Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שני לבית באזור ה12-15 אלף שקל כשמה שחשוב לי זה אמינות וחסכון בדלק.

הרכב יסע מדי יום ממודיעין לתל אביב והעדיפות היא לגיר ידני.

מכל מה שקראתי (כולל בשרשור אחר שכבר פתחתי פה לפני חודש+) - נראה שבתקציב הזה הפונטו ספייס הכי תתאים.

מה שמוזר לי נורא ומטריד אותי זה שנדמה שכל מודעה שלישית היא של פונטו שהוחלף לה כבר המנוע.

1. האם לדעתכם זה נטו עניין של רכב שלא טופל במורשה? כי ראיתי את הנושא הזה צץ שוב ושוב בכל מיני שרשורים.

מרבית הפונטואים בשנים האלו כבר לא מטופלים במורשה, לפחות לא בשנים האחרונות ולמצוא אחת עם ספר טיפולים עד היום זוהי משימה כמעט בלתי אפשרית.

2. האם פונטו שטופלה במורשה עד היום ועברה 120-180 אלף קילומטר, ניתן להניח שאם טופלה טוב שתחזיק עוד מספר שנים?

3. אם יש רעיונות לרכבים נוספים אשמח לשמוע, בינתיים שללתי את האקסנט והפולו, היאריס לצערי יקרה מדי.

תודה רבה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א' כל, בחירה מעולה לדעתי, תמורה הכי טובה שיש לשקל לעומת המתחרות, אמינות טובה, איבזור מספק, ורכב מעולה, מתיישן טוב יחסית מבחינת איכות חומרים.

אקסנט ופולו עם דשבורדים מפוצצים וכו' בדרך כלל מה שיצא לי לבדוק.

ב', מנוע? המנוע סופר רגיש לנוזל קירור לא איכותי, הישראלי הקמצן חוסך בו (ובעוד הרבה על הדרך) וזה מה שגורם לפריצת ראש ונזק למנוע, יש הרבה מקרים שבהם שיפוץ הראש נעשה בזול או בחוסר מקצועיות ולכן הוא ייפרץ שוב וזה יקרה בקרוב, אני לא הייתי נוגע ברכב ובמיוחד פונטו שהמנוע בה לא מקורי (אולי למעט מקרים מסוימים), בגלל שהרכב זול לתחזוקה וקנייה האו פוטנציאלי כרכב צעירים סטודנטים ושאר אנשים שמתחזקים בתחזוקת שבר, ולכן קשה למצוא רכב שמור, אפשרי אך קשה.

יש פה בחור שהרכב שלו יד 1 וטיפל כמו שצריך והפונטו שלו עם גיר רציף ו360 אלף ק"מ, ככה שרכב שטופל טוב, זה בהחלט רכב שיכול להחזיק הרבה, ויצא לי לראות 250 וצפונה על מנוע מקורי אצל מכרים שמטפלים באהבה.

אני לא יודע כמה ק"מ יש ממודיעין לת"א, אבל הפונטו לא מתבכיינת בק"מ, שיוט 110 ויש עוד טיפה לעקיפה, והיא גם נוחה אחרי ישיבה ממושכת, מניסיון ארוך טווח של 60 ק"מ לכיוון ביום, צריכת דלק אגב מחוץ לעיר לא פחות ממצויינת, ואם הדגש שלך הוא על חיסכון בדלק, זה ה-רכב בשבילך, ואת זה כולם הבינו כבר בפורום.

אמינות זה עניין של דרך תחזוקה, כמעט שנה עם הפונטו ואין תקלות בכלל, עוד בחור שמכר לא מזמן אחרי 3 שנים בחברתה מדווח על תקלות מעטות וזניחות שנפתרו במחירים מצחיקים, ובלי שום קשר, החלפים של הרכב הזה זולים מאוד מאוד מאוד, נדהמתי עד כמה, התחזוקה שלו ממש בדיחה, וכך גם צריכת הדלק, תמצא אחת שטופלה כראוי ואתה לא תתחרט.

לגבי מוסך מורשה היבואן אני יחלוק עלייך, יש מוסכים מורשים של משרד התחבורה שמכירים את הפונטו הרבה יותר טוב, והרבה יותר זולים מהיבואן.

יאריס באמת יקרה יותר, פולו? פלסטיקה פנימית מתפוררת עם השנים מניסיון אחרי שבדקתי כמה רכבים, תריסי מזגן מרוסקים, דשבורד עם סופר גלו ועוד, באמת שבאסה לנסוע ברכב כזה, על כל פנים, הפולו מעט יקרה יותר לאחזקה בגלל מוצאה, אבל על כל מקרה, המנועים שהיא מגיעה איתם חזקים יותר, יש דגמי 100 כ"ס 1.6 ועוד שלל אופציות, והאמינות המכנית כמוצאה כאמור, מעולה ממה שכמה אנשים שיש להם פולו טענו בפניי, אבל שיש תקלה, הכיס נפרם (יחסית למי שמחפש רכב זול לתחזוקה)

הם גם יותר יקרות לקנייה ראשונית.

אקסנט, התנהגות כביש מזעזעת ביותר,(גם בהשוואה לרכב שמשמש כשינוע בסיסי) פסל אותה על הסף עבורי, וגם היא לא חפה מפגעי פלסטיקה, אמינות, זה לא היונדאי שיש היום, אבל היא די אמינה וזולה לתחזוקה ואין מחלות רציניות.

יש עוד הרבה כמו קליאו 206 וכו', אבל בינינו, אם אתה מחפש רכב אמין חסכוני וזול לתחזוקה בלי להתעסק בו כל יום וזה רכב שני כמו שאמרת, אין טעם לרכב צרפתי שלדעתי נותן יותר וגם דורש יותר, הפונטו היא די שילוב מנצח בקטגוריה ובמחיר.

אשמח לענות על עוד שאלות במידה ויש לך.

פורסם

יש הרבה זבל בשוק. ללא ספק.

פונטו עם ספר טיפולים ממוסך מורשה זה דבר נדיר, אבל אפשרי. אני מכרתי אחת כזו, רק מה - תוך שעה וחצי :lol: הטלפון פשוט לא הפסיק לצלצל והקונה הגיע מהר.

שב על הלוחות, חפש רכבים בכל הארץ, וברגע שתגיע אחת ששווה את זה - תצלצל ותגיע ואל תתקמצן על 1000 שקל לפה או לשם.

פורסם

גם לחבר שלי יש תקציב כזה.

אני מחזיק פונטו יד ראשונה שנת 96 עם קבלות ממורשה כל שנה מ 96, בעל הרכב היה כל כך יקי שאפילו כל חידוש רשיון רכב יש ברשותי + תעודות ביטוח אפילו ישנות.

כזה דבר אני בספק שתמצא.

כל החודש הזה הייתי בחיפושים של ספייס ידנית לחבר בתקציב של 15 אלף. כל מה שהלכתי לראות שבורות. רושמים יד 2, בפועל יד 5. הלכתי לראות לפחות 5 מכוניות שאמרו לי שיש להם קבלות (לא ממוסך מורשה), כמובן כשבאתי לראות לא היה לאף אחד.

כל הרכבים גמורים. מצד שני הייתי יושב כל היום על יד2 כדי להתעדכן במודעות חדשות. המכוניות הטובות נמכרו אחרי כשעה מרגע פרסום המודעה.

ובקיצור, קשה מאוד מאוד למצוא אחת כזאת שמורה אבל אם כבר אתה מוצא אז הרכב הזה ישרת אותך נאמנה.

מחזיק את שלי כבר 7 שנים + עוד שני פונטו ספייס במשפחה

פורסם
אשמח לענות על עוד שאלות במידה ויש לך.

תודה רבה, אני מסכים עם מה שאמרת לגבי האקסנט והפולו, זה בדיוק למה הם נפסלו. לחבר מהמשרד הייתה פולו 2003 יד ראשונה אותה הוא החליף בפולו 2010 לפני כמה שבועות, כל הדשבורד שלו פשוט התפורר - פעם אחת כיוונתי אליי את המזגן (מתוך ה3 פעמים שנסעתי באוטו) והידית נשארה אצלי ביד.

כמה שאלות,

קודם כל למה טיפול כל 10? ומה עושים בטיפול 10 בדרך כלל?

תוכל לתת דוגמא למחירי טיפולים? טיפול 10 קטן לעומת טיפול גדול (מה לגבי טיימינג למשל?)

אמרת שהחלפים זולים נורא.. אשמח לדוגמא.

לגבי מודיעין - ת"א, מדובר ב30 קילומטר לכיוון, כמעט ללא עליות ואני אסע ברכב לבד.

תודה!

פורסם

30 ק"מ זה כלום, אני עושה כפול מזה ביום רק בנסיעה לבסיס, תוסיף לזה עוד נסיעה בערב לעבודה, ועוד סיבוב פה סיבוב שם, 30 זה באמת קטן לאוטו הזה.

אני עושה טיפול כל 10 מתוך פדנטיות ושמירה על הרכב, אפשר לעשות כל 15 ואפילו 20.

עלה לי לפני שבוע 300 שקל, שמן סינטטי, ומסננים למינהם.

אני יביא את הקבלה שנמצאת בספר רכב ואפרט לך על מחיר של מכלולים שיצא לי להחליף, באמת שאני נדהמתי מהמחירים, ועוד עברתי לאוטו הזה אחרי קטנוע.

פורסם

אחזקת הרכב בחודש עולה לי 1126 שקל בממוצע (עוקב ע"י אקסל)

זה כולל 1500 ק"מ בחודש (דלק), ביטוח חובה+ג' של נהג צעיר, וטסט שנתי.

אם הנסיעות שלך הם ללא עליות ובכביש פתוח בשיוט לרוב, ואם אתה אחרי גיל 24 ואינך נהג צעיר, אז תעשה את החישוב לבד, אני מהמר על משהו לכיוון ה700 שקל אחזקה חודשית (שזה מה שעולה לחבר שלי שמלאו לו 24 והתוואי דרך שלו מישורי) בדיחה.

4 צמיגים איכותיים במידה יעלו 1000 ש"ח (ואפשר להשיג בפחות)

קלאץ 400 ש"ח (1000 עם עבודה)

רפידות וצלחות קדימה 300 ש"ח עם עבודה

מסרק הגה (תפוחים וציריות קומפלט) 260 בלי עבודה

טיפול שמן מנוע מסנן אוויר ומסנן שמן 300 (עם עבודה)

טיימינג+מותחנים,מחזירי שמן,פלאגים,שמן מנוע,שמן גיר, הכל מקורי של פיאט עלה לי פחות מ500 שקל (בלי עבודה)

טרמוסטט 250 עם עבודה

שיפוץ מנגנון הגה 1000 ש"ח במורשה, או 300 שקל אצל בחור מומחה מאיזור המרכז שיש עליו המון המלצות.

זה פחות או יותר מה שעולה לי בראש בלי לראות קבלות, על כל מקרה, אם אתה מטפל במוסך מורשה משרד התחבורה שאתה סומך עליו, ולא במוסך מורשה אתה תחסוך הרבה, ובכלל, אם יש לך כלים וידע, החלפים עולים גרושים ויש מהם בערימות, הרכב נוח מאוד לגישה, ואין דבר שיותר מתאר אותו מאשר "לגו למבוגרים".

כמו שהבנת, האחזקה של הרכב הזה, השרידות שלו, האמינות (שמטופל), האיבזור הנדיב יחסית, עושים את הרכב הזה לקנייה מאוד כדאית, בטח ובטח במקרה שלך.

פורסם

גם לי הייתה התלבטות דומה לפני למעלה משנתיים.

קשה למצוא פונטו שמורה.

חפש 306 מהצורה האחרונה שלה. שנתון 2000-2002.

נפח 1400 גיר ידני, אבזור זהה לזה של הספייס.

אני מאוד נהניתי מזו שהייתה לי.

בהצלחה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

דניאל תודה רבה על הפירוט,

באיזה מוסך אתה מטפל?

מצאתי במשרד התחבורה את מוסך פיאטון בת"א, מישהו מכיר?

הוא מרחק הליכה מהמשרד שלי, דוקא יכול להיות נוח מאד.

אני מעל 24, כמה יוצא לך ביטוח שנתי?

האמת שאין לי עוד שאלות בשלב זה, תודה :)

פורסם

הבעלים הקודמים היה מפתח תקווה וטיפלו רק במורשה פיאט "כחול-לבן", אני מטפל בעצמי מה שאפשר ומה שלא אז במוסך שהמלצתי עליו כאן בפורום ועוד מספר אנשים הצטרפו להמלצה.

ביטוח שנתי שלי יוצא 4300 חובה+ג' עם שמשות וגרירה, אני בן 21 ונהג צעיר, לך זה יעלה משמעותית פחות, חבר שלי בן 24 עם רכב דומה והביטוח שלו שואף למתחת ל2000 ש"ח.

פורסם

הנוזל בפנדה אותו סיפור.

הפנדה חולקת מכלולים עם בספייס,

אין משהו חריג,לבדוק תקינות הגה סיטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פונטו ספייס רכב מעולה .

(רק הידני)

כדאי לקחת לבדיקה יש נטייה לשקר במכירת הרכב הזה לא יודע למה ..

והכי מומלץ לראות שהוא לא היה בהשכרה ולא קרעו אותו

פורסם

מישהו יכול אחת ולתמיד להסביר לי את הסיפור שמאחורי המשמעות של הפארפלו הזה?

בכל מקום אני קורא פארפלו פארפלו.

דיברתי עם 6-7 מוכרי ספייס השבוע, ראיתי 2 - אף אחד מה6 לא יודע בכלל מה זה נוזל קירור פארפלו.

4 מתוך 6 לא ידעו בכלל איזה נוזל יש להם, ל1 יש מי ברז טריים ולאחד יש ירוקים.

חלק מהמכוניות נשמעות לא רע בכלל, מתוך ה2 שראיתי אהבתי מאד אחת מהן.

1. השאלה היא מה בעצם קורה לספייס בת 10-11 שלא השתמשו בה בפארפלו מאז שנגמרה לה האחריות?

2. היכן יכול להיגרם נזק ולמה זה יותר קריטי בספייס מאשר במכוניות אחרות?

דבר נוסף, כשמקלידים בגוגל "ראש מנוע", גוגל מזכיר שכנראה הפונטו מובילה עם ה"מחמאה" הזאת.

3. מישהו יכול לשפוך קצת אור מה למעשה גורם למרבית "ראש המנוע" האלה בספייס? כי אם עוברים עכשיו על כל הספייסים ביד2, כל רכב רביעי אחרי ראש מנוע - והאם יכול להיות איזשהו קשר בין נוזל הקירור לראש מנוע?

תודה רבה.

גוגל ראש מנוע.jpg

• תוכן חדש...