Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טס מחרתיים לנורבגיה ובמקום מגוריי אין אין המטבע הנל. מהי הדרך הזולה לקנות? להמיר בנמל תעופה? אולי להמיר בנורבגיה? תודה לפורם הנפלא הזה! :-)

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

גם בבנקים אין?

אין לי נסיון קודם עם המטבע הזה, אבל במקומך הייתי מצטיידת ביורו וממירה שם, ואם אפשר- לא בשדה התעופה, או רק סכום קטן בשדה התעופה, מכיוון שבאופן גורף השערים בשדות תעופה הם מהגרועים יותר שיש.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

גם דולר אפשר להמיר לכתר נורבגי. אני חושב שאתה יכול לקנות קצת בשדה. הם אמורים להחזיק.

אני בדרך כלל מזמין בבנק ואוסף את הכסף בשדה בדלפק של בנק הפועלים.

פורסם

1. האופציה הנוחה - לבדוק את שער ההמרה שנותן הבנק ולמשוך סכומים גדולים ככל הניתן (כי יש מה שנקרא גם cash advance fee).

בד"כ, אם אין מט"ז בבנק אז עושים המרה כפולה : מט"ז (כתר נורווגי במקרה הזה) לדולרים ואז לשקלים. יש לבדוק עלות כוללת.

2. לקנות דולרים או יורו במזומן ואז להמיר בעיר בצ'יינג'. ברוב המקומות האירופאיים ניתן לשלם במונית באשראי (או, אם לא מדובר על שינוע משפחה, לחפש רכבת כי זה זול בהרבה).

השדה"ת, כמו שנאמר, מזמברים בשער החליפין.

פורסם

תרים טלפון לצ'יינג'ים ותשאל אם יש.

איפה אתה גר?

בצ'יינג'ים בת"א בטוח יש גם בלי הזמנה מיוחדת.

אבל אם זה הזמנה אז תתקשר היום ומחר זה ימתין לך.

בבנקים ובנתב"ג השערים גרועים מאוד.

אם יש לך הטבות בכרטיס האשראי אז אולי שווה לך לשלם באשראי ברוב המקומות.

בדוק מה העמלות שלך ועל איזה שער.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בדוק באתר של בנה"פ - יש להם סניף בככר של נתב"ג (ליד הדיוטי, משמאל לירידה מהדרכונים) עם מבחר גדול של מטבעות. גם אם השער אינו טוב לא כדאי לנחות בלי קצת מטבע מקומי, בעלות של הטיול כמה שקלים או אפילו עשרות לא יעשו את ההבדל. אל תשכח שבחלק מכרטיסי האשראי יש עמלה קבועה גבוהה על כל עסקה מה שמיקר אותה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בד"כ בבנקים הכי פחות כדאי - בנוסף למרווח גבוה בשע"ח מצטרפת עמלה. וזה לא משנה אם זה בסניף או בנתב"ג.

בסניפי הדואר שע"ח טוב יותר וללא עמלות. לדולר ואירו בלבד (אאל"ט - אולי יש מטבעות נוספים - כנס לאתר של הדואר)

בצ'יינגים שע"ח טובים וללא עמלות.

בכל מקרה, מכיוון שמדובר במטבע כזה, שווה לעשות בדיקה. יתכנו הפרשים גדולים.

בכרטיסי אשראי, שע"ח לא טובים כל כך במיוחד בגלל שזה לא דולר או אירו. אז אתה מחוייב על פערים של 2 המרות. וזה יכול לצאת הפרשים של אחוזים מלאים במחיר...

בשדה התעופה אם תשאל מה שע"ח לא יגידו לך שיש גם עמלה ורק שתקבל לידך את הכסף, אם תבדוק, תגלה שזה נגבה ממך.

לא להתבייש לשאול מראש!

נסיעה טובה! לא לקחת ללב כל גרוש...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות! אני גר בעפולה, ובעפולה אין את המטבע כלל. בבנק שלי (פועלים) לא מחזיקים את המטבע הזה כלל. בסופו של דבר אחרי כמה טלפונים לסוכנויות צ'אנצ', התברר שבחיפה יש את המטבע הנל ללא בעיה.

אני מסודר עכשיו עם 11000 NOK :)

תודה לכולם!

נעדכן את כולם אחרי נהיגה בכביש הנל :)

http://www.youtube.com/watch?v=qJ3jqe_RHvo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

• תוכן חדש...