Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור השאלה בכותרת,יש לציין שהקמארו שלי סטנדרטית לגמריי (לפחות כרגע)ללא שום שיפורים/שינויים מכניים, מה דעתכם שווה לנסות? האם לדעתכם ארגיש בשיפור/שינוי כלשהו בסחיבה /בהאצת הרכב או שזה סתם בזבוז כסף מיותר?

תודה רבה מראש למגיבים והמשך סופ"ש נעים לכל חבריי הפורום הנכבד.

בברכה, יוסי

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי שלום רב !

בזבוז דלק מיותר,לא תרגיש שום שיפור בסחיבה,בתאוצה ,ובתצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב !

היתרון של אוקטן 98 לעומת 95, הוא מקדם ההתנגדות שלו, להתלקחות עצמית גבוה יותר, לכן במנועים בעלי יחס דחיסה גבוה, דרוש אוקטן 98, כדי למנוע התלקחות עצמית, ובכך למנוע צלצולים, התחממות יתר ובלאי מואץ למנוע, במנועים בעלי יחס דחיסה של 1:9 ומטה, ואני מניח שזה גם בקאמרו דור 3, ניתן להסתפק באוקטן 95.

בברכה

צביקה

פורסם

ההבדל בין דרגות האוקטן השונות הוא תצורת הקשרים הכימיים, אבל לא הערך הקלורי. כלומר בכולם כל מולקולה מכילה אותו מספר של אטומי פחמן ומימן, אך הם מסודרים בצורה קצת שונה. בשריפה הם הופכים לדו-תחמוצת הפחמן ומים + חום. הכמויות זהות בדיוק לכל האוקטנים. באוקטן גבוה יותר טמפרטורת ההיתלקחות העצמית גבוהה יותר, אך שריפת ליטר ממנו תפיק בדיוק את אותה כמות הקלוריות (המתורגמת להספק מנוע) כמו שריפת ליטר של דלק בעל אוקטן נמוך יותר.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

היתרון היחיד באוקטן 98 לך שאחוז הזיופים והקומבינות בדלק נמוכים מאוד

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

ב-98 יש קומבינות יותר גרועות...יש מקרים בהם ב"טעות" יש 95 במשאבות המסומנות 98...

השיפור היחיד שתרגיש הוא בסחיבת כספך מכיסך לטובת כיס הבעלים של תחנת הדלק...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם תשים 98 ויש אפשרות לקדם הצתה(אין לי מושג מה זה דור 3),תרגיש

שפור בסחיבה ובתצרוכת דלק.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

בטח שתרגיש שיפור - הארנק שלך יהיה קל יותר...:wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ניסיתי את זה פעם(ברכב דומה לשלך)והרגשתי שיפור קל במיוחד בסחיבה(אוליי רק פסיכולוגי)ובנוסף גם נעלמו "הצילצולים" שהיו לי מדיי פעם מכיוון המנוע, תצרוכת דלק מעולם לא יצא לי לבדוק גם לא ב95 ככה שאני לא יכול להגיד לך .

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בפזו 106 שהיתה לי תידלקתי 98 לאחר שימוש ממושך ב-95,

היה שיפור ניכר בתגובת המנוע, והצילצולים הפסיקו לחלוטין, אני מאמין שזה בגלל שהכרתי את האוטו בצורה יסודית, אישתי לדוגמא לא היתה שמה לב להבדל, זה לא עניין אותה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני הייתי אומר לך על זה, תדלק פעם אחת אוקטן 98 ואם תרגיש שיפור כלשהו לטובה ותהיה מרוצה מהתוצאה הרווחת,במידה ולא תרגיש בשום שינוי חזור ל95 .

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

האם ניתן לתדלק אוקטן 98 על 20 ליטר 95 שישנם כרגע בטנק ללא בעיה או שחייבים קודם לרוקן את כל הדלק הקיים(95)ורק אז למלות 98 טרי?

פורסם
האם ניתן לתדלק אוקטן 98 על 20 ליטר 95 שישנם כרגע בטנק ללא בעיה או שחייבים קודם לרוקן את כל הדלק הקיים(95)ורק אז למלות 98 טרי?

אין שום בעיה לערבב. תקבל דלק באוקטן "ממוצע", לפי יחס הכמויות.

בשנות השבעים היינו מערבבים בכל מילוי חצי/חצי - אוקטן 83 עם 91 (זה מה שהיה אז...), וקבלנו אוקטן 87 שבדיוק התאים לנו...

עודד

פורסם

שלום רב !

ניתן למלא 98 ,טרי, או עם חלב שפג תאריך הטריות שלו,לטנק, מבלי קשר כמה ליטר 95 קיים באותו רגע בטנק.

שני הדלקים זהים, מתחברים אחד לשני, כמו שני אוהבים צעירים, והאהה שוכנת בקן יחד כמו זאב וגדי בחלב אימו.

עריכה***

עודד הקדים אותי בשתי דקות.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...