Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

ברשותי רכב פולסוואגן טוראן מנוע 1.4 כשלוש שנים.

לפני כתשעה חודשים הוחלף המנוע כולו בחדש בגלל פגם יצור.

היום נדלקה נורת אזהרה ובמוסך אומרים שהלכה מצערת המנוע (עלות 4000 ש"ח + עבודה).

מצערת המנוע לא הוחלפה כשהוחלף המנוע.

האם יכול להיות שנסיעה עם מנוע תקול גרמה לשחיקה של המצערת ?

או שעבודת חיבור המנוע החדש גרמה לפגיעה ?

בנוסף, תמיד ממלאים לי במוסך שמן מעבר לקו המקסימום (למרות שכתוב במפורש הן בספר הרכב והן על מיכל השמן - שזה אסור ועלול לפגוע בממיר הקטליטי).

האם ייתכן שכמות שמן מיותרת היא זו שגרמה במהלך השנים לפגיעה במצערת ?

תודה,

רביב

פורסם

לא יודע אם ברכב מכזה שנתון הולכת מצערת כל כך מהר.

ייתכן,שפירוק המצערת וניקיון יסודי שייערך לה יתן לך שקט.

אם אתה מאיזור המרכז,מומלץ לגשת למוסך רון לקבל חוות דעת נוספת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אני עובד רק עם המוסך המורשה (לעת עתה) בירושלים.

ההחלטה כבר התקבלה - להחליף.

רציתי רק לתהות האם אני יכול לשכנע את היבואן (המוסך במקרה זה) לשאת בעלויות (הם הודיעו מיוזמתם שהם יממנו 70% מעלות החלק).

יש רעיונות ?

פורסם

מו"מ עושים כשיש לך לכאורה אלטרנטיבות.

מכיוון שכבר הוחלט - כוח המיקוח שלך ירד.

תוכל לנסות... אין לך מה להפסיד (מהנסיון)- שזה נקודה חשובה במו"מ.

למה הם מוכנים לשאת ב 70% מהחלק? זה טוב לב או הודאה בקשר לכשל שהיה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

השנה השלישית מוגדרת על ידם כשנה של רצון טוב מבחינת האחריות. משמע, רוצים נותנים. לא רוצים לא נותנים.

אני חוזר לשאלות ששאלתי בתחילה. האם יתכן שהמנוע התקול שאיתו הסתובבתי שנתיים או כמות השמן המוגזמת הם שגרמו למצערת המנוע לחדול מפעילות ?

אני בעיקר צריך יעוץ מקצועי לגבי התהליכים שמתרחשים ברכב כי אין לי הבנה בעניין.

תודה למגיבים

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום. אני חווה מהלך דומה.

טוראן עם מנוע זהה לשלך, בן 5 וקצת, פחות מ 75,000 ק"מ עם 'הלך מנוע'....

בימים אלו מוחלף המנוע.

משום מה, אחרי ויכוחים רבים כמובן, גם אצלי היבואן הסכים להשתתף ב (הנה הפתעה....) 70% מעלות החלק (המנוע).

גם בעיני זו הודאה בפגם מוכר וידוע.

מסיפורך אני צופה את התקלה הבאה שעשויה לקרות וחושב שכדאי להתאחד ולראות עד כמה מדובר בבעיה מערכתית ולא נקודתית.

אשמח ליצור קשר. 0546648222

פורסם
שלום וברכה,

ברשותי רכב פולסוואגן טוראן מנוע 1.4 כשלוש שנים.

לפני כתשעה חודשים הוחלף המנוע כולו בחדש בגלל פגם יצור.

היום נדלקה נורת אזהרה ובמוסך אומרים שהלכה מצערת המנוע (עלות 4000 ש"ח + עבודה).

מצערת המנוע לא הוחלפה כשהוחלף המנוע.

האם יכול להיות שנסיעה עם מנוע תקול גרמה לשחיקה של המצערת ?

או שעבודת חיבור המנוע החדש גרמה לפגיעה ?

בנוסף, תמיד ממלאים לי במוסך שמן מעבר לקו המקסימום (למרות שכתוב במפורש הן בספר הרכב והן על מיכל השמן - שזה אסור ועלול לפגוע בממיר הקטליטי).

האם ייתכן שכמות שמן מיותרת היא זו שגרמה במהלך השנים לפגיעה במצערת ?

תודה,

רביב

אין קשר בין הדברים כשל מנוע לכשל מצערת

פורסם
שלום. אני חווה מהלך דומה.

טוראן עם מנוע זהה לשלך, בן 5 וקצת, פחות מ 75,000 ק"מ עם 'הלך מנוע'....

בימים אלו מוחלף המנוע.

משום מה, אחרי ויכוחים רבים כמובן, גם אצלי היבואן הסכים להשתתף ב (הנה הפתעה....) 70% מעלות החלק (המנוע).

גם בעיני זו הודאה בפגם מוכר וידוע.

מסיפורך אני צופה את התקלה הבאה שעשויה לקרות וחושב שכדאי להתאחד ולראות עד כמה מדובר בבעיה מערכתית ולא נקודתית.

אשמח ליצור קשר. 0546648222

של מי מספר הטלפון הזה ?

אף אחד לא עונה לי ואני מועבר לתיבה קולית.

איזה כייף לי :)

פורסם

תגיד לי בבקשה למה אתה לא עונה כבר מספר ימים לטלפון ?

אני מנסה 4 ימים להתקשר אלייך ואני עובר לתיבה הקולית.

איזה כייף לי :)

פורסם
תודה על התגובה המהירה.

אני עובד רק עם המוסך המורשה (לעת עתה) בירושלים.

ההחלטה כבר התקבלה - להחליף.

רציתי רק לתהות האם אני יכול לשכנע את היבואן (המוסך במקרה זה) לשאת בעלויות (הם הודיעו מיוזמתם שהם יממנו 70% מעלות החלק).

יש רעיונות ?

במקרה שלך הייתי הולך רק לשמוע מה הוא אומר.

אני לא יודע מי זה מוסך רון, אבל הרבה מרוצים וממליצים עליו פה.

דבר שני, אני לא הייתי נשאר במוסך שפעם אחר פעם הולך חלק גדול, ואני משער שאתה נוהג בצורה נורמאלית ולא עובד\שוחט את הרכב.

אני רואה את זה בעין לא טובה שהמוסך בא ומשתתף איתך 70% על התיקון.

לא סתם נותנים מתנות שקונות את העיניים.

לדעתי יש פה איזה קאץ'.

תבדוק באתרים בחו"ל אולי שם זה נחשב כריקול, ואז המוסך פה גוזר אותך ב30% מהסכום.

תתחיל ליהיות חשדן, למה כמו שאני יודע וכמו שאני רואה, תקלה ברכב חדש (שננהג בצורה ובכמות נורמאלית) זה נטו בעיה של היצרן\מוסך.

פורסם

מה יהיה עם צמפיון תגידו? איתי הסיפור עוד לא ניגמר פעם שניה שמחליפין לי גיר באודי אני הגעתי למצב אחרי מיילים ליצרן שהגיע ביקור מגרמניה של איש טכני מגרמניה שהחליט להחליף גיר נוסף.

איזה דגם המנוע שלך?

שיפוצים..

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לפני פחות מ 5 חודשים רכשתי טוראן 1.4 tsi בטרייד אין. רכב יד 1 שנת 2009 עם 44,000 ק"מ. הרכב נקנה ע"י החברה מזוג מבוגרים ונראה "מיליון דולר". קיבלתי את כל ההיסטוריה של הרכב שטופל אך ורק במוסך מורשה +דו"ח בדיקה שביצעו לפני הרכישה מהזוג. באותו יום שיצאתי עם הרכב מהמגרש נדלקה נורית צ'ק אינגין.נשלחתי לבצע בדיקה במוסך מורשה של פולקסווגן והאבחנה הייתה בוכנה שבורה. בתחילה הומלץ לי על מנוע מיבוא,לאחר מכן שינו את המלצתם על ביצוע אוברול ולבסוף שינו שוב את המלצתם להחלפת הבוכנות.הרכב נקנה עם אחריות "מורחבת" לשנה.

לאחר דין ודברים עם חב' הטרייד אין (רצו תחילה לתקן את הרכב במוסך שלהם) הוסכם על התיקון במוסך המורשה. היצרן נאות מרצונו לספק 4 בוכנות חדשות ללא עלות וחב' הטרייד אין שילמה עבור העבודה.בנוסף החליפו גם את השרשרת.

במוסך נאמר לי להריץ את המנוע 1000-2000 ק"מ ולהיכנס לאחר מכן לבדיקה/חיזוקים.

במהלך החודש שהרצתי את המנוע (נסעתי כ-1500 ק"מ), הרכב היה משמיע מעין שריקה קצרה לעיתים,"גמגם"/לא סחב. בעת העברת הילוך מ- N ל - D ולהיפך היתה נשמעת ההעברה באופן מוגזם. בתחילת הנסיעה הייתה מעין דפיקה/קפיצה קדימה/רעידות. כמו כן הייתה נזילת שמן מצידו הימני של הרכב. במוסך מצאו שנזילת השמן קשורה לטורבו של הרכב והחליפו גומיה.באשר לשאר הדברים לא גילו דבר ואמרו לי כי עדיין לא נסעתי מספיק. כשבועיים לאחר מכן נדלקה שוב נורית הצ'ק אינג'ין. אצתי רצתי שוב למוסך והפעם בבדיקת המחשב גילו כי המצערת תקולה.

חב' הטרייד אין אינה מוכנה לקחת אחריות על התיקון מאחר ומדובר ברכיב חשמלי/אלקטרוני ואינו כלול באחריות "המורחבת" בין "1001" הדברים שכן כלולים. היצרן/יבואן אינו מוכן להשתתף אף הוא.

במוסך נאמר לי כי יש להחליף את המצערת ולא לנקותה.

האם למישהו יש בכל זאת ניסיון עם מצערת דומה שהצליח לנקותה והתקלה הסתדרה?

לסיום,אתמול לאחר תדלוק,התחלתי בנסיעה והתחילו רעשים כמו של חלק מתכתי שהשתחרר מתחתית הרכב ונגרר על הכביש(כמובן שבדקתי אך לא ראיתי דבר). שמתי לב שהרעשים נשמעים רק בתחילת נסיעה ובמהירות נמוכה. היום בבוקר הם נשמעו שוב אך עמומים יותר ורק כשיצאתי מביתי,לאחר מכן לא נשמעו שוב(לבינתיים). האם מישהו יודע מה זה יכול להיות?

תודה רבה ויום טוב.

• ספונסר פורום
פורסם

אצלנו ניתן לקבל מצערת מקורית כזאת במחיר של 2800 שח כולל עבודה לפני מעמ .

המחיר בחברה של החלק בלבד הוא 4300 לפני מעמ .

לגבי הרעש שאתה שומע ,אתה מוזמן לעבור אצלנו לבדיקה מקצועית ללא תשלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
לפני פחות מ 5 חודשים רכשתי טוראן 1.4 tsi בטרייד אין. רכב יד 1 שנת 2009 עם 44,000 ק"מ. הרכב נקנה ע"י החברה מזוג מבוגרים ונראה "מיליון דולר". קיבלתי את כל ההיסטוריה של הרכב שטופל אך ורק במוסך מורשה +דו"ח בדיקה שביצעו לפני הרכישה מהזוג. באותו יום שיצאתי עם הרכב מהמגרש נדלקה נורית צ'ק אינגין.נשלחתי לבצע בדיקה במוסך מורשה של פולקסווגן והאבחנה הייתה בוכנה שבורה. בתחילה הומלץ לי על מנוע מיבוא,לאחר מכן שינו את המלצתם על ביצוע אוברול ולבסוף שינו שוב את המלצתם להחלפת הבוכנות.הרכב נקנה עם אחריות "מורחבת" לשנה.

לאחר דין ודברים עם חב' הטרייד אין (רצו תחילה לתקן את הרכב במוסך שלהם) הוסכם על התיקון במוסך המורשה. היצרן נאות מרצונו לספק 4 בוכנות חדשות ללא עלות וחב' הטרייד אין שילמה עבור העבודה.בנוסף החליפו גם את השרשרת.

במוסך נאמר לי להריץ את המנוע 1000-2000 ק"מ ולהיכנס לאחר מכן לבדיקה/חיזוקים.

במהלך החודש שהרצתי את המנוע (נסעתי כ-1500 ק"מ), הרכב היה משמיע מעין שריקה קצרה לעיתים,"גמגם"/לא סחב. בעת העברת הילוך מ- N ל - D ולהיפך היתה נשמעת ההעברה באופן מוגזם. בתחילת הנסיעה הייתה מעין דפיקה/קפיצה קדימה/רעידות. כמו כן הייתה נזילת שמן מצידו הימני של הרכב. במוסך מצאו שנזילת השמן קשורה לטורבו של הרכב והחליפו גומיה.באשר לשאר הדברים לא גילו דבר ואמרו לי כי עדיין לא נסעתי מספיק. כשבועיים לאחר מכן נדלקה שוב נורית הצ'ק אינג'ין. אצתי רצתי שוב למוסך והפעם בבדיקת המחשב גילו כי המצערת תקולה.

חב' הטרייד אין אינה מוכנה לקחת אחריות על התיקון מאחר ומדובר ברכיב חשמלי/אלקטרוני ואינו כלול באחריות "המורחבת" בין "1001" הדברים שכן כלולים. היצרן/יבואן אינו מוכן להשתתף אף הוא.

במוסך נאמר לי כי יש להחליף את המצערת ולא לנקותה.

האם למישהו יש בכל זאת ניסיון עם מצערת דומה שהצליח לנקותה והתקלה הסתדרה?

לסיום,אתמול לאחר תדלוק,התחלתי בנסיעה והתחילו רעשים כמו של חלק מתכתי שהשתחרר מתחתית הרכב ונגרר על הכביש(כמובן שבדקתי אך לא ראיתי דבר). שמתי לב שהרעשים נשמעים רק בתחילת נסיעה ובמהירות נמוכה. היום בבוקר הם נשמעו שוב אך עמומים יותר ורק כשיצאתי מביתי,לאחר מכן לא נשמעו שוב(לבינתיים). האם מישהו יודע מה זה יכול להיות?

תודה רבה ויום טוב.

אני ממש לא מצליח להבין אותך. רכשת רכב בלי לבדוק אותו בעצמך במכון בדיקה מטעמך?

אתה רואה שהוצאת את הרכב ונדלקת נורה כה משמעותית, מדוע אתה לא מחזיר את הרכב לטרייד ומבקש לבטל את העסקה? אתה לא מבין שרכשת רכב לימון?

ושאלה נוספת, לפני הרכישה הזו, לא בדקת קצת על סוג הרכב הזה? היו כאן כמה וכמה שרשורים על תקלות במנוע של הטוראן.

לסיכום: ממליץ לך בחום לבדוק את הרכב במוסך רון.

בהצלחה

• תוכן חדש...