Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חם לי - או פתרונות לחום ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, עוד לא התחיל הקיץ ואני כבר סובל ברמות מפחידות ברכב.

הרכב בצבע שחור עם מושבי עור שחורים, סיוט שלא יאמן, הרכב עומד כל היום בשמש ולא תחת חניה מקורה

או משהו כזה, וכשנכנסים לרכב מקבלים פשוט כוויות חום, ולכל מקום שנוסעים אחרי שהרכב עמד בשמש

למרות שהמזגן פועל על המקס' מגיעים רטובים בגב.

בזמן הקרוב קודם כל אני אעשה ציפוי חלונות הכי שקוף שיש (לא רוצה לפגוע ביופי של הרכב עם מדבקות שחורות :roll:)

סביב כל הרכב בתקווה שזה יעזור להוריד טמפ' בזמן עמידה של הרכב.

עכשיו לשאלה שהכי עניינה אותי:

קירור במושבים

ברכב יש כבר חימום במושבים מקורי, המושבים עצמם מחוררים ז"א שיש פתח ליציאת אוויר במידה ויהיה קירור

הבנתי שקירור מושבים עובד ע"י מאוורר קטן שיושב תחת הריפוד של הכסא סך הכל 2 מאווררים בכיסא, אחד בגב ואחד למטה.

מה דעתכם בנושא? אפשרי להזמין 4 מאווררים ולחבר אותם למתג מקורי שאני אקנה (זהה לזה של החימום)

ששולט על מהירות לכל כיסא בנפרד?

סתם דוגמא בלקסוס אלו המאווררים שיושבים מתחת לכיסא (קישור)

מי שיש לו קצת יותר ידע בנושא מוזמן להגיב\לענות\לעזור.

- וכמובן שאני אלך לבעל מקצוע לעשות עבודה כזו ברכב כזה.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב אצלי גם מצוייד בחימום\קירור מושבים אבל כרגע כל העסק אצלי מנותק ולא פעיל.

אני כן אגיד לך שמקריאה בפורומים שונים הקירור מושבים בדרך כלל שווה לתחת ולא באמת אפקטיבי ביום חם, האפקטיביות הגבוהה ביותר זה המזגן.

מה אתה כן יכול לעשות כדי לקרר במידה ניכרת את הרכב זה להחנות אותו עם הסאנרוף פתוח (לא לגמרי, מספיק לפתוח במצב שהוא עולה למעלה ויוצר חריץ של איזה 3-4 ס״מ).

במידה ויש אפשרות להשאיר גם חריצים פתוחים בחלונות.

אני תמיד חונה כך בימים חמים, זו מונע התחממות יתר של העור וכו׳ והרכב מתקרר תוך 20-30 שניות לאחר ההתנעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני כן אגיד לך שמקריאה בפורומים שונים הקירור מושבים בדרך כלל שווה לתחת ולא באמת אפקטיבי ביום חם, האפקטיביות הגבוהה ביותר זה המזגן.

מהנסיון האישי שלי, זה לא מה שיהפוך את היום שלך לנהדר אם אין לך מזגן, אבל זה בהחלט הופך את החיים עם מושבי עור רותחים להרבה יותר נעימים.

אני גם ממליץ בחום להתארגן על הדבר הזה מאלומיניום ששמים בשמשה הקדמית, הבדל של שמיים וארץ.

הנה התמונה הכי טובה שהצלחתי למצוא:

6917041121597031.jpg

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

חלונות שחורים ומגן על השמשה הקדמית, או שתשים סדין על הגג שיכסה גם את כל החלונות ותסגור עליו את הדלתות, שלא הייתה לי חניה מקורה הייתי עושה את זה וזה פעל מצויין.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מחזק לגבי השחרת חלונות ומגן קדמי "אלומיניום" כזה.

עד שלא היה לי הרכב הקודם שהיה מושחר בצורה רצינית לא הבנתי כמה זה משפיע - ההבדל הוא שמיים וארץ.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הרכב הקודם היו כולו מושחר באחוז הכי גבוהה שיש, את ההבדלים עם השחרה ובלי אני יודע כבר

אני צריך רק למצוא זמן מתאים ללכת עד לנהריה ולקבוע תור אצל יוסי שם

הקירור במושבים הוא דווקא פתרון טוב לדעתי, בנסיעה בלקסוס זה אשכרה עובד ועוזר, שם אני לא יוצא מהרכב

עם חולצה רטובה בגב או מפשעות רטובות :-D

המגן שמש מאלומיניום שוכב אצלי בבגאז', אני לא כל כך אוהב התעסקות למרות שזה עניין של שניות :oops:

בכל מקרה האוטו מרגיש כמו כדור אש כשנכנסים אליו אחרי שהוא עמד בשמש

להשאיר את הסאן רוף פתוח קצת מפחיד אותי בגלל שמחוץ לבית יש לי כל מיני חיות מוזרות כאלה,

ברכב הקודם ספיידרמן ענקי לדוגמא הפתיע אותי באמצע נהיגה וזה היה מפחיד :evil:

Arcticat DVX400 2008

פורסם

נדמה לי שאמיגר בדק את הסוגייה של התחממות ומצא שיש השפעה גדולה למשטחים עליהם מוקרן חום ישיר. מכאן נובעת המלצה פשוטה להתקנת וילון אחורי שלא יפגע יותר מדי בראות, אולי יש לך כזה מקורי. את המשטח של ה"אלומיניום" החזק ברכב ולא במיטען

ואז לא תתעצל.

ודאי יש עוד דרכים אך מתחילים במובן מאליו.

פורסם

הנה עוד רעיון, סדין לבן על המושב כשאתה עוזב את הרכב, ככה המושב לא יקלוט חום, זה+השחרה של החלונות (חזקה מאחור ועדינה מקדימה, למען כוחות הרשע (בוחנים\שוטרים) לא יטרידו, + וילון אחורי + צילון קדמי, והרכב שלך יהיה קר כמו מקרר מקולקל :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מילת הקסם היא "צל".

ככל ששטח החלונות של הרכב יהיה חסום\סגור\מכוסה\מוצל, כך תהנה מטמפ' הגיונית בתא הנוסעים תוך זמן קצר *מאוד* מהכניסה לרכב והפעלת המזגן.

שילוב של שטח שמשות (שקופות) ענק + מושבים שחורים הוא שווה ערך לדבר הזה:

kolet-shemesh.gif

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי הבעיה היא אחרת..

החלונות האחוריים מושחרים, בשמשה הקדמית אני שם צילון - אבל נכנסת שמש מהחלונות הקדמיים שלא מושחרים ובכל זאת מחממת את המושבים ואת האוטו.

יש פיתרון פרקטי להסתרת החלונות הקדמיים בחנייה?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

כסה את השמשות ושים כיסוי על הרכב. זה פיתרון זול ומצויין לרכב מתחמם בחנייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה שאני עושה זה לכסות את כל הדשבורד עם 2 מגבות. עובד נהדר. אמנם הרכב עדיין חם, אבל לא כאילו נפלת לסיר מרק

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ניסיתי את הקטע עם הסאן רוף היום, השארתי אותו פתוח בזווית כזו.

ניחשתם נכון הרכב עדיין היה לא פחות מלוהט

אני חושב שכשאני אשחיר את החלונות אני אעשה גם את השמשה הקדמית עם מדבקת ננו כזו שקופה לגמרי

הבנתי שזה אמור לעזור במידה מסויימת..

Arcticat DVX400 2008

פורסם
מחזק לגבי השחרת חלונות ומגן קדמי "אלומיניום" כזה.

עד שלא היה לי הרכב הקודם שהיה מושחר בצורה רצינית לא הבנתי כמה זה משפיע - ההבדל הוא שמיים וארץ.

ליביו

מחזק פעמיים.

אך ורק מגן שמש קדמי יעזור לך במקרה הזה, אצלי ברכב כבר שנים זהו אביזר חובה. (גם אצלי כל הרכב מבפנים זה עור).

חלונות אחוריים מושחרים, וילון אחורי, ומגן שמש ענק בחלון הקדמי, מומלץ ל"השקיע", ולקנות את גירסאת הקרטון הקשיחה המגיעה בכמה גדלים, ואטומת מעולה, מחזיקה אצלי ברכב כבר למעלה מ 6 שנים.

בהצלחה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...