Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאשינג האם ממולץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 3 שנת 2005 והבוחד אמר שיש בוץ שמן בפקק של המנוע הוא המליץ על פלשינג

ויש אומרים שזה יכול לשרוף את המנוע.

האי כדאי לוותר ולהשתמש בשמן אכותי והחלפה סדירה?

בתודה מראש לעונים

פורסם

אתה יכול לעשות פלאשינג,לא יכול להמליץ על מוצר מסויים.

מה שכן,אחרי פלאשינג, אני הייתי מחליף שמן אחרי כמה מאות ק״מ.

כדי לא להשאיר במנוע שאריות פלאשינג.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

א. לא מקובל לפתוח שתי הודעות באותו נושא!

ב. קיים תת פורום טכני

ג. חיפוש בפורום הטכני יניב לך עשרות תוצאות עם דעות לכאן ולכאן.

בגדול אני כן ממליץ לעשות פלאשינג אם יש צורך, עם מוצר מומלץ ובדיוק לפי ההוראות (כ12 דקות, סיבובי סרק בלבד).

החלפת השמן מייד בתום סיבובי הסרק (זהירות, השמן חם!)

אין צורך להחליף שוב לאחר מכן.

אפשר להציץ דרך פתח המילוי על השסתומים ולראות מה המצב.

גם החלק הפנימי של בורג הריקון יכול לספר קצת מה המצב בפנים (מבלי לפרק מכסה שסתומים).

אני מכיר מוצר של חברת MANNOL הגרמנית, ההוראות עליו משום מה היו ברוסית :shock: אבל כאמור כל חברה מוכרת מחזיקה מוצר לפלאשינג.

דעת הצד השני: אם יש נזקים במנוע שהבוצה מכסה עליהם, ביצוע פלאשינג יציף את הנזקים האלה (במקרה הזה הנזקים יצופו במוקדם יותר או פחות)

פורסם

מדוע אתה רוצה לעשות פלאשינג ? (אני מניח שבגלל הבוץ בפקק השמן. רצוי אולי שתצלם ותעלה לכאן, גם את המכסה וגם את פתח המילוי).

כמה ק"מ הרכב עבר ? וכמה זמן אצלך ? (אם אתה אינך יד ראשונה, האם יש הסטוריית טיפולים מסודרת, המעידה על החלפת שמן לפי הוראות היצרן ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

אן לי איזה תקלה מורגשת אני חושב לעשות כי זה ההמלתה של הבוחן וגם בדקתי והשמן קצת שרוף . הרכב עבר 150000 הוא אצלי כמה חודשי הבוחן אמר שצריך פלשינג יש טיפולים סדירים עד 23/9/10 במוסך מורשה

ומאז לא ידוע באיזה תדירות טופל ובאיזה שמנים ומים הטיפול האחרון היה ב 90000 ומאז אמר שעבר למוסך לא מורשה של מזדה

פורסם

^

במנוע דיזל.

אצלי בקסנטיה מוחלף שמן חצי סינטתי 10W40 כל שנה (עד 10K). הוא לא שקוף כבהתחלה, אבל לא שחור ולא שרוף!

לפי כל הפרמטרים שלי ולאורך שנים, השמן ממלא היטב את יעודו!

אם יזדמן לי אולי אשלח דגימה לבדיקה במעבדה בטיפול הבא.

פורסם

שמן שחור זה תקין. בוץ בפקק שמן זה לא תקין ומעיד על הזנחה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אני מבין נכון מהתמונות, ניתן לזהות שמן שרוף, עיסתי ודביק על פקק המילוי ופתח המילוי.

זה נובע מאי החלפות שמנים בזמן ו\או שימוש בשמנים זולים.

אם אתה רוצה להיות שקט אין מנוס מפתיחת הקרטר וביצוע ניקוי ייסודי למנוע ובעיקר לרשתית הגסה בכניסה למשאבת השמן, סביר להניח שהיא סתומה ברמה כזו או אחרת.

אם פתיחת קרטר לא באה בחשבון, הייתי מרוקן את השמן הנוכחי, שם שמן זול + תכשיר פלאשינג, מריץ את המנוע ל10-15 דקות, מרוקן את השמן וממלא שמן חדש, סינטטי מלא העומד בתקן הרלוונטי לרכב + פילטר שמן חדש ומקורי. לאחר 5,000 ק"מ מבצע החלפה נוספת וחוזר לשגרת טיפולים קבועה לפי הנחיות יצרן הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם תפתח את אגן השמן ומכסה שסתומים תגלה כמויות אדירות של בוצה.

המנועים האלה רגישים מאוד לשמן לא איכותי, החלפות שמן מאוחרות והזנחה.

מניסיון הפלאשינג לא יעזור בכלל הוא לא ידגדג את הבוצה, וחוץ מזה במאזדה 3 ו 6 המשמרת שמן היא למעשה "שנורקל" צינור פלסטיק צר מאוד שבקלות נסתם, לכן אין לקחת סיכון וחובה לפתוח אגן שמן ומכסה שסתומים לניקוי ייסודי.

הפלאשינג לא יעזורוסתום את משמרת השמן!

מניסיון עם רב עם הרכב הזה.

פורסם

קרא שוב בשבע עיניים את שתי ההודעות שלפניך. התשובה לשאלה נמצאת שם, ולא בין השורות.

עם קצת ניסיון כלים ותושיה, תוכל לבצע את העבודה בעצמך. אחרת גש לבעל מקצוע.

הניקוי הזה הוא סה"כ פתיחת שני מכסים חיצוניים (אחד מלמעלה ואחד מלמטה) של המנוע, וניקוי יסודי.

לא מתקרב לפתיחת ראש או אוברול, הזמן והמחיר בהתאם (לא יעלה הרבה יותר מטיפול רגיל ויאפשר לך עם תחזוקה נכונה להנות ממנוע הרכב לאורך זמן וק"מ רבים.

פורסם

השמן סינטטי לא יזיז לבוצה הזו וגם פלאשינג לא, רק פירוק וניקוי ידני, אני מדבר מניסיון רב עם המכוניות האלה.

אם לא תלך על אפשרות של פירוק וניקוי, כל ניסיון שלך לנקות בעזרת פלאשינג וכד' יגרמו לסתימה, חלק מהבוצה תתפרק בתוך המנוע ותסתום את הרשת של משאבת השמן ומפה הדרך קצרה מאוד להרס המנוע.

• תוכן חדש...