Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ראשית, אומר כי זו פעם ראשונה שאני כותב בפורום זה. ואודה לכל מי שיקרא עד הפוסט עד הסוף ויענה על השאלות.

בכל מקרה, זה המצב:

ביום ראשון בערב נסעתי חזרה על איילון לכיוון כביש 1 חזרה מהעבודה הביתה.

אופנוען שעבר אותי משמאל החליט להוריד לי את המראה. המראה עצמה (הזכוכית) נשארה שלמה, החיווט והאלקטרוניקה עובדים כרגיל (כיוון המראה מבפנים).

הדבר היחיד שבאמת שבור זה הפלסטיק שמחבר את המראה לרכב, וגם כאן מדובר ב 3/4 ממנו, אך לא בחלק התחתון.

כאן המקום להגיד כי מדובר בסובארו פורסטר, דגם 2006 (מצ"ב תמונה).

שאלה 1: האם להתלונן במשטרה? הספקתי לתפוס 5 ספרות ראשונות של מספר הרישוי לפני שהאיץ וברח, בתוספת העובדה שהיו מותקנים לו אורות קסנון (מאוד נדיר באופנוע, לא?)

אני מתלבט גם משום שאינני יודע באיזה סוג אדם מדובר (משפחת פשע? סתם ערס מפחיד שאחרי זה אצטרך להתעסק איתו חצי מהחיים שלי), וגם משום שבסופו של דבר בבית המשפט זו מילה שלי נגד מילה שלו - והוא בכלל יכול לטעון שאני זה שנכנסתי בו ולא ההיפך.

אתמול פניתי לסוכנות הרשמית של סובארו באזורי, שם הגזימו לחלוטין וביקשו ממני 2,500₪ על החלפת מראה, מה שמבחינתי לא בא בחשבון.

כשפניתי לסוכן הביטוח שלי התברר כי ההשתתפות העצמית הינה 1800₪ על מקרה כזה, מה גם שהיא מורידה את הנחת היעדר תביעות קודמות בשנת הביטוח הבאה - מה שהוך את הפעלת הביטוח (המקיף) ללא כדאית.

הסוכן נתן לי שם של מוסך שיבריג בינתיים את המראה חזרה למקום, עד שאמצא פתרון, ואכן עשיתי זאת. כרגע 2-3 ברגים מחזיקים את המראה, ומחזיקים אותה די טוב (מבחוץ אפילו קשה לזהות שמוחזקת בברגים).

שאלה 2: כמה קבוע הפתרון הזה? האם לחפש מראה חדשה? או פשוט שהברגים נופלים להבריג ברגים חדשים? האם עדיין ניתן לקבל את המראה בחניות? לשטוף את הרכב בשטיפה?

המשכתי לחפש פתרון למראה חדשה, וחבריי הציעו לי לחפש באי-ביי, כאן המקום להזכיר שבעל המוסך אותו הציע לי סוכן הביטוח הציע לי "מראה משומשת במצב טוב" במחיר של 1200₪.

כשהתחלתי לחפש באי-ביי מצאתי מספר הצעות של top-rated--sellers (משתדל לקנות רק ממוכרים כאלו) שנעות בסביבות ה 60$ כולל שיפינג.

(כאן רציתי לצרף קישורים, אך המערכת לא נותנת לי כי לא פרסמתי יותר מ 20 הודעות. WTF?)

שאלה 3: האם כדאי לקנות ב אי-ביי? למעט העובדה שהמוצר לא מקורי - האם הוא כולל את הכל? כלומר האם זה אותו מוצר כביכול שהייתי קונה במוסך, פשוט לא מקורי? האם זה אפשרי לקנות את זה באי-ביי ולשלם למוסך שיחבר/יתקין את המוצר שקניתי באי-ביי? ואם כן - האם אתם מכירים מוסכים מומלצים שעושים זאת?

שאלה 4: שאלת סיכום: מה אתם הייתם עושים. כיצד אתם הייתם מתקדמים? האם הייתם רוכשים מאי-ביי? או מהמוסך? ומה לגבי התלונה במשטרה?

שאלה 5: (שלא קשורה אבל אם כבר): בפעם שעברה שאמי החליפה צמיג לרכב זה (פורסטר 2006) גבו ממנה 800₪, מחיר שערורייתי לטעמי. האם זה המחיר? ואם לא - על איזו צמיגייה הנכם ממליצים? ועל איזה מחיר?

אני מודה מראש לכל מי שהגיע לעד לכאן, ועוד יותר מודה למי שענה על השאלות.

בתודה והערכה,

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי מציע לך לגשת למשטרה ולנסות לאתר דרכם את האופנוע ולפנות אל בעל האופנוע

קודם כל בדרכי שלום ולדרוש פיצוי,במידה ויסרב הייתי מגיש תלונה

פורסם

הרבה מאוד שאלות והתעייפתי מלקרוא את הכל באמצע אבל אני יכול להגיד לך שבזמנו לפני שלוש שנים נהגת עם ג'יפ נכנסה לי לנתיב ולקחה לי את המראה. הזמנתי את כל המראה כולל המנגנון (מקורי) מאיביי במחיר מצחיק של 350 ש"ח והרכבתי לבד.

המשטרה תצחק עליך בזלזול, הביטוח יגנוב אותך ואם לא היה לך את האומץ לדרוס את האופנוען בזמן המעשה אין לך כרגע שום דבר לעשות חוץ מלשלם, השאלה האם הרבה או מעט - מה שבטוח שגם אם יחברו לך את זה עם ברגים בצורה מאולתרת (וייגבו ממך 250 ש"ח על עבודת הפרך הקשה) טסט לא תעבור בשנה הבאה עם מראה מרוסקת כמו כל אלו שמסתובבים עם מסקינגטייפ שמחבר חלקי רכב...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

מחיר ריאלי של מראה כזו לא צריך לעלות על 500 ש"ח. חדשה. במוסך סובארו חסרי בושה ברמה היסטרית.

תבדוק בחנויות חלפים דרך האינטרנט. באתר "גלגלים" יש אחלה קונספט, אתה מפרסם צורך בחלק כלשהו ומקבל תוך יום יומיים הצעות מחיר מכמה חנויות.

בהצלחה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

האם להתלונן במשטרה? הספקתי לתפוס 5 ספרות ראשונות של מספר הרישוי לפני שהאיץ וברח, בתוספת העובדה שהיו מותקנים לו אורות קסנון (מאוד נדיר באופנוע, לא?)

תתלונן, שילמד לקח ויספר לחברים שלו. במקרה הגרוע הוא יאיים עליך או יציע פיצוי ואז תסיר את התלונה. מציאותית אבל, רוב הסיכויים שהמשטרה ממילא לא תעשה כלום ותסגור את התיק "מחוסר עניין לציבור".

כרגע אני לא רואה מה יש לך להפסיד, ואם תיפול על חוקר מוצלח הוא לא יתקשה לאתר את האופנוע גם לפי חמש ספרות. הקסנון פחות רלוונטי, המשטרה לא מנהלת רישום של מתקיני אביזרים ושיפורים (לפחות באופן רשמי).

אתמול פניתי לסוכנות הרשמית של סובארו באזורי, שם הגזימו לחלוטין וביקשו ממני 2,500₪ על החלפת מראה, מה שמבחינתי לא בא בחשבון. (...) בעל המוסך אותו הציע לי סוכן הביטוח הציע לי "מראה משומשת במצב טוב" במחיר של 1200₪.

התחלה טובה, עכשיו קח דפי זהב וחפש עסקים שמוכרים חלפי רכב באזורך, תעשה סקר טלפוני ותראה אצל מי הכי זול. יש סיכוי טוב שתמצא פתרון שמסתכם בכמה מאות שקלים, תלוי במלאי הנוכחי של פורסטרים שעברו תאונה, הושבתו והגיעו לפירוקיות.

בדוק גם באתר החלפים של יד2:

http://yad2.junkyard.co.il/

ונסה להתייעץ בפורומים של סובארו שטח:

http://www.subaruholic.co.il/index.php

http://www.subaru4x4.com/phpbb3/index.php

http://www.jeepolog.com/forums/forumdisplay.php?f=59

האם כדאי לקנות ב אי-ביי? למעט העובדה שהמוצר לא מקורי - האם הוא כולל את הכל? כלומר האם זה אותו מוצר כביכול שהייתי קונה במוסך, פשוט לא מקורי? האם זה אפשרי לקנות את זה באי-ביי ולשלם למוסך שיחבר/יתקין את המוצר שקניתי באי-ביי? ואם כן - האם אתם מכירים מוסכים מומלצים שעושים זאת?

אם אתה צריך לשאול, כנראה עדיף להימנע ופשוט לקנות חלק משומש מפירוק. גם אם תצטרך לצבוע אותו לפני הרכבה, זה עשוי להיות זול משמעותית מההצעה שקיבלת. אם תספר לנו מאיפה אתה בארץ אולי נוכל להפנות אותך גם למוסך שיטפל בהכל בשבילך ולא יקרע במחיר.

בפעם שעברה שאמי החליפה צמיג לרכב זה (פורסטר 2006) גבו ממנה 800₪, מחיר שערורייתי לטעמי. האם זה המחיר? ואם לא - על איזו צמיגייה הננכם ממליצים? ועל איזה מחיר?

פעם אחרונה שבדקתי, צמיגים של סובארו (לפחות דגמי ההנעה הכפולה) החליפו ברביעיות ולא בבודדים. זו כבר בעיה פוטנציאלית ואומר דרשני על בעל המקצוע שטיפל באמך.

מעבר לזה, מחירים עדכניים בפנצ'ריות הקרובות לביתך תוכל לראות כאן: http://tires4u.co.il/

פורסם

עשו לי אכלו לי שברו לי ואני בכלל לא עשיתי כלום.

לא שאני מצדיק את מעשה האופנוען, אך לא יודע, משהו כאן מוזר לי, טוב, ככה זה כששומעים צד אחד של סיפור, אך מצטער אני מאמין שאתה לא כ"כ צדיק וסיכוי לא קטן שסיכנת את חייו בפעולה מטומטמת כלשהי אפילו אם לא שמת לב.

לנושא:

תנסה לחפש בפירוקיות רכב כמו שלך, ותתחדש לך במראה.

וד"א - קסנון באופנועים? בוא נגיד שזה לא כ"כ נדיר בלשון המעטה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
עשו לי אכלו לי שברו לי ואני בכלל לא עשיתי כלום.

לא שאני מצדיק את מעשה האופנוען, אך לא יודע, משהו כאן מוזר לי, טוב, ככה זה כששומעים צד אחד של סיפור, אך מצטער אני מאמין שאתה לא כ"כ צדיק וסיכוי לא קטן שסיכנת את חייו בפעולה מטומטמת כלשהי אפילו אם לא שמת לב.

מאוד בוגר.

אם הפוסט גרם לאגו שלך לגדול לקראת שבת - תהנה.

פורסם

באמת שלא הבנתי איך ההודעה שלי קשורה בצורה כלשהי לאגו, באמת שניסיתי להבין.

טענתי שאני מאמין שיש צד שני לסיפור ושאולי אתה לא כ"כ צדיק כמו שאתה מתאר, ואתה אומר שהאגו שלי גדל? פספסתי משהו?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

אם האופנוען היה בצד הצודק ולצורך העניין נגיד ש bikorret "חתך" אותו, הוא היה נעצר כדי להחליף פרטים ולא ממשיך לדהור לכיוון האופק.

פורסם

אין לי מה לתרום בנוגע לשאלות ואני לא מצדיק את מעשה הרוכב אבל בדרך כלל הורדת מראה באה להעביר מסר שאתה כנראה לא משתמש בה ולא צריך אותה.

לא מכיר מישהו שהיה מסכן את עצמו בהורדת מראה סתם ככה.

תחשוב על מה שעשית לפני שיכל להביא לזה (או אולי אתה יודע ופשוט החסרת את הפרט הזה בסיפור).

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי, צמיגים של סובארו (לפחות דגמי ההנעה הכפולה) החליפו ברביעיות ולא בבודדים. זו כבר בעיה פוטנציאלית ואומר דרשני על בעל המקצוע שטיפל באמך.

Derish, תודה רבה על התשובה המפורטת.

לגבי הגלגלים - בזמנו זה היה בגלל פנצ'ר באותו גלגל ספציפי - האם גם במקרה זה נהוג להחליף את כל הארבעה?

לגבי המראה החליפית - איפה אני מוצא "פירוקיות"? אני גר באזור המרכז-שפלה אם זה משנה.

פורסם

שאלה 1: האם להתלונן במשטרה? הספקתי לתפוס 5 ספרות ראשונות של מספר הרישוי לפני שהאיץ וברח, בתוספת העובדה שהיו מותקנים לו אורות קסנון (מאוד נדיר באופנוע, לא?)

תתלונן להזיק זה לא יזיק.

יש לנו היום רשת אינטרנט מאוד שיתופית ומסייעת.

תעלה את הסיפור לפייס בוק בתוספת תיאור של האופנוע,

כולל לוחיות הזיהוי החלקיות שיש לך אולי זה יניב תוצאות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אין לי מה לתרום בנוגע לשאלות ואני לא מצדיק את מעשה הרוכב אבל בדרך כלל הורדת מראה באה להעביר מסר שאתה כנראה לא משתמש בה ולא צריך אותה.

לא מכיר מישהו שהיה מסכן את עצמו בהורדת מראה סתם ככה.

תחשוב על מה שעשית לפני שיכל להביא לזה (או אולי אתה יודע ופשוט החסרת את הפרט הזה בסיפור).

שוב, לא החסרתי פרטים, אבל אם אתה בוחר לא להאמין לי כנראה שלא אצליח לשכנע אותך (haters gonna hate).

"להעביר מסר"? גם אם נניח שעשיתי משהו לא בסדר (ובאמת שניתחתי את השניות האלו לאחר מכן עשרות פעמים כפי שאתה יכול להניח) - ממתי זה חוקי שאופנוענים לוקחים את החוק לידיים ו"מעבירים מסרים"?

ואם אתה מכיר אנשים שמסכנים את עצמם בהורדת מראה, גם לא "סתם ככה", זה אומר דרשני.

יתר על כן, באמת שאינני מבין מה המטרה שלך ושל BlaCk ChaoS. גם אתם רוצים "להעביר לי מסרים"?

לא ביקשתי את עזרת חברי הפורום בניתוח פסיכו-אנליטי של הורדת המראה, למרות שאני בטוח שהם מאוד כישרוניים בכך, אלא במציאת חלקי חילוף והשאת עצה בעניין. לא רוצה - אל תעזור.

פורסם

אין לי סיבה לא להאמין לך וכפי שאמרתי אני לא מצדיק את מעשה הרוכב ואם היו מורידים לי את המראה הייתי מכיר לאותו האדם את מעקה הבטיחות.

אבל, אני כן מכיר אנשים שיצא להם לעשות את זה ואני לא מכיר אחד שעשה את זה סתם.

אתה חושב שאני בא נגדך, זה ממש לא כך, פשוט העלתי נקודה שאולי תמנע מקרה חוזר כזה.

מקווה שכל העניין הזה יסתדר לך, בעניין החלקים אין לי איך לעזור לך מכיוון שאני גר באילת ולא מכיר מקומות באזור המרכז.

פורסם

ניסיתי לעזור, הצעתי לך פתרון.

המטרה שלי? שאולי תנסה להבין שאולי קרתה שם טעות מהצד שלך שכמעט הרגה את האופנוען, בסה"כ על מנת שלא תקרה שוב הטעות הזאת.

המניע שלי? אני רוכב אופנוע, ותאמין לי שאנחנו בלתי נראים על הכביש, ואפילו שאנשים חושבים "לא עשיתי כלום", הם לא מבינים שבכמה שניות האחרונות שעברו, הם בעצם כמעט רצחו אותנו מבלי לשים לב בכלל.

"ממתי זה חוקי שאופנוענים לוקחים את החוק לידיים ו"מעבירים מסרים"? "

זה לא, ושים לב שגם אני וגם mill3r רשמנו שאנחנו לא מצדיקים את המעשה שלו, כי הוא באמת הגזים, גם אני על האופנוע לפעמים מתעצבן שכמעט הורגים אותי (או שזה לא מעצבן?) אך לרמה של גרימת נזק עוד לא הגעתי וגם לא אגיע, אז כמו שאמרתי אני ממש לא מצדיק את לקיחת החוק לידיים.

פשוט אין בארץ מודעות לאופנועים, ואפילו מעבר של נתיב מבלי להסתכל במראה או במקרים מסויימים מבלי לבדוק שטח מת, יכול להרוג רוכב.

ממש לא התכוונתי לפגוע בך כי עושה רושם שנפגעת ממני, אני פשוט אומר אם קרה מקרה אז עדיף כבר ללמוד ממנו אתה לא חושב? קח את זה בנימה חיובית ולאו דווקא בנימה שלילית, לא באתי לפגוע כאן באף אחד, רק לנסות ולהראות נקודת זווית קצת אחרת.

בהצלחה עם המראה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

• תוכן חדש...