Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל בקרוב הרכבה של מערכת ברכב החדש (סוף החודש מחזיר את הליסינג וטוב שכך).

הציוד יהיה סט של סיז עם טוויטרים של מורל, וההגברה, jl500.1, ושני זיטקים.

האם כדאי להעביר 0g אחד ובתא המטען לפצל ל3 של 4g או שעדיף להעביר 3 כבלים של 4g לכל האורך?

האם זה בכלל כדאי כלכלית? (15 מטר של 4 גייג או 5 מטר של 0 גייג'?).

פורסם

יורי,דיברנו על כך אבל אין בעיה גם לכתוב :lol:

כבל רתכת של 2 גייג או לחילופין כבל ייעודי מחברה טובה -יעשו היטב את העבודה.בסופו תרכיב מפצל של 4 גייג' לכל מגבר.

גם פחות עבודה,משקל וכסף. לפעמים הפדנטיות (מוכר לי...) שבך מכניסה אותך לסרטים שכלל לא צריכים להכנס אליהם.

טוב שאתה חושב חיובי אבל לא יותר מדיי. פשוט אצלך אין צורך בכך.באמת.

בהצלחה.

ליאור

פורסם

אני לא בטוח ש2 גייג בתור כבל יחיד יספיקו.

בנוסף, זכור לי שקראתי באיזה מקום. שכבל 2 גייג אפשר לפצל לשתי רביעיות,

ומצד שני , אני לא מרים מערכת spl שצמאה לכוח

פורסם

יורי אין שום בעיה לפצל 2 גייג׳ ל3 של 4 (אני עשיתי את זה) ועם מגברים יותר חזקים כמו שאתה יודע.

קח בחשבון אבל שזה יהיה 2 גייג׳ טוב, לדוגמא השוויתי את שלי ל0 גייג׳ של סאונדסטרים והם דיי זהים.

פורסם

חוטי חשמל וחשיבות העובי:

עובי חוט החשמל משפיע המון על ביצועי המערכת, ותתפלאו - גם על בטיחות משריפה.

העובי של הכבל נמדד בגייג' \ GAUGE שנרשם גם בקיצור פשוט של האות G. בשיטת המדידה של גייג', ככל שהמספר קטן יותר, ככה החוט יותר עבה.

לדוגמא, כבל 2 גייג' יותר עבה מכבל 8 גייג'.

עכשיו מן הסתם שככל שכבל יותר עבה ככה הוא יכול להעביר יותר מתח וזרם, בדיוק כמו צינור מים.

יש גם סוגי מתכות שונות שמהם עשויים חוטי החשמל:

נחושת - Oxygen Free Copper - OFC

היתרון של הנחושת זה שהוא יכול להעביר הרבה יותר זרם, ההתנגדות הפנימית שלו נמוכה יותר. החסרון בנחושת זה שהוא מאוד כבד לעומת האלומיניום, והוא לא גמיש כמו האלומניום. חשוב לציין שהוא גם יותר יקר.

אלומניום - Copper Clad Aluminum - CCA

היתרונות של האלומניום הן החסרונות של הנחושת (וזה לא דבר רע בהכרח) הוא גמיש וקל - הרבה יותר נוח לעבוד איתו.

החסרון של האלומניום זה שהוא יכול להעביר פחות זרם מכבל נחושת.

איך מבדילים בין כבל אלומניום לנחושת?

כבל נחושת ירגיש כבד, צבעו בפנים ובחוצ יהיה בצבע נחושת ועל הבידוד יהיה מודפס OFC

כבל אלומיניום עשוי אלומניום שמצופה בנחושת, הוא יהיה מאוד גמיש, צבעו במרכז יהיה כסוף ומבחוץ יהיה או בצבע נחושת או בצבע כסוף. על הבידוד יהיה מודפס CCA

DSCN1488.jpg

הראשון משמאל הוא נחושת, השאר הם אלומניום מצופים נחושת

להלן רשימת עובי ביחס לעומס (לאורך של 5 מטר כבל):

8G - בין 50-25 אמפר

6G - בין 50-75 אמפר

4G - בין 75-100 אמפר

2G - בין 100-150 אמפר

0G - בין 200-300 אמפר

אפשר לראות בתמונה מלמעלה את כבל ה0 גייג', ועם כיוון השעון את ה2 גייג' ומתחתיו ה 4גייג' ולבסוף זוג כבלים 8 גייג' מצד שמאל.

jlaudio007%20006.jpg

בחירת עובי הכבל תלוי במגברים המותקנים ברכב, בכמות הצריכה שלהם.

פורסם

הסבר מצויין. היתי מוסיף על כך. בחירת כבל צרכה להיות לפי צריכה מקסימלית של מגבר. נגיד מגבר צורך בעומס מקסימלי 48 A, לפי הגיון אפשר להשתמש ב 8 G, אך תווך ביטחון תמיד צריך לקחת בחשבון, של כמה אחוזים. לכן בחירה יותר נכונה היא של 6G. כיוון שמדובר במרחקים יחסית קטנים, חשיבות של עלות הכבל יורדת (הבדל של כמה שקלים)

בנוגע שנושא העיקרי, אני גם עם כבל רתכת 35 ממ"ר (משהו כמו בין 1 ל 2 G) ועם מפצל ל 4G. זה הרבה יותר נוח ולא רואה סיבה מיוחדת להעביר 3 כבלים של 4G.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

0 גייג' רתכת לפלוס ולמינוס שילך למצבר יכסה אותך מכל הפינות לשנים רבות.

למה גם מינוס?

כי רכבים מודרנים מיוצרים על ריתוכים של לוחות פלדה ואלומיניום, הריתוכים האלה לא תמיד מאפשרים הולכה מקסימלית של זרם, האידאל זה כמובן 0 גיג' למצבר של - ו + וחיבור כבל חדש מהאלטרנטור של + ו - למצבר.

בהצלחה.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אתה ממליץ להעביר כבר אחד לקוטב (-) של המצבר, ואחד לקוטב ה(+) של הצבר?

ומה לגבי זה שתמיד רושמים שכבל המינוס מהמגבר יהיה קצר ככל הניתן?

פורסם

זה נכון במקרה ויש - טוב ברכב שמגיע לנקודת שלדה נקיה מצבע והמינוס של האלטרנטור והמצבר מגיע לשלדה בצורה טובה. לרוב זה לא המקרה.

אני מציע לך מצב אופטימאלי, יתרון גדול שהרכב שלך מפורק ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, למה לא לנסות ולהגיע לאידאל?

פורסם

35 ממ"ר זה מקביל לשני גייג (כמעט, ההגדרה של שני גייג היא 33 ממ"ר, אפס גייג זה 53 ממ"ר).

תתן מבט במחשבון הזה, תכניס שם את ההספקים של כל המגברים (RMS@4OHMS), סביר להניח שהוא יציע לך לעבור את האפס גייג.

או שתתן מבט בתמונה המצורפת, (האמפרים- סכום הפיוזים על המגברים, או סכום משיכות זרם מקסימלית לפי היצרן).

gauge.jpg

SCANSPEAK

פורסם
זה נכון במקרה ויש - טוב ברכב שמגיע לנקודת שלדה נקיה מצבע והמינוס של האלטרנטור והמצבר מגיע לשלדה בצורה טובה. לרוב זה לא המקרה.

אני מציע לך מצב אופטימאלי, יתרון גדול שהרכב שלך מפורק ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, למה לא לנסות ולהגיע לאידאל?

:mm_yeah:

אני כל כך מסכים עם ייבגני כי לאחרונה רעשי אלטרנטור תוקפים כמה חברים כאן והכל בגלל מינוס לא תקין. אבל,לא רק.זה משפיע על איכות העבודה של הדרייברים ובראשם הסאב.

כמו שאתם יודעים לחפש ולברר איזה סוג כבל וגודל כך ואני - מ ד ג י ש! - חובתכם לוודא הלחמה מיטבית של כל גידי הכבל לנעל הכבל. מדהים לראות פעם אחר פעם את קלות הראש של מרכיבי המערכת לדברים כה בסיסיים וחשובים .

ויורי,אני עדיין טוען שאינך צריך יותר מ 2 גייג' איכותי אבל אם ההפרש הספי ל 0 גייג' זניח ואין בעיה של הרכבה בגלל עוביו-לך על זה.

ליאור

• תוכן חדש...