Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקראו לי מזוכיסט או פסיכופט, אני אוהב את הרדיו ישראלי. מדשדש בין תוכניות דיבורים בגל"ץ למוזיקה ב-88, וגם בשאר התחנות. למעשה הרבה משעות הפנאי שלי בבית אני מעביר עם רדיו דולק.

במקום מגוריי הקודם לא הייתה בעיה - קליטה חלקה של כל התחנות החשובות. היה מדובר על מושב לא רחוק ממודיעין. עכשיו, אחרי שעברתי לת"א רבתי (דרום העיר) אני פשוט לא מצליח לקלוט חלק, לא משנה מה אני עושה.

מדובר על רסיבר סטריאו של Onkyo עם אנטנת חוט פשוטה שמשכתי החוצה מהחלון. האיכות משתנה ומאוד לא יציבה - לפעמים אני מצליח בכמה כיוונונים זהירים לקבל אות חלק לפרק זמן לא קבוע, אבל תמיד מתישהו יתחילו רעשי הרקע. מיותר לציין שכש-88 נשמעים חלק גלגלץ מלוכלך, ולהיפך.

האם יש מגבר לעניין? אולי חוט ארוך יותר? מה אפשר לעשות חוץ מלהפסיק לשמוע רדיו?

האמת רכשתי לי מקלט בלוטות' שיתחבר לרסיבר וכך אוכל לשמוע רדיו/מוזיקה/וכו' אונליין מהמחשב/סלולרי, אבל בא לי גם לקלוט ספונטנית.

המקלט עוד לא אצלי, אעדכן כשיגיע במידה ויהיה מה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הפתרונות לבעייתך הם דוקא דיגיטליים...

ממיר של הוט/יס יספק לך רדיו באיכות גבוהה ללא רעשים (ביס מקס שלי יש גם יציאת אודיו אופטית). אפשר ומומלץ לחבר את יציאת האודיו מהממיר לרסיבר.

אם אין כבלים/לווין - ממיר DVB-T (עידן+) - השידור כולל כולל גם כמה ערוצי רדיו (יתווספו עוד ערוצים בהדרגה). תזדקק כנראה לאנטנה חיצונית/על הגג לקלוט DVB-T היטב.

כמובן שאפשר לחבר יציאת אודיו מכרטיס הקול של המחשב לרסיבר ולשמוע תחנות רדיו מכל העולם (אמיתיות ווירטואליות) דרך הרסיבר. למה צריך מקל BT?

ואחרון - אנטנת לווין ל"עמוס" תאפשר לך חוץ מערוצי טלויזיה, לקלוט גם מספר ערוצי רדיו.

:turn-l:
פורסם

במידה ויש חיבור אינטרנט יציב, אפשר לשמוע גם דרך האינטרנט וזו אופציה לא רעה בכלל.

בכל מקרה, לאדם אנלוגי אין כל כך מה לעשות אל מול הבנייה המתמשכת וההרעה בקליטת גלי הFM אולי חוץ מהחלפה לרסיבר חדש יותר שיבטיח קליטה טובה יותר.

פורסם

תודה

yuvk -

ממיר או עידן+ לא יהיו, לא בלי טלויזיה (אין כוונה בעתיד הנראה לעין).

אנטנה חיצונית - כמה עולה כזה דבר +-?

מקלט ה-BT כיוון שאני משתמש בלפטופ הנע בין שולחן הסלון לשולחן העבודה למרפסת, לא בא לי למשוך כבלים אחרי.

Shay_u -

לשמוע דרך האינטרנט זה בדיוק מה שאני מתכנן. לא רק רדיו כמובן - החל מיוטיוב וכלה במוסיקה שעל הסלולרי/מחשב.

האם אתה חושב שרסיבר חדש יותר בהכרח יקלוט טוב יותר? עד כה לא היו לי בעיות (במושב האמור, לפני כן ברמת גן, לפני כן בת"א). האם יש דרך לדעת לפי נתונים יבשים מה תהיה איכות הקליטה?

ר. פרסקי

פורסם

אני רק יכול להגיד לך שבתקופה שבה הייתי שומע רדיו FM כל הזמן (עד שסיימו לבנות כאן והרסו לי כל קליטה אפשרית) החלפתי במקרה את הרדיו דיסק שלי שהיה בן שנה לאחד אחר ולהפתעתי חל שיפור ניכר בקליטת הFM אפילו כשהאנטנה לא נמשכה עד הסוף החוצה. לכן כן יש הבדל בין רסיברים שונים אבל לדעתי כאן זה עניין של יותר ניסוי וטעייה. שאל אנשים על מקלטים שהם מכירים ואולי תיפול על אחד טוב יותר.

פורסם

סמארטפון/טאבלט אני מניח שיש לך ואינטרנט אלחוטי WiFi/3G גם. אם אין אז: א. למה? ו-ב. לא יקר להשיג.

כיום יש מבחר רחב של תחנות עגינה מסוגננות לסמארטפון עם רמקולים איכותיים, ותוכנות חינמיות כמו TuneIn שמאפשרות לך לקלוט שידורים מישראל ומשאר העולם לפי הטעם שלך במוזיקה. עם כל הכבוד לרומנטיקה שב-old school, האמצעים האלה נותנים חוויית שמיעה הרבה יותר נוחה, יציבה ובעיקר איכותית מרוב מערכות הסטריאו הישנות.

פורסם

ממיר של הוט/יס יספק לך רדיו באיכות גבוהה ללא רעשים (ביס מקס שלי יש גם יציאת אודיו אופטית).

ללא רעשים - כן.

אבל האיכות של הסאונד מאוד נמוכה.

אני חיברתי פעם את הטיונר לחיבור האנטנה של הטלוויזיה בבניין ישן. עבד טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניסיתי לחבר לשני שקעי האנטנה שיש בדירה, כנראה שהם מתים.

סמרטפון יש, אבל אני מחפש פיתרון שיעבוד עצמאית - לא תלוי מיקום הטלפון או השימוש שלי בו. נכון, הספה נמצאת כולה שניים שלושה מטר מהרסיבר, אבל לא בא לי לקום ממנה כל פעם שהטלפון מצפצף. לחלופין בא לי לנצל את הרמקולים היחסית טובים של המערכת ולא לשמוע מתחנה ניידת.

אנלוגי (שכרגע כיוון את החוט לזווית הנכונה ומקשיב לרזי בגל"צ. רק עד עשר כמובן, כי אח"כ עובר לגבי גזית ב-103. אוי הזקנה, מתי כבר מותר לחתום על פיליפינית?)

ר. פרסקי

פורסם
ללא רעשים - כן.

אבל האיכות של הסאונד מאוד נמוכה.

למה? היס מקס שלי מוציא ביציאת האודיו האנלוגיות רדיו באיכות מצויינת - ואני לא מסוגל להבחין בהבדל באיכות בשיצוש ביציאה הדיגיטלית אופטית.

:turn-l:
פורסם

כנראה שהמדדים שלנו לאיכות שונים.

לי יציאת הרדיו נשמעת נטולת פרטים ודינמיות, כמו קובץ MP3 בדגימה של 128.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אוי הזקנה, מתי כבר מותר לחתום על פיליפינית?)

אני מציע ברטר.

שלח אלי את המצלמה ואולי חמש-ש עדשות, ותקבל הודית* א' א' בדואר 24 שעות הודו.

*ללא חשש טבל, שביעית ועורלה, מעשר הופרש כנדרש.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...