Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

כמה רכב צריך להזדקן על מנת שיהיה הכי משתלם למכור אותו?בהנחה שהרכב מושלם מבחינה מכאנית וקוסמטית ושהוא נקנה מהחברה כיד ראשונה.

בהתאם לירידת ערך.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אחרי 30 שנה כשהוא אספנות.

ובנימה רצינית, אני לא רואה מצב שבו "משתלם" למכור את הרכב. בשנים הראשונות של רכב הוא מאבד את הערך הכי גדול. ירידת הערך היא באחוזים אז רכב שנקנה נגיד ב100K ש"ח, ויש לו ירידת ערך של 15% בערך בשנה, כבר אחרי שנה יהיה שווה 85K במקרה הטוב.

בקיצור, לא נראה לי שיש דבר כזה מכירה משתלמת לרכב חדש...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כלכלית פרק זמן של 5 עד 7 שנים נחשב להכי הגיוני להחזיק רכב חדש.

אבל בתכל'ס מי שקונה חדש מחליף כל שנתיים-שלוש. כי הוא יכול.

פורסם

אם הוא לא חובב רכב, אז רק כי הוא טיפש כלכלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הי

לא חושב שהתשובה היא בשנים אלא בקילומטראז.

לקראת ה 200 אלף מתחיל להיות לרכב בלאי שמצריך השגחה צמודה יותר וסיכון לטיפולים יקרים יותר

פורסם

בהסתמך על מה שהיה עד כה, אובדן הערך המשמעותי ביותר הוא בשנים הראשונות.

סביר להניח שבטווח של 4-10 שנים המיצוע של אובדן הערך ועליות התחזוקה נמצאים באיזור הכי נוח.

כמובן שה"מזל" (אמינות והתנהגות שוק), הנסועה ורמת התחזוקה ימקמו את המועד באופן שונה לכל מכונית.

אי אפשר לדעת מראש, אבל קניה/מכירה כל שנה/שנתיים תגרום לאובדן ערך גבוה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני לא כלכלן גדול, אבל דעתי היא שבמידה ויש לך שכר סביר, כדאי לקנות רכב בן שנתיים - שלוש, שעבר את נפילת הערך הגדולה, ואז להחזיק בו 5 שנים or so.

.Your average Notepad

פורסם
אם הוא לא חובב רכב, אז רק כי הוא טיפש כלכלית.

במיקרו אתה כמובן צודק, במאקרו יהיו כאלו שיגידו לך שזה חלק מכרטיס הביקור שלהם (מצליחנות) וזה מסייע להם להרוויח יותר.

אישית אני לא אוהב את הסגנון הזה, אבל יש כאלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כלכלית פרק זמן של 5 עד 7 שנים נחשב להכי הגיוני להחזיק רכב חדש.

לא תמיד. רוב הציבור קונה רכב בעסקאות מימון. לרוב האנשים אין היתרה כדי לרכוש את הרכב בסוף התקופה והם נאצלים להחליף את הרכב כל שלוש שנים כי בשיטה הזאת יש סכום מסוים שלא צריך לשלם.

פורסם
אני לא כלכלן גדול, אבל דעתי היא שבמידה ויש לך שכר סביר, כדאי לקנות רכב בן שנתיים - שלוש, שעבר את נפילת הערך הגדולה, ואז להחזיק בו 5 שנים or so.

:mm_yeah: אני באותה הדעה.

פורסם

האגדה מספרת שכשאלו את רוטשילד איך התעשר, הוא ענה: "תמיד מכרתי מוקדם מידי".

צריך לקחת בחשבון מספר נתונים:

1. תחזוקת רכב ישן\משומש יותר יקרה יותר.

2. רכבים חדישים בדר"כ חסכוניים יותר בדלק.

כאשר הסכום שניתן לחסוך ע"י החלפת הרכב מהעלות השנתית של הרכב הכוללת -

1. דלק - בחישוב לפי צריכה ונסועה.

2. תחזוקה - ממוצע תחזוקה למספר שנים קדימה על פי נתונים של גידול בתחזוקה לשנה\קילומטרז' שנתי נתון.

3. ביטוחים אגרות וכו'.

שווה או קרוב לסכום שעולה עסקת מימון למספר השנים הנבחן (ובתנאי כמובן שאחוז ירידת הערך, כ-12%-15% נמוכה מעלות הריבית על ההלוואה.

פורסם

אם אתה (פותח השרשור) שואל מבחינת כדאיות כלכלית אזי השאלה הנכונה לשאול הינה ״מתי אידאלי לרכוש רכב״ ואז התשובה לכך תיהיה פשוטה:

כעבור שנתיים-3 שנים מעלייתו לכביש ולאחר שספג את ירידת הערך המשמעותית ביותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשהרכב מתחיל להפריע לך בהתנהלות היום יומית, במיוחד אם אתה לא מבין בחלקים ותמיד יכולים לעבוד עלייך במוסך.

הרכב יכול להיות גם בן 15, כל עוד אין כניסות מיותרות מדיי למוסך, מעבר לטיפול וחצי בשנה. וכל המדדים יציבים, אין התחממות מנוע, שריפת שמן, נזילות מיותרות וכו'.. אין יותר משתלם מאשר להמשיך להחזיק את הרכב.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

מצטרף למי שלפני. עשיתי כך עם מרבית המכוניות שהיו לי - בגיל שנע בין 3 ל-12 שנים. הנפילה היחידה היתה לי עם אימפרזה 1994 שעשתה לי את המוות, עלתה לי בלפחות 4-6 ביקורים במוסך כל שנה, אבל בתקופה שבה לא היה לי סכום כסף מספק כדי להחליפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...