Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאני מבין זה קומפורט וספורט, אבל לפי מקורות שונים באינטרנט במצב קומפורט הגיר מתחיל בהילוך שני (גיר 5 הילוכים). האם זה נכון? אם כן אז יש לי הילוך "מיותר" בגיר.

הרכב הוא דיזל, יש הרבה מומנט על טורים נמוכים והילוך ראשון באמת קצר, לרוב על 20 הגיר מעביר להילוך שני.

במרצדס הקודמת הרכב תמיד התחיל על שני (גיר 4 הילוכים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יכולתי כבר לערוך, אבל מי שרוצה לדעת: כן, מצב קומפורט מתחיל מהילוך שני וזה דבר מדהים להחלוטין - לא ממהר להוריד הילוכים אפילו בעלייה, לא מושך הילוכים ומאפשר באופן מלא להנות מגמישות דיזל יוצאת דופן (ממש כמו רכב חשמלי) כבר מסיבובי סרק, משחרר נעילת ממיר מומנט במהירות נמוכה לחלקות נסיעה מרצדסית יוצאת דופן. ההבדל לרעה שהוא לא עוזר בירידות על ידי הורדת הילוכים ובלימת מנוע.

ממש אפיקומן שמצאתי באוטו. :lol: אפשר לומר שהתחדשתי ברכב: קיבלתי מה שרציתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אולי יעניין אותך לדעת, שעוד בימי W123 הגיר האוטומטי 4 הילוכים היה מזנק קבוע מהילוך שני במצב D, לטובת נוחות וזינוק חלק.

רק אם היית לוחץ פול גז בזינוק או מבצע קיק דאון כמה מטרים לאחר תחילת נסיעה, הוא היה מוריד לראשון. או במצב L

פורסם

תודה על המידע Buki. היה לי W 210 עם מכלולים של W 124 (היצרן בהדרגה הכניס מכלולים מעודכנים ורק שנה מאוחר יותר היה כבר גיר 5 הילוכים, שלי הייתה 96), זה היה אותו גיר שמזנק מהילוך שני. בגיר לא היה מצב L, היה 2, 3 וD. היה גם בורר C/S.

הגירים של מרצדס בנויים כך שהילוך ראשון כימעט ולא נחוץ. זה באמת כיף להתחיל בשני כי הוא מגיע למהירות גבוהה יחסית לראשון ואין העברה שמאיטה את הרכב. לא ידעתי שהם המשיכו במסורת הזאת גם ברכב שלי ועכשיו יש לי הפתעה נעימה.

• תוכן חדש...