Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני מחפש רכב בשביל עצמי - אמנם יש לי רכב אבל הוא לוקח המון דלק ואני לא ממש אוהב אותו, הרכב שאני מחפש זה פיאט פונטו ספייס - רכב קטן, חסכוני בדלק, ביטוח זול, מנוע קטן, תחזוקה זולה ואמין.

הבעיה שכמעט כל אחד ששומע שאני מחפש את הרכב הזה (בד"כ מבוגרים ולא צעירים) משיבים לי בתגובה של "פיאט ? " או "פונטו ? "...

אני כמובן משיב לכולם שהם לא מבינים וממשיך בדרכי, אבל איך אומרים - אם 2 אומרים לך שאתה שיכור, אז אתה שיכור.

אני פה כדי להתייעץ - מה אתם חושבים על הרכב ?

מדובר בפונטו ספייס (דור שני) בין השנים 2001-3 עם תיבת הילוכים ידנית (גיר רגיל).

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הישראלי המצוי, כל מה שיפני אמין, כל מה שלא יפני לא אמין, כמובן שכולם שמעו מחבר של דוד של סבתא שלהם, אבל מי שרוצה רכב איכותי בזול זוכה להרבה כאלו בגלל שהמחירון נקבע ע״י מטומטמים, ובגלל זה מאזדה בת 15 עולה כמו פיאט בת 6-7, כי רק מה שמוטבע על המנוע משנה, ושום דבר אחר לא.

הסטיגמות האלה הם נחלת העבר, אבל יש כאלה שזה לא משחרר מהם כי היה להם ניסיון אחד רע עם פיאט לפני 30 שנה, והמאזדה 3 שלהם נסעה בלי שמן לאילת וזה המדד שלהם לאמינות.

פורסם

הייתה לי אחת כזו במשך 3 שנים, נסעתי בכיף, חסכתי המון דלק, נהניתי מהמזגן המקפיא והגודל העירוני ומכרתי לפני שבועיים.

קניתי במקומה פיאט פנדה 2011 ומבסוט מכל רגע.

שיכור? אולי. אבל בינתיים מי שאלכוהוליסט אלה הרכבים 1600 אוטומט שאנשים קונים, שמבקרים בתחנת הדלק הרבה יותר ממני.

פורסם

אני באותה דילמה כמוך. יש לי מאזדה לאנטיס 03 (כמובן 1.6 אוטומטית). בינתיים אני עושה 380-400 ק"מ למיכל וסובל מכל רגע. אני וכל מי שנוסע בבנזין 1.6 אוטומט הוא שיכור.

אמנם המאזדה שלי די אמינה, אבל מי אמר שפיאט לא יכולה להיות גם כן?

פורסם

לי היה נסיון עם 3 מכוניות צרפתיות - 2 פג'ו אחת 95 אחת 98 ורנו אחת 92

לעומת זאת היו לי סוזוקי סמוראי 88, מיצובישי קולט 95 ועכשיו ניסאן טראנו 97

אותם שנתונים פחות או יותר. הג'יפים אפילו רכבים שעובדים קשה יותר.

לאחותי הייתה פג'ו 92 ואחריה קנתה סובארו והיום יונדאי

לאמא שלי הייתה פונטו 2003 והיות היא עם דייהטסו.

יש לי לא מעט נסיון עם הרכבים האלה שכן אני אישית לקחתי אותם למוסך במקרה הצורך

תן לי להגיד לך שברכבים משנות ה-90 אין שום קשר באמינות בין האירופאיות ליפניות.

אני מעדיך יפנית מתחילת שנות ה-90 על אירופאית מתחילת שנות ה-2000

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם
אני באותה דילמה כמוך. יש לי מאזדה לאנטיס 03 (כמובן 1.6 אוטומטית). בינתיים אני עושה 380-400 ק"מ למיכל וסובל מכל רגע. אני וכל מי שנוסע בבנזין 1.6 אוטומט הוא שיכור.

אמנם המאזדה שלי די אמינה, אבל מי אמר שפיאט לא יכולה להיות גם כן?

400 ק"מ למיכל??

אני עושה עם ספייס ידנית 600 ק"מ וצפונה בנסיעה משולבת, יכול להגיע להרבה יותר עם אני נוסע רגוע יותר, ומבטיח לך שהפונטו שלי לא פחות אמינה מהמאזדה שלך, ויודע מה, גם אם לשנינו יתקלקל אותו רכיב, הוא יעלה הרבה פחות בפיאט.

בהסתכלות כללית, הפיאט חסכונית יותר, לא מגזימה בדלק וחלקי החילוף זולים מאוד, הביטוח שלה זול יותר, והיא אמינה מאוד, בחודש הוצאות תחזוקה שלה מסתכמות כמה מאות פחות ממאזדה, ובשנה בכמה אלפים!

פורסם

חברים - אתם באמת עוזרים לי מאוד ומכוונים אותי - אבל הרבה מכם התדיינתם על אירופאיות מול יפניות בכללי - אני רוצה לדעת את דעתכם הספציפית על לקנות פיאט פונטו ספייס ממודל 2001-3 עם קילומטרז' ממוצע - 170-200 זה סביר בהחלט לשנתונים האלו.

עוד דבר שהייתי רוצה לשמוע עליו את דעתכם - האם הייתם מעדיפים רכב שעבר טיפול של ראש מנוע (שיפוץ ראש, תקראו לזה איך שאתם רוצים) או שהייתם מעדיפים רכב שמעולם לא טופל במנוע ? (אני אישית מעדיף רכב שהמנוע שלו לא טופל מעולם ולא שופץ בו שום דבר ואפילו פוסל רכבים שעברו ראש מנוע מהסיבה הפשוטה - שרכב שעבר ראש מנוע כנראה שיש לו בעיה במנוע, לא יודע אם אפשר לתקן את זה חד משמעית ולתמיד אבל כנראה הבעיה תחזור או שיהיו לו בעיות אפילו יותר חמורות ולכן אני מעדיף רכב שלא עבר שום שיפוץ במנוע משום סוג, לדעתי זה מעיד גם על טיפולים נכונים, אבל שוב - הייתי רוצה לשמוע את דעתכם משום שדעתי לא מבוססת על שום דבר ספציפי.)

חברים אני בכוונה מסמן את שתי השאלות שלי בשתי צבעים שונים וזה מאוד יעזור לי אם כל אחד יגיד את דעתו ואם היא מבוססת על משהו ויעשה את זה בצורה מסודרת ומובנת.

עריכה - שאלה ספציפית לDJ_DANI - אתה טוען שהפונטו שלך עושה 1 ל15 בעליות בחיפה ומגיע ל1 ל21 בבין עירוני, ידוע שמיכל דלק של פונטו ספייס מכיל 47 ליטר, אז אם אתה עושה 600 ק"מ למיכל זה יוצא 1 ל12, אם נלך על 650 ק"מ למיכל זה יוצא אחד ל13, אני רוצה להבין אם הטעות היא בידיך או שאולי היא בידי ? כי הרבה פעמים אני רואה אנשים שמדברים על מספרים שבכלל לא הגיוניים ואני חושב שאולי הטעות היא אצלי - למרות שאני בודק בשיטה הכי בטוחה (ממלא פול מאפס מד ק"מ, בתדלוק הבא בודק כמה ק"מ עברתי וכמה ליטר נכנס (כמובן שממלא שוב פול) ואז מחלק ק"מ חלקי ליטר ומגיע לתוצאה המעצבנת - אחד ל8, בשבוע רגוע אחד ל9, ואם אני יסע ממש רגוע - 1 ל9 וחצי. (לא בפונטו, מיצובישי כריזמה)

פורסם

לי הייתה פונטו ספייס ELX אוטומטית שנת 2001 במשך שנה.

הדבר היחיד שהתקלקל בה, שהוא גם סוג של תקלה ידועה זה ההגה החשמלי. במוסך מורשה רצו 3000 שקל על מנוע הגה חדש. בשיטוט באינטרנט מצאתי בחור בחולון שנותן מנוע הגה משומש אחרי שיפוץ ב700-800 שקל עם אחריות ל8 חודשים, ועם עוד יותר שיטוט מצאתי מנוע משומש מבן אדם שהייתה לו פונטו לפירוק ב300 שקל.

קניתי את ההוא ב300, הרכבנו את זה ביחד, והכל בא על מקומו בשלום.

אני מספר את זה כדי להמחיש שבגלל שהרכב הזה כבר הרבה שנים על הכביש, מצאו פתרונות כמעט לכל תקלה. לא משנה מה יקרה לאוטו, תפרסם פה ואני בטוח שמישהו כבר יידע לכוון אותך איך לתקן בעצמך או למי ללכת כדי לקבל מחיר טוב ועבודה איכותית.

אחרי שאמרתי את זה, אני אומר שאני הייתי מאוד מרוצה מהרכב. מאוד.

אמינות מצוינת - כאמור רק תקלת הגה שנפתרה בזרירות ובזול, חסכונית - מחוץ לעיר הגעתי גם לצריכה של 22.5 ק"מ לליטר, כמובן בנסיעה כל כך רגועה שפחדתי שאני ארדם אבל רציתי לבדוק כמה אפשר להגיע, בתוך העיר - אני מתגורר בנשר והכל פה עליות וירידות וכאשר היה לי את הפונטו גרתי בחיפה ששוב, הכל עליות וירידות, עבדתי באוניברסיטה והרכב הציג צריכה לא רעה בכלל.

זכור לי גם פעם אחת שעל 35 ליטר נסעתי 630 ק"מ. תעשה את החישוב לבד...

אם אני אתרגם את זה לשקלים:

הייתי מוציא 1000 שקל דלק בחודש. זה כולל 6 ימים בשבוע של עלייה לאוניברסיטה, נסיעות בתוך העיר כמו כל בן אדם (קניות, חברים, יציאות, משפחה, לאסוף את החברה וכו'), פעם בחודש נסיעה הלוך-חזור לירושלים, ואני בטוח ששכחתי משהו.

ממוצע קילומטרים שלי עומד על 2000 ק"מ בחודש, 1000 שקל דלק, יוצא חצי שקל לקילומטר.

חלפים זולים, ואני עוד טיפלתי במורשה פיאט!

כל כך אהבתי את הרכב, שאני עכשיו מחפש אחת שוב. את זאת שהייתה לי נאלצתי למכור בגלל מצב כלכלי, וברוך ה' היום אני יותר מסודר אז אני כנראה הולך לקנות אחת.

לדעתי, מהשנתונים שאתה דיברת, אל תתפשר על קילומטראז' כזה, תחפש אפילו משהו עם פחות. לא יקר יותר מידי.

לגבי הראש מנוע, אני בדעה שלך. לדעתי, רכב שהיה צריך לעבור ראש מנוע זה רכב שלא טופל כמו שצריך או שלא השתמשו בנוזל קירור מתאים והשד יודע מה עוד. לך תדע מה נדפק ברכב בגלל הראש מנוע, לך תדע מה יקרה עוד מעט.

אומרים שאיטלקיות רגישות להזנחה. כל עוד הם מטופלות הם יעשו עבודה יפה. לא יודע כמה זה נכון, אבל זה בטח לא מזיק לקנות רכב שטופל ולא הוזנח.

לפני שאתה קונה, תבדוק היסטורית טיפולים במוסך ואל תתפשר על בדיקה! זה שווה את הכסף!

מקווה שעזרתי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
לי הייתה פונטו ספייס ELX אוטומטית שנת 2001 במשך שנה.

הדבר היחיד שהתקלקל בה, שהוא גם סוג של תקלה ידועה זה ההגה החשמלי. במוסך מורשה רצו 3000 שקל על מנוע הגה חדש. בשיטוט באינטרנט מצאתי בחור בחולון שנותן מנוע הגה משומש אחרי שיפוץ ב700-800 שקל עם אחריות ל8 חודשים, ועם עוד יותר שיטוט מצאתי מנוע משומש מבן אדם שהייתה לו פונטו לפירוק ב300 שקל.

קניתי את ההוא ב300, הרכבנו את זה ביחד, והכל בא על מקומו בשלום.

אני מספר את זה כדי להמחיש שבגלל שהרכב הזה כבר הרבה שנים על הכביש, מצאו פתרונות כמעט לכל תקלה. לא משנה מה יקרה לאוטו, תפרסם פה ואני בטוח שמישהו כבר יידע לכוון אותך איך לתקן בעצמך או למי ללכת כדי לקבל מחיר טוב ועבודה איכותית.

אחרי שאמרתי את זה, אני אומר שאני הייתי מאוד מרוצה מהרכב. מאוד.

אמינות מצוינת - כאמור רק תקלת הגה שנפתרה בזרירות ובזול, חסכונית - מחוץ לעיר הגעתי גם לצריכה של 22.5 ק"מ לליטר, כמובן בנסיעה כל כך רגועה שפחדתי שאני ארדם אבל רציתי לבדוק כמה אפשר להגיע, בתוך העיר - אני מתגורר בנשר והכל פה עליות וירידות וכאשר היה לי את הפונטו גרתי בחיפה ששוב, הכל עליות וירידות, עבדתי באוניברסיטה והרכב הציג צריכה לא רעה בכלל.

אם אני אתרגם את זה לשקלים:

הייתי מוציא 1000 שקל דלק בחודש. זה כולל 6 ימים בשבוע של עלייה לאוניברסיטה, נסיעות בתוך העיר כמו כל בן אדם (קניות, חברים, יציאות, משפחה, לאסוף את החברה וכו'), פעם בחודש נסיעה הלוך-חזור לירושלים, ואני בטוח ששכחתי משהו.

ממוצע קילומטרים שלי עומד על 2000 ק"מ בחודש, 1000 שקל דלק, יוצא חצי שקל לקילומטר.

חלפים זולים, ואני עוד טיפלתי במורשה פיאט!

כל כך אהבתי את הרכב, שאני עכשיו מחפש אחת שוב. את זאת שהייתה לי נאלצתי למכור בגלל מצב כלכלי, וברוך ה' היום אני יותר מסודר אז אני כנראה הולך לקנות אחת.

לדעתי, מהשנתונים שאתה דיברת, אל תתפשר על קילומטראז' כזה, תחפש אפילו משהו עם פחות. לא יקר יותר מידי.

מקווה שעזרתי.

עזרת מאוד, אם תוכל להביע את דעתך בקשר לנושא של שיפוץ ראש מנוע זה יעזור לי מאוד - שוב - רק דעתך, אם היית רואה עכשיו פונטו עם 170 אלף קילומטר אבל הבעלים טוען שלפני כמה חודשים היא עברה שיפוץ ראש מנוע, זה היה נחשב כדיל ברייקר ? או שאולי היית מבסוט על זה כי מבחינתך המנוע יחזיק יותר זמן בלי טיפולים ? (הודעה קודמת שלי, אחת מעל ההודעה שלך)

פורסם
עזרת מאוד, אם תוכל להביע את דעתך בקשר לנושא של שיפוץ ראש מנוע זה יעזור לי מאוד - שוב - רק דעתך, אם היית רואה עכשיו פונטו עם 170 אלף קילומטר אבל הבעלים טוען שלפני כמה חודשים היא עברה שיפוץ ראש מנוע, זה היה נחשב כדיל ברייקר ? או שאולי היית מבסוט על זה כי מבחינתך המנוע יחזיק יותר זמן בלי טיפולים ? (הודעה קודמת שלי, אחת מעל ההודעה שלך)

ערכתי את ההודעה שלי, התייחסתי גם לזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

דיל ברייקר?

אתה רציני?

למה שאפילו תשקול רכב שעבר ראש מנוע?

אני גם מחפש ספייס כרכב שני, 95 אחוז מהמודעות זה זבל שצריך להוריד מהכביש.

בקצב הזה יקח לי שנה למצוא ספייס שמורה. היום כמעט קבעתי עם בנאדם אבל הוא לא היה נשמע לי, דיבר לא יפה, ויתרתי.

פורסם
דיל ברייקר?

אתה רציני?

למה שאפילו תשקול רכב שעבר ראש מנוע?

אני גם מחפש ספייס כרכב שני, 95 אחוז מהמודעות זה זבל שצריך להוריד מהכביש.

בקצב הזה יקח לי שנה למצוא ספייס שמורה. היום כמעט קבעתי עם בנאדם אבל הוא לא היה נשמע לי, דיבר לא יפה, ויתרתי.

זה בדיוק מה שעשיתי, כל רכב שאמרו לי שעבר ראש מנוע פשוט ירד מהפרק, ראיתי כבר כמה רכבים - כולם על הפנים.

הבעיה שאני קצת יותר לחוץ לרכב - האמת שעלה אחד חדש בב"ש ונשמע סבבה אבל אני לא בטוח אם כדאי לי ליסוע עד לשם (נסעתי כבר למקומות הרבה יותר רחוקים בשביל רכבים גמורים)

פורסם

רכב שעבר טיפול ראש מנוע במוסך מורשה וכולל את החלפת החלקים הרלוונטיים ועבודה טובה, זה לא דיל ברייקר. תרדו מהסרט שלכם.

• תוכן חדש...