Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

במזל טוב (כן, ממש) אתמול עשיתי לעצמי את השריטה הראשונה ברכב..

frustration.gif

לא משנה איך זה קרה (די באשמתי), וחוץ מהעבודה הנפשית הקשה שאני אצטרך לעשות בתור מכור דיטיילינג חדש - אני חושב לתקן את הצבע ולהוסיף שכבת לכה.

אני יודע שבעל מקצוע יעשה עבודה סופר טובה, אבל מדובר רק בכמה נקודות קטנות בתחתית הטמבון..

אני מצרף תמונות כדי שתראו מה המצב - יש כמה נקודות שבהן הצבע התקלף לגמרי, ועוד שפשופים של הלכה.

מצאתי באיביי ערכה של צבע+לכה שמתאימה לקוד הצבע שלי:

http://www.ebay.com/itm/CITROEN-30ml-Car-Touchup-Paint-Repair-Kit-MATIVOIRE-KCH-/221131937092?pt=UK_Body_Shop_Supplies_Paint&hash=item337c7d9544

וגם ערכה יותר מקצועית:

http://www.ebay.com/itm/CITROEN-Paints4u-Scratch-Master-Car-Paint-Kit-MATIVOIRE-KCH-/221134327355?pt=UK_Body_Shop_Supplies_Paint&hash=item337ca20e3b

אין לי שום ניסיון בצביעה, אבל יש לי ידיים טובות :)

השאלה שלי - מה דעתכם על השלבים הבאים:

1. לקנות ערכת צבע+לכה - על איזו מהן אתם ממליצים?
  2. שטיפת הרכב
  3. פלסטלינה היכן שאפשר - במיוחד לשפשופים
  4. שיוף עדין (?) - אין לי מכונת פוליש, חשבתי על נייר שיוף רטוב
  5. צבע ולכה לפי ההוראות
  6. עוד שיוף עדין
  7. אוטם צבע / ווקס

סה"כ מדובר בפינה קטנה של הפלסטיק, אבל אני משתגע מלראות את הנקודות השחורות ונראה לי שאוכל לחיות עם תוצאה שהיא 90%..

Picture2.jpg

פורסם

ליאור,גם לי קרה משהו דומה באותו מקום כמו אצלך.

גם אני שרוט בנוגע למראה הרכב ומחפש שעה חנייה אבל החלטתי להשאיר את זה ככה מפני שבתיקון עצמי(וגם מקצועי) ניתן לעשות יותר נזק.לדעתי זה ילך ויהיה מטושטש עם הזמן ופחות תשים לב לזה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

פוליש ווקס.

צביעה איכותית זה רק אם תבצע את כל הבאמפר-בכל צורה אחרת ייראו הבדלי צבע.

נקודה שחורה-לא כזה נורא :-D

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ועדיין יש לי הרגשה שבעבודה זהירה עם הערכה הזאת אני יכול להגיע לתוצאה סבירה לגמרי - במיוחד כשמדובר רק בנקודה שחורה + קו

פורסם

היי ליאור, אני מבין ללבך, גם לי יש רכב חדש וזה עניין של זמן עד שזה יקרה.

אני יודע שזה לא מעניין אותך כרגע, אבל תנסה להתנחם בזה שהשריטה הראשונה נגרמה על ידך, ולא ע"י איזה בן **** שעבר עם מפתח והחליט שבא לו לבאס למישהו את החודש.

אני אישית לא יודע אם הייתי מטפל בזה מחשש לנזק עקב חוסר נסיון או הבדלי צבע.

אם אתה גר ליד יוגב האדיב, הכי טוב שלפעם הראשונה תסע אליו עם החומרים, ותלמד ממנו.

בכל אופן אם אתה עושה את זה לבד, או בין אם מישהו אחר עושה לך, אם תוכל להעלות תמונות והסברים של התהליך על מנת שכולנו נוכל ללמוד זה יהיה מצוין.

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

למסגר ולתלות :mm_yeah:

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
...

אני אישית לא יודע אם הייתי מטפל בזה מחשש לנזק עקב חוסר נסיון או הבדלי צבע.

אם אתה גר ליד יוגב האדיב, הכי טוב שלפעם הראשונה תסע אליו עם החומרים, ותלמד ממנו.

בכל אופן אם אתה עושה את זה לבד, או בין אם מישהו אחר עושה לך, אם תוכל להעלות תמונות והסברים של התהליך על מנת שכולנו נוכל ללמוד זה יהיה מצוין.

...

תודה!

אני אוהב להתנסות וללמוד "דרך הידיים", כך שלא התאפקתי והזמנתי את הערכה המקצועית :)

אם יהיה אפשרי אני אתלווה ליוגב בניסיון, וברור לגמרי שאצלם את כל השלבים!

אני מתכוון להתחיל קודם בניסיון על רכב אחר :wink: או לחפש חתיכת טמבון/כנף לניסוי..

בשביל 105 ש"ח - שווה לפחות בשביל בקבוקון הצבע התואם שיהיה לכל מקרה גם בעתיד. בפורום אחר ראיתי שאנשים מאוד מרוצים מהתוצאה.

מה בערכה:

- 30 מ"ל נוזל ניקוי שריטות

- 30 מ"ל צבע רכב תואם (לפי קוד הצבע של הרכב)

- 30 מ"ל לכה לרכב

- 30 מ"ל משחת "Farcela Advanced G3 Liquid Compound" - נראה שמדובר בגלייז (משחה שמשייפת בעדינות אחרי פוליש)?

- 5 מקלונים למריחה, 2 דפי שיוף P2000, ספוג קטן ומטלית מיקרופייבר

לא ברור לי עדיין האם צריך ליישם אוטם/וקס אחרי השימוש. נראה וננסה.

פורסם

מתעלק.

לצערי גם אני קיבלתי שפשוף אתמול בחדר עד לצבע הבסיס בפגוש.

אשמח להמלצות על מוכרים באיביי\בארץ עם משלוח, שמוכרים תרסיס\עט עם צבע לפי קוד.

מדובר בסיטרואן קסארה תכלת. :-(

פורסם

יש ערכות לפי קוד צבע מאיביי ב50 שקל, כולל משלוח מהיר מאנגליה,

אומנם בלי גלייז, אבל עם לכה מקלונים וצבע לפי הקוד שאתה בוחר.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• תוכן חדש...