פשוט לעלות לאוטו ו"לחפש את עצמכם" - להגיע לטברנות

בשביל ארוחת צהריים יותר כיף מאשר לאכול באזור התיירותי (לפחות עבורי).

כנ"ל לגבי כל מיני אתרי טבע ואתרים היסטוריים.

גם לגבי קניות בסופר - להתרחק עם האוטו לאזור המגורים של המקומיים, שם תמצאו סופרמרקט עם מחירים משמעותית זולים

יותר מאשר באזור המלונות.

זה אי שעיקר פעילותו תיירות, אך עדיין אל תתפלאו אם לפני 12 מקומות רבים היו סגורים, הם חיים בקצב שלהם.

בתור חלופה לאילת רודוס בהחלט לוקח בגדול (גם במחיר).

תהנה!

פורסם

משמעות המונח "סופרמרקט" ברודוס שונה לחלוטין מאשר בארץ - זה יותר כלבו לתיירים שמוכר ממים מינאליים, דרך בגדי ים ועד טלפונים סלולריים. וגם מוצרי מזון. באזור המלונות הם זרועים ביחס של 1:1 ויותר לעומת המלונות.

חנויות המזון דומות יותר למכולות של פעם שכבר כמעט לא קיימות בישראל. הגדולות שבהן מזכירות מינימרקט ישראלי מהקטנים. בכל מקרה העסקה שלי היתה HB כך שארוחות הבוקר והערב המשביעות מאוד אכלנו במלון, ובחנויות מזון הצטיידנו בחטיפים לדרך (לחם, גבינה, פירות וירקות). במקרה שלך גם הילדה בת השנה עלולה להצריך תכנון מוקדם, אולי הבאת מוצרים מהארץ.

הערה לגבי שכירת הרכב - מעולם לא נזקקתי למושב בטיחות ברכב שכור, אבל עניין זה עלול לאלץ אותך לשכור את הרכב בחברה יותר גדולה (ויקרה) וכמובן לשלם תמורת המושב. עם הנהיגה של היוונים אסור לוותר על שום אצעי בטיחות, למרות שברודוס הם יותר רגועים מאשר בכרתים.

פורסם

תודה, אני חושב שאוכל להתמודד עם תוספת של כמה יורו על כיסא בטיחות.

חסרון בולט שאני רואה עם הזמנה מהארץ היא שאצטרך לקבוע את תאריך השכרת הרכב מראש.

אני רוצה להשאיר את כל האופציות פתוחות.

אני אשאל את המלון על נציגים להשכרת רכב אולי הוא יוכל לעזור.

בגדול, מה הייתם ממליצים ליום טיול בן יום אחד?

אני חשבתי על עמק הפרפרים העיר העתיקה ועוד משהו קטן.

פורסם

ענו לך רבים.

חודש שעבר היינו ברודוס. החלטנו ספונטית לטייל. השכרנו מסוכנת מחמדה בלובי של המלון (יש בכל מלון גדול) מיני ואן. הרכב עלה 80 אירו ליום כולל ביטוח, צד ג, צד ד, הכל.

קיבלנו את הרכב במלון והחזרנו במלון. החיסרון היחידי שאתה מקבל את הרכב ב8 בבוקר וצריך להחזיר עד 22:00 או משהו כזה. זה מספיק למען האמת, אבל רק שתדע שיום השכרה במלון זה יותר 12 שעות ולא יום מלא.

יש שמה לא מעט רכבים מעניינים להשכרה, רובם קבריולטים ובאחלה מחירים.

שלקחנו את הרכב הנציג לא ממש התעניין בשריטות, הוא אמר לנו לא לדאוג לזה. רק למכות רציניות שהחזרנו את הרכב בקושי העיף עליו מבט.

שים לב שהמחירי דלק שונים מתחנה לתחנה ויש שמה כמה תחנות שפחות מומלץ לתדלק בהן. אני בטוח שהנציג יסביר לך.

ואל תיקח מהם gps, זה בזבוז כסף אחד גדול. יש כביש אחד עם 4 אטרקציות עליו, הנציג ייתן לך מפה עם כל האטרקציות.

עמק הפרפרים היה נטול פרפרים נכון ללפני חודש. אולי זאת לא העונה.

המצודה בלינדוס נחמדה וגם מקום שנקרא 7 המעיינות.

פורסם

באחד הפוסטים שלי ציינתי את המסלולים:

מערב - עמק הפרפרים, יש בקרבתו איזה מנזר עתיק יפה (לא זוכר את שמו). משם המשכנו בדרכי עפר עד שהגענו לכפר שבו התחדש הכביש. חזרנו לאורך החוף. אני הייתי ביולי-אוגוסט, היו הרבה פרפרים.

מזרח - לינדוס (טיפוס די קשה למצודה, אבל אתם צעירים. אם קשה לכם אפשר לשכור חמור). 7 המעיינות.

לגבי העיר רודוס - עדיף להגיע אליה בתח"צ. אם אתם שוהים ברצועת המלונות של איקסיה-יאליסוס זה כמעט מרחק הליכה ברגל, אבל בקייץ יהיה חם, עדיף האוטובוס.

אם יש יום מיותר - אפשר לקחת טיול יום של הפלגה לאי סימי.

קניות - המוצרים האופיניים לרודוס הם מטריות (זולות ואיכותיות, כדאי להצטייד בהרבה) ועניבות.

פורסם

תודה לכולם עזרתם לי מאוד.

פניתי למלון וקיבלתי את הפרטים של הבחור שמשכיר רכבים במלון.

אלו האפשרויות שיש לי:

1. Vw Polo, Skoda Fabia, Citroen C3 or Suzuki Swift A/C is 45,00 euros

2. Peugeot 207, Fiat Grande Punto or Fiat Idea A/C is 50,00 euros

3. Nissan Note or Peugeot 208 A/C is 55,00 euros

על מה כדאי ללכת (4 מבוגרים + ילדה קטנה + כיסא בטיחות)?

אנחנו נהייה בחוף איקסיה, תודה על ההמלצה ניסע לעיר העתיקה בתחבורה ציבורית.

יש לך המלצות על מקום מומלץ לארוחת צהריים בעיר העתיקה?

• תוכן חדש...