Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדיי פעם יוצא לי איכשהו להיתקל במישהו שמטיף לי שאופנוע זה דבר מסוכן, מחריד ובעצם מלכודת מוות. הנה דוגמה, אני משוחח עם מישהי במטרה להכיר אותה והיא אחות במקצועה. אז בין הייתר היא מספרת לי שהיא מפחדת פחד מוות מאופנועים כי יצא לה לטפל בהרבה רוכבים שנפגעו.

אז קודם כל, אני לא משתולל, לא חושב שאני בסרט "המהיר והעצבני" ולא מנסה להוכיח שום דבר לאף אחד על הכביש. אחרי הכל אני לא בן 16 שההורמונים משתוללים ורוצים להרשים את הבנות. אני מודה שככל שמתבגרים בגיל ככה הנטייה לעשות שטויות פוחתת.

אני יודע שאופנוע זה כלי לא בטוח מטבעו, אני לא מתכחש לכך כלל וכלל. מצד שני, מה כן בטוח במדינה שלנו? אתה יכול ללכת לבנק ופתאום איזה חמום מוח נכנס לבנק ומרסס כדורים לכל עבר, אתה יכול להיות באוטו ואיזה חמום מוח שדקר למות את אמא שלו וגם את חברתו לחיים נכנס בך ודוקר גם אותך.או בכלל, המקרה המאוד מצער של לי זייתוני זכרונה לברכה שהייתה מתאמנת, שומרת על תזונה יוצאת מן הכלל ונדרסה למוות על ידי שני מפלצות בני בליעל כאשר הייתה בדרכה מוקדם בבוקר לעבודה בחדר כושר. רק לפני מספר שבועות, חבר טוב שלי מאנגליה בן 50, נפטר על שולחן הניתוחים בזמן ניתוח לב פתוח מסיבוך שנבע מהקרנות שקיבל כטיפול בסרטן בצעירותו. הוא רכב על אופנועים מאז גיל 18. אתמול ילד בן 10 נדרס על אופניו כאשר רכב לחוג ביישוב שלו.

אז אני שואל, האם יש עירבון כלשהוא למשהו בחיים האלה? האם מישהו יכול להבטיח לי שהימנעות מאופנועים לחלוטין תאפשר לי להגיע לגיל שיבה טובה? אני גם ככה צמחוני, ממעיט בשתייה של סודה, לא מעשן, לא שותה ולא משחק סנוקר.

בסופו של דבר, שום דבר לא נשאר לנצח, גם לא קור חודש נובמבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין אחריות לשום דבר בעולם הזה,ויותר קל לנו לשנן את המשפט ש"ברכב יש ארבעה גלגלים וזה יותר בטוח".

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אני המאניק שיגיד שרכיבה על אופנוע מגבירה את ההסתברות שיקרה משהו (כץ וגרג'ובה כמובן)!

למרות שאני מתכוון להוציא בעתיד רשיון ואבי רוכב כבר מספר שנים על קטנועים, ואף נפל כאשר מישהי נכנסה בו מאחורה (ברמזור!).

JL Audio

פורסם
מדיי פעם יוצא לי איכשהו להיתקל במישהו שמטיף לי שאופנוע זה דבר מסוכן, מחריד ובעצם מלכודת מוות. הנה דוגמה, אני משוחח עם מישהי במטרה להכיר אותה והיא אחות במקצועה. אז בין הייתר היא מספרת לי שהיא מפחדת פחד מוות מאופנועים כי יצא לה לטפל בהרבה רוכבים שנפגעו.

אז קודם כל, אני לא משתולל, לא חושב שאני בסרט "המהיר והעצבני" ולא מנסה להוכיח שום דבר לאף אחד על הכביש. אחרי הכל אני לא בן 16 שההורמונים משתוללים ורוצים להרשים את הבנות. אני מודה שככל שמתבגרים בגיל ככה הנטייה לעשות שטויות פוחתת.

אני יודע שאופנוע זה כלי לא בטוח מטבעו, אני לא מתכחש לכך כלל וכלל. מצד שני, מה כן בטוח במדינה שלנו? אתה יכול ללכת לבנק ופתאום איזה חמום מוח נכנס לבנק ומרסס כדורים לכל עבר, אתה יכול להיות באוטו ואיזה חמום מוח שדקר למות את אמא שלו וגם את חברתו לחיים נכנס בך ודוקר גם אותך.או בכלל, המקרה המאוד מצער של לי זייתוני זכרונה לברכה שהייתה מתאמנת, שומרת על תזונה יוצאת מן הכלל ונדרסה למוות על ידי שני מפלצות בני בליעל כאשר הייתה בדרכה מוקדם בבוקר לעבודה בחדר כושר. רק לפני מספר שבועות, חבר טוב שלי מאנגליה בן 50, נפטר על שולחן הניתוחים בזמן ניתוח לב פתוח מסיבוך שנבע מהקרנות שקיבל כטיפול בסרטן בצעירותו. הוא רכב על אופנועים מאז גיל 18. אתמול ילד בן 10 נדרס על אופניו כאשר רכב לחוג ביישוב שלו.

אז אני שואל, האם יש עירבון כלשהוא למשהו בחיים האלה? האם מישהו יכול להבטיח לי שהימנעות מאופנועים לחלוטין תאפשר לי להגיע לגיל שיבה טובה? אני גם ככה צמחוני, ממעיט בשתייה של סודה, לא מעשן, לא שותה ולא משחק סנוקר.

אני אביא לך דוגמא :

אם קרן פנסיה לא הייתה חובה בישראל, כמה אנשים ניראה לך היו עושים אותה עצמאית? אני מנחש שאחוז מאוד נמוך. ולמה? כי לאנשים קשה לדמיין אותם שהם מגיעים לגיל מופלג בדיוק מאותם סיבות שהזכרת. אבל מה במציאות ? 99.99999 מהם נשארים בחיים, ואז מה? נשארים עם ה -*** ביד.

אף אחד לא מבטיח לך גם שאם תיסע בטנק אתה לא תהרג, אבל כשאתה נוסע באופנוע אתה מגדיל את הסיכויים פי כמה וכמה. מתאים לך? אחלה. אבל אל תמציא לעצמך תירוצים שזה בטיחותי.

ודרך אגב, אני לא יודע אם יצא לך לראות פצועים קשה של תאונות דרכים, אבל בהרבה פעמים, מוות זה דווקא האופציה לא הכי גרועה שיש...

פורסם

אז עכשיו יש לך את כל הסיכונים האלו וגם את הסיכוי לאכול אותה על אופנוע. כמו שהסברתי לך פעם, אם יש לך סיכוי - נניח - של 50% למות מסרטן, ויש לך סיכוי של 50% למות על האופנוע, זה רק אומר שיש לך 25% סיכוי לשרוד. סיכון זה דבר מצטבר.

היה לי רומן קצרצר עם אופנועי כביש, אחרי כמה חודשים הבנתי שזה לא שווה את זה ועברתי לשטח. העניין הוא, שכולכם מדחיקים את הסיכון. זה מה שאני הייתי עושה, וזה מה שאתה עושה עכשיו, ואם תכנס לפול גז תראה פורום שלם של אנשים שהפכו את זה לאומנות. הסטטיסטיקה לא משקרת, והרוכבים האחראיים, השקולים והטובים שבנמצא גם התמזגו איתה בנסיבות מצערות. תמיד הייתי אומר, "אבל אני זהיר, ממוגן ואחראי". אבל גם זה לא עוזר.

אז במקום לעשות רציונליזציה, תנסה פעם לעמוד כמו גבר, להביט בנתונים ולהגיד: יש לי סיכוי של X להיות נכה. יש לי סיכוי של Y למות. רוב הסיכויים שאני אפצע. אני לוקח את הסיכון בשמחה. אני מאחל לך שלא תצטרך לעשות חשבון נפש על זה אחר כך, ולחשוב אם באמת היה שווה את זה.

מעבר לעניין הזה, איך אפשר להנות ממשהו כשהנהגים מנסים להרוג אותך, הביטוח קורע אותך, המוסך עושק אותך, השוטרים מטרידים אותך והגנבים גונבים ממך? רוכבי אופנוע פשוט נמצאים בתחתית שרשרת המזון. אפילו דעת הקהל חושבת שהם זבל. מצטער, אבל לא הייתי מוכן לחיות ככה. זה לא מתאים למארג החיים העדין שלי. יותר מדי כאב ראש וסיכון, בשביל מעט מדי פאן בין לבין (וגם הפאן שאתה מקבל הוא מהסוג שאתה עושה עליו חשבון נפש בסוף הרכיבה). לא רוצה חיים כאלו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

פות"ש, אופנוע זה מסוכן, זה כלי מוות, כל רכיבה היא עם רגל אחת באדמה, לא משנה כמה זהיר ומיומן אתה חושב שאתה, הנהג התורן ידאג להזכיר לך איפה מקומך, אי שם בתחתית, על האספלט.

אם נראה לך לרגע שאתה בטוח על הכביש ולו רק בגלל שאתה לא נער טיפש או מחפש ריגושים אז אתה טועה ובענק.

ההתרסקות שלך תגיע, השאלה היא רק מתי, וכמה כואבת היא תהיה.

סליחה שאני בוטה אך זה חובה על מנת להעביר לך מסר חד וברור. כל מה שרועי כתב זה נכון ואני חוויתי את זה על בשרי.

וברשותך אקנח במספר תמונות מהניסיון המר שלי.

באותה רכיבה הייתי רגוע ונסעתי על פי כל החוקים והנהלים, ממש רוכב השנה אך זה לא מנע מהרכב הפוגע להתפרץ לנתיב שלי ולבלום בלימת פתע ולפרק לי את העצמות.

אם הייתה לי היכולת הפיזית, הייתי ממשיך לרכב, כי אין דבר דומה לאופנוע ולהרגשה שהוא מעניק אך יחד עם זאת תמיד ידעתי שאני בתחתית של התחתית, נמלה על הכביש שמחפשים להוריד אותה כי היא מפריעה בדרך.

אם אתה מבין את כל החסרונות, אז אתה ממש לא אמור להתרגש מהערות של אחרים.

ושרק תדע רכיבות בטוחות.

IMG_2951.JPG

IMG_2952.JPG

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אופנוע זה מסוכן :-D

אני יכול להבין אותך. רכבתי במשך למעלה מעשור על כל אופנוע אפשרי כולל אופנועי היפר ספורט משודרגים.

הייתי מגהץ את מלכישוע, ים המלח, הגליל, הערבה, כביש העניבה ורמת הגולן על בסיס שבועי.

אי אפשר לתאר את החוויה למי שלא רכב.

נכון, זה מסוכן, והכרתי כמה רוכבים שנהרגו, אבל כל פעם שהנעתי את האופנוע, חזרתי לחייך.

אחרי שהתחתנתי הפסקתי לרכב בלחץ האשה, לצערי.

פורסם

הניתוח שלך שגוי מעט.

זה נכון שאופנוע זה מסוכן וגם יכול להיות שתיכנס לבנק ויירו בך וגם יכול להיות שברגעים אלה ממש התקרה של הבית שלי תקרוס עלי.

אבל המפתח פה הוא הסתברות.

מה הסיכויים שתעבור בין 2 נתיבים הנהג לא ישים לב ו..זהו-מקרה שקורה לי לא מעט שאופנוענים עוקפים מימין ועוברים בין 2 הנתיבים.

מה הסיכויים שנהג שיכור כלשהו ייכנס בך ויעיף אותך ואת האופנוע שלך לתעלת ביוב הקרובה?-סיכוי יותר גבוה בהרבה מזה שהוא יעיף אותי עם האוטו שלי(4 גלגלים).

מה הסיכויים שתחליק על כתם שמן-גבוהים.מה יקרה לי אם אני אחליק עם האוטו על כתם שמן-מקסימום אשפשף את המעקה בטיחות.

מה הסיכויים שתחליק בחורף בעת ביצוע בלימת חירום-יש סיכוי.מה הסיכוי אצלי? א-פ-ס.

הבנת את הקטע...

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני אף פעם לא מאלה שיש לו משהו נגד תורמי איברים (אופנוענים). אני חושב שמדובר באותם האנשים כמו הנהגים, רק על כלים אחרים. על כלים יפים, מרשימים ואם לא הייתי מפחד, כבר מזמן הייתי רוכב על אופנוע נחמד.

הבעיה שלי עם לרכב על אופנוע, זה שלא משנה כמה אתה טוב ומקצועי, אתה יותר חשוף לטעויות של אחרים (כמו במקרה של ליאור, שאני מאחל לו שזו תהיה הפציעה האחרונה שלו בחיים). זה ככה גם ברכב, אבל לא כמו באופנוע. זה הכל.

כמו שרועי כתב, יש שני סוגים של רוכבים. אלה שהשלימו עם הסיכון שהם לוקחים (וזה בסדר גמור), ואלה שמנסים לתרץ ומשלים בעיקר את עצמם. אופנוע זה כלי פחות בטיחותי, נקודה. זה לא הופך את האדם שעליו לפחות טוב, או פחות חכם. זה פשוט מישהו שיש לו סיבה להיות על האופנוע (פקקים, דלק, אהבה) והוא מוכן לקחת את הסיכון.

זו דעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני עובד בסניף פיצה דיי גדול, יודע מה משותף ל 20 שליחים בגילאים שונים, עם ניסיון רכיבה שונה, מהירים יותר,מהירים פחות?

כולם אבל כולם עשו תאונה בזמן רכיבה על אופנוע, חלק מהתאונות היו יותר קשות וחלק נגמרו בשיפשופים . אבל הבנת את הרעיון.

סע כמה ואיך שבא לך, אל תחשוב לשניה שאתה חסין ולך זה לא יקרה.

אם אני עושה תאונה, יש לי כריות אוויר ושילדה שתגן עלי .מה יש לך?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

קבוצת האופנועים מתחקלת ל-2 קבוצות, קבוצה הראשונה אלו שכבר הספיקו ליפול, והקבוצה השניה אלו שהם בדרך ליפול,

אני גם רכבתי על קטנועים, וגם עבדתי על קטנועים, ואתה חייב להבין כמה שלא תהיה נהג טוב, זהיר, אחראי, עדיין יבוא מישהו שיכור או המפגר ובגלל טעות שלו יכנס בך ב- 50 קמ"ש בזמן שאתה עומד ברמזור ויעיף אותך לעזאזל

אני פתחתי בזמנו שרשור התיייעצות שאני הייתי רוכב אופנוע והייתי מעורב בתאונת דרכים שלא באשמתי בכלל, יצא שאני התגלגלתי כמו סמרטוט איזה 20 מטר, הקטנוע שלי עם נזק של 34 אלף שקל, והגברת שבגללה קרתה התאונה יוצאת מהרכב ואומרת לי תקום מהרצפה אתה סתם משחק אותה בשביל הביטוח, הביטוח שלה שילם לי הכל עד השקל האחרון בגלל שהוכחתי שהיא הייתה אשמה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ככה אמרה לי, קיללתי אותה בחזרה מטח קללות כמו שלא קיללתי אף אחת, מה שיותר מעניין שהיא הזיזה את הרכב שלה הצידה אחרי התאונה, אמרתי לה אסור לך לעשות את זה, והיא בשלה הזיזה את הרכב לצד הכביש(הרכב שלה לא הפריע לתנועה) אחרי זה היא סיפרה 2 סיפורים שונים למשטרה שרשומים בפרוטוקול של החקירת משטרה, ותודה רבה למשטרה המסריחה שלנו שסגרה את התיק כי אין אשמים בתאונה למרות השקרים שלה, והזזה של הרכב כדי שהמשטרה לא תדע את הסיבה האמיתית לתאונה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מצד אחד זה באמת מסוכן יותר אבל מצד שני לא רק שזה כיף אלא ז גם מוריד את הסיכוי שלך למות ממחלה או מזקנה כי מתים רק פעם אחת.

אישית אין לי בעייה עם דברים מקצרי חיים כי ממילא נמות בסוף אז לפחות נהנה מהחיים. הבעייה האמיתית היא אם אתה נפגע ונשאר נכה בי אז זה גהינום עלי אדמות לך ולסובבים אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מנסיון של שנתיים בתור שליח על קטנוע אני רק אוסיף ואומר מנסיוני את הדבר הבא:

אם אתה מחליק\נופל\מתנגש- עדיף שזה יקרה לך על כביש רטוב.

לצערי חוויתי גם רטוב וגם יבש, אספלט יבש פשוט מגרד אותך כמו מגרדת.

ועל הרטוב אתה מחליק בלי בעיה(אבל נשאר כתם בבגד שלא יורד).

הייתי שליח מ2006 עד 2008.

מאז 2008 אני רק על רכב, לא נגעתי באופנועים\קטנועים. אבל משהו בתוכי עושה לי חשק לקנות כלי לכביש או לשטח :roll:

• תוכן חדש...