Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאשתי היקרה סיטרואן סקסו 1.4 אוט' בת 12. הסקסו החביבה משרתת את אשתי כבר 7 שנים (נקנתה מיד ראשונה, אנו יד שנייה). אשתי נוסעת כ-5000 ק"מ בשנה ופעם בשנה הסקסו זוכה לביקור אצל ניצן ודודי היקרים משאפט לטיפול וריענון. המכונית מעולם לא נתקעה וחוץ מטיפולים שוטפים (פעם אחת הלך מנוע צעדים) לא דרשה דבר - ממש אנטיתזה למוניטין האמינות המפוקפק :-P

אני "יקה פוץ" בכל מה שקשור למכוניות ובשנים הראשונות הייתי דואג לבדיקה אישית פעם בחודש (מועד התדלוק החודשי פחות או יותר), כולל נסיעת ביקורת כדי לוודא שהכל בסדר - פשוט כי אני יודע שאשתי יכולה להמשיך לנסוע על הג'אנטים, וגם אם יש נזילת מים היא תמשיך לנסוע עד שהמנוע יחזיר את נשמתו.

בשנה האחרונה הפסקתי את מנהגי - שילוב של עומס בעבודה ועצלנות :oops:

היום בבוקר היפה מתקשרת:

היפה: "יצאתי לסידורים ונראה לי שמשהו לא בסדר עם האוטו..."

אני: "מה קרה?"

היפה: "אני צריכה ללחוץ על דוושת הבלם ממש חזק כדי שהמכונית תעצור."

אני: ????

"תעצרי בצד. אל תמשיכי בנסיעה!"

היפה: "אבל אני צריכה לנסוע לקניות, ולהקפיץ את הילדים לחוג..."

אני: (מתחנן) "קחי מונית, זה נשמע לי רציני - לא משחקים עם מערכת בלמים - את לא רוצה לפגוש איזה אחוריים של משאית זבל?!"

בערב הגעתי הביתה ועיניי חשכו - משאבת הבלם בגלגל אחורי שמאלי החזירה את נשמתה לאלוהי המכונות וכל החלק הפנימי של הגלגל רטוב מנוזל בלמים. בדקתי את מיכל נוזל הבלמים והוא על המינימום :shock:

לא רוצה לחשוב איך זה היה יכול להיגמר...

אין ספק שהיו סימנים מקדימים ואם הייתי מקפיד על הבדיקה החודשית שלי הייתי מאתר את הבעיה קודם.

ממליץ לכם לבדוק מדי פעם את המכונית של יקירתכם.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גיסי לא מטפל ברכב של אחותי בכלל. אני זה שדואג לבדוק שמן וכל הנוזלים, אני זה שלוקח את הרכב לטיפולים ומחליט באיזה שמן להשתמש וכולה. יש אנשים שזה ממש לא מעניין אותם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

משאבת בלם לפעמים פורצת בלי ששמים לב, לרוב רואים הזעה ברורה ממנה וככה אפשר למנוע מקרים לא נעימים.

מחלה של רכבים ישנים.

לא מבין למה לא בונים (או שהמציאו ואני לא יודע) כמו מתקן שברגע שמזהה שיש נזילה באחת המשאבות, הוא נועל את נתיב הנוזל אליה.

לפחות אם התקלה מופיעה מחוץ לעיר או במהירות גבוהה, אפשר להמשיך ליסוע בזהירות.

כל מקרה ברכבים ישנים חייב לשים עיניים ולהקפיד לבדוק שכל המערכות תקינות, במיוחד מערכות בטיחותיות.

פורסם

לא מבין למה לא בונים (או שהמציאו ואני לא יודע) כמו מתקן שברגע שמזהה שיש נזילה באחת המשאבות, הוא נועל את נתיב הנוזל אליה.

כי אז הרכב יעוף הצידה בזמן עצירה.

פורסם

היתה לי 205 פוראבר שהיא למעשה אחותה של הסקסו ואצלי היתה אותה מחלה. פעמיים בשנה הייתי מחליף משאבת בלם אחורי.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
משאבת בלם לפעמים פורצת בלי ששמים לב, לרוב רואים הזעה ברורה ממנה וככה אפשר למנוע מקרים לא נעימים.

מחלה של רכבים ישנים.

לפחות אם התקלה מופיעה מחוץ לעיר או במהירות גבוהה, אפשר להמשיך ליסוע בזהירות.

כל מקרה ברכבים ישנים חייב לשים עיניים ולהקפיד לבדוק שכל המערכות תקינות, במיוחד מערכות בטיחותיות.

בפיאסטה העתיקה שלי(שנת 96) ומכאן אני מניח שזה קיים במכוניות אחרות מערכת הבלימה מחוברת לשני גלגלים, מה הכוונה. גלגל קידמי ימני מחובר לגלגל אחורי שמאלי וגלגל קידמי שמאלי מחובר לגלגל אחורי ימני מבחינת הצנרת. המטרה היא שאם יש פגם במשאבות של אחד הגלגלים ויש דליפה של נוזל בלמים אז עדיין יהיה ברקסים שיהיה אפשר לעצור את הרכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הרכיבו לך מקורי או לפחות שואף למקורי?

סיני כמה שאני זוכר נכון. לא היה מקורי.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
בפיאסטה העתיקה שלי(שנת 96) ומכאן אני מניח שזה קיים במכוניות אחרות מערכת הבלימה מחוברת לשני גלגלים, מה הכוונה. גלגל קידמי ימני מחובר לגלגל אחורי שמאלי, וגלגל קידמי שמאלי מחובר לגלגל אחורי ימני מבחינת הצנרת. המטרה היא שאם יש פגם במשאבות של אחד הגלגלים ויש דליפה של נוזל בלמים אז עדיין יהיה ברקסים שיהיה אפשר לעצור את הרכב.

שלום רב !

קיים במכוניות רבות, אם כי אינני בטוח שהסדר הוא כפי שאמרת:

מיכל נוזל הבלמים מופרד על ידי קיר חוצץ, ובעת נזילה למשל ממשאבת אופן אחורת, או כאשר הצינור בלמים נוזל, אתה תחוש ירידה בכושר הבלימה, מחצית מנוזל הבלמים תתרוקן, אך התא השני עדיין ישאר עם נוזל בלמים, על מנת ששני גלגלים קדמיים, או גלגלים מוצלבים כפי שציינת, עדיין יוכלו לבלום את הרכב.

אני מצפה להבהרה מוסמכת יותר בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני חושב שבכל המכוניות המודרניות יש מעגל כפול מוצלב כמו שתיארו פה, אז במקרה הגרוע בולמים עם אחורי אחד וקדמי אחד.

מה שכן, אני לא בטוח שלא כל הנוזל ינזל החוצה...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני שהייתי בודק כול הזמן בקביעות נוזל בלמים ושמנים ונוזלים קרה לי דבר דומה.

הקטע הכי מפחיד זה שזה קרה לי בכביש 4 באמצע נסיעה על 90 קמ"ש, פתאום רציתי לנסות להוריד קצת מהירות והדוושה פשוט נעלמה בריצפה. הרגשתי כאילו בלי בלמים, אולי בזכות שפימפמתי בדוושת בלם הצלחתי להאט את הרכב ולעצור בצומת בצד.

אצלי הלך המשאבת בלם מרכזית ברכב.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
מחלה של רכבים ישנים.

ממש לא נכון.

נוזל בלמים צריך לבדוק בקביעות בכל הרכבים, חדשים וישנים.

אצלי באסקורט המקורי החל לנזול משום מה לאחר משהו כמו 6 או 7 שנים. התקנתי תחליפי שמחזיק ללא שום בעיות (טפו טפו) עד היום. הבעיה היא שאני לא יודע של איזו חברה החלפים האלה.

לאחר קריאת הפוסט הזה אני חושב שהגיע הזמן להחליף, גם אם אין נזילה.

פורסם

משאבת הבלם האלו לרוב מחזיקות הרבה זמן, גם באיכויות הפחות טובות ("סיני זבל" כמו שנוהגים לקרוא להם)

אבל הבעיה היא לא תמיד במשאבה עצמה.

למשאבה יש מהלך פתיחה\סגירה שבוא היא עובדת.

אם התוף של הברקס כבר שחוק ועבר את הטוח שבוא ניתן לעבוד (לא ניתן לחרוט אותו בגלל שעבר את המידה המקסימלית של הקוטר)

ובנוף לזה תוסיף גם מצב של רפידות (סנדלים) שחוקים.

אתה כבר עובד על קצה הבוכנה של משאבל הבלם.

במקרה כזה יש סיכוי טוב שגם אם תחליף עכשיו משאבת בלם ולא תעשה ברקסים (החלפה\הדבקה רפידות ובדיקת התוף) הנזילה הזאת תחזור מהר יותר ממה שאתה חושב ואז שוב מי שהיה אשם הוא הסיני...

המשאבה האת בסה"כ מאוד פשוטה, אין בה יותר מידי.

לא צריך להיות בעיות גם עם משאבת זולות.

• תוכן חדש...