Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי בזמן האחרון איך אפשר להנעים את נסיעותנו בכבישים וחשבתי על משהו שעושים באירלנד (יש מצב בעוד מקומות אבל אני לא בקיא בהם ) שבו נותנים למישהו שרוצה לצאת מחניה או מכל דבר לא מלחיצים אותו לא צופרים לו וכו' ואז כשאוטו השתלב הוא מסמל אם האותות מצוקה תודה. אני יודע שהישראלים נוסעים כמו :evil: אבל אנחנו בתור קבוצה נוכל להתחיל להשפיע ולאט לאט על התרבות הנהיגה אז מי מתנדב להיות הנהג הנחמד?

כמובן שגם אפשר לעשות עוד דברים אבל אם נתרכז ביותר מידי דברים אז לא יקרה כלום "תפסת מרובה לא תפסת"

אז בעז"ה נתחיל להיות נחמדים ומתורבתים בכביש ויהיה לכולנו יותר כיף

פורסם

יש קהילה בישראל שכן נוהגת בצורה מתורבת ומנומסת,קוראים לה CARSFOURM :-D

אני מאמין שאם אנחנו נוהגים בצורה תרבותית,אנחנו נגדל את הילדים גם בצורה הזאת.

לשנות לגמרי את כולם לא חושב שאפשרי,לפחות לא בתוך תקופה של כמה שנים בודדות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש קהילה בישראל שכן נוהגת בצורה מתורבת ומנומסת,קוראים לה CARSFOURM :-D

אני מאמין שאם אנחנו נוהגים בצורה תרבותית,אנחנו נגדל את הילדים גם בצורה הזאת.

לשנות לגמרי את כולם לא חושב שאפשרי,לפחות לא בתוך תקופה של כמה שנים בודדות.

כל זמן שהקהילה הזאת פתוחה לכולם , לא ניתן להגיד את זה בצורה מוחלטת.

אבל בהחלט יש פה קומץ איכותי מאוד של נהגים.

אגב, מישהו הזכיר פעם קורס נהיגה מתקדמת לחברי הקהילה?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

חחח דווקא בגלל שיש פה נהגים מתורבתים (יחסית :wink: ) אני כתבתי את זה אבל לגבי האיתות תודה עוד לא זכיתי שמישהו יעשה לי ומבחינה פסיכולוגית כשאדם נותן לך להכנס ואתה מודה הוא יעשה אתה שוב ובמקרה שלא הוא מן הסתם ירגיש פרייאר שרק תקע עוד אוטו לפניו (הגזמה כן) אבל אני בטוח שאת האנשים הנורמליים לא יהיה בעיה לחנך אותם לנהוג בצורה נדיבה לגבי הערסים זה יהיה טיפה יותר קשה אבל לאט לאט ונגיע גם לשם

פורסם

הדרך היחדיה - להביא הנה כמות גדולה של נהגים צפון אירופיים, לשדרג את הכבישים לאיכות צפון אירופית ולהטיל אכיפה צפון אירופית. בקיצור - גזר מתוק ומקל ארוך.

האמת היא שאני פסימי כיון שאנחנו חיים בתרבות אלימה, ובעיקר תרבות של בוז לחוק ולכל בעל סמכות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צריך משטרה כמו בארצות הברית.

צריך חוקים ברורים ומובנים חד משמעית שאינם משתמעים לשני פנים.

אזרח שמקלל שוטר או מרים עליו את הקול בארה"ב

במקרה הטוב יסיים בלילה במעצר, במקרה הרע יחטוף אלת ברזל לגוף.

בואו נודה בזה,

רוב האזרחים פה מצפצפים על החוק, וברוב חוצפתם עוד מעזים לקלל שוטרים או פקחים.

לריב איתם ברחוב על דוח מסכן של 100 שקל.. (חנית בכחול לבן, תהיה גבר לסתום ת'פה ולחטוף דוח!!!).

פורסם

אנחנו ממוקמים במזרח התיכון ויש לחלק מציבור הנהגים מנטליות נהיגה ערבית.

נהגתי בירדן ונסעתי בקהיר ובאירופה. בתחום הזה אנחנו יותר קרובים למדינת ערב מאשר למערב.

פורסם

אני כבר כמעט מיואש,כל הזמן צופרים פה ,אנשים חסרי סבלנות . נהגי מוניות עושים מה בא להם וגם לא יהיה אכפת להם לפתוח את החלון ולזרוק לך איזה קללה .

ותמיד יהיה המטורף שיעקוף אותך בגוונ'ק כי נסעת במהירות המותרת או טיפה מתחת .

גו'נגל על הכביש .

ונהגי המשאיות בכלל בליגה אחרת .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

^^

מסכים בקשר למשאיות שמשתוללות. היום הכבישים פשוט מפוצצים במשאיות ענק וסמיטריילרים שנוסעים אמנם בימני, אבל לא שמים לב שגלגל וחצי שלהם נמצא כבר בנתיב השמאלי. קשה לעקוף משאיות מבלי לשקשק שעוד שניה הנהג (שגם ככה 70% משדה הראיה שלו מוסתר) יעלה לך על האוטו.

פורסם

רוב הגולשים ב-CF כבר נוהגים טוב (אני מקווה :wink: ).

לנסות להשפיע על מי שכבר יודע איך לנהוג ולהתנהג הוא חסר משמעות.

השאלה העיקרית היא איך אפשר "להגיע" לשאר שוכני הכביש.

גם אני משתדל לתרום את חלקי (עוצר להולכי רגל, לא עובר באדום, משתדל לא לעבור בכתום למרות שיש מחסור מעצבן במנגנון ה"ירוק המהבהב" בירושלים, וכמובן מתעלם מצפירות של חסרי סבלנות / תרבות).

פורסם

אפשר לדבר לגבי מה לעשות להביא אנשים אחרים אבל זה לא כלכך ראלי אבל צריך להתחיל לשנות משהו שאנחנו לבד נשנה.

ואני יודע שרוב הנהגים בפורום נהגים טובים ונחמדים אבל לא נראה לי שיש פה מישהו שמאותת על זה שנתנו לו להשתלב בתנועה וזה מה שאני רוצה שנתחיל לעשות ואז ככה גם שאר האוכלוסיה תעשה את זה ואנשים יתחילו להיות יותר נחמדים אחד לשני

פורסם

הדבר שמשגע אותי (וגם מוזכר פה), זה ה"כבוד".

אין דבר כזה "כבוד" בכביש.

יש חוקים.

אותו אחד שרוצה להשתמש בכביש חייב לציית לחוקים (וזה נראה כאילו הוא נותן "כבוד" לאחרים).

אבל אין דבר כזה "כבוד" בכביש.

כי אם יש, אז אפשר לראות את מצב הנהגים היום (אני אוותר על פירוט כי יש כאן כבר מספיק תיאורים).

פורסם

הנה מקרה מהימים האחרונים:

רחוב המסגר בת"א, מונית עוצרת באמצע הנת"צ, חוסמת פניה ימינה לאחד הרחובות ע"מ להוריד נוסע. בנתיב משמאל לה נעמד רכב הרוצה לפנות ימינה ומתחיל לצפור, צפצוף רצוף. נהג המונית - פרצוף אדיש. בשלב הזה שני נתיבים מתוך השלושה - עומדים.

מאחורי המצפצף מגיח עוד רכב, עוצר לשמאלו ומתחיל גם הוא לצפור בזעם (עכשיו כבר כל שלושת הנתיבים עומדים). מהרכב הראשון צועק הבבון על זה שלשמאלו "תגיד לי יא אדיוט אתה לא רואה שאני מצפצף?!"

זה היה רגע כ"כ מזוקק של תרבות הנהיגה שלנו, כזה שמבהיר לך טוב טוב שכנראה גם עוד מאה שנה לא יהיו כאן כבוד הדדי, הגיון תנועתי וטיפה של דרך ארץ.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני חושב שלהבדיל ממה שהרבה חושבים,

שאופי ההתנהגות של בן אדם מסויים תואמת גם לאופי הנהיגה שלו,

ובכן אני בטוח שלכולכם יש חברים נורמטיבים רגועים מסודרים ואחראים,אבל ברגע שהם מאחרי ההגה,הם:נרדמים בשמאלי,לא מאותתים,לא תמיד נותנים זכות קדימה,גולשים לנתיבים ,לא נשארים בנתיב בעת פנייה,מאטים למהירות של 5 קמ"ש בחיפוש חנייה במלי להתחשב בתנועה מאחור וכמובן נכנסים ל"רוד רייג'" צופרים ומקללים.

אלו לא ערסים ששמים ז*** על העולם אלא בנקאים,עורכי דין,אנליסטים,רופאים וכו. לי באופן אישי לא נעים להעיר לחבר איך לנהוג.

אני מנסה לרמוז בעדינות "למה שלא תזוז מהשמאלי נראה לי שהרכב מאחורה רוצה לעבור"...

מענייו מה גורם לנהגים הללו לנהוג בצורה כל כך מסוכנת ומחורבנת.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...