Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 2000 קנינו לקראשונה מכונית חדשה, זו היתה יונדאי אטוס.

נהננו ממנה מאד, ולאחר מכן כל 3 שנים החלפנו מכונית, כשתוספת הכסף לא היתה מאד משמעותית.

ב 09' קנינו I20, ולצערי היא עברה תאונה בעת שחנתה ולא הפריעה לאיש, פרט לנהג שיכור ביונדאי אקסנט, שהתנגש באחורי הונדה אקורד והעיף אותה על ה I20.

הנזק הסתכם בזוג דלתות וכנף אחורית, ולמרות שהיה ברור לי שלמרות שקיבלנו ירידת ערך, להגיע שוב למכונית חדשה יהיה מטלה כלכלית כבדה, הועברה היונדאי לחמותי במקום הגולף שלה שהגיעה למצוות.

החלטנו שיותר לא נקנה מכונית, ולכן ליסינג תפעולי נראה לי הגיוני, מה גם שאני זקוק להוצאות בעסק.

בירור קצר בחברות הגדולות הניב 0 תשובות, הם לא סופרים לקוח בודד.

לעומת זאת בחברות הקטנות קיבלתי יחס הוגן, למרות שהובאר שמדובר במכונית אחת, אך מצד שני הנסועה נמוכה.

קיבלתי הצעה מפתה ממאל מור, חברת השכרה וליסינג שבסיסה באשקלון, על שברולט סוניק בת חצי שנה.

את חווית קריעת הניילונים מהמושבים פיספסנו, אך המחיר היה אטרקטיבי מאד.

מאחר ויש לכולנו זכרונות רעים מאד מהאוואו הזוועתית, ערכתי נסיעת מבחן בכזו מכונית, והתרשמתי די לטובה.

את המכונית קיבלנו בתחילת ינואר, עם 22K על מד המרחק, ולאחר חצי שנה ו 5K אפשר לחוות עליה דעה.

נתחיל מהסוף - היא ממש, אבל ממש לא אוואו, וזה כבר טוב.

המכונית היא מדגם הסאדן, מה שאומר סופר מיני עם תא מטען.

למרות שאני לא חסיד גדול של הסופר מיני המוסבות, התוצאה די נעימה לעיין, גם אם לא יצירתית במיוחד.

כניסה למכונית מותירה רגשות מעורבים.

מחד, המרחב הפנימי הוא כשל סופר מיני לכל דבר, לא צפוף אבל מצד שני 4 מבוגרים יחושו קרבה די אינטימית.

המושבים הקדמיים נוחים מאד, בהחלט מפתיע לטובה, כשמושב הנהג מתכוון לגובה, וכך גם גלגל ההגה הפלסטי, שמתכוון גם לעומק, כך שהשגת תנוחת נהיגה טובה קלה למדי.

גם המושב האחורי נוח למדי, למעט המושב האמצעי שמיועד לילדים בלבד.

לוח המחוונים מזכיר את זה של הספארק, רק בהפוך.

מד הסל"ד אנאלוגי ומד המהירות דיגיטאלי, לא אהבתי, אך קריא למדי, גם כשאורות הדרך מופעלים.

פקדי המיזוג\אוורור, מוטות התפעול של המאותתים והמגבים מוכרים משאר מכוניות GM, כולל האינסנייה אפילו.

במרכז לוח המחוונים מצוייה מערכת קול מקורית באיכות סבירה למדי, עם 4 רמקולים, 2 בדלתות הקדמיות וזוג טוויטרים.

המערכת כוללת כניסת USB בתא הכפפות העליון ודיבורית בלוטוס מקורית, עם רמקול חלש מידי.

בכללית, האבזור מכובד וכולל 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות ולא מעט פיצ'רים נחמדים כמו בקרת שיוט, מגביל מהירות ואפילו אפשרות להשארת הפנסים הראשיים דלוקים עד ההגעה הביתה.

כל פנים המכונית הוא על טהרת פלסטיק קשיח, שלפחות הוא רחיץ וניתן לניקוי בקלות.

ואיך היא בנסיעה ?

מנוע האקוטק 1.4 משוכך לתיבה אוטומטית בת 6 מהירויות, זהה לזו של הקרוז והאופל אסטרה.

המנוע טוב בהחלט, חי ואפילו די נמרץ יחסית לנפחו, התיבה איומה.

בשימוש אוטומטי היא בלתי נסבלת, כשכל נגיעה בדוושת הגז גורמת לה להוריד הילוכים, אפילו בשיוט, מה שגורם לרעש מיותר וצריכת דלק גבוהה שלא לצורך.

שימוש ידני הכרחי, ובניגוד לרוב הטיפטרוניקים למינהם, החלפת הילוכים ידנית מתבצעת ע"י דפדוף במתג שמותקן מצדו השמאלי של מוט ההילוכים, לא הכי נוח.

סה"כ הביצועים סבירים בהחלט, ומקבילים לאלו של מתחרותיה בסגמנט.

צריכת הדלק עומדת על ממוצע של 11 ק"מ לליטר, בנסיעה שרובה עירונית.

מחוץ לעיר ההילוך השישי תורם לשיוט שקט ונינוח גם במהירויות גבוהות, וצריכת הדלק עומדת על 15.5 קמ" לליטר.

כל החישובים הם בשיטה העתיקה כי אין מחשב דרך, יש רק בגרסת ה 1.6.

התנהגות הכביש בהחלט מפתיעה לטובה.

לגירסת ה 1.4 הגה הידראולי עם 2.7 סיבובים מנעילה לנעילה, ממש מפתיע לטובה, חד רגיש ומדוייק.

לעומת ההגוי של הקייה פורטה או ה I25, זו ממש התגלות השכינה.

אחיזת הכביש טובה ובקרת היציבות לא ממהרת להתערב, ואם כן רק במצבים קיצוניים, וניתנת לניתוק מלא.

גם הבלמים טובים, למרות העדר בלמי דיסק מאחור, ולא נוטים להתחממות, גם תחת עומס.

נוחות הנסיעה די בינונית, אך שוב, לא נופלת מזו של מיתחרותיה, ולא נשמעים רעשי כביש מוגזמים או הדהוד מהמיתלים.

עונת הקייץ הבאה עלינו הוכיחה שהמזגן מקרר מצויין, ופתחי האיוורור נמצאים במקום הנכון, נדיר במכונית קוראנית בה מעצבי הפנים מגלים בכל פעם יצירתיות בהנחתם.

סה"כ הסונק הוכיחה שהיא מכונית טובה למדי, שרק תמחור כושל בשל הרצון לקרוץ לציי רכב גרם לכשלונה היחסי, ויותר מכל היא מזכירה את שותפתה לפלטפורמה, האופל קורסה.

בחצי שנה שהיא אצלנו, היא לא צרכה מיים או שמן, והתקלה היחידה היתה נורית אור חנייה שנשרפה והוחלפה תוך דקה.

לאור היכולת הדינאמית המפתיעה, מסקרת יותר מכל גירסת ה RS, שאמנם אין לה סיכוי כאן, וחבל.

מרצדס 072.jpg

מרצדס 073.jpg

מרצדס 074.jpg

מרצדס 075.jpg

מרצדס 076.jpg

מרצדס 077.jpg

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתיבה יפה זורמת ולא מעייפת.

בהחלט מפתיעה. הייתי בטוח שהיא זוועה מוטורית לפחות כמו זו שהיא מחליפה. בכל מקרה הפרונט דיי יפה. ולדעתי הגרסה הקצרה גם זורמת יותר בעין.

פורסם

אחלה סיכום.. גם אני נוהג על אחת כזו ואני לא מרגיש את הבעיות שדיברת עליהן בנוגע לגיר.

נוסע עם הרכב גם בעיר וגם מחוץ לעיר. צריכת הדלק באמת קצת דומה למה שאתה מתאר כאן. אולי 1 ל12 בעיר.

מה שכן שכחת לציין זוהי הרכות המוגזמת של ההגה, מרגיש כמו מצב CITY של פיאט פונטו ומאוד מסוכן במהירויות גבוהות.

לי יש מערכת מולטימדיה של MYLINK שהותקנה בשברולט עם דאבל דין מסך מגע,

דיבורית בלוטות, חיבור אייפון לצפייה בוידאו מהאייפון (כולל צפייה בוייז, אבל ללא טאץ'), וגם חיבור AUX ועוד חיבור USB.

המערכת מצויינת אפילו עם רמקולים בסיסיים והשליטה מההגה פשוט נהדרת (גם בבלוטות').

פורסם

אם אתה נוהג על רכב שיש לו מערכת MYLINK אז כנראה שאתה נוהג על סוניק "משודרגת" עם חבילת eco שכוללת בין היתר עדכון לגיר האוטומטי שהיה אמור לפתור את הבעיה שפרחי מתאר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כפי שציינתי, בסוניק 1.6 הגה חשמלי, ואילו ב 1.4 הגה הידראולי, די נדיר בימינו.

ה׳ 1.6 מאובזרת בהרבה וכוללת חישוקים קלים 16׳, זוג רמקולים בדלתות האחוריות, מחשב דרך ועוד.

שוב, תמחור שגוי עקב רצון לקרוץ לציי רכב גרם לכישלונה היחסי.

לו גירסת ה 1.4 היתה נמכרת מלכתחילה ב 85k היא היתה זוכה להצלחה גדולה בהרבה.

פורסם

בקיצור צעצוע חמוד מאוד לפי התיאור.

לפי התמונה והחתימה שלך, ציפיתי לקטילה של הסוניק:wink:

שחיטה לא כשרה המחיר שלה כחדשה (100K שח בערך).

יש אלטרנטיבות יותר טובות בהרבה פחות כסף, אולי צריך לוותר על כל הגאדג'טים (לי אין בעיה עם זה).

זה רכב שבתמכור של 80K שח לאוטומט המאובזר ביותר (1.6 LTזיבי), היה עף כמו לחמניות לדעתי.

פורסם
כתיבה יפה זורמת ולא מעייפת.

בהחלט מפתיעה. הייתי בטוח שהיא זוועה מוטורית לפחות כמו זו שהיא מחליפה. בכל מקרה הפרונט דיי יפה. ולדעתי הגרסה הקצרה גם זורמת יותר בעין.

+ 1 גדול על הכתיבה וגם מסכים לגבי עיצוב ההצ'באק.

לפני מספר שנים שכרתי אבאו למספר ימים בביקור בארץ, בתקופה שעבדתי בחו"ל. המכונית היתה עלובה למדי ולא הותירה בי שמץ עניין לנסות את הסוניק.

בכלל, אולמות התצוגה של UMI תמיד מזכירים לי קניון זול, עם הכל מהכל. מקום שלא עושה חשק להכנס אליו.

העיקר שהבטיחו בפרסומים רשמיים שלהם מלפני שנתיים שהם עומדים לייבא את הקמארו...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נהניתי לקרוא. שברולט-קוריאה של היום, זאת לא השברולט-קוריאה שהתרגלנו אליה. לדעתי היום הם מוציאים רכבים די טובים ומאובזרים ביחס למחיר, לדוגמה הקרוז והספארק המחודשת.

הסוניק, גם לפני העדכון הייתה די טובה והציגה שיפור ע-נ-ק לעומת האוואו שקדמה לה, אך למרות זאת היא הרגישה חצי בשלה. הגיר היה קצת מחוספס ודורש הסתגלות, המנועים היו מרעישים וחסרי נשימה בסל"ד גבוה, האיכות הייתה סבירה ברובה אבל נפלה דווקא בפרטים הקטנים, המתלים השמיעו קצת רעשים, הבידוד היה קצת פחות טוב והנוחות לא הייתה ממש גבוהה. הגרסאות של אחרי העדכון מרגישות הרבה יותר מגובשות ושלמות. בנוסף גם מאובזרות יותר.

בכל מקרה, תהנה מהמכונית.

פורסם

אהבתי איך שתיארת את הרכב ,טוב לדעת שזה שונה מ ה AVEO , צבע יפה בחרתה והחזית נראת יפה האחורה קצת פחות לטעמי, מה שכן הדשבורד מזכיר לי את הראש של דארפ ויידר ,אבל זה כנראה הדימיון שלי . סע בזהירות

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

מצטרף לאלו שאמרו כי הכתיבה שלך מעולה! אני מסכים בהחלט.

נשמע שהאוטו, לפני העידכון בכל מקרה, היה לא מספיק טוב. לא בשל. אבל עדיין לא רע.

אם אפשר, תוכל בבקשה לפרט לגבי העיסקה של הליסינג? תודה מראש.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חלפה שנה (מינוס שבועיים) ו 15K מאז הדיווח האחרון, והגיעה העת לעדכן אתכם, קוראיי היקרים.

לפני כחצי שנה התגלה קושי בתפעול ניצרת ידית ההילוכים, עד שחדלה לתפקד כליל, ונדרשה יד פלדה על מנת ללחוץ עליה.

גם מתיז השמשות חדל לתפקד, וכל נוזל השמשות שמילאתי מצא דרכו לאספלט ולא לשמשה, נזק של 10 ש"ח. :lol:

בטיפול האחרון שנעשה למכונית הוחלפה ידית ההילוכים הסוררת בחדשה וגם מיכל המתיזים, שנמצא סדוק.

בנוסף, גלגל ההגה החל להתקלף בחלקו העליון, וציפוי הפלסטיק החל להתפורר, ובקצב הזה עוד שנה ישאר רק חישוק המתכת..

לא היתה שום תקלת מ"מ (מכונית מושבתת), למעט תיאבונה הבלתי מוסבר לנורות, בעיקר אחוריות.

צריכת הדלק נותרה כשהיתה, ממוצע של 12 ק"מ לליטר, ואילו צריכת המיים והשמן זניחות בעליל.חתולים 069.jpgחתולים 067.jpgחתולים 070.jpg

אני אמור להמשיך אתה עוד כשנה, ואשוב לעדכן אתכם.

שבת שלום לכולם !

פורסם

בקיצור הרכב מתפרק לך בידיים.

בחיים לא הייתי קונה דייהולט אחרי שהיה לי ניסיון רע איתם ולכן אני מופתע שאתה עשית את זה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בקיצור הרכב מתפרק לך בידיים.

בחיים לא הייתי קונה דייהולט אחרי שהיה לי ניסיון רע איתם ולכן אני מופתע שאתה עשית את זה.

לא ממש מתפרקת, אך איכות הגימור שלה לא מסכנת את מעמדן של מרצדס ולקסוס.

המכונית לא שלי, היא הוחכרה ל 3 שנים מחברת מאל מור.

במחיר בו הוצעה ללקוחות פרטיים בוודאי שלא הייתי מביא אותה בחשבון, וסביר להניח שהייתי קונה משהו מעניין מעט יותר.

פורסם
לא ממש מתפרקת, אך איכות הגימור שלה לא מסכנת את מעמדן של מרצדס ולקסוס.

בלשון המעטה. יש ספקטרום רחב מאד בין מה שאתה חווית לבין מכוניות יוקרה - ספקטרום שבתוכו נמצאת, נניח, מכונית עממית שלא מגלה בעיות כאלו? :roll: לשברולט יש עוד כברת דרך כדי ליישר קו עם שאר היצרנים העממיים.

:idea:

• תוכן חדש...