Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, שמי מקס אני בן 18 אוטוטו בן 19 וחייל.

החלטנו אני ו2 חברים שלי לנסוע מנצרת עלית לתל אביב, שניה לפני שכולם חוזרים לבסיסים.

אני אסביר את כל מה שקרה ואוסיף תמונות, פירטתי הכל עד כמה שאפשר.

יצאנו מרחוב פסגות, שזה גשר, והשתלבתי ימינה לרח' מעלה יצחק, ירידה של 60 קמ"ש לכיוון מרכז העיר, עמדתי ברמזור בנתיב הימני.

אחרי הצומת בנתיב הימני נסע לו אוטו לימוד ל', דרגה C1 שנסע לאט, יצאתי לעקיפה ונשארתי על הנתיב השמאלי כי העקיפה קרתה קרוב לכיכר תנועה יחסית.

המשכתי לנסוע בנתיב השמאלי כשיש מכוניות ב2 הנתיבים, חשוב לציין, דרך עירונית לכל דבר, אני עושה את הדרך הזאת כמעט כל יום מהעבודה.

היה רמזור אדום, הייתי על הנתיב השמאלי והייתי שני ברמזור.

הרמזור התחלף לירוק, התחלתי לנסוע, נסעתי רגיל, לא מהר מדי ולא לאט, אי אפשר היה לחזור ימני מכיוון שאני נוהג עם אוטו 60 כ"ס ו3 אנשים ברכב, אני לא יכול ימינה כי זאת עליה, הדרך היחידה היא להאט כמעט עד עצירה ולהשתלב ימינה - לא הגיוני בעליל, נסעתי במהירות נורמלית על הנתיב השמאלי.

אחרי כמה מטרים יש כביש מקורצף, בכוונה בשביל למנוע תאונות. הנתיב השמאלי שאני נוסע עליו הופך לנתיב ימני שאני צריך בשביל להמשיך, אני ממשיך ואז עוצרת אותי ניידת ואומרת לי לפנות ימינה ולעצור בצד.

עכשיו, כל הנסיעה שלי על הנתיב השמאלי הייתה 2 דקות וקילומטר אחד (לפי גוגל מפות) השוטר אמר שהוא "נוסע אחרי כבר 3 דקות" אם זה היה ככה הוא היה תופס אותי במקלחת. כל הנסיעה שלי מצפון העיר ארכה 3 דקות.

השוטר הנחמד מביא לי קנס 250₪ ו0 נק', אחרי שאיים ב4 נק' ו500 שקל וזה שהוא "בא לקראתי".

אני נהג חדש, חצי שנה על הכביש.

מה אני יכול לעשות? אין מצב שאני משלם את זה, עזבו רגע את עניין הכסף, 250 שקל לא יהרגו אותי, אבל הפרנציפ, על זה שהוא רואה נהג חדש ועוד 2 חברים בפנים ומחליט לדפוק.

חבר שלי אמר לי שאולי הוא התעצבן כי הוא רצה לעקוף אותי ולא נתתי לו (נסעתי על 50 קמ"ש, והורדתי מהירות לפני הכביש המקורצף ל30 קמ"ש בערך)

ואני ממש אבל ממש אבל ממש לא הולך לעבור לנתיב הימני בכביש המקורצף הזה שהוא גם ירידה ברכב שאין לו שום אמצעי עזר ואסכן את כולם.

אני אוסיף תמונות.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

נסעת בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה, ונסעת בנתיב השמאלי על 30 קמ"ש הדו"ח הזה די מוצדק.

פורסם

בבקשה חבר'ה, תקראו מה שאני כותב לפני שאתם מוסיפים עוד הודעה למונה.

בתמונה הראשונה כתבתי שביצעתי עקיפה, ונשארתי על הנתיב השמאלי פשוט כי קשה מאוד לחזור לימני, במיוחד שזה רגע לפני כיכר תנועה ואחרי זה יש עליה ויש מכוניות ב2 הנתיבים!

בכביש שבו נסעתי 30 קמ"ש זאת ירידה חדה ומקורצפת! הכביש הזה בנוי שיסעו עליו לאט בכדי למנוע תאונות, ואחרי שהוא מסתיים הוא הופך לנתיב הימני שאני צריך

והכי חשוב - לא עיכבתי את התנועה בשום אופן. נסעתי על 50-60 בנתיב השמאלי, עד הכביש המקורצף כמובן.

ואם הייתי עובר למשל לנתיב הימני - באיזשהיא דרך, הייתי צריך לחזור לשמאלי אחרכך כי השמאלי הופך לימני ופונה קדימה (לאן שאני צריך לנסוע)

פורסם

מקס שלום,

לעבירה שתיארת (נסיעה בשמאלי/אי שמירה על ימין) - יש 250 ו-6 נק'.

מה הסעיף המדויק שנרשם בדוח (4 ספרות) ? אתה יכול גם לסרוק ולעלות לכאן.

א. הבנתי מכל הסיפור שאחרי עקיפת רכב-"ל", לא עברת אפילו לרגע אחד לנתיב הימיני וכנראה גם גרמת להפרעה או עיכוב תנועה.

ב. זה שהכביש גם כך מצטמצם לנתיב אחד אחרי 1 ק"מ, זה לא מצדיק נסיעה בשמאלי.

ג. אם רכבך מתקשה בעליות, זה מצדיק עוד יותר שמחובתך לנסוע בנתיב ימני ולא לעכב את התנועה.

ד. בשביל לעבור נתיב, לא צריך לעצור את הרכב...

פורסם
מקס שלום,

א. הבנתי מכל הסיפור שאחרי עקיפת רכב-"ל", לא עברת אפילו לרגע אחד לנתיב הימיני וכנראה גם גרמת להפרעה או עיכוב תנועה.

ג. בגלל שרכבך "חלש" זה מצדיק עוד יותר שמחובתך לנסוע בנתיב ימני ולא לעכב את התנועה.

אם זה היה בכביש בין עירוני הייתי מבין, אבל הרכב שלי "סוחב" בתוך העיר ונסעתי על 60 ולא עיכבתי אף אחד, אולי רק את השוטר שכמובן רצה להאיץ ולעקוף אותי.

הסעיף הוא תקנה 40 א', 5439.

ואני אכתוב שוב, היו מכוניות בשתי הנתיבים. ואני ידוע בתור אחד שבתוך העיר אני מאיץ ואני האחרון שאעכב תנועה, נסעתי מהר ולא עיכבתי אף אחד, אולי רק את השוטר וזאת רק השערה.

לא יכולתי לחזור לימני מהסיבה הפשוטה שאחרי שביצעתי עקיפה, כמה מטרים אחרי זה ישר רמזור, לא יכולתי להשתלב לימני כי אז הייתי גורם למישהו מאחורי לבלימת חירום, הייתי חייב להישאר על השמאלי עם עוד רכבים.

פורסם
הסעיף הוא תקנה 40 א', 5439.

הסעיף הוא על סטייה מנתיב נסיעה.

המלצתי, לשלם ולשכוח.

אין נקודות וזה גם לא ישפיע על קבלת רשיון הרגיל (ללא נהג חדש).

פורסם
הסעיף הוא על סטייה מנתיב נסיעה.

המלצתי, לשלם ולשכוח.

אין נקודות וזה גם לא ישפיע על קבלת רשיון הרגיל (ללא נהג חדש).

אפשר לדעת מה זה אומר?

כי הרי עקפתי רכב בסופו של דבר, ופשוט לא חזרתי לימין מהסיבה הפשוטה שאני לא היחיד שעקפתי, חלק חזרו לימין ומילאו את התניב וחלק המשיכו על השמאלי.

זה פשוט טיפשי שבכללי שוטרים נותנים דו"ח על משהו שהם בכלל לא יודעים עליו. מה זה סטיה מנתיב תנועה? זה בדיוק הנתיב שהייתי צריך.

הוא לא עקב אחרי בכלל, יש אפילו מצב גדול שהוא השתלב מצד שמאל בתמונה מס' 3. לא ראיתי אותו בכלל לפני זה.

החליט להלתלבש עלי, זה הכל.

אני רוצה לדעת, במידה ואני בוחר להישפט, זה יכול להיות יותר גרוע?

איך זה יכול להשפיע עלי?

פורסם
אפשר לדעת מה זה אומר?

זה אומר שכביכול סטית מנתיב נסיעתך וגרמת להפרעה או סיכון תנועה.

צריך לראות מה בדיוק נרשם בנסיבות המקרה אשר בדוח.

אני רוצה לדעת, במידה ואני בוחר להישפט, זה יכול להיות יותר גרוע?

איך זה יכול להשפיע עלי?

כן, זה יכול להיות יותר גרוע, אם יוכח שהשוטר צדק וסתם גזלת זמן שיפוטי.

בכחול

פורסם
בכחול

בדקתי והסעיף 5439 מדבר על סטיה מנתיב נסיעתי. אפשר לדעת איך זה הגיוני?

הרי הכביש הנ"ל, בנתיב השמאלי ממשיך ישר. ההפך אפילו, נסעתי על הנתיב שהייתי הכי צריך.

ביצעתי עקיפה עם איתות, הסתכלויות, באמת שעשיתי הכל לפי הספר.

אשמתי שלא רציתי לחזור לימין ואחרי 100 מטר שוב פעם לשמאל?

"תוך הפרעה וסיכון" אממ.. את מי סיכנתי? לא היה אף אחד מאחורי.

בקיצור, כסת"ח של המשטרה. אם הייתי מקבל דוח מוצדק הייתי שותק ואומר לו תודה על זה שהוא העיר לי.

אבל על זה? באמת? איך אפשר לסמוך על מערכת שמחפשת רק איך לחלוב כסף?

הרי ידו לי ולמר השוטר הנכבד שלא עשיתי כלום, וה"עקבתי אחרייך 3 דקות" זה ממש שקר, וחבל שהוא אמר לי את זה.

זאת מערכת כזאת שיקרית, ולא האמנתי לזה עד שהייתי עד לזה אתמול.

השאלה שלי היא, אם אני בא עם זה לבית משפט (תמונות, עדויות) אני אוכל לצאת מזה?

פורסם

אתה רוצה את האמת?

לא. לא יאמינו לך, יאמינו לשוטר (מה גם שאינך מכחיש באופן גורף, אלא רק נותן הסבר מפותל )

ותחטוף מהשופט כפול, כי העזת "לבזבז את זמנו של בית הדין".

שלם ושכח.

לא יודע איזה לקח אתה יכול ללמוד מזה (חוץ מלזוז הצידה "כאילו במקרה" כשאתה רואה ניידת), כי לא עשית עבירה מסוכנת או איומה.

(למרות שחלק מהחברים פה רואים במי שנוסע בשמאלי אויב העם).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בדקתי והסעיף 5439 מדבר על סטיה מנתיב נסיעתי. אפשר לדעת איך זה הגיוני?

הרי הכביש הנ"ל, בנתיב השמאלי ממשיך ישר. ההפך אפילו, נסעתי על הנתיב שהייתי הכי צריך.

ביצעתי עקיפה עם איתות, הסתכלויות, באמת שעשיתי הכל לפי הספר.

אשמתי שלא רציתי לחזור לימין ואחרי 100 מטר שוב פעם לשמאל?

"תוך הפרעה וסיכון" אממ.. את מי סיכנתי? לא היה אף אחד מאחורי.

בקיצור, כסת"ח של המשטרה. אם הייתי מקבל דוח מוצדק הייתי שותק ואומר לו תודה על זה שהוא העיר לי.

אבל על זה? באמת? איך אפשר לסמוך על מערכת שמחפשת רק איך לחלוב כסף?

הרי ידו לי ולמר השוטר הנכבד שלא עשיתי כלום, וה"עקבתי אחרייך 3 דקות" זה ממש שקר, וחבל שהוא אמר לי את זה.

זאת מערכת כזאת שיקרית, ולא האמנתי לזה עד שהייתי עד לזה אתמול.

השאלה שלי היא, אם אני בא עם זה לבית משפט (תמונות, עדויות) אני אוכל לצאת מזה?

כפי שזה נראה אתה לא מבין כלל את העבירה ואתה לא מבין כלל על מה השוטר נתן לך דוח.

סרוק ותעלה את הדוח כי נראה שאתה בכלל לא בכיוון .

פורסם

למה שלא יאמינו לו? אני בטוח שיאמינו, ועדיין הוא יחטוף כפול מהשופט.

אני לא שופט, אבל אתה מפיל את עצמך.

אחרי הצומת בנתיב הימני נסע לו אוטו לימוד ל', דרגה C1 שנסע לאט, יצאתי לעקיפה ונשארתי על הנתיב השמאלי כי העקיפה קרתה קרוב לכיכר תנועה יחסית.

אתה מכיר את קטע הכביש הזה לטענתך. השופט ישאל למה לא לקחת את העובדה שאתה מתקרב לכיכר תנועה בחשבון

המשכתי לנסוע בנתיב השמאלי כשיש מכוניות ב2 הנתיבים

וכשרצית לצאת לעקוף לא היו מכוניות? לא היית צריך להשתלב?

אי אפשר היה לחזור ימני מכיוון שאני נוהג עם אוטו 60 כ"ס ו3 אנשים ברכב, אני לא יכול ימינה כי זאת עליה, הדרך היחידה היא להאט כמעט עד עצירה ולהשתלב ימינה - לא הגיוני בעליל, נסעתי במהירות נורמלית על הנתיב השמאלי.

אותת ימינה? ניסית? או שללת מראש את האפשרות?

אם הייתה שם פניה שהיית חייב לפנות בה ימינה, לא היית מתכונן לכך ומוצא את הדרך להשתלב?

עכשיו, כל הנסיעה שלי על הנתיב השמאלי הייתה 2 דקות וקילומטר אחד (לפי גוגל מפות)......

חבר שלי אמר לי שאולי הוא התעצבן כי הוא רצה לעקוף אותי ולא נתתי לו (נסעתי על 50 קמ"ש, והורדתי מהירות לפני הכביש המקורצף ל30 קמ"ש בערך)....

אהה... אם זה רק 1 ק"מ, זה לא מפריע למי שרוצה או צריך לעקוף אותך?

מקס שלום,

ג. אם רכבך מתקשה בעליות, זה מצדיק עוד יותר שמחובתך לנסוע בנתיב ימני ולא לעכב את התנועה.

ד. בשביל לעבור נתיב, לא צריך לעצור את הרכב...

+10

השוטר בהחלט היה נחמד אליך, גם אם קשה לך לראות את זה בגלל הכעס ותחושת האי-צדק שלדעתנו אינה מוצדקת.

שלם את הדו"ח ידידי, יצאת בזול.

פורסם

יצאת בזול.היית צריך לקבל דוח על תקנה 35 סמל סעיף 5457 250. +6נק,או לחלופין הפרעה/עכוב תנועה 500. +4נק.

ממליץ לך לחפש את השרשור"כולם על השמאלי ועוקפים מימין"בשביל להבין עד כמה העבירה הזו מעצבנת את מי שתקוע מאחורייך.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...