Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בעוד כשלושה חודשים הוריי ואני עוברים לדירה בבניין חדש (מהניילונים מה שנקרא). הדירה תהיה בעלת 4.5 חדרים, כאשר הגודל הכולל נטו בלי המרפסת יהיה סביבות ה120 מ"ר.

בדירה קיימת הכנה למזגן ומה שנשאר לנו זה רק המנועים, ומסיבה כלשהי לחדר שינה של ההורים (שנמצא במרחק 15 מטר מהמנוע עצמו) הם החליטו שצריך מזגן עילי נפרד.

המזגן יקרר חדר ארונות גדול (7.5 מ"ר), שני חדרי שינה(כ-9 מ"ר כל אחד) וסלון בגודל של 43.5 מ"ר. כאמור בחדר שינה של הוריי (כ23.5 מ"ר) יהיה מזגן נפרד עילי.

השאלות שלי הן:

א. כמה כ"ס עליי לקחת? 4/5? האם עצם העובדה ש-5 כ"ס חזק יותר ולוקח לו פחות זמן לקרר את הבית יחסוך חשמל?

ב. האם יש המלצות למזגן עילי איכותי? (גם לא יקר מדי)

ג. דאמפרים - האם הדבר באמת עוזר איכשהו/משפר איכות חיים/מוריד מהצריכת חשמל?

אשמח לקבל המלצות לחברות ספציפיות. אם יש, גם שמות של חנויות באשדוד יעזרו.

אינוורטר לא בא בחשבון מהסיבה הפשוטה שזה עולה בהרבה יותר והמזגן יהיה דלוק אולי מספר פעמים בודד במהלך הקיץ, שכן הדירה מאווררת, והחיסכון שהוא יעניק בחשמל לא באמת יהיה מורגש.

שאלה נוספת היא - מה בערך עלות הגיונית לעבודה כזו? (אני מתכוון התקנת המנועים, התקנת מזגן עילי וגם התקנת דאמפרים במידת הצורך) שכן יש הכנה להכול.

תודה.

נ.ב

אני מודע לכך שהיה פה פעם שרשור בנושא, אך הוא לא כל כך עזר לי.

פורסם

שלום רב,

מספר שאלות לי אלייך.

1. מהו התקציב? פרוייקט מזגנים זה לא עניין זול מן הסתם, תרשום טווחי תקציב בבקשה.

2. כיווני רוח? הדירה בקומה גבוהה? מאווררת? ביקרת שם מספר פעמים בתקופות מסויימות ? ( חמות, קרות , במהלך הבניה? )

אני ארשום לך מנסיון אישי.

אני מתגורר בדירת 5 חדרים, התלבטנו בהתחלה על התקנת מזגן 5-6 כ"ס מיני מרכזי לא אינוורטר ( זה לא מדד לקירור, אני יודע, רק לשם המחשה ) . עלות התקנה עם ההכנות המקדימות, ללא דאמפרים, קיבלו הצעות שבין 13-16 אלף ש"ח.

התקנת מזגן מיני מרכזי מסוג אינוורטר, עם מערכת דאמפרים וכל מה שמסביב, מקפיץ את המחיר לכ 25 אלף ש"ח.

בסופו של דבר, התקנו מיני מרכזי בינוני ( 3.5 כ"ס ) לסלון ולמטבח ולכל דבר, מזגן אישי אך המדחסים בתצורת דואו ( מדחס לכל 2 יחידות ) , המזגנים האישיים לחדרים מדגם אלקטרה אינוורטר הפשוטים.

הכנתי טבלת אקסל אשר ממחישה בצורה מדוייקת כמעט, התקנת מזגן רגיל + שעות הפעלה ביום כפול מחירי החשמל לעומת אותו מזגן מיני מרכזי אינוורטר עם או בלי דאמפרים אשר יקר בעד כ 10,000 ש"ח (לדגם הספציפי שלנו, של אלקטרה ).

זה משהו שגם אתה יכול לבנות ולעשות, כי אני לא מוצא אותה כרגע, להכנס לאתר של היצרן, לראות מה הנתונים, להכניס בטבלה, להכפיל בשעות ממוצעות של הפעלה כפול מחירי החשמל ולבנות לעצמך סוג של טבלה, להמחיש מה הולך להיות, מאוד פשוט.

ובכן? להחזיר השקעה של 5-10 אלף ש"ח ייקח לך בהפעלה של 8 שעות ביום לפחות מספר שנים טובות ( שהרי בחורף סביר להניח שלא תפעיל ) .

אתה צריך לשאול את עצמך עוד שאלה, גם אם אתה כבר מפעיל מזגן, האם אתה נוהג להפעילו למספר שעות רב? האם בני המשפחה מפעילים למספר שעות רב גם כן בחדרים או עתידים להפעיל בחדרים? כי אם כן, לך על האינוורטר, שכן, אם זה מיקום או סגנון דירה שתהיה חמה בקיץ ללא אוורור... בהחלט כדאי לשקול אינוורטר.

מה שקורה בפועל, והוריך צודקים, במידה ואתה לא בבית, בני המשפחה לא בבית או שסתם לאף אחד לא חם/קר, אבל הם דווקא רוצים מזגן כל הלילה או מספר שעות ביום? אתה מתאר לעצמך שבמידה ויש רק מזגן מרכזי צריך להפעיל ולקרר את כל הבית?

לכן צריך תמיד לחשוב, איזה סוג אנשים אתה גר איתם ובאמת, אם אתה לא נמצא בביתך חצי יום ומישהו אחר כן, אין סיבה להתקין מרכזי לדוגמא.

אבל כלל ברזל, עדיף מזגן ב 1,000 שקל ולתקן עם רכיבים של 200 שקל ( סתם דוגמא ), מאשר מזגן בעלות של 3,000 שקל ועם רכיבים שעולים כ 500-600 ש"ח ( סתם דוגמא ), החזרת השקעה בחשמל או בתיקונים... אי אפשר לדעת וזה סיכון.

ולסיכום:

התקנו מזגן מיני מרכזי רגיל לסלון ולמטבח מבית אלקטרה ( מדגם EMD 35 לפי דעתי ) ובכל חדר, מזגן עילי אינוורטר מהסדרה הקלאסית. אשר כל זוג מחובר למדחס אינוורטר אחד. , סה"כ 3 מדחסים.

עלות הפרוייקט הסתכמה בכ 28,000 ש"ח !, עם הכל כולל הכל ( כולל קידוח בממ"ד בכדי להעביר שרוול ).

( כמו כן, מתקין מורשה של אלקטרה, אדם עם עובד ותיק, מוכרים ובעלי רקורד המלצות איכותיות ( גם ממשפחה ומחברים ), העבודה נעשתה בדיוק ומקצועיות, לדעתי שווה לשקט הנפשי ).

שווה או לא? ככה החלטנו וזה היה התקציב.

ניתן היה לסגור את הסיפור גם ב 18,000-20,000 ש"ח אם היינו מתקינים מזגנים פשוטים ( הלכנו על המדחס הכפול מחוסר מקום מריבוי מדחסים בחדר שירות כביסה ) .

לכן תעשה את החישובים שלך, אם אתה תדע שאת ה 8,000 ש"ח אתה תחזיר תוך מספר שנים בודד, מה טוב, אם לא...

וסתם לידיעה, נכון להיום, הדירה נמצאת מול הים, מספר כיווני רוח איכותיים, הדירה פונה למערב והחלק השני לצפון, אין בניינים ממול או מסביב כל כך.

המצב האבסורדי? למעט מספר פעמים בודדות בחורף שלמעשה הייתי צריך לחמם את עצמי, עד היום, לא הפעלנו מזגן על קירור כי... פשוט אין צורך ואני מאמין שנעבור את הקיץ הזה לפי מצב הטמפ' בבית, עם הפעלות נקודתיות בימים שהם הכל עומד וממש חם ולח.

אבל האישה /האמא תמיד לחוצה להתקין הכל לפניי הכניסה, "כדי שיהיה נקי ובלי בלאגן בעתיד "

*** המחירים זה ממה שאני קיבלתי

*** הגיעו לדירה 3 מתקינים איכותיים אשר כל אחד נתן את דעתו = עזר מאוד להתמקד במה שרוצים

פורסם
( שהרי בחורף סביר להניח שלא תפעיל ) .

שאלה חשובה היא היכן הוא גר. אצלי, למשל, עיקר השימוש במזגן נעשה בחורף. משנה מאד את התחשיב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תעשה את הטעות של מזגן מרכזי, זה פשוט סיוט, אחד חם לו, אחד קר לו והשלישי לא רוצה מזגן בכלל, ובשבילך ובשביל אשתך לא תדליק מזגן של 5 כ"ס, בשביל חדר שינה.

עדיף מזגנים קטנים, לפי גודל החדר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
שאלה חשובה היא היכן הוא גר. אצלי, למשל, עיקר השימוש במזגן נעשה בחורף. משנה מאד את התחשיב.

בוודאי, בדיוק מה ששאלתי בשאלה מס' 2 בשורות הראשונות.

פורסם

אנחנו נתקין מיני מרכזי היות וכבר יש הכנה וחבל להתקין מזגנים עיליים סתם.

הדירה בקומה חמישית (גובה של שישית) הפונה למערב דרום, כאשר החדר שלי פונה לכיוון הים. מול הבניין אין שום דבר וביקרתי בדירה המון פעמים, בשעות שונות, בעונות שונות ותמיד יש רוח קרירה וטמפרטורה נוחה בבית. מזגן זה נטו לימי חמסין ממש חמים שפשוט אין משב רוח קרה, אשר נדירים יחסית. לכן, כל ההשקעות בדברים מעבר לדעתי, נראים מיותרים.

Automatic1 - בנוגע למחירים שרשמת - לדעתי הם גבוהים מאוד. אנחנו קיבלנו כבר עכשיו הצעות הרבה יותר נמוכות (אם כי על מזגן של 5 כ") כאשר עלות העבודה הייתה נמוכה גם כן. כל הפרויקט לא אמור להגיע בסופו של דבר אפילו ל-20K.

מחר אני נוסע לשם עם איש מקצוע אשר יתן לי את הערכתו לסוג המזגן + מחירים על עבודה. שבוע הבא אנחנו נעשה סיבוב בחנויות ונראה מה יש להם להציע. בכל אופן, לפי ההצעות שקיבלנו עד עכשיו המחירים זולים בהרבה.

ההצעה על סמך מזגן 5 כ"ס + מזגן עילי אחד + דאמפרים + עבודה הסתכמה לנו עד עכשיו בכ14 אלף שקל. המתקין הוא איש מקצוע שאימי מכירה בגלל עיסוקה. אנחנו בכל זאת אבל מעוניינים לעשות סקר שוק ולבחון אופציות נוספות.

בנוגע למשפחה - אנחנו די תמיד באותו ראש כאשר מדובר בהדלקת מזגן. אם כי השקעה של דאמפרים עלולה לפתור כל בעיה העלולה לצוץ בעניין הזה. העניין הוא שיש סוג של דאמפרים שסט עולה 800 שקל, ויש סוג שעולה 1600 שקל, כאשר למיטב הבנתי האחרון נותן אפשרות של וויסות טמפרטורה או משהו. מחר אברר יותר לעומק, לא כל כך הבנתי את ההבדל.

בעקרון הראש שלי בעניין הזה פועל בצורה הבאה: להשקיע כמה שפחות וכמה שפחות להתעסק בזה. להתקין מזגן נורמלי אשר יקרר את הדירה בתדירות הנדירה שנצטרך אותו. אצלנו מזגן זה משהו אקסטרה, שאנחנו נפעיל בעת "מצוקה" של חום, לא על דרך קבע. כאמור בלילה הדירה מקוררת היטב (גם בחודשי הקיץ) היות והחלונות פונים חלקם לשמורת הטבע של הדיונות וחלק לכיוון הים. כמו כן, אין שמש ישירה על הדירה בכל שעות היממה. מה שאומר שאין קרניים קופחות אשר מחממות את פנים הדירה.

שוב, זה נטו לימים שאין אוויר לנשום.

כרגע אני מתגורר בדירה אשר נמצאת ברחוב פנימי, בקומה ראשונה, כיוונים מזרח-מערב והמזגן מפועל פעמים בודדות במהלך הקיץ, בימי חמסין.

בעת שהותי בדירה החדשה, גם בימים חמים, בדקתי את ההבדלים והדירה שם מקוררת בצורה טובה יותר מהנוכחית.

וכמובן ההתקנה צריכה להיעשות לפני המעבר לדירה היות ולא תהיה לנו אפשרות(או רצון) להתעסק עם זה לאחר המעבר. כל הזמן הקרוב יהיה ממוקד במעבר הדירה, לאחר מכן לא תהיה אפשרות להתעסק בזה.

כמו כן, יש לנו כלב אשר לכלוך ועבודות בבית זה דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו.

פורסם
אנחנו נתקין מיני מרכזי היות וכבר יש הכנה וחבל להתקין מזגנים עיליים סתם.

הדירה בקומה חמישית (גובה של שישית) הפונה למערב דרום, כאשר החדר שלי פונה לכיוון הים. מול הבניין אין שום דבר וביקרתי בדירה המון פעמים, בשעות שונות, בעונות שונות ותמיד יש רוח קרירה וטמפרטורה נוחה בבית. מזגן זה נטו לימי חמסין ממש חמים שפשוט אין משב רוח קרה, אשר נדירים יחסית. לכן, כל ההשקעות בדברים מעבר לדעתי, נראים מיותרים.

Automatic1 - בנוגע למחירים שרשמת - לדעתי הם גבוהים מאוד. אנחנו קיבלנו כבר עכשיו הצעות הרבה יותר נמוכות (אם כי על מזגן של 5 כ") כאשר עלות העבודה הייתה נמוכה גם כן. כל הפרויקט לא אמור להגיע בסופו של דבר אפילו ל-20K.

מחר אני נוסע לשם עם איש מקצוע אשר יתן לי את הערכתו לסוג המזגן + מחירים על עבודה. שבוע הבא אנחנו נעשה סיבוב בחנויות ונראה מה יש להם להציע. בכל אופן, לפי ההצעות שקיבלנו עד עכשיו המחירים זולים בהרבה.

ההצעה על סמך מזגן 5 כ"ס + מזגן עילי אחד + דאמפרים + עבודה הסתכמה לנו עד עכשיו בכ14 אלף שקל. המתקין הוא איש מקצוע שאימי מכירה בגלל עיסוקה. אנחנו בכל זאת אבל מעוניינים לעשות סקר שוק ולבחון אופציות נוספות.

בנוגע למשפחה - אנחנו די תמיד באותו ראש כאשר מדובר בהדלקת מזגן. אם כי השקעה של דאמפרים עלולה לפתור כל בעיה העלולה לצוץ בעניין הזה. העניין הוא שיש סוג של דאמפרים שסט עולה 800 שקל, ויש סוג שעולה 1600 שקל, כאשר למיטב הבנתי האחרון נותן אפשרות של וויסות טמפרטורה או משהו. מחר אברר יותר לעומק, לא כל כך הבנתי את ההבדל.

בעקרון הראש שלי בעניין הזה פועל בצורה הבאה: להשקיע כמה שפחות וכמה שפחות להתעסק בזה. להתקין מזגן נורמלי אשר יקרר את הדירה בתדירות הנדירה שנצטרך אותו. אצלנו מזגן זה משהו אקסטרה, שאנחנו נפעיל בעת "מצוקה" של חום, לא על דרך קבע. כאמור בלילה הדירה מקוררת היטב (גם בחודשי הקיץ) היות והחלונות פונים חלקם לשמורת הטבע של הדיונות וחלק לכיוון הים. כמו כן, אין שמש ישירה על הדירה בכל שעות היממה. מה שאומר שאין קרניים קופחות אשר מחממות את פנים הדירה.

שוב, זה נטו לימים שאין אוויר לנשום.

כרגע אני מתגורר בדירה אשר נמצאת ברחוב פנימי, בקומה ראשונה, כיוונים מזרח-מערב והמזגן מפועל פעמים בודדות במהלך הקיץ, בימי חמסין.

בעת שהותי בדירה החדשה, גם בימים חמים, בדקתי את ההבדלים והדירה שם מקוררת בצורה טובה יותר מהנוכחית.

נכון, אבל אם קראת אתה תראה שגם אני קיבלתי הצעות של עד 20,000 ואף פחות.

גם אני קיבלתי הצעות זיל הזול של 15,000 למזגנים מחברות שונות, כאשר היקרים מבינהם אלו הם של אלקטרה כמובן, או מיצובישי שזה בכלל...

אצלנו זה נגמר ב 28,000 כאשר ישנו מזגן מיני מרכזי 3.5 כ"X אלקטרה מיוצר בארץ, וישנם 4 מזגני אינוורטר של אלקטרה אשר עולים פי 1.5 עד פי 2 ממזגן עילי לחדר רגיל ומדחסי דואו... זה למה.

תברר תמיד טוב טוב מה ההצעות כוללות, דגמי מזגנים, סקר שוק. רוצה אלקטרה 5 כ"ס + עילי של אלקטרה + התקנות וצנרת של 15 מ' + דאמפרים? זה ממש לא הולך לעלות 14,000 אלף.

מזגן בסיסי של אלקטרה 5 כ"ס, שלא נדבר על הסדרה החדשה הסופר שקטה, יעלה לך בין 8-11 אלף ש"ח, + עילי של אלקטרה + דאמפרים? + התקנה וצנרת 15 מ'? לעולם לא 14,000.

חברות ומותגים אחרים, זה משהו אחר.

לכן מאוד חשוב לדעת בדיוק מה קונים, מה זה כולל ואיזה דגמים.

פורסם
אם אני לא טועה, המזגנים דווקא כן היו של אלקטרה. הצנרת כבר מורכבת בדירה.

הצנרת אשר מוכנה בדירות קבלן זאת צנרת בסיסית למזגן מיני מרכזי, יש לך צנרת מוכנה שביקשתם מראש לחדר של ההורים של ה 15 מטר? אם כן, זה מעולה.

קצת קשה לי להאמין שגם מזגן 5 כ"ס + עילי + דאמפרים מבית אלקטרה + התקנה והכל בכ 14,000.

זה למשל המחיר של המרכזי : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835535

זה למשל עילי בינוני לחדר מדגם קלאסיק 18 ( שזה מתאים לקירור חדר בגודל עד 25 מ"ר כפי שתיארת ) : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=788026

רק המזגנים ביחד יעלו לך כ 12 אלף ש"ח במקרה הטוב ואיפה כל מה שמסביב? שוב, ממליץ להזמין מספר מזגניסטים, שכל אחד ייתן פירוט מדוייק של מה אתה מקבל + מה הוא הולך לעשות, ללא הפתעות.

טיפ ממני אלייך, מה עם מזגן אישי לחדר שלך? אתה תרצה להיות עם החברה - אישה לעתיד אני יודע... סוגר את הדלת, החלון... ונחנק? תוספת מזגן עילי בסיסי מאוד לחדר בגודל של 9-11 מ"ר יעלה עד 1500-2000 ש"ח ללא התקנה. סכום שבהחלט שווה להוסיף, תחשוב קדימה מה יקרה כשתרצה פרטיות מוחלטת בחדר או בכלל, לישון בשקט, סרט עם מישהי או בכלל, פתאום מרכזי לא בא בחשבון בכלל. דאמפרים זה נחמד, אבל חרטא בסופו של דבר, כי כשאתה מפעיל 5 כ"ס... מי צריך כבר דאמפרים, שכולם יקבלו את הקירור - חימום :)

תשקול בהחלט להוסיף מזגן קטן אישי עבורך. אין לך מושג עד כמה זה מקל על הפרטיות ועל החיים בכלל.

תחכה שתתארגן לאירוע כלשהו, האוויר יהיה לח ויעמוד במקום, מדליק מזגן בחדר, הולך מקתלח.. חוזר וכמו חדש. סתם דוגמא.

** עוד טיפ, אם אתם מתקינים יחידה עוצמתית של 5 כ"X לדוגמא, אם זה מבית אלקטרה או לא, תדאגו שזאת תהיה סדרה שקטה, מכיוון שהם בהחלט מרעישים, ולא קצת. לאלקטרה יש סדרה חדשה שכזאת, סופר שקטה כך הם קוראים לה.

דרך אגב, מה שטח הדירה במ"ר נטו שיש לקרר? ( ללא מרפסת ) אם זה מעל 110 מ"ר אולי כדאי לשקול לקחת דגם 5.5 כ"ס בתוספת קטנה. דווקא במזגנים, עוד קצת עוצמת ויכולת קירור /חימום לא מזיק התוספות קטנות.

פורסם

יש דאמפרים שאיכשהו מווסתים את העוצמה או משהו בסגנון, שוב אני לא כל כך בטוח לגבי זה, אבדוק מחר.

כן, יש הכנה למזגן עילי בחדר של ההורים.

בדירה יש הכל מלבד היחידה עצמה של המזגן והמנוע. הצנרת מתאימה למה שאנחנו רוצים (היה איש מקצוע שראה ובדק).

לשים מזגן עילי בחדר, כאשר יש לי הכנה (ואני גם לא אוהב איך שמזגן עילי נראה) לדעתי זה מיותר.

אני מאמין שלמקרים כמו שתיארת - דאמפרים אשר מווסתים את העוצמה בהחלט יעשו את העבודה. כאשר, שוב, הדגש הוא שהמזגן הולך לעבוד פעמים בודדות במהלך הקיץ, ורוב הסיכויים שלא בערב.

ואגב, המחירים שבזאפ לא רלוונטיים בכל מה שנוגע למוצרי חשמל, לפחות לא מהניסיון שלי. כל המוצרים שרכשנו, נרכשו במפורש במחירים נמוכים מאלו המצוינים בזאפ. (כנ"ל גם לגבי מחירי המזגנים שבדקנו - מזגן אלקטרה מיני מרכזי עלותו כ-8 אלף שקל וזה עוד לפני סקר השוק, זה מהצעה ראשונית שקיבלנו)

פורסם
יש דאמפרים שאיכשהו מווסתים את העוצמה או משהו בסגנון, שוב אני לא כל כך בטוח לגבי זה, אבדוק מחר.

כן, יש הכנה למזגן עילי בחדר של ההורים.

בדירה יש הכל מלבד היחידה עצמה של המזגן והמנוע. הצנרת מתאימה למה שאנחנו רוצים (היה איש מקצוע שראה ובדק).

לשים מזגן עילי בחדר, כאשר יש לי הכנה (ואני גם לא אוהב איך שמזגן עילי נראה) לדעתי זה מיותר.

אני מאמין שלמקרים כמו שתיארת - דאמפרים אשר מווסתים את העוצמה בהחלט יעשו את העבודה. כאשר, שוב, הדגש הוא שהמזגן הולך לעבוד פעמים בודדות במהלך הקיץ, ורוב הסיכויים שלא בערב.

ואגב, המחירים שבזאפ לא רלוונטיים בכל מה שנוגע למוצרי חשמל, לפחות לא מהניסיון שלי. כל המוצרים שרכשנו, נרכשו במפורש במחירים נמוכים מאלו המצוינים בזאפ. (כנ"ל גם לגבי מחירי המזגנים שבדקנו - מזגן אלקטרה מיני מרכזי עלותו כ-8 אלף שקל וזה עוד לפני סקר השוק, זה מהצעה ראשונית שקיבלנו)

כן אנשי התקנה זכאים בד"כ להנחות טובות, שווה לנצל. או חנויות /רשתות במבצעים והנחות.

יש לך בלבול קטן לדעתי, דאמפר או לא, אתה תפעיל מזגן של 5 כ"ס או יותר כשתרצה בעצם קירור נקודתי מסויים? הדאמפר סה"כ מווסת לך זרימת האוויר וזה הכל.. היחידה החיצונית והפנימית תעבוד ותטחן לך את החשמל.

שוב, אם אתה יודע שאתה הולך להסתדר, מה טוב.

תחשוב שוב טוב טוב, כשתרצה לקרר רק את החדר שלך או פרטיות מכל מיני סוגים, אתה הולך להפעיל 5 כ"ס בין אם תרצה או לא, הדאמפר סה"כ יסגור לך קצת או יפתח לך קצת את הצנרת של האוויר הקר..., שוהו ערך לכך שתפתח או תסגור קצת את החלון ;) וכמובן, צריכת החשמל מטורפת, שהרי היחידה החיצונית עובדת במלוא העוצמה מן הסתם ( כי זה לא אינוורטר ) וגם היחידה הפנימית לא חסכונית בעליל.

תבין, הדאמפר מותקן לאחר היחידה, הוא סה"כ מווסת טמפ' בחדר שלך ! אבל היחידה הפנימית מקררת כמו שהיא הוגדרה, הדאמפר לא עוזר בכלום, למיט, שוב, למעט, במידה וניתנה פקודת הפעלה לחדר ספציפי, וברגע שהטמפ' תגיע ליעדה, היחידה הפנימית תכבה.

אבל עדיין, להפעיל 5 כ"ס בשביל חדר במידת הצורך? אבסורד.

סתם כמה נקודות למחשבה.

בכל מקרה, מספר מזגניסטים שיגיע לדירתך למתן הצעות מחיר, כבר יעזרו לך בדעות שלהם.

פורסם

הדאמפרים הם פתרון למצב הבא בלבד - מצב שאני רוצה להדליק מזגן והוריי לא. הם לא נועדו לחסוך בחשמל, אני יודע את זה.

אבל! נניח והמזגן יהיה בעל חמישה סוסים וחפצה נפשי לקרר את חדרי בלבד - החדר יקורר תוך זמן קצר מאוד, ולאחר מכן המזגן יכבה - מה שבעצם לא יביא לבזבוז רב של חשמל.

ההבדל בין מצב כזה, לבין לקנות מזגן עילי נפרד או לשים אינוורטר או שלל פתרונות חלופיים, מבחינה כספית, הוא זניח ולכן גם לא משתלם לבחור בדרך אחרת.

אם למשל בלילה אני רוצה לישון עם מזגן, אני שם טיימר והמזגן יכבה לאחר פרק זמן מסויים. שוב, לא מצריך הרבה חשמל, היות והחדר שלי יקורר תוך זמן קצר ואני ארדם.

בקיצור - דאמפר - נטו לווסת את העוצמה של המזגן אל עבר חדר מסוים ולמנוע מאחרים קור/חום במידה והם לא חפצים בכך.

זו בדיוק המטרה שלי, ולדעתי גם, הפתרון המושלם.

פורסם

שים לב שמזגן 5 כ"ס יהיה פחות חסכוני בחשמל (בסדרי גודל) מאשר 2 מזגני 1.5 כ"ס ועוד אחד של 2 כ"ס

אתה גם יכול לראות את זה בדירוגי חשמל, כמעט כל המזגנים הקטנים הם דירוג A/B

למה החדר ארונות צריך מיזוג?

אפשר לשים מזגן של 1 או 1.25 כ"ס לכל אחד מהחדרים הקטנים, מזגן 2.5 כ"ס לסלון, ואמרת שההורים כבר החליטו על מזגן נפרד

עוד נקודה לחשוב עליה זה שהתקנה של מזגן עד 2 כ"ס כולל, יותר זולה ממזגן של 2.5 כ"ס ומעלה, וזולה בהרבה מהתקנה של מיני מרכזי (לפעמים אפילו אם יש את התשתית)

בבית של ההורים שלי התקינו מיני מרכזי לפני אולי 15 שנה פחות או יותר + מזגן של 4 כ"ס או משהו כזה לסלון.

עם הזמן המיני מרכזי הפך למשני ובכל חדר היה מזגן קטן נפרד, ואח"כ השימוש בו פסק לחלוטין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המזגן זה אלקטרה מדגם כלשהו שאני לא זוכר את שמו (משהו עם 50) 5 כ"ס + עבודה + גבס + מזגן עילי לחדר ההורים + הכנסת שרוול ופתיחת פתח במטבח (כשכל זה לא תוכנן) + הכנסת שרוול לממ"ד סה"כ יצא לנו 13,700.

מזגן בחדר ארונות צריך כי אם חם למשל ואתה נמצא שם הרבה (במיוחד נשים) אתה לא רוצה להזיע בזמן שאתה מתלבש/בוחר בגדים/אלוהים יודע מה. כל זה ללא דאמפרים, כאשר העלות שלהם היא בסביבות 1600 + עבודה טיפה יותר יקרה. סה"כ יצא בערך 16K.

פורסם

אתה יכול להוסיף עוד מזגן 1 או 1.25 כ"ס וההפעלה של כולם ביחד עדיין תקח פחות חשמל ממנוע בודד של 5 כ"ס

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...