Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

השבוע חזרתי מהנורבורגרינג וגם באוטובאן וגם ברינג (במקטע שאחרי גשר אוודי) נאלצתי לבלום מ200 קמ״ש ולא היה לי זמן לבלימות מנוע. ברינג בסיבוב השני כבר למדתי לא להגיע למהירות הזאת שם, אבל בכבישים האטות כאלו הגיעו בהפתעה.

גם בסוזוקי סטייג׳ 2 עם ברקסים משופרים וגם במרצדס e220 בבלימה הארוכה והחזקה שרפתי בלמים. ממש ברמה של צלחות אדומות ועשן מהרפידות.

בגלל שאין לי הרבה ניסיון במהירויות הללו בשגרה לא ידעתי מה הדרך המהירה והנכונה לבלום ולא התכוננתי לזה מראש.

המזל שלי שהרפידות לא נדבקו אחרת הייתי משלם הרבה כסף השתתפות עצמית...

אשמח לקבל כמה טיפים בשביל הפעם הבאה

תודה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

לא בולמים עם המנוע !

הורדת הילוכים היא לצורך שמירת המנוע בסל"ד כוח אפקטיבי עבור יציאה מהסיבוב.

נסיעה בהילוך נמוך בירידה ע"מ לשמור על מהירות הגיונית ומתאימה לדרך.

רענן

פורסם

רענן הבחור לא מתאר לך נסיעה בגהה, הוא מתאר לך נסיעה במסלול מרוצים גרמני :wink:

לשאלתך אם המיומנות שלך לא מספיק טובה הייתי ממליץ לך בזמן האטות חריפות להעביר את ידית ההילוכים למצב ספורט. המחשב כבר יבין לבד שאתה בולם ממש חזק ויוריד הילוכים בצורה אוט'.

כמו שאתה יודע מחוקי הפיזיקה, העלאת המהירות ביחידה מגדילה את את אנרגיית התנועה בריבוע.

כלומר בלימה מ200 קמ"ש מצריכה עבודת בלמים מאוד מאוד מאומצת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
לא בולמים עם המנוע !

הורדת הילוכים היא לצורך שמירת המנוע בסל"ד כוח אפקטיבי עבור יציאה מהסיבוב.

נסיעה בהילוך נמוך בירידה ע"מ לשמור על מהירות הגיונית ומתאימה לדרך.

רענן

מה שאתה אומר לא נשמע לך קצת לא הגיוני?

״ נסיעה בהילוך נמוך בירידה ע״מ לשמור על מהירות הגיונית ומתאימה לדרך״ מה זה אם לא בלימה ?

כן בולמים עם מנוע ! ( תיבת הילוכים שכל אחד יגדיר את זה איך שבא לו...)

לפותח הדיון, אני לא חושב שיש עוד אופציות, זה או ברקסים או ברקסים ומנוע, ופשוט לתכנן את הבלימה כך שיהיה זמן להוריד הילוכים.

פורסם
רענן הבחור לא מתאר לך נסיעה בגהה, הוא מתאר לך נסיעה במסלול מרוצים גרמני :wink:

לשאלתך אם המיומנות שלך לא מספיק טובה הייתי ממליץ לך בזמן האטות חריפות להעביר את ידית ההילוכים למצב ספורט. המחשב כבר יבין לבד שאתה בולם ממש חזק ויוריד הילוכים בצורה אוט'.

כמו שאתה יודע מחוקי הפיזיקה, העלאת המהירות ביחידה מגדילה את את אנרגיית התנועה בריבוע.

כלומר בלימה מ200 קמ"ש מצריכה עבודת בלמים מאוד מאוד מאומצת.

לצערי או למזלי (תלוי איך מסתכלים על זה), תיבת ההילוכים היא ידנית ולכן אני צריך לחשוב ואין לי פריבילגיה של מחשב. למרות שנתקלתי כבר בתיבות הילוכים אוטומטיות גרועות כל כך שלא הייתי סומך עליהן במהירויות הללו

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

גם לאלה שאומרים שלא בולמים עם מנוע, אני חושב שבמצבים של מקרה חיים או מוות צריך לערב את המנוע לא רק את הבלמים ולהשתדל כמובן להוריד בהגיוני לא במהירות 100 תוריד להילוך ראשון :)

לגבי פותח השרשור, לא נתקלתי בבעיה כזאת כי אפעם לא נהגתי בחו''ל אז אין לי דעה לתת בנושא.

גולף 1.8 שנת 99 ידני לא צריך יותר מזה!!!

פורסם

בטח שבולמים עם המנוע,

כשמתכננים במפעל ובמיוחד בחטיבות הספורט את השילוב של מנוע + תיבת הילוכים תמיד תמיד יקחו בחשבון את האפשרות של הורדת הילוכים על מנת להעזר בהתנגדות המנוע לבלימה.

במידה והמהירות גבוהה מדי ליחס ההילוכים מה שיקרה בגיר אוטומטי המחשב או "המוח" של הגיר [בגירים אוטומטים ישנים] לא יתן להילוך להשתלב למרות בחירת הבורר.

בגיר ידני הסיכרונים שעשויים מפליז לא יתנו לגלגלי השיניים השונים את ההאטה המתבקשת ליחס ההילוכים ולא תוכל לשלב להילוך [תשמע רעש של גחחחחחחח כזה]

בקטע של "עמידה על הברקסים" תמיד חשוב לתת זמן לצלחות בילום להתקרר לפני שנכנסים לבלימה חזקה נוספת [מה שאומר שכדאי מאוד לתכנן את סגנון הנהיגה בהתאם לתנאי הדרך והרכב ,מה שנכון לנהיגה יומיומית בכלל ונהיגה במסלול בפרט]

בד"כ לא רק הבלמים משפיעים על היכולת שלך לבלום "מאוחר לתוך הסיבוב" אלא גם איך אתה לוקח את האפקס וקשיחות המרכב והמתלים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
מה שאתה אומר לא נשמע לך קצת לא הגיוני?

״ נסיעה בהילוך נמוך בירידה ע״מ לשמור על מהירות הגיונית ומתאימה לדרך״ מה זה אם לא בלימה ?

כן בולמים עם מנוע ! ( תיבת הילוכים שכל אחד יגדיר את זה איך שבא לו...)

לפותח הדיון, אני לא חושב שיש עוד אופציות, זה או ברקסים או ברקסים ומנוע, ופשוט לתכנן את הבלימה כך שיהיה זמן להוריד הילוכים.

זו לא בלימה, אלא שמירה על מהירות. אתה לא באמת יכול לבלום אפקטיבית עם המנוע. מה שאתה כן יכול זה להגיע עם הבלמים למהירות הרצויה ולשמור עליה עם ההילוך המתאים. בלימה זה לא, חבל להטעות.

גם לאלה שאומרים שלא בולמים עם מנוע, אני חושב שבמצבים של מקרה חיים או מוות צריך לערב את המנוע לא רק את הבלמים ולהשתדל כמובן להוריד בהגיוני לא במהירות 100 תוריד להילוך ראשון :)

לגבי פותח השרשור, לא נתקלתי בבעיה כזאת כי אפעם לא נהגתי בחו''ל אז אין לי דעה לתת בנושא.

בולמים בלימת חירום רק עם בלמים. אם אתה בולם בלימת חירום, תאמין לי שאין לך זמן וקשב מיותרים לשחק עם ההילוכים, בוודאי לא להכניס ראשון במהירות גבוהה, דבר שדורש ממך מאמץ לא מבוטל.

מי שמסתמך על לבלום עם מנוע יבין מהר מאד שבלימת מנוע זה השלב השלישי אחרי בלימת פגוש ובלימת רדיאטור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זו לא בלימה, אלא שמירה על מהירות. אתה לא באמת יכול לבלום אפקטיבית עם המנוע. מה שאתה כן יכול זה להגיע עם הבלמים למהירות הרצויה ולשמור עליה עם ההילוך המתאים. בלימה זה לא, חבל להטעות.

בולמים בלימת חירום רק עם בלמים. אם אתה בולם בלימת חירום, תאמין לי שאין לך זמן וקשב מיותרים לשחק עם ההילוכים, בוודאי לא להכניס ראשון במהירות גבוהה, דבר שדורש ממך מאמץ לא מבוטל.

מי שמסתמך על לבלום עם מנוע יבין מהר מאד שבלימת מנוע זה השלב השלישי אחרי בלימת פגוש ובלימת רדיאטור.

אני לא חושב שאני מטעה, פעם אחרונה שהורדתי הילוך האוטו אכן בלם בלי שנגעתי בברקסים! וממש ממש לא שמר על המהירות שרציתי.

פורסם

אתה אומנם לא חושב שאתה טועה, אלא שגם רומן וגם אני בטוחים שאתה כן.

מעניין לדעת כמה מכל אלה שמצדדים כאן בבלימת מנוע אי פעם התנסו בנהיגת מסלול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני לא חושב שאני מטעה, פעם אחרונה שהורדתי הילוך האוטו אכן בלם בלי שנגעתי בברקסים! וממש ממש לא שמר על המהירות שרציתי.

הרכב האט, לא בלם. הוא האט כי לא היית עם גז והוא האט יותר כי הורדת הילוך מאשר אם לא היית מוריד הילוך. כל זה נכון וכל זה לא מהווה בלימה. אם על זה אתה מסתמך בבלימת חירום, אני מקווה שלא תיקח אף אחד אתך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הרכב האט, לא בלם. הוא האט כי לא היית עם גז והוא האט יותר כי הורדת הילוך מאשר אם לא היית מוריד הילוך. כל זה נכון וכל זה לא מהווה בלימה. אם על זה אתה מסתמך בבלימת חירום, אני מקווה שלא תיקח אף אחד אתך.

אני אשאל שאלה פשוטה, מה זה האטה?

והנושא פה לא בלימת חירום, אלא בלימה הכי יעילה שניתן להשיג באוטו.

ואם אתה מסתמך רק על בלמים בכל צורה של נהיגה ( ספורטיבית, רגילה, ירידה לים המלח או כל צורה אחרת ) אתה תגיע לבחימת חירום בפניה ה 6,7 שתנסה לקחת רק שאז הבלמים שלך כבר לא כל כך יעזרו לך.

פורסם

אני אחזור על דברי אלעד - האם נהגת פעם על מסלול?

בבלימה, במיוחד בנהיגה ספורטיבית, מסתמכים על בלמים בלבד. אדרבא על מסלול. השאלה הייתה על בלימה חריפה מ-200 קמ"ש, וכמו שהעניין עם כל בלימה חריפה - רק בלמים. מנוע לא בולם, הוא עוזר לשמר מהירות או להאט בהדרגתיות. הורדת ההילוכים לפני פניות לא נועדה לבלום אלא לשמר את המנוע בתחום הסל"ד היעיל על מנת לאפשר תאוצה מיטבית.

בנהיגה בירידות מהסוג שאתה מדבר עליהן לא מדובר על נהיגה על המגבלות, אלא נהיגה זהירה ושוב - אתה לא בולם אם ההילוכים (תנתח את המצב שוב - תבין), אלא שומר על טווח מהירות בטוח. ההאטה עם ההילוכים היא איטית מאד ולא מתאימה למצב חירום, אלא למצב רגוע בו אתה נמצא בשליטה מבלי מגבלות זמן ומרחק.

הבלימה הכי יעילה היא בלימה חזקה באמצעות הבלמים. לא תגיע לתוצאה טובה יותר מזה כמה שלא תערבב את הידית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמו שהסבירו חברים אחרים (שכנראה גם עם נסיון מסלול), בולמים/מאטים עם הבלמים נ-ק-ו-ד-ה .

לבלמים כוח בלימה רב יותר לאין ערוך מהמנוע.

סיבה נוספת שלא בולמים ע"י הורדת הילוכים, רכב עם מנוע גדול עלול לאבד אחיזה (בפרט בכביש רטוב).

פשוט הגלגלים בבת אחת יורדים במהירות כך שהצמיג מנתק מגע ומחליק כמו בציפה.

הנעה קידמית, כביש רטוב, עקומה/סיבוב, כנראה שאת חווית הבלימה יהיה אפשר לספר בעולם הבא ...

כמובן שנהג מיומן מתאים מהירות המנוע עם גז ביניים.

לאנשי הגיר האוטומט, רצוי שתערכו סקר כמה עולה גיר או שיפוץ מלא לצורך השוואה מול רפידות וצלחות.

אני בטוח שלאחר מכן תעזבו הידית ותשתמשו בה רק לשמירת מהירות (לא לבלימה ולא להאטה).

ואם בכול זאת משעמם לכם ביד, זה הזמן לעבור לגיר רגיל ...

רענן

פורסם

מעולה!

שורה קצרה וקולעת שמסכמת הכל.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• תוכן חדש...