Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

ברשותי בורה V5 במצב מכני מעולה, עם 178K קילומטר.

שלשום עשיתי לה טיפול (פילטר שמן, שמן, פילטר אוויר, פלגים, ועוד איזה תיקון קטן בציריה) ומאז אני מניע את האוטו, מניע חלק, אחרי נסיעה של חצי שעה בערך כיביתי את המנוע, ואחרי 2 דקות נכנסתי לאוטו שוב, אני מנסה להניע, רואה את הסלד של המנוע עולה קצת בגלל הסטרטר(אני יודע שזה נתון חשוב, כי אם לא רואים שהסל"ד עולה זה אומר שחיישן שם התקלקל) אבל לא מניע....

פאדיחה רצינית!!! אני בתחנת דלק, או שסתם יושב עם חברה שלי באוטו, והוא לא מניע לי! אני צריך לחכות רבע שעה עד שהוא יניע וגם אז אני צריך לפמפם את הגז והוא נחנק ומשתגע ויש ריח מסריח מהאגזוז והוא משפריץ שמן נראה לי.

אם אני מחכה יותר מחצי שעה, הוא מניע כמו חדש, כאילו לא קרה כלום.

מה זה יכול להיות, חבר'ה ?

האם זה יכול להיות בגלל משהו שעשו בטיפול ?

האם מסוכן לנסוע ככה ?

תודה רבה לעוזרים :)

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ייתכן שזה חיישן קמפשט. ממליץ לגשת למוסך מקצועי לדיאגנוסטיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ייתכן שזה חיישן קמפשט. ממליץ לגשת למוסך מקצועי לדיאגנוסטיקה.

תודה רבה על התגובה המהירה :)

יכול להיות שזה התחיל רק אחרי הטיפול ???

זה לא קרה לי מעולם ברכב הזה...

והאם מסוכן לנסוע ככה ברכב ?

פורסם

בטיפול החליפו לך מצתים? (אולי שמו מצתים לא מתאימים?)

הייתה לי בעיה דומה בגולף V5, רק שזה היה קורה לפעמים גם שכמנוע קר. בדרך כלל אחרי פעם שניה היה מניע ללא בעיה. במקרה שלי לא היה מסוכן כי הרכב לא היה נכבה בזמן הנסיעה. אם אצלך נכבה בזמן הנסיעה זה כל מסוכן כי אפשר לאבד הגה או בלמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בטיפול החליפו לך מצתים? (אולי שמו מצתים לא מתאימים?)

אכן, בטיפול הוחלפו פלאגים. הפלאג שהוצא הוא פלג NGK עם סמל של AUDI\VW 2 אלקטרודות, ונכנס במקומו אותו פלאג של NGK אבל עם 3 אלקטרודות (הבנתי שזה עדיף)

הרכב לא נכבה בזמן נסיעה, הוא נוסע כמו חדש, אין שוב בעיה ושום תקלה.

ד"א, הפלאגים שהוצאו מהמנוע הם הפלאגים שיצאו מהחברה, המנוע הזה דיי חדש, מיבוא.

פורסם

אתה בטוח ששמו לך מצתים נכונים?

כמו כן: כאשר אתה מנסה להניע והרכב לא מניע - מה קורה? הסטרטר פשוט עובד על סרק ומנוע לא מנסה להתחיל לעבוד?

פורסם
אתה בטוח ששמו לך מצתים נכונים?

כמו כן: כאשר אתה מנסה להניע והרכב לא מניע - מה קורה? הסטרטר פשוט עובד על סרק ומנוע לא מנסה להתחיל לעבוד?

שמו מצתים של NGK, ראיתי בעיניים שלי, הם נראים בדיוק אותו דבר כמו מה שהוציאו, רק שלחדשים יש 3 אלקטרודות.

כשאני מנסה להניע, הסטרטר פשוט מנסה ומסתובב בלי הפסקה, אבל כאילו אין ניצוץ, המנוע לא רוצה להתחיל לעבוד.

עריכה: זה הפלאג המקורי שהוצא מהרכב:

yi2mndgg2min.jpg

פורסם

כשאני מנסה להניע, הסטרטר פשוט מנסה ומסתובב בלי הפסקה, אבל כאילו אין ניצוץ, המנוע לא רוצה להתחיל לעבוד.

בדיוק ככה היה אצלי. אצלי זה היה קורה לפעמים ובדרך כלל בפעם השנייה היה מניע. ייתכן מאוד שזה החיישן המדובר.

אחרי מספר ניסיונות זה כן מניע או שאחרי ניסיון אחד שזה לא מניע אתה מפסיק לנסות?

גש למוסך מקצועי לדיאגנוסטיקה.

פורסם
בדיוק ככה היה אצלי. אצלי זה היה קורה לפעמים ובדרך כלל בפעם השנייה היה מניע. ייתכן מאוד שזה החיישן המדובר.

אחרי מספר ניסיונות זה כן מניע או שאחרי ניסיון אחד שזה לא מניע אתה מפסיק לנסות?

גש למוסך מקצועי לדיאגנוסטיקה.

בד"כ אני מפסיק לנסות, אבל כשכן ניסיתי, הוא הניע בסופו של דבר(אחרי שהחזקתי את הסטרטר כמה שניות ארוכות), וכשנתתי גז הוא נחנק והוציא עשן נראה לי(לא ראיתי אבל היה ריח חזק ומסריח של שמן) כאילו המנוע מוצף, ואחרי שהצלחתי להחזיק אותו מונע הסל"ד היה גבוה (כמו שהמנוע מתחמם בבוקר) וכשהתחלתי לנסוע נסע חלק.

פורסם

לא היו לי תופעות מעבר לניסיונות התנעה. ייתכן שאצלך משהו אחר ממה שהיה אצלי או יש איזו תקלה בנוסף.

אם לא מניע, תמתין 5 שניות ונסה שוב. אל תחזיק סטרטר הרבה זמן.

פורסם
לא היו לי תופעות מעבר לניסיונות התנעה. ייתכן שאצלך משהו אחר ממה שהיה אצלי או יש איזו תקלה בנוסף.

כמו שאמרתי, זה לא הגיוני שבדיוק אחרי הטיפול נהרס לי החיישן.

חוששני שהוא שם לא יותר מדי שמן.......

פורסם

מפלס שמן אתה יכול לבדוק בקלות. איפה טיפלת ברכב?

פורסם
מפלס שמן אתה יכול לבדוק בקלות. איפה טיפלת ברכב?

במפלס השמן לא נראה כאילו יש יותר מדי, גם קשה לראות כי השמן חדש.

אני מטפל במוסך מורשה בעכו.

פורסם

אם זה מורשה יבואן, סביר להניח ששמו לך פלאגים נכונים. לגבי שמן, לפי מה שאתה כותב אני מניח שאין עודף.

חזור עליהם לדיאגנוסטיקה.

פורסם
אם זה מורשה יבואן, סביר להניח ששמו לך פלאגים נכונים. לגבי שמן, לפי מה שאתה כותב אני מניח שאין עודף.

חזור עליהם לדיאגנוסטיקה.

תודה רבה על התשובות הענייניות צבי.

זה מה שאני אעשה בראשון על הבוקר.

יש לי עוד שאלה קטנה, כשאני מנסה להניע, רק לסובב את המפתח וזהו ? או שצריך לתת קצת גז ?

וכמה זמן בערך להחזיק את הסטרטר ? אני לא רוצה שהוא יהרס...

• תוכן חדש...