Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במרצדס C200 CDI שנת 2005.

אני מבין קצת ברכבים אך בכזה דבר לא נתקלתי מעולם. ברור לי שיש קשר כלשהו למנגנון המפתח היות והוא הגורם שמביא לרעש, אך לא ברור לי במה בדיוק מדובר. בנסיון לאתר את הרעש אשר גם ניתן לחוש בו , אינו (!) ממנגנון ההצתה אלא באזור הסמוך, כנראה, ואולי מתחת למערכת הסטריאו. החל לפני כשבועיים-שלושה, עם שינוי וזמן ארוך יותר עד להפסקתו - כ20/30 שניות אחרי הכנסת המפתח והתחלת נסיעה וכ10 שניות לערך לאחר כיבוי הרכב. למישהו יש רעיון?

פורסם

נתקלתי ברכיבים אחרים במשהו דומה - מקור הרעש היה ממנגנון הזזה (שנשבר) של מדפי אוויר במערכת אוורור/מיזוג.

למשל, בכיבוי המנוע אמור להפתח מדף סירקולציה, ובהתנעה הוא נסגר בחזרה, והמנגנון מרעיש.

פורסם
נתקלתי ברכיבים אחרים במשהו דומה - מקור הרעש היה ממנגנון הזזה (שנשבר) של מדפי אוויר במערכת אוורור/מיזוג.

למשל, בכיבוי המנוע אמור להפתח מדף סירקולציה, ובהתנעה הוא נסגר בחזרה, והמנגנון מרעיש.

הי בוקי. תודה על המענה המהיר.

עם זאת, כמעט תמיד אני מכבה את המאוורר לפני או לאחר כיבוי הרכב - ובכל מקרה, אין כל רעש מהוונטה, גם במהירות המקסימאלית שלה. בכל מקרה ובמחשבה נוספת, אנסה מחר להפעיל את הסירקולציה, היות ואני נוסע באופן קבע עם חלונות סגורים והכנסת אויר מבחוץ. יש לך ולמישהו נוסף אולי עוד רעיון?

פורסם

לא התכוונתי לרעש של הוונטה אלא לרעש של מנגנון הפעלת מדפי כיוון אוויר. ושוב, זה מניסיון ברכב שונה לחלוטין.

פורסם
מתי החלפת פעם אחרונה מצבר ?

היי ריימונד.

המצבר בן שנתייםּ+, לא קניתי, הגיע עם הרכב.

עם זאת, בדקתי אותו עם מולטימטר וגם עם מחשב הרכב (בלוח המחוונים) והוא במתח תקין של למעלה מ12.4 אם זכורלי בזמן ובמצב שהרכב כבוי ועולה לערכים של 13.5-14 בזמן עבודה.

פורסם

הי בוקי. ניסיתי לשנות בן מצבים של סירקולציה פנימית בזמן שהרכב עובד, לכבות את הרכב או הוונטה בסדר הפוך (פעם כך ופעם כך), אח"כ ניסיתי להעביר כנ"ל עם הדלקת הרכב והפעלתו בסירקולציה חיצונית, כיבוי הרכב/וונטה (בסדר שונה) ולהכניס מפתח ולהניע שוב. היה אולי שינוי מסויים - באורך הזמנים של התקתוק אך לא משהו וודאי. עדיין, נשאר הרעש.

פורסם

הי, יש בפורום בעלי מרצדס W203 עם נסיון של תקלה שכזו, או אולי מישהו שנתקל בכך?

לא מוצא פתרון באופק וגם במוסך אמרו רק ש"צריך לפרק את כל הדשבורד כדי לדעת במה - בדיוק - מדובר".

ואני ממש לא רוצה בפירוק הדשבורד ברכב שלי ללא סיבה ידועה - אני מניח שגם אתם, לא?!

ואפילו אם למישהו מכם יש חבר עם רכב כזה אשמח אם תוכלו לבדוק איתו.

אנא עזרכתם בנושא.

פורסם
לא התכוונתי לרעש של הוונטה אלא לרעש של מנגנון הפעלת מדפי כיוון אוויר. ושוב, זה מניסיון ברכב שונה לחלוטין.

הי בוקי.

חרשתי בשעות האחרונות בפורום MBWORLD ועולה כי הם מדברים ובאריכות על תקלה כמו שאתה מציג.

תודה רבה על ההסבר וההתיחסות. עזרת לי להתכוונן בבדיקה (אם כי אני מקווה מאד שלא זו התקלה).

• תוכן חדש...