Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר תקופה שהייתה לי בעיה ברכב שבכל פעם שפניתי ימינה פנייה רחבה מד הדלק שלי היה יורד ואחרי איזון הרכב לאט לאט הוא היה מתאזן בחזרה.

בדקתי את הנושא ברכב דומה ואצלו זה לא קרה-ככה שהגעתי למסקנה שזה כנראה אצלי הבעיה,וכנראה שזה מצוף דלק שלא מתפקד כראוי.

השינוי של מד הדלק היה מתרחש רק שהיה מתחת לחצי מיכל מלא.

אחרי הרבה זמן של בירורים באינטרנט ולמידה של איך מחליפים את מצוף הדלק בלי לגרום לנזק-התחלתי לרכוש חלקים.

על הדרך של ההחלפה אמרתי כבר אני אעשה טיפול קטן לרכב ואם כבר מוציאים את המושב האחורי וניגשים לאיזור המשאבת דלק אני גם אחליף את הפילטר דלק.

ניסיתי לרכוש את החלקים ממוסך של יונדאי שמשום מה סירבו בתוקף! למכור לפרטי (למרות שבעבר הם כן מכרו) למישהו יש מושג למה?!

לא משנה לא צריכים את מוסך יונדאי-כמה טוב שיש את יונדאי שופ-ואם כבר הזכרתי אותי אני חייב לומר שהם אחלה של חברה שעוזרים בכל שאלה וכל נדנוד שהיה לי.

רכשתי מהם מסנן שמן מקורי / מצוף דלק מקורי / מסנן דלק מקורי / ופילטר מזגן(סתם משהו שהתחשק לי להחליף אחרי שבחיים לא נראה לי החלפתי את זה).

יש לציין שהמחיר שהם הציעו היה מחיר מעולה פשוט,וישר ששמעו שאני מהפורום כמובן שקיבלתי הנחה לא קטנה על החלקים.

טוב אז אחרי כל החלקים הנדרשים נרכשו, שיחה קטנה לאחי (משתמש בפורום AmitGo) בא לך להצטרף להרפתקה?וכמובן שזה נענה בחיוב מחויך..

קמנו בבוקר מכינים קפה ומתחילים תעבודה.

קודם התחלתי עם החלפת מסנן המזגן-המסנן ברכב זה נמצא מאחורי תא הכפפות,צריך לפרק את התא כדי שיהיה אפשרי להחליף את המסנן, ובנוסף לזה-המזגן הוא מכני אז צריך לפרק גם את הכבל מתחת שאחרי על הפיקוד-ראו בתמונות:

dscf4476t.jpg

dscf4477.JPG

על ההחלפת שמן / מסנן שמן אין לי מה להסביר זה ברור מה עושים ואיך- השמן שהוחלף הוא liqui moly 10\40 חצי סינטטי מתוסף.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

אחרי שסיימנו עם השמנים והמזגן ניגשנו לעניין הטיפה (בכלל לא) מסובך.

כל מה שאני הולך לתאר פה זה אחרי בדיקות רבות ולמידה של המון מדריכים ותהליכים .

אם אין את הידע או שיש חשש אם להתעסק עם זה -אז פשוט אל תעשו את זה .

האחריות עליכם בלבד.

קודם צריך לפרק את המושב האחורי-2 שתי ברגים בכל צד של מושב והמושב קופץ לו החוצה בשמחה.

מפרקים את הכיסוי של המשאבת דלק ואז רואים את המשאבת דלק+ הפילטר דלק ושאר הצנרות.

dscf4481y.jpg

עכשיו צריך לנקז את השאריות דלק שישנם בצנרת-וכדי לעשות זאת צריך לנתק את הפלאג שמחובר למשאבת דלק.

dscf4482e.jpg

לאחר מכן מתניעים את הרכב ( כאשר הפלג מנותק ) ונותנים לרכב להתכבות מעצמו ברגע שהוא מפסיק לקבל דלק-זה קרה תוך פחות מ7 שניות.

רק אחרי שהרכב נכבה ועשיתם וידוי הריגה ונעשה שום ניסיון להתניע .

מתחילים לנתק את הצינורות שמגיעים למשאבה.

קודם ניתקתי את הצינור של הפילטר דלק והחלפתי את הפילטר קודם כדאי להיפטר מהפילטר הישן שנמצא בתוך דלק שלא ינזול על הרכב.

חשוב מאוד לעבודה עם סמרטוטים או משהו בסגנון כי כאשר מנתקים את הצינורות עדיין ישנה כמות קטנה של דלק שיוצאת החוצה-לא משהו רציני אבל עדיף שיהיה סמרטוט שיספוג את זה ישירות אליו.

השוואה בין הפילטרים:

dscf4483f.jpg

dscf4484p.jpg

dscf4485b.jpg

כדאי לפרק את המשאבה החוצה צריך לפתוח את החלק האפור שנמצא מעליו שאוטם את המשאבה למקום ולוחץ עליה וכל הגומיות שלא יהיה בריחה של דלק או משהו כזה.

החלק נפתח עלידי סיבוב (מאוד קשה).

כדאי להחליף את המצוף דלק צריך לפרק את המשאבת דלק החוצה -היא מורכבת עליו.

כדאי להוציא את המשאבה החוצה מתחילים להרים אותה מאוד בזהירות החוצה (שכחתי לומר מקודם-חשוב מאוד להשתמש בכפפות בכל התהליך!!) כאשר צריך לנתק גם את הגומיה שעוטפת את המשאבה כדאי שהיא תצא,

בשלב מסויים המשאבה תתקע ולא תצא-לא לנסות בכוח, צריך להזיז את המשאבה על הצד שלה ואז מקבלים משאבת דלק מפורקת מחוץ לרכב:

dscf4486t.jpg

מנתקים את הפלג חשמל של המצוף דלק מהמשאבה וזהירות לוחצים על הקליפס שמחזיק את המצוף מחובר למשאבה-זהירות על הקליפס-הוא עדין מאוד ואם הוא ישבר אז יש צורך בהחלפת המשאבה כולה!

dscf4489p.jpg

כמה תמונות של המצוף מפורק והשוואה לחדש:

dscf4490g.jpg

dscf4491.JPG

dscf4492x.jpg

מכניסים את המצוף החדש חזרה למסילה ונתפסים על הקליפס,מחברים את הכבל חזרה לפלג וזהו חיברתם מצוף דלק חדש.

dscf4493v.jpg

רק מה שנשאר זה להחזיר בחזרה את המשאבה לרכב וזהו.

חשוב מאוד כאשר מחזירים את המשאבה להשתמש בזהירות רבה לא לפגוע במשאבה עצמה!

וחשוב לאטום את הגומיה של המשאבה בצורה קפדנית מאוד אחרת המשאבה לא תשב במקום והמערכת לא תהיי אטומה.

זה הכל -זה אולי נשמע קצת מסובך או מלחיץ אבל זה ממש פשוט.

אחרי נסיעה ופניות חזקות ימינה,המד דלק נשאר במקומו והרכב נוסע ללא בעיות.

ציפרתי גם קובץ שנותן פירוט של איך המערכת בנוייה.

בהצלחה לכולם

(מצטער על האורך)

filter.pdf

פורסם

כמעט שכחתי את הדובדבן על הקצפת אחרי הטיפול הזה

בסוף הטיפול החלוקת דואר הייתה

וזה מה שהגיע בדואר כדאי לסמן את היום הזה בחיוך גדול :-D

dscf4494v.jpg

dscf4495a.jpg

פורסם

עבודה יפה ונקייה, כרגיל.

שמחתי להיות חלק פעיל מהטיפול ברכב.

רק כדי לעשות קצת סדר, להלן רשימת החלקים שהוחלפו:

פילטר שמן מקורי

שמן LM 10/40 מתוסף.

בורג ריקון.

פילטר מזגן מקורי.

פילטר דלק מקורי.

מצוף דלק מקורי.

בפעם הבאה יבוצע טיפול גדול.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תמיד כיף ליראות עבודות שלכם על הרכב עלו והצליחו (הרכבים ניראים בטוב טעם)

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם
תמיד כיף ליראות עבודות שלכם על הרכב עלו והצליחו (הרכבים ניראים בטוב טעם)

תודה רבה :-)

• תוכן חדש...