Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

 

לפני שבוע רכשתי מאתר EBAY את רכב האספנות הראשון שלי אותו אני מתכוון להשיט ארצה ולשפץ.

 

קצת על הדגם:

פורשה החלה לייצר את ה-928 החל מ-1977 ועד ל 1995 כחלק מאסטרטגיה להחלפת הדגם הקודם, הלא הוא ה-911 המיתולגי, נסיון שלא צלח. הן ניבנו כרכבי GT (GRAND TOURING) כדי לספק לנהג הגרמני נסיעה מהירה ונטולת מאמץ ברחבי האוטוסטרדות שבגרמניה. הן היו מפנקות ומהירות והוצעו בתחילה עם מנועי 4.5 ליטר ועלו בהתמדה בנפח המנוע עד ל 5.4 ליטר במודל ה-GTS משנת 92-95. המנוע היה בתצורת V-8 ומוקם בקידמת הרכב, שני דברים שלא היו שגרתיים אצל היצרנית הגרמנית. השוק לא מעריך במיוחד את הדגם הזה (פרט לדגמי ה-928 S-4 הGT וה GTS) ומעדיף את ה-911 הקלאסית. וזה בא לידי ביטוי בערכן הנמוך בעשרות אחוזים מערכן של רכבי 911 משנתון דומה.

 

ת.ז הרכב שרכשתי.

 

מיקום: לרגו, פלורידה.

יד: ראשונה

תאריך ייצור: 01-1983

תת דגם: 928S גירסה אמריקאית.

מנוע: 4.7 ליטר אטמוספרי, 239 כ"ס.

הילוכים: אוטומטית

צבע: לבן

ק"מ: 57000 מייל (91200 ק"מ)

ציון קארפקס: 77

 

מצב הרכב:

 

שילדה ומרכב: ע"פ תמונות, דברי המוכר, ובדיקת קארפקס שמעידה שלא דווח על תאונות וגם העובדה שהרכב לא נסע הרבה ועמד שנים באחסנה: ציון: טוב +. המרכב יוצר מפלדה שעברה תהליך גילבון דבר שהקנה עמידות רבה לחלודה. הפנלים הקדמיים, מכסה המנוע, והדלתות כולן מאלומיניום - עמידות לחלודה.

 

מצב מכני:

נזילות שמן בכמה מקומות דבר המעיד על התיישנות האטמים במנוע ובמתיבת ההילוכים. בנייה מחדש של מערכת הוואקום וסינון האוויר. פילטרים ומשאבות בלויות. רצועות בלויות. ציון: מספיק בקושי.

 

פנים הרכב:

ריפודי עור בלויים אך עדיין שלמים ולא מתפוררים. שטיחים בלויים. דש בורד שחוק (החום והלחות של פלורידה) ומתפורר. קונסולה מתפוררת. חלון נוסע לא עובד. גג נפתח לא עובד. דלת אחורית לא נסגרת. ציון: מספיק בקושי.

 

הרכב יעבור בדיקה של מוסך עוד בטרם יעלה ארצה בכדי לקבל אומדן נזקים. חלק מהדברים נסדר שם בעיקר מה שקשור למנוע ולתיבת ההילוכים. החלק הגדול שזה הפנים יישאר לי לעשות בארץ. מדובר ברכב לא נדיר במיוחד שיש לו עדיין חלפים ברבבי הרשת במחירים לא בשמיים ודיי קל להשיג אותם.

 

המטרה: להביא אותו למצב שיחזור ברמה טובה מאוד בכל התחמוים.

 

מצורפים תמונות לשיפוטכם:

  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד הרכבים שאני מאחל לעצמי שיהיו לי יום אחד...

 

למיטב זכרוני הגיר יושב על הסרן האחורי, נכון?

 

החלטה טובה לגבי חידוש הפנים בארץ, איך שהאוטו נראה עכשיו יעבוד לטובתך בשמאות ובקביעת המכס.

פורסם
אחד הרכבים שאני מאחל לעצמי שיהיו לי יום אחד...

 

למיטב זכרוני הגיר יושב על הסרן האחורי, נכון?

 

החלטה טובה לגבי חידוש הפנים בארץ, איך שהאוטו נראה עכשיו יעבוד לטובתך בשמאות ובקביעת המכס.

 

 

אכן הגיר יושב מאחור מה שמקנה חלוקת משקל אופטימלית של 50/50

 

אני לא מתכוון לתת לשמאים להעריך את הרכב ולקבוע "שווי" לפי ספרים. ערך הרכב הוא מה ששילמתי בעבורו. אני אגיע איתם עד לבית משפט אם צריך.

פורסם

תתחדש ותהנה מהשיפוץ!

אתה מתכוון לצבוע אותה בצבע פחות משעמם?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

שאפו!

 

בהצלחה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אוטומט? - רן

כן.

תתחדש ותהנה, רק חבל שפנים המכונית אינו שמור יפה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תתחדש ותהנה מהשיפוץ!

אתה מתכוון לצבוע אותה בצבע פחות משעמם?

 

לעניות דעתי יש שני אסכולות בעולם האספנות. אלו שלוקחים רכב שהיה פעם X ומנסים לשחזר אותו כדי שיחזור להיות X. ויש את אלו שלוקחים רכב שהיה פעם X והופכים אותו ל Y, שזה אומר צביעת הרכב לפי העדפה אישית, שינויים במתלים/קליפרים, הוספת ספוילרים חצאיות ושאר מודים. אני עדיין לא סגור אם אני משחזר אותו למקור או עושה לה דקורציה חדשה. דווקא הלבן יפה לא?

פורסם

אני חושב שאם יש לך רכב בן 30 שהמתלים שלו כבר התעייפו ואתה יכול לשדרג למשהו יותר טוב מהמקור זה רק מוסיף.

צבע זה עניין אישי-זה שקנית אותו לבן ואתה נניח רוצה צהוב בננה לא גורם לו להיות מקורי פחות.

חצאיות וטמבונים לא מוסיף לדעתי.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

×
×
  • תוכן חדש...