Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני ואן 7 מקומות עד 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לרגל התרחבות משפחתית מתוכננת, אני זקוק לרכב 7 מקומות.

כיום אנחנו עם 3 ילדים (7, 5.5, 4), ואיכשהו מסתדרים עם 306 שנת 1995 (אל תשאלו...:shock:)

חשוב לי: 7 מקומות אמיתיים+תא מטען סביר, אמינות בסיסית טובה, עלויות אחזקה שפויות יחסית, וצריכת דלק לא מוגזמת.

חשוב לי (אבל קצת פחות): נוחות, "פינוק", ושלא תרגיש גרוטאה.

לא חשוב לי: ביצועים, פוזה וכד'.

אני יודע שרוב המועמדות הן שתייניות רציניות, ולכן חשבתי לרכוש אקזמפלר מוסב להנעה בגפ"מ, או לרכוש במחיר קצת נמוך יותר ולעשות את הסבה בעצמי. נראה לי שהנעה בגפ"מ די פותרת לי את עניין צריכת הדלק.

התקציב הוא 30,000 ש"ח, ובשביל רכב שיהיה שווה את זה אולי אוכל להוסיף עוד כמה שקלים.

בחיפושים ביד 2 נתקלתי בעיקר במאזדה MPV (שנתונים 00-02), ובקרייזלר וויאג'ר (01-03).

האם ישנה עדיפות ברורה לאחת מהן על פני השניה?

האם ישנן בעיות שצריך להיזהר מהן (גם לגפי הגפ"מ)?

אשמח לשמוע הערות והארות נוספות מבעלי ניסיון עם הרכבים האלו.

תודה רבה לעונים.

פורסם

הייתי הולך על ה MPV - זה ממש סוס עבודה.

הבעיה היא למצוא אחד כזה במצב טוב בתקציב שלך, כי רובם כבר היו אצל משפחות מרובות ילדים +עשו הרבה ק"מ אז הם לא במצב כ"כ טוב.

לגבי הגמ"פ - אני לא מבין בזה.

חפש ביד 2 ועם קצת מזל אתה תמצא מה שאתה מחפש.

חבר שלי חיפש אחד כזה הרבה זמן... ובסוף מצא שנת 2000 יד 1 עם 90 אלף ק"מ ב 25 אלף ש"ח. צריך רק סבלנות.

פורסם

תודה.

האם לוויאג'ר ישנם חסרונות בולטים לעומת ה-MPV?

ושאלה נוספת, האם החלפת מנוע/גיר היא נקודת זכות או TURN-OFF?

פורסם

מה הנסועה השנתית שלך?

כמה מתוך זה אתה צריך 7 מושבים?

תבדוק אם בכלל יש לך צורך לנסוע עם רכב גדול וזללן כל השנה.

אם הפיזו במצב טוב, ואם אתה צריך 7 מקומות רק בסוף השבוע, יתכן כי עדיף לך לרכוש מסחרית קטנה ובסיסית לנסיעות אלה, ולהשאר עם הפיזו/לרכוש רכב קטן חדש יותר וחסכוני לאמצע השבוע.

עלות אחזקה של MPV ישנה היא משמעותית.

לדוגמא, אל תצפה לצריכת דלק טובה יותר מ-1 ל-6, בתוך העיר.

וגם הטיפולים והחלפים לא זולים. מודל 2000 יהיה מנוע 3 ליטר, על כל המשתמע מכך.

פורסם

הנסועה השנתית כיום איננה גבוהה באופן יחסי (פחות מ-15K), וחלק לא מבוטל ממנה הינו בהרכב מלא (5 נפשות כיום, 6 בהמשך).

אני מכיר את הגישה שבנסועה שנתית נמוכה צריכת דלק נמוכה איננה משמעותית, אבל זה בכל זאת חשוב לי (גם אם זה רק פסיכולוגי), ולכן אני מחפש רכב שעבר הסבה לגפ"מ.

להחזיק שני רכבים זאת בכל מקרה לא אפשרות מבחינתי, ואני גם לא רוצה רכבים של 7 מקומות ללא מקום למטען וכד' (סטיישנים 7 מקומות למיניהם).

עיקר ההתלבטות היא בין ה-MVP לוויאג'ר.

משיטוט בפורום עושה רושם שה-MVP מומלץ יותר, אבל משיטוט ביד 2 נראה שאם אקנה וויאג'ר זה יהיה ממודל מתקדם יותר, והשאלה אם זה לא עדיף.

פורסם

מנסיון עם רכב וויאג'ר בודד (שכמובן אינו משקף), קיימת בעיה למצוא בעלי מקצוע טובים, כמו גם חלקים, בעיקר קוסמטיים.

ברכב יש הרבה מערכות חשמליות, שכשהן ישנות, נוטות להתקלקל, בעיקר ברמת תחזוקה נמוכה.

ה-MPV קל משמעותית מבחינה זו.

פורסם

מדמון:

נראה לי בגלל שיש יותר ביקוש ל MPV לעומת הוויאגו'ר, ולכן ה MPV יותר יקר, מה שמאפשר לך לקנות וויאגו'ר משנה מתקדם יותר.

אני לא מחזיק באף אחד מהרכבים הנ"ל, אבל ה MPV הוכיח את עצמו באמינות לאורך השנים, ואם אתה שואל אותי הדגמים הישנים יותר היו היותר מוצלחים.

החלפת מנוע או גיר אינו מהווה TURN OFF מסיבה מאוד פשוטה שרוב ה MPV עברו לא מעט קילומטרים בחיים שלהם, דבר שדרש החלפתם. אל תשכח שזה רכב בן 12-13 אז הייתי אומר שזה לטובתך שאתה מקבל את הרכב עם מנוע או גיר חדשים יותר מהגיל של הרכב.

• תוכן חדש...