Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלא תבינו בחיים לא היה לי רכב אוטומטי משלי , אני מדבר על רכב של חבר ליפני זמן מה ,אני הרבה יותר רגוע מידני לא צופר לא נצמד לא נוסע מהר ולא מהבהב אבל עדיין אני אוהב ידני ונהנה מזה השאלה היא איך התנהגות הנהיגה שלי הופכת להיות שמיים וארץ בין שני הגירים האלה ? ולא שאני שוקל לעבור לאוטומט.. אגב מה הקטע עם הנהגים האלו שעומדים על המעבר חציה ברמזור ולא בקו הסימון ? זה לא המקום של האופנועים ? :lol:

Tuning:lol:

פורסם

אולי כי גיר ידני נחשב ליותר ספורטיבי,ההתעסקות עם מוט ההילוכים גם נותן יותר חשק למשוך סלד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שלא תבינו בחיים לא היה לי רכב אוטומטי משלי , אני מדבר על רכב של חבר ליפני זמן מה ,אני הרבה יותר רגוע מידני לא צופר לא נצמד :lol:

למה אתה נצמד לרכבים?

בלי שום קשר לידני או לאוטומט תשמור מרחק,

אתה לא יודע מה עלול לגרום לנהג שלפניך לבלום,

בסופו של דבר אתה עלול חלילה למצא את עצמך פוגע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יכול להיות שבידני פשוט אתה לא רוצה להגיע לסל"ד נמוך מדי או להוריד הילוך , ונצמד יותר בגלל זה אם מאטים לפנייך למשל ...

באוטומט לא אכפת לך בכלל להאט כל רגע ל2 מטר מסוכנים ולהאיץ חזרה . או לדוגמא הגישה לכיכרות שאתה לא יודע אם יהיה פנוי או לא , הרבה יותר נוחה באוטומט .

פורסם

אצלי המצב הפוך... בi35 נוהג יותר אגרסיבי מב206 (ידנית)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אתה כנראה דוחה החלפות הילוכים, בניגוד למה שתיבה אוטומאטית עושה, ואז כשאתה בהילוכים נמוכים (מדי?) תגובת הדוושה חזקה יותר וכמובן שגם הרעש ואתה בסרט של נהג מתלהב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם אצלי זה דיי הפוך, בגיר אוטומטי אני נוהג ביותר אגרסיביות לדעתי כי אני מוצא את עצמי משתעמם ובידני אני נוהג רגוע הרבה יותר וגם בטח שמהנה יותר

פורסם

אצל הרבה אנשים זה ככה.

במקרה הספציפי שלך, יכול להיות שפשוט פחדת (או רצית לשמור) על הרכב של חבר שלך, ולכן נהגת איתו רגוע (קורה להרבה אנשים שעולים על רכבים לא שלהם).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני נוהג רגוע על כל דבר שאני נוהג אליו. נהיגה רגועה היא נהיגה יותר בטיחותית ומהנה מאשר נהיגה אגרסיבית.

אי שמירת מרחק זה מסוכן מאוד, לזגזג בין רכבים גם. זה מיותר ולא שווה להפסד את החיים או להפצע בגלל ייצר בלתי נשלט.

זה לא משנה איזה גיר, הנהיגה מענינת אם נוהגים נכון: כל הזמן סורקים מה קורה מסביב, מתכננים מסלול נסיעה אופטימלי, מנסים לחזות מה נהגים אחרים מתכוונים לעשות ונערכים לכך בהתאם.

לאומת נהיגה אגרסיבית שהיא נהיגה עצבנית, כל נסיעה הופכת לאדרנלין בלתי נשלט. ככה לא נוהגים חובבי רכב אמיתיים.

חד משמעית: מי שנוהג אגרסיבי שולט פחות טוב ברכב. הוא חושב שהוא דרוך, אבל בנהיגה כזאת מתקבלות החלטות מסוכנות בפזיזות (עם ראש צלול הרבה יותר קל לקבל החלטות נכונות מאשר עם ראש מורעל בהורמונים ועצבים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני נוהג רגוע על כל דבר שאני נוהג אליו. נהיגה רגועה היא נהיגה יותר בטיחותית ומהנה מאשר נהיגה אגרסיבית.

אי שמירת מרחק זה מסוכן מאוד, לזגזג בין רכבים גם. זה מיותר ולא שווה להפסד את החיים או להפצע בגלל ייצר בלתי נשלט.

זה לא משנה איזה גיר, הנהיגה מענינת אם נוהגים נכון: כל הזמן סורקים מה קורה מסביב, מתכננים מסלול נסיעה אופטימלי, מנסים לחזות מה נהגים אחרים מתכוונים לעשות ונערכים לכך בהתאם.

לאומת נהיגה אגרסיבית שהיא נהיגה עצבנית, כל נסיעה הופכת לאדרנלין בלתי נשלט. ככה לא נוהגים חובבי רכב אמיתיים.

חד משמעית: מי שנוהג אגרסיבי שולט פחות טוב ברכב. הוא חושב שהוא דרוך, אבל בנהיגה כזאת מתקבלות החלטות מסוכנות בפזיזות (עם ראש צלול הרבה יותר קל לקבל החלטות נכונות מאשר עם ראש מורעל בהורמונים ועצבים).

מחזק את צביפר!

פורסם

הפכת אותנו לרוצחים של ממש.

כוונתי לא הייתה שאני הופך להיות נהג מסדרת הסרטים של מהיר ועצבני, פשוט אוהב להאיץ קצת יותר מהר, למשוך את ההילוך.

אך מכאן ולזגזג בין נתיבים, אי שמירת מרחק, לעשות לופים באוויר תוך כדי מרדף משטרתי על כביש מהיר, יש הבדל.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
הפכת אותנו לרוצחים של ממש.

זה בכלל לא מה שכתבתי. לא כתבתי שיש משהו רע בלהאיץ מהר, למשוך הילוכים וכד' - להפיך, אם זו עושה לך את זה: תהנה.

אני התיחסתי לנהיגה אגרסיבית, כלומר: אי שמירת מרחק, זיגזוג בין נתיבים, צפירות מיותרות, סינוורים עם אורות וכד'.

הנה למה אני מתכוון:

הנקודה היא שיש הבדל בין נהיגה ספורטיבית/מהירה לבין נהיגה אגרסיבית. להאיץ מהר, לקחת פניות במהירות, לנסוע מהר ולמשוך הילוכים זה לא נהיגה אגרסיבית. זו נהיגה ספורטיבית/מהירה כל עוד אין בה סיכון של אחרים.

להצמד לרכב אחר (אי שמירת מרחק זה סיכון של אחרים), לצפור לא כדי למנוע תאונה זו ביריונות, להבהב עם אורות זה גם מסוכן וגם ביריונות כאשר משתמשים בזה לרעה, לדוגמא: להצמד לרכב להיות חצי רכב בנתיב אחר ולהבהב ולסנוור בעצבים נהג שנוסע לפנים.

נהג טוב יודע את הקו האדום ויודע כיצד לשמור על גבול הדק בין נהיגה ספורטיבית/מהירה לבין נהיגה ארגסיבית/ברברית, הוא יודע מתי נהיגה שלו בטוחה וגם כאשר הוא רוצה להפיק אדרנלן ולהנות הו יעשה את זה בצורה בטוחה בלי לפגוע בשאר משתמשי הדרך. נהג שעושה את המהלכים שלו בצורה נכונה, כלומר רציאונלית ומתחשבת ולא בברבריות הוא לא נהג אגרסיבי, זה נהג רציונאלי שרוצה להנות. בדרך כלל מי שנוהג בצורה אגרסיבית מבצע מהלכים חסרי רציונל תוך סיכון אחרים: אני רואה הרבה נהגים עצבניים שמתנהגים לא יפה על הכביש ומזגזגים בלי סוף בין הנתיבים: צופרים, נצמדים, עוקפים בצורה מסוכנת, מסנוורים ועוד. בסוף ברמזור הקרוב הם עומדים פשוט יותר זמן, בזמן שאני מגיע לי לאט בנתיב הימני ובדיוק הרמזור מתחלף לירוק. ברמזור הבא הם כבר ממש כועסים ובסוף "גונבים" רמזור כדי שכל המהלכים שלהם יהיו לא לחינם - לא חבל?

אני מקווה שהבהרתי את הנקודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא רק שיש הבדל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה אגרסיבית, אלא שהן הפכים! אין בנהיגה ספורטיבית שמץ של אגרסיביות. היא הנהיגה העדינה, החלקה והמדויקת ביותר. מי שלא נוהג ככה - רק חושב שהוא נוסע מהר. נהיגה ספורטיבית, אגב, מקומה כלל לא בתוך תנועה של מספר כלי רכב, אלא בכבישים מפותלים בלבד ולכן נהג ספורטיבי לא אמור להיצמד ולעשות את הדברים האחרים. בכביש עם תנועה נוסעים כפי שצבי אמר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...