Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבות ואמהות יקרים ויקרות (גם דודים ודודות זה בסדר)

מישהו יכול להסביר לי איך אפשר לשים את הסלקלים במושב הקדמי מבלי לחסום את המראה.

לא משנה באיזו דרך ניסינו את המראה לא ראינו.

בשלב מסויים נמאס והעברנו את הסלקל אחורה אבל וזה אבל די רציני עדיף שבחודשים הראשונים הוא יהיה מקדימה (למה? אין לי מושג האישה מתעקשת).

בתכלס ביקשנו מהחנות אבל הם אמרו "שזה בסדר" שלא רואים.

אני רואה לא אחת בכבישים נהגים אבל בעיקר נהגות שלא רואים את המראה הימנית (כמובן נסיעה בנתיב האמצעי) ואתם יכולים לנחש על ההשפעה על הנהיגה.

תודה

Peugeot  5008 2023 

פורסם

לקחת את המושב כמה שיותר אחורה ולהשכיב את הכסא כמה שניתן.

אם לא הולך, להחליף כסא.

על חנות האביזרים הייתי מדווח למועצה לבטיחות הילד, חוסר אחריות משווע לאמר דבר כזה.

פורסם

המקום הנכון עבור הסלקל או כסא הבטיחות הוא מאחור !.

זה המקום הבטוח ביותר עבור התינוק וגם עבורכם מהמון סיבות.

פורסם

כבר אמרו לך אבל בכל זאת, סלקל רק מאחור ועדיף במרכז הרכב אבל לא תמיד אפשר. אם לא ויש ילד אחד, בצד הימיני של הרכב (צד נוסע) כדי שיהיה בטוח להוציא את הילד בצד המדרכה.

אם אתם דואגים ורוצים לשמור על קשר עין עם התינוק, פשוט תרכשו מראה שמלבישים על המושב האחורי ודרכה ניתן לראות את התינוק. המהדרין יוסיפו מראה קטנה נוספת על השמשה הקדמית מתחת למראה המרכזית כדי לשמור על קשר עין עם התינוק ללא צורך בהסטת הראש מהדרך (ניסיתי את זה, לא ממש עובד כי בקושי רואים משהו).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הסיבה המרכזית להניח את הילד מאחור הוא כדי שלא יהיה קשר עין

הדבר הכי חשוב שאת יכולים לעשות לבטיחות הילד הוא - לנהוג נכון. כאשר יש תינוק צמוד אליכם יש הסחת דעת מתמדת.

נדמה לי שזה יצא כמסיח הדעת הגדול ביותר בסקר לא מזמן, יותר ממוזיקה ויותר מלדבר בטלפון!!

פורסם

סלקל מאחור תמיד!

עם כל הכבוד לניתוק כרית האויר הקדמית והמאמץ האדיר שהשקעת (בתקווה שאכן השקעת) בחגירת הסלקל, המקום הבטוח ביותר לכולם הוא מאחור.

קודם כל, סביר להניח שברכבך יש ISOFIX. זה יהפוך את חייך עם הסלקל ואת רמת הבטיחות שלו לגבוהים משמעותית.

דבר שני, לילד אין מה להיות צמוד לנהג. נהפוך הוא.

הילד בוכה? רעב? זקוק למוצץ? עוצרים בתחנת הדלק הקרובה, ומאכילים/מחתלים/וכו'.

מה ההגיון לעשות את כל זה תו"כ נהיגה? הדבר מסכן את התינוק פעמיים: לא די שהוא במיקום הלא בטיחותי ברכב, גם הנהג עסוק בו במקום להיות עסוק בנהיגה.

מכמה דקות של בכי אף תינוק עדיין לא מת או פיתח חרדת נטישה. מנהג לא מרוכז כבד מתו כמה.

הכותב הינו אב לתינוק בן 8 חודשים.

פורסם

כמו שאמרו כולם - הסלקל רק מאחור, ורצוי בלי כל מיני מראות שמאפשרות לראות אותו ומסיטות את תשומת הלב של הנהג/נהגת מהדבר החשוב ביותר באוטו - הכביש. לפני כמה שנים נהגת שעמדה ברמזור ושיחקה עם התינוק שהיה בסלקל במושב לידה, הורידה בטעות את הרגל מהברקס (כיון שהריכוז שלה היה בילד) וכמעט נכנסה בי כשעמדתי לפניה ברמזור עם אופנוע.

תזכור שאם הילד בוכה זה רק אומר שהוא חי - ויש זמן לעצור במקום בטוח ולראות מה מציק לו.

פורסם
סלקל מאחור תמיד! קודם כל, סביר להניח שברכבך יש ISOFIX. זה יהפוך את חייך עם הסלקל ואת רמת הבטיחות שלו לגבוהים משמעותית.

אפילו בלי איזופיקס המושבים האחוריים הם המותאמים להרכבת מושב הילדים (סלקל או כל מושב אחר, אפילו בוסטר של ילד גדול). על פי רוב ההתקנה בהם, בעיקר בזוית הנכונה, הינה פשוטה יותר. כמו כן, במושב האחורי של מכוניות רבות יש גם חגורות שאורכן ניתן לכוונון (שולפים אותן עד הסוף כדי להעביר אותן לכוונון ידני) ועוד פטנטים שמטרתם לאפשר התקנה בטוחה של מושב ילדים.

גם הסחת הדעת שיוצר התינוק במושב הקדמי היא עצומה, ורצוי להימנע ממנה. לדעתי, אין מנוס מהתקנת ראי קטן נוסף, אך כמובן שעיקר ההשגחה בתינוק דרכו צריכה להיות בזמן שיוט או בעצירות בדרך, ולא באופן רציף בזמן הנסיעה.

אלדד, האם המראות הנוספות הללו (מראה עם וקואום מלפנים, מראה קטנה מאחור) לא יוצרות אפקט של ראי פנורמי, בהתנגשות למשל? (רסיסי זכוכית, המראה שמתעופפת בחלל הרכב וכדומה?).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הסיבה המרכזית להניח את הילד מאחור הוא כדי שלא יהיה קשר עין

הדבר הכי חשוב שאת יכולים לעשות לבטיחות הילד הוא - לנהוג נכון. כאשר יש תינוק צמוד אליכם יש הסחת דעת מתמדת.

נדמה לי שזה יצא כמסיח הדעת הגדול ביותר בסקר לא מזמן, יותר ממוזיקה ויותר מלדבר בטלפון!!

כתבו כאן הרבה דברים נכונים אבל הציטוט כאן כל כך נכון!

יכול לומר לך פותח השרשור שכאב ל-2 ילדים (כולל תינוק בן כמעט 5 חודשים) אמרתי לאישתי 2 כללים:

1.גם אם התינוק בוכה לא מתעסקים איתו תו"כ נסיעה אלא רק לאחר שנעצריםף כלום לא יקרא אם יבכה עוד 10 שניות או עוד חצי דקה, הכל בסדר.

2.כשכבר עוצרים- רק במקום בטוח, או חניה מסודרת לצד הכביש, מפרץ חניה וכן הלאה, לא נעצרים באמצע הכביש המהיר בשוליים, לא נעצרים בעיר ליד מדרכה במקום שאינו מותר לעצירה (ובעצם משמש כנתיב לכל דבר).

לא משחקים עם בטיחות חבר, תינוקות ברוב המקרים בוכים כי יש להם גזים, נפל המוצץ, הם רעבים וכו', בכל המקרים האלה לא יקרה כלום (פרט לאי הנעימות בתינוק עצבני...) אם יחלפו כמה שניות עד שתמצא מקום בטוח לעצור בו.

כשאישתי היתה בארץ לבדה עם 2 הילדים היא שקלה לשים את הקטנצ'יק במושב הנוסע ליד הנהג, אסרתי את זה בתכלית האיסור- כשנוהגים מתעסקים בלנהוג, לא בלשעשע את התינוק כדי שיהיה רגוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמו שכתבו קודמי, סלקל רק מאחורה.

דבר שני אם יש לך כרית אויר לנוסע שלא ניתנת לניתוק אזי חל ממש איסור מוחלט לשים מקדימה סלקל, אפילו בתאונה קלה יחסית, כרית האוויר יכולה להיפתח ולפגוע בעוצמה בסלקל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני חייב לשתף אפרופו נשים ותינוקות.

נסעתי יום אחד על כביש 5 וירדתי במחלף ירקונים, בנתיב שלי נסעה אישה בג'יפ (כמובן) כל הירידה עד לרמזור היא מזגזגת ברקסים, ברקסים פתאומיים, ממש כאילו שיכורה..... באמצע היום.

מתחת לגשר של כביש 5 בשיא העומס (לכיוון הוד השרון), היא פשוט מחליטה לעצור.

אחרי ירוק אחד שפספסו, הועילה בטובה להמשיך לנסוע - אבל! מייד אחרי הצומת היא עוצרת שוב כאשר היא בנתיב השמאלי, יוצאת מהרכב מוציאה את התינוק ומנסה להרגיע אותו על הכתף - באמצע הכביש עמוס!!!

פורסם

עם זאת לך תשכנע אישה אחרי לידה.

אל תשכנע אותה, תפחיד אותה. תן לה לקרוא את הלינק שנתתי, ונראה אם אחרי זה היא תתעקש לסכן את הילד/ה.

:turn-l:
פורסם

יש לנו ילדה בת 4 חודשים ומאז היא נוסעת בסלקל מקדימה בלבד. אני לא כל כך אוהב את זה אבל זה מה שאמרו לנו בבית חולים ומאז זה פשוט ככה.

שלחתי לאשתי עכשיו קישור לשרשור הזה והיא כבר התחילה לחפש מראה, האמת שלנסיעות ארוכות אם שנינו מקדימה אנחנו כן רוצים לראות אותה כדי לדעת שהכל בסדר (הרי היא לא עם הפנים אלינו).

יש פה אגב מישהו שחושב שצריך לשים מקדימה? כי מצד אחד עד עכשיו כולם פה בעד המושב האחורי בלבד אבל ממה שאני רואה בכביש, נראה שכל התינוקות יושבים מקדימה.

• תוכן חדש...