Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שראיתי בפייסבוק וחשבתי שכדאי לשתף.

לאור הפעמים האחרונות שפורסם משהו כזה כאן אני אדגיש מספר דברים.

אין לי מושג אם לאוטו קרה משהו מבחינה בטיחותית.

אני פשוט בא להזהיר מרכב שעבר תאונה והוגדר אובדן להלכה. אני בטוח שקונה עתידי ישמח לדעת מידע שכזה.

אין לי מושג אם נפתחו כריות אויר או לא, אין לי מושג הייתה פגיעת שלדה או לא.

אני פשוט בא להזהיר לגבי סוחר שינסה למכור את הרכב הזה שוב, מבלי לספר על התאונה.

ואולי דבר לא פחות חשוב, שימו לב שבסיפור שבתמונה הקונה אמרה שהם עשו העברת בעלות בחזרה. מה שאומר שהרכב כבר יד שנייה, והקונה הבא יהיה כבר שלישית. רק שככל הנראה הוא יגלה את זה רק אחרי שהוא יקבל את הרשיון החדש לבית שלו לפני הטסט, כי הסוחר לא יגיד דבר כזה אלא יראה לקונה הבא את הרשיון "יד ראשונה".

בתגובות היא רשמה שראשי התיבות של הבן אדם הם "י.ל" ויש לו שותף "מ.א".

זהירות סוחר - סוזוקי אלטו.jpg

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

משהו לא מסתדר. היא קנתה רכב בלי בדיקה? זה לא רכב של 10,000 שקל. הוא עולה לפחות 40. יכול להיות שבבדיקה לא יגלו דבר כזה? איך אפשר לדעת אם רכב הוכרז אובדן להלכה או כל שם אחר שגורם לביטוח למכור את הרכב לסוחר , חוץ מאשר להתקשר למי ששמו מופיע ברישיון רכב ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

היא כתבה שם שהיא התקשרה לשם שמופיע בספר טיפולים של הרכב, ואז היא הבינה שהשם שהופיע ברשיון רכב זה בכלל לא היה הוא.

כשסוחר רושם רכב על שמו, זה נרשם בתור "תו סחר" ורשום את זה על הרשיון.

אז או שהיא מטומטמת ולא הבינה מה זה, או שהסוחר הראה לה את הרשיון רכב של האישה שהאוטו היה שלה ביד הראשונה ובעצם אמר שהשם שמופיע ברשיון זאת אשתו, מה שאומר שבעתם הייתה פה התחזות ואולי אפילו מדובר בעבירה פלילית.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אנחנו לא יודעים את הסיפור המלא ו/או את האמיתי. לא שמענו גם את הצד השני. הסיפור נשמע מוזר ומאוד נאיבי. אם הגברת בדקה את הרכב ובבדיקה יצא תקין ללא פגיעות שלדה - לא מבין מה הבעיה. אם היא לא בדקה את הרכב, זה גם קצת מוזר כי היא הוציא לא מאט כסף בקנייה.

אם הרכב במחירון עולה נניח 35K, הייתה תאונה שנפגעה דלת, כנף ופגוש זה כבר מתקרב לחצי ממחיר מחירון. רכב כזה גם אם הוא אובדן להלכה זה לא אומר שום דבר רע אם שיקמו אותו כמו שצריך.

אל פניו נשמע שהסוחר באמת עשה מעשה פסול ולא מילא את חובותיו של גילוי נאות וכד'. זה עדיין לא אומר כלום על טיב הרכב, לכן בכל הסיפור הזה סר פרט מהותי ביותר: איך נפגע הרכב בתאונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גוגל עדיין לא יודע לזהות מספרים בתור תמונות,

אז למען הקונים הפוטנציאלים, נרשום כאן את המספר בכמה אופנים

53-893-74

5389374

בדר"כ סיפורים כאלה מסתיימים הרבה יותר גרוע והסוחר נעלם,

אז או שהיא משפחת פשע, או שהסוחר "הגון"

:-)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
משהו לא מסתדר. היא קנתה רכב בלי בדיקה? זה לא רכב של 10,000 שקל. הוא עולה לפחות 40. יכול להיות שבבדיקה לא יגלו דבר כזה? איך אפשר לדעת אם רכב הוכרז אובדן להלכה או כל שם אחר שגורם לביטוח למכור את הרכב לסוחר , חוץ מאשר להתקשר למי ששמו מופיע ברישיון רכב ?

אולי לקחה לבדיקה והמכון שיתף פעולה עם הסוחר ?

alfa 156 2.5.

פורסם

בהחלט יש פה המון סימני שאלה, אבל בואו לא נשכח שיש המון אנשים תמימים שלא קוראים בפורום ולא נתקלו בסיפורים מסוג זה.

יכול להיות שהבחורה ראתה רכב יחסית חדש, והוא נראה לה "בסדר" אז היא החליטה לקחת אותו בלי בדיקה ובלי לבדוק את תעודת הזהות של המוכר.

אף אחד כאן לא פסל את הרכב על הסף ואמר שהוא לא בסדר או מפגע בטיחותי.

אף אחד לא אמר להחרים את הסוחר ולא לקנות את הרכב, פשוט פורסמה פה אזרה לגבי הרכב, שאולי הקונה הפוטנציאלי יראה ויהיה מודע למצב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אף אחד כאן לא פסל את הרכב על הסף ואמר שהוא לא בסדר או מפגע בטיחותי.

קרא בתמונה המצורפת של פותח השרשור, כתוב שם "סכנת נפשות".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה ציטוט של הבחורה שנכבתה מהאוטו.

השרשור נפתח על מנת לעורר מודעות למקרה, ואולי להזהיר רוכשים פוטנציאלים.

לא ראיתי שפות"ש כותב שזאת סכנת נפשות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אין אפשרות לדעת אם הרכב הוא באמת סכנת נפשות (זה לפי הפוסט בפייסבוק).

יותר קל (ז"א יותר קשה כשמדובר בישראל :?) זה לחוקק חוק, ובו תתווסף הערה לרכב (ברשיון הרכב / רשות הרישוי), שעבר טוטל לוס (במידה ומחזירים אותו לכביש) - "רכב משוקם", ושהקונה יבדוק אותו לעומק אם זה רלוונטי (יש לי ההרגשה שאיני הראשון שמציע זאת, אבל תמיד יותר קל לא לעשות כלום). לפחות אם מישהו יקנה רכב כזה ללא ידיעה, גילוי סעיף כזה - יחייב את המוכר בהסברים + רכישת הרכב בחזרה + פיצוי.

alfa 156 2.5.

פורסם

קצת תמוה בעיני ש"הסתבר לה שהרכב לא שלו". לוקחים את הרישיון העדכני ואת תעודת הזהות של מי שעומד מולך.

ועוד דבר, והחשוב בעיני - האם הרכב נלקח לבדיקה? אם רכב עבר תאונה כה קשה, אני לא מאמין שהדבר לא יצוין בצורה כלשהי בדוח הבדיקה.

אני מתנצל מראש על הבוטות, אבל מי שנאיבי מספיק ולא לוקח רכב לבדיקה, אולי מגיע לו להידפק. גם רכב במצב לא הכי טוב אמור להימכר, השאלה באיזה מחיר, ואם אתה הסכמת לשלם עליו מחיר כפול ומשולש זו בעיה שלך. גם בית משפט לא יעזור לבן אדם שלא לקח רכב לבדיקה. מי שקצת מבין בחוזים גם יודע שזה שעשית עסקה לא כדאית מבחינתך, זו לא עילה לבטל אותה.

אם יש לי רכב גרוע ואני רוצה להציע אותו למכירה אסור לי ?!

פורסם
אולי לקחה לבדיקה והמכון שיתף פעולה עם הסוחר ?

לא מאמין באמירות האלה.

במסגרת שיתוף פעולה אפשר לרכך חוות דעת לגבי רכב אבל אם כתבת שהרכב פיקס והרכב בלי שלדה ובלי מנוע, אתה עלול להיתבע ולשלם את הערך שלו. איזה מכון בדיקת רכב בשביל כמה מאות שקלים ירצה לשלם כמה אלפי שקלים ?

פורסם

ברגע שתופיע הערה כזאת ברישיון לסוחר לא יהיה משתלם למכור אותו, כי אי אפשר לרמות ולדרוש מחירון.

מה שיגרום להם לא לקנות את הגרוטאות מסוכנויות הביטוח. והנה פגעת בשרשרת המזון של הנוכלים.

כמובן שדבר כזה לא יקרה אצלינו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...