Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאחר שכבר חצי שנה אני נטול רכב ומתנייד באופניים ואוטובוסים, יצא לי לחשוב הרבה על התנהלות כלכלית נכונה לקראת הרכישה הבאה שלי.

הנחות מקדימות:

* הרכב עולה כ80k חדש מהחברה.

* יש לי בבנק כסף בשביל לקנות ללא הלוואה.

* הרכב יוחזק כשלוש שנים לפחות.

* כל שנה נחשב X - עלויות דלק/ביטוח/טיפולים שוטפים.

1) אני יכול פשוט לקנות רכב במזומן -

לאחר שלוש שנים הרכב יהיה שווה 50k במקרה הטוב. בנוסף במהלך הדרך שילמתי בנוסף 3X, כלומר הוצאתי 30K + 3X.

עדיין בידיי רכב בשווי 50k.

2) ליסינג מימוני - מקדמה של בערך 30% - 25K

לאחר שלוש שנים הרכב יהיה שווה פחות תלוי על שם מי חברת הרכב רשמה אותו. עדיין שילמתי את אותם 3X ועוד 25K, ששילמתי מקדמה ותשלומים חודשיים מינמליים, ונשארתי (תלוי במסלול הליסינג) עם חוב של 50K, בהנחה ואני פשוט מחזיר את הרכב ויוצא מהעסקה

- למי ששם לב אופציות 1 ו-2 כמעט זהות בסופו של דבר.

3) רכישת רכב דרך הלוואה בריבית נמוכה ולא עיסקת ליסינג - פחות מכיר את הריביות כרגע אז לא אכנס.

4) רכישת רכב בן 3-4 בעלות 50K.

לאחר שלוש שנים הרכב יהיה שווה 25k - יש שיטענו יותר/פחות, אבל לא נהיה דקדקנים. הוצאות יהיו 3X (ביטוח פחות אבל לא משמעותי מכיוון שהטיפולים הגדולים יקרים יותר) - אבל הפעם נוסיף עוד Y שהוא בלת"ם מכיוון שהרכב אינו באחריות ויש מצב סביר שכל כמה חודשים יהיה צורך בתיקון כלשהו שלא משקף את עצמו בעלות הרכב.

כלומר הוצאתי 25K + 3X +3Y ונשאר לי רכב בשווי 25K.

עד היום בחמשת הרכבים שלי ניסיתי ארבע פעמים את אופציה 4 ופעם אחת את אופציה 1, כמעט תמיד באופציה 4 הגיע הבלת"ם בדמות מזגן/קלאץ/רדיאטור או כל שטות אחרת. הרכב החדש עדיין היה אצלי היום אלמלא היה נגנב..

אבל עכשיו כשאני מסתכל על אופציה 2, היא לא נראית כ"כ רעה, אני מעדיף שהכסף שלי יישאר בבנק ואני אוכל להשקיע אותו איך שאני רוצה והוא נזיל לי (יחסית), ולקחת ליסינג מימוני בתשלום שאני לא ארגיש ברמה החודשית.

בסופה של תקופה לאחר שלוש שנים המצב דומה עד זהה בין חדש לבין ליסינג, או שמה אני מפספס פה משהו בגדול?

מצטער על החפירה,

דורון

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדגמים שמוצעים לך באופציה מס' 2, ניתן לקנות במזומן כיד שניה מליסינג עם 0 ק"מ בהנחה של עד 20000 ש"ח מהמחיר הקטלוגי, וזאת האופציה המועדפת על ידי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit לא כל הרכבים מוצעים לרכישה כזו, תקן אותי עם אני טועה...

אני אישית הייתי הולך על אופציה #4 מה שעשיתי עד כה וכנראה אעשה גגם בעתיד.

שכחת שתשלום על הבלת"ם הוא לא שווה 30K ככה שבכל מקרה אתה מרוויח.

נקח את הדוג' שלך ונשווה לאופ' 1:

קנית ב50K כבר חסכת 30K!

ירידת ערך של 25K לעומת 30K חסכת עוד 5K

אם יקרה בלת"ם כלשהו אתה לא תשלם 35K עליו ככה שיוצא שחסכת בכל מקרה.

בכל אופן בהצלחה.

404

פורסם
zvit לא כל הרכבים מוצעים לרכישה כזו, תקן אותי עם אני טועה...

אני אישית הייתי הולך על אופציה #4 מה שעשיתי עד כה וכנראה אעשה גגם בעתיד.

שכחת שתשלום על הבלת"ם הוא לא שווה 30K ככה שבכל מקרה אתה מרוויח.

נקח את הדוג' שלך ונשווה לאופ' 1:

קנית ב50K כבר חסכת 30K!

ירידת ערך של 25K לעומת 30K חסכת עוד 5K

אם יקרה בלת"ם כלשהו אתה לא תשלם 35K עליו ככה שיוצא שחסכת בכל מקרה.

בכל אופן בהצלחה.

חישבת פה פעמיים את אותו הכסף.

הוא אמנם השקיע ברכישה 30 פחות (80-50) אך לא חסך 30, אלא 5 מתוך נקודת הנחה שהציג שימכור רכב של 80 ב-50, ושל 50 ב-25. ז"א שהחסכון הוא רק 5 (בנתונים שהוצגו) , וזה בהחלט יכול להיות עלות בלתמי"ם במשך 3 שנים עם רכב בגיל 4-5.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

ההערכות לשווי הרכב בסוף התקופה מעוותות.

אין שום סיכוי שמצד אחד רכב חדש של 80K מפסיד רק 30K במשך התקופה הנידונה, ומצד שני רכב של 50K יפסיד 25K.

בוא נעשה תרגיל מחשבתי: כמה יפסיד רכב של 25K? ברור שלא יפסיד 25K בשלוש שנים. הרבה פחות.

הערכות יותר ריאליות לדעתי:

רכב חדש של 80K יפסיד 35K בשלוש שנים,

רכב משומש של 50K יפסיד 20K בשלוש שנים.

הבלת"מים ברכב משומש צעיר לא יעלו 15K בשלוש שנים, בחייאת.

לגבי אופציה #2:

א. יש לבדוק את כלל מחיר העסקה, כולל התשלומים ה"קטנים" החודשיים, עמלת הקמה (לפעמים 1%. זה 800 שקל. סתם. על כלום.) ועוד כל מיני עמלות שונות ומשונות.

ב. אל תניח שאתה מחזיר את הרכב בסוף תקופה. במעמד ההחזרה ימתין לך שמאי של חברת הליסינג שירשום לרכב ירידת ערך של אלפי שקלים על כל שריטה בצבע, ויהפוך את הסיפור ללא משתלם.

תניח שאתה נשאר עם הרכב ומשלם את התשלום האחרון שנקבע בחוזה. (אגב - התשלום הנ"ל צמוד מדד?)

ג. על שם מי הבעלות של הרכב בעסקה הזו? אם על חברת הליסינג אז אתה נשאר עם רכב שרשום "השכרה/החכר" ברשיון הרכב. קנס של אלפי שקלים במכירה.

אם יש לך את הכסף זמין ואתה מעוניין ברכב חדש אז קנה במזומן ואל תהיה חייב כלום לאף אחד.

אם אתה רוצה יותר חסכוני אז קנה משומש צעיר, או יד ראשונה 0 ק"מ כמו שהציעו פה (אופציה מעולה במיוחד אם אתה מחזיק את הרכב יחסית הרבה זמן)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הגזמת עם הבלתמים באופציה 4. אציע לך דרך פעולה נוספת. חשב את הבלתמים כחלק ממחיר הקנייה. ז"א במקום לקנות במזומן רכב ב-50, קנה ב-45 לדוגמא. 5,000 שקל שנותרו סגור בפק"מ שבועי/חודשי. לכישגיע בלתמ, תמשוך מהפקמ. בצורה זו הרווחת כמה שקלים על ריבית, ולא כאב לך נורא הבלתמ כי היית מוכן לזה מראש.

אני עשיתי את זה עם אופציה 4 שהצעת. בשנתיים עם הרכב הנוכחי הלך רק רדיאטור (600 שקל). לא הרגשתי את עלות התיקון בכיס, והריבית שקיבלתי ואקבל במשך 3 שנים עם הרכב מכסה את עלות התיקון.

בנוסף, החישובים שלך על ירידת ערך מופרזים מעט. רכב בן 3-4 שנים מאבד מערכו פחות מרכב חדש.

פורסם

אופציה אחרת של ליסינג פרטי שאפשר לשקול היא רכב שנתון 2013 מהניילונים עם 0 ק"מ,מדובר במודל ליסינג פרטי חדשני שמוצע בחברות הליסינג השונות במסגרתו אתה מקבל רכב חדש למשך שנתיים וחצי, ומשלם במשך 30 חודשים את שווה הערך של ירידת הערך של הרכב ובתום התקופה מחזיר את הרכב לחברת הליסינג ללא התחייבות לעסקת המשך מצדך או התעסקות עם מכירת הרכב.

לדוגמה – מאזדה 2 מודל 2013: מקדמה של 15,000 ש"ח ו- 30 תשלומים של 664 ש"ח. סך התשלום שווה להוצאה שלך אם תקנה רכב ותמכור אותו אחרי שנתיים וחצי – שלוש שנים (רק שבמקום לשלם את מלוא השווי, למכור ולהישאר עם היתרה – אתה משלם רק את ההפרש).

בהצלחה

פורסם

המודל שהציע לך גיל מאוויס מאוד אטרקטיבי.

אני בעקרון נגד הוצאה מהכיס של סכום כזה, אם חלקו יכול להיות עדיין בבנק.

את הרכב הנוכחי שלי, שהוא יחסית יקר, רכשתי עם מקדמה נמוכה ותשלום חודשי קבוע. את השניים הקודמים שלי, שעדיין עלו פי 2 ממה שאתה מתכנן להוציא על חדש, רכשתי בלי מקדמה בכלל. בעקרון זה ZERO SUM GAME, אבל אני מעדיף שהכסף ישכב אצלי בבנק עוד קצת זמן ולא אצל היבואן.

מה שמחזיר אותי להצעתו של גיל - שהיא בעיני אידיאלית אם אתה לא אוהב להשכיב את כל הכסף (פחות ההנחה שתקבל בעת הרכישה) אצל היבואן/ליסינג.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מבחינה כלכלית נטו האופציה הטובה ביותר היא לקנות רכב בן 3 במצב טוב (שכבר ספג את מרבית ירידת הערך). במידה והרכב אינו לימון, לא צפויים בלת"מים רבים במשך 3 שנים. אני אישית רכשתי שני רכבים כאלה והם משרתים אותי נאמנה מזה כמעט 3 שנים (טיפול שנתי וזהו).

יש כמה טעויות בהנחות שלך, ובהן:

1. רכב חדש ורכב בן 3 אינם סופגים את אותה ירידת ערך.

2. רכב בן 3 ב-50K (אפשר לרכוש רכב משפחתי יוצא ליסינג) הוא ברמה אחת לפחות יותר מאשר רכב חדש ב-80K (סופר מיני ידני).

פורסם

הייתי מציע לך לשלב את 3 ו-4.

כמו שאמרו לך החיסכון שלך ברכב בן 3-4 לעומת רכב חדש יהיה בסביבות ה-10-15 אלף. האם סכום זה שווה לך את הנוחיות שלא ללכת למוסך פעם בתקופה? ניראה לי שלא.

ובהנחה שיש לך באמת מה להשקיע עם הכסף(ולא, הפקדה בבנק זו לא השקעה), אז תיקח הלוואה של אותו הסכום למשך התקופה ואת שאר הכסף תשקיע.

פורסם

גיל, אני אשמח אם תוכל לפרסם את החוזה של העיסקה "חסרת התקדים הזו" רק כדי שנוכל לראות שבאמת אין בלת"מים כמו ידידי WIL כתב.

מניסיון שלי דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.

ולפותח השרשור, אחזקה של רכב חדש תמיד תהיה יקרה יותר.

אם מה שחשוב לך בסוף החודש זה כמה X ש"ח הוצאת על הרכב אז רכב משומש הוא בשבילך.

מצד שני לרכב משומש יש את החסרונות שלו, קשה למצוא היום רכב שמור, אין לך מושג איך טיפלו/נהגו ברכב וכפי שהניסיון שלך מלמד בד"כ ההסתברות לתקלות עולה (ובוא נודה בזה, יש אנשים שבשבילם לא להכנס למוסך/ לא להתקע עם הרכב זה סוג של נוחות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יש לי שאלה אחרת - למה לחשב את העלויות לפי מזור החזקת רכב של 3 שנים. נכון שזה משך הסכם הליסינג המקובל, אבל אתה רוצה רכב פרטי. מדוע לא תחזיק אותו 5 או 8 או 10 שנים? במצב זה ירידת הערך תתחלק על יותר שנים (לא תתחיל מחזור חדש של ירידת ערך כל 3 שנים) ואם תתחזק את הרכב היטב יש סיכוי טוב שלא יסבול יותר מדי מבלתמ"ים ועלויות תיקונים ובעיקר לא מיותר מדי ימי מוסך. כמובן שאם אתה שורף 40,000 ק"מ בשנה מדובר בסיפור אחר, אבל בצריכה סבירה של 15,000-20,000 ק"מ בשנה אין סיבה שהרכב לא ישרת אותך נאמנה 5-10 שנים. כמובן שכאשר אתה פורש את ההוצאה על פני תקופה כזו כל התחשיב משתנה, כיון שבתחשיב של החלפה כל 3 שנים צריך להכניס מחדש אובדן ערך של רכב חדש או צעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכל העונים, כמובן שאם הייתה תשובה חד משמעית - כנראה שלא רק אני הייתי בוחר בה.

לwil - לא מדוייק לקנות רכב ולא להיות חייב לאף אחד, אני בדעה של bar72, אני אוהב את הכסף מושקע בחוכמה בבנק ולא על הכביש.

ל-ETAA, אלו בדיוק המשחקים שלא רציתי להיכנס אליהם - רכב יוצא ליסינג בן 3 אולי יהיה שווה 50 אבל כמה יהיה שווה לאחר עוד 3-4 שנים?, כמו שלא הכנסתי דברים נוספים כמו הרווח שלי על ההפרש שמושקע במניות.

ל-davemustaine87 ולredroze - ברור לי שאחזקת רכב ישן יותר תהיה זולה, אבל אם לא מדובר בסדרי גודל משמעותיים אני מעדיף רכב חדש, מה ששכחתי לציין שהרכב יהיה אצל אשתי רוב הזמן - ככה שלהתקע וללכת למוסך זה בהחלט לא בלקסיקון..

sperial - אני מחשב לשלוש שנים בגלל שאני מכיר את עצמי ויודע שאני לא אחזיק רכב יותר מזה.. עד עכשיו השיא שלי הוא שנתיים, צריך להיות ריאליים ולא רק רציונליים.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

ל-davemustaine87 ולredroze - ברור לי שאחזקת רכב ישן יותר תהיה זולה, אבל אם לא מדובר בסדרי גודל משמעותיים אני מעדיף רכב חדש, מה ששכחתי לציין שהרכב יהיה אצל אשתי רוב הזמן - ככה שלהתקע וללכת למוסך זה בהחלט לא בלקסיקון..

אני חושב שענית לעצמך על השאלה. להערכתי ההפרש מגיע במקסימום ל-5K ש"ח שנתי.

זהו סכום שאני מוכן לשלם בשביל השקט הנפשי (אחריות), העובדה שאני הראשון שנוסע באוטו, היחיד שדואג לטיפולים באוטו לפי הסטנדרטים שלי וכמובן העובדה שאני מתנייד ברכב מודרני יותר על כל המשתמע מכך.

sperial - אני מחשב לשלוש שנים בגלל שאני מכיר את עצמי ויודע שאני לא אחזיק רכב יותר מזה.. עד עכשיו השיא שלי הוא שנתיים, צריך להיות ריאליים ולא רק רציונליים.

אתה לא צריך להתנצל על שום דבר. כל עוד אתה מרוויח את הכסף שלך באופן חוקי זכותך לעשות איתו מה שאתה רוצה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...