Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכל סוגי הספורט הקיימים שאני לא עושה חשבתי להתחיל לשחות בים. לפני כמה (הרבה) שנים שחיתי שנה בערך בקבוצה, ככה שעבדו איתי על נשימות ועבודה עם הרגליים\ידיים (לא מייקל פלפס, כן?). חשבתי שאני פשוט אגיע לים ואתחיל לשחות אבל גוגל נתן לי 2 תשובות, אחת שאומרת להתחיל לשחות והידע יבוא תוך כדי, והשנייה שאומרת שצריך לקחת קורס שמלמד טכניקות נשימה, יציאה מגלים וכו'. מישהו פה שוחה בים ויכול לשפוך לי קצת מידע?

פורסם

אתה יודע מה קרה להוא שניסה ללמוד שחיה בהתכתבות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מכל סוגי הספורט הקיימים שאני לא עושה חשבתי להתחיל לשחות בים. לפני כמה (הרבה) שנים שחיתי שנה בערך בקבוצה, ככה שעבדו איתי על נשימות ועבודה עם הרגליים\ידיים (לא מייקל פלפס, כן?). חשבתי שאני פשוט אגיע לים ואתחיל לשחות אבל גוגל נתן לי 2 תשובות, אחת שאומרת להתחיל לשחות והידע יבוא תוך כדי, והשנייה שאומרת שצריך לקחת קורס שמלמד טכניקות נשימה, יציאה מגלים וכו'. מישהו פה שוחה בים ויכול לשפוך לי קצת מידע?

כדאי לדעת לשחות :-D

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

וכדאי לקבל מידע על רצועת החוף הרלונטית מבחינת זרמים, מערבולות ושאר מלכודות, ושעות פעילות מצילים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צריך להזהר ממערבולות, סחף, זרמים.

לפעמים תמצא את עצמך שוחה במקום אז קח בחשבון שצריך סיבולת לב ריאה רצינית, לא כמו בבריכה.

תתחיל מהרדודים וגשש את דרכך לעמוקים עם הזמן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני שוחה פעם בשבוע בבריכה (בקבוצה עם מאמן), ומדי פעם בים לאחרונה.

בבריכה אני עושה בערך 1500 מטר באימון של שעה, בקצבים משתנים.

בים אני מרגיש בנוח להכנס בערך 300 מטר 'דוך' ולחזור. כל פעם אני מגדיל קצת את הטווח.

בים השחיה קשה בהרבה מכמה בחינות :

- גלים. זה מאד מפריע לזרימה של התנועות ומקשה על הנשימה. כשאתה מוציא את הראש הצידה לנשום ובדיוק מגיע גל,

אתה יכול למצוא את עצמך נושם מים..צריך ללמוד לתזמן את זה ולהוציא את הפה טיפה יותר גבוה.

- כשאתה מאבד קשר עין עם הקרקעית קשה לך לאמוד את קצב ההתקדמות שלך, ואת הכיוון. מה שאומר שצריך להוציא

את הראש כל כמה תנועות כדי לראות. וזה מעייף. קשה גם לאמוד מרחקים ואנרגיה.

- אם יש סחף רציני אתה יכול למצוא את עצמך שוחה במקום במקרה הטוב או שהים לוקח אותך לאן שהוא רוצה.

אתה יכול לאבד כוחות מהר מאד גם אם אתה בכושר מעולה.

תתחיל בקטן, תוודא שאתה נכנס לים כשהוא שקט יחסית, תשחה בהתחלה קרוב לחוף, אפילו במקביל לחוף.

לאט לאט תקבל בטחון להכנס עמוק, ותדע מה גבול היכולת שלך.

כמובן - משקפת טובה, ורצוי בגד ים צמוד שלא יוצר התנגדות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

http://www.ti-swim.co.il/?catID=38379&siteLang=3

אני גם מתכוון לשחות קצת בים, כי זה כיף בלי קיר, אבל אני אתחיל איפה שיש שובר, כי אני שוחה לבד.

אתה גם יכול להתייעץ עם גולשים ותיקים. הם ממש מכירים את הים.

נ.ב. לגבי משקפת טובה, הזמנתי את זו לשחייה בשמש

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוף, אתמול שחיתי מהדולפינריום, למרינה ובחזרה. בחישוב גס, משהו כמו 3 ק"מ, עם עצירות הליכה, כי בכל שובר יש קטע מאוד רדוד שמוביל אליו. מעבר לזה ששחיתי בתוך תחום השוברים, הים היה מאוד מאוד נוח, עם מעט גלים ובלי סחיפה בכלל. כל כך נוח שגיליתי בדיבד ששחיתי ק"מ יותר ממה שאני שוחה בבריכה (פשוט אין תחושה של מרחק...).

בקיצור, נחמד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב החלטתי קודם כל להיכנס לכושר שחייה לפני שאני יוצא לים. עשיתי מנוי לבריכה, שחיתי בריכה אחת והתעייפתי. חיפשתי בגוגל קצת על תוכניות אימון אבל לא מצאתי. מישהו יודע איך להתחיל? כמה בריכות? כמה זמן? כמה פעמים בשבוע וכו' וכ'ו, כל דבר יעזור לי.

פורסם

אם אתה מתעייף אחרי בריכה אחת לדעתי יש לך בעיה בטכניקה, ולא בכושר.

רוב הסיכויים שמנח הגוף שלך לא נכון והנשימות לא נכונות.

חפש ביוטיוב הדרכות של TI (TOTAL IMMERSION).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בים אני מרגיש בנוח להכנס בערך 300 מטר 'דוך' ולחזור. כל פעם אני מגדיל קצת את הטווח.

אני חייב לציין שהחוק לגבי אופנועי ים אומר שהקו שלהם הוא 300 מטר מהחוף והלאה, כדאי לזכור את זה ולשים לב.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
אם אתה מתעייף אחרי בריכה אחת לדעתי יש לך בעיה בטכניקה, ולא בכושר.

רוב הסיכויים שמנח הגוף שלך לא נכון והנשימות לא נכונות.

חפש ביוטיוב הדרכות של TI (TOTAL IMMERSION).

אכן, וגם אני ממליץ על TI. הדגשים שלהם מאפשרים לשחות גם בעצימות מאוד נמוכה, שזה מאוד חשוב בים, היכן שהחוף עלול להיות רחוק.

רק דבר אחד, לימוד של טכניקה לוקח זמן והשקעה. זה לא קורה מיידית, זה דורש אימון, תרגול וחזרות, ובניגוד לריצה או אפניים, לוקח זמן ומאמץ של השקעה בטכניקה נטו לפני שרואים תוצאות.

הנה שינג'י גומר בריכה של 25 מטר בתשע תנועות (הוא גובה 1.70)

http://www.youtube.com/watch?v=4InLAsnmKhY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וככה הוא שחה לפני שלמד TI:

http://www.youtube.com/watch?v=_FrSTJLN_CY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

בחיים לא עשיתי קורס שחייה בים. לך לים ותראה אלפי שחיינים, נראה לך שכולם עשו קורס שחייה בים?

מבטיח לך שאפילו לא עשירית מהם למדו שחיית ים.

אבא שלי לימד אותי לשחות בתחום השובר גלים, וזהו זה.

הכי חשוב להיות עם הגיון בריא ולדעת לשחות בהתאם למגבלות (של הים ושל השחיין).

פורסם

מצד שני - תראה כמה מיליוני נהגים יש בכביש שלימדו אותם רק לתפעל את הרכב. זה אומר שהם יודעים לנהוג ?

שקורס נהיגה מתקדמת לא היה משפר להם את הנהיגה בצורה משמעותית יחד עם הסיכוי להמנע מתאונה ?

ברור שאפשר לשחות בלימוד עצמי, זה פשוט יהיה הרבה פחות נכון ויעיל מלימוד מתודי ואימונים קבועים.

לצורך הדוגמה - אני כל חיי בערך הייתי במצב שידעתי 'לשחות' כמו הישראלי המצוי, עושה הרבה רעש ובלאגן, מתקדם לאט,

ומגיע מתנשף וגמור לקצה הבריכה אחרי בריכה אחת.

ואז עשיתי קורס שיפור סגנון (שזה בעצם לימוד מאפס כמעט), ואחרי 10 שיעורים של שעה שחיתי כבר 60 בריכות בשעה.

אין מה להשוות בכלל את הקלות והמהירות שאני שוחה היום לעומת מה שהיה לפני שלמדתי.

ולגבי השחיה בים - אם יש לך טכניקה נכונה בבריכה היא נכונה גם בים, רק שבים נוספים עוד כמה אלמנטים מקשים שהוזכרו קודם.

אין בעיה להתמודד עם זה לבד, אבל בהדרגה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...