Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, הרכב שלי הונדה סיוויק עבר צביעה לפני חודשיים בערך אבל יש לי כל מיני כתמים שקופים על הצבע.

מצורפת תמונה שמעידה על התופעה...

מה זה?

http://img838.imageshack.us/img838/4263/dsc0342uy.jpg

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

זה נראה גם שיש מתחת לפס השחור נזילת צבע.

כנראה צביעה באיכות נמוכה

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

או שזה רסיסי צבע. כנראה מי שצבע רכב אחר בסמוך לרכב שלך עם הרוח רסיסים עפו.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אולי אני טועה כי אני רואה אחרת ממה שענו עד עכשיו , אבל לי זה נראה כמו שחיקה\שריפה של הלכה .

אם זה הכיוון , מאוד סביר להניח שזו שחיקה עקב טיפול לאחר הצביעה .

למשל שיוף עם נייר מים , פוליש וכדומה שלא נעשו באופן נכון .

אם ניסית לשטוף \ למרוח חומר כמו ווקס (חמאת בוטנים גם תופס :lol:) "והכתמים" הלבנים נעלמו , זה מאשר את הטענה .

לדעתי , בתנאי שהרכב אכן לאחר צביעה ואף אחד לא ממש התאמץ להוריד שם את הלכה , צריך רק פוליש עדין והכל תקין (כמובן ווקס לאחר הפוליש) .

אגב , רק כדי לסייג ראיתי תופעה דומה מלכה שנחשפה ללכות גבוהה לפני שהתייבשה לחלוטין , אבל לא נראה זהה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
זה נראה גם שיש מתחת לפס השחור נזילת צבע.

כנראה צביעה באיכות נמוכה

הרכב אחרי שטיפה, מה שאתה רואה זה מים :-P

אולי אני טועה כי אני רואה אחרת ממה שענו עד עכשיו , אבל לי זה נראה כמו שחיקה\שריפה של הלכה .

אם זה הכיוון , מאוד סביר להניח שזו שחיקה עקב טיפול לאחר הצביעה .

למשל שיוף עם נייר מים , פוליש וכדומה שלא נעשו באופן נכון .

אם ניסית לשטוף \ למרוח חומר כמו ווקס (חמאת בוטנים גם תופס :lol:) "והכתמים" הלבנים נעלמו , זה מאשר את הטענה .

לדעתי , בתנאי שהרכב אכן לאחר צביעה ואף אחד לא ממש התאמץ להוריד שם את הלכה , צריך רק פוליש עדין והכל תקין (כמובן ווקס לאחר הפוליש) .

אגב , רק כדי לסייג ראיתי תופעה דומה מלכה שנחשפה ללכות גבוהה לפני שהתייבשה לחלוטין , אבל לא נראה זהה .

אכן אחרי שמורחים ווקס על הכתמים האלה הם נעלמים...

הצבע הזה הוא מטאלי, האם אפשרי לעשות פוליש עדין?

יש לי גם שריטות קטנות בכמה מקומות, כנראה מהמטאטא של השטיפה או משהו כזה,

הם לא עמוקות בכלל, האם פוליש ווקס יעלים אותם? (מצורפת תמונה של אחת מהשריטות)

והאם ווקס יגרום לרכב שלי להראות יותר "זוהר"?

כי אחרי כמה שטיפות הרכב כבר מתחיל לאבד מהברק שלו ולהראות אחרי בלאי על הכביש :cry:

מצורפות בזאת גם תמונות של הרכב :-D

DSC 033.jpg

Civic 001.JPG

Civic 003.JPG

Civic 011.JPG

Civic 012.JPG

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

תנסה להוריד עם פלסטלינה,אם ירד אז זה משהו שנדבק לך לצבע,אם לא אז כנראה משהו לא בסדר עם הפחחות שעשו לך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ווקס עושים בלי קשר לברק , כדי להגן על הצבע של הרכב מפני נזקים בעיקר סביבתיים .

הדרך הנכונה תהיה פוליש (כנראה עדין יספיק , כנראה) , ורק אז ווקס .

אתה לא יכול להתפלא שהצבע נראה בלוי כשאתה שוטף עם מטאטא .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אוקי מהיום העניין עם המטאטא הולך להשתנות, אבל לא הבנתי האם פוליש אכן אפשרי על הצבע המטאלי?

כי לפי מה שקראתי בפורום זה מוריד את השכבת לכה הדקה.

ובמידה וכן האם זה יעלים את השריטות הקטנות כמו זאת שבתמונה?

בס"ד

פורסם

תראה , זו האבחנה שלי בהתאם לתמונות , תמיד אפשרי גם שאני טועה .

אני אנסה להסביר מפורט , מקווה שזה יהיה מובן .

פוליש אכן מסיר כמות מסוימת של לכה , מתוך שכבת הלכה שמצויה גם על צבע מטאלי וגם על צבע לא מטאלי (אבל מודרני , כלומר לא ברכבים ישנים במיוחד ששם זה מקרה אחר) , ולכן זה לא חשוב איזה צבע זה .

לדעתי , הכתמים האלו הם לא משהו חיצוני , אלא פגם בפני השטח של הלכה עצמה (כמו זכוכית\פלסטיק שקוף שמשפשפים אותם לאורך זמן והם מאבדים את השקיפות) .

עוד יותר מחזקת את הדעה הזו אצלי העובדה שלא מזמן צבעת את הרכב ולכן הגיוני שמישהו (למשל הפחח) טיפל בצבע באופן אגרסיבי לאחר הצביעה , יש גם משקעים לבנים בתמונה שנראים כמו פוליש\ווקס .

אם אני צודק , להסיר מעט (אחוזים בודדים , והדגש פה על כמה שיותר עדינות) מהלכה באזור הפגוע יחזיר לה את השקיפות .

גירדת פעם שוקולד עם סכין וראית איך נוצרים סלילים לבנים? זה פחות או יותר האפקט שאני מתכוון אליו .

אם אני טועה , קודם כל לא הפסדת כלום בתנאי שאכן היית עדין עם הלכה (מה שתמיד צריך להיות) .

מה שנותר הוא שאו שבאמת הכתמים האלו הם משהו חיצוני שנדבק (גם את זה הפוליש אמור לפתור) , או שהלכה עצמה דפוקה (למשל לחות גורמת לאפקט "חלבי" , אם זו לחות לאחר הצביעה מה שלא סביר גם את זה הפוליש אמור לפתור) .

אל תשכח ווקס אחריי הפוליש , וכן תיפטר מהמטאטא , אם אתה יכול למצוא שטיפה ידני זה הכי טוב (חוץ מלשטוף בעצמך , אבל אני מבין שזה לא הכיוון) .

פורסם
הרכב אחרי שטיפה, מה שאתה רואה זה מים :-P

אכן אחרי שמורחים ווקס על הכתמים האלה הם נעלמים...

הצבע הזה הוא מטאלי, האם אפשרי לעשות פוליש עדין?

יש לי גם שריטות קטנות בכמה מקומות, כנראה מהמטאטא של השטיפה או משהו כזה,

הם לא עמוקות בכלל, האם פוליש ווקס יעלים אותם? (מצורפת תמונה של אחת מהשריטות)

והאם ווקס יגרום לרכב שלי להראות יותר "זוהר"?

כי אחרי כמה שטיפות הרכב כבר מתחיל לאבד מהברק שלו ולהראות אחרי בלאי על הכביש :cry:

מצורפות בזאת גם תמונות של הרכב :-D

אחלה אוטו, חובה ווקס :wink:

אגב גם בקליות אחוריות של הדגם האמריקאי היו מוסיפות הרבה.

פורסם
תראה , זו האבחנה שלי בהתאם לתמונות , תמיד אפשרי גם שאני טועה .

אני אנסה להסביר מפורט , מקווה שזה יהיה מובן .

פוליש אכן מסיר כמות מסוימת של לכה , מתוך שכבת הלכה שמצויה גם על צבע מטאלי וגם על צבע לא מטאלי (אבל מודרני , כלומר לא ברכבים ישנים במיוחד ששם זה מקרה אחר) , ולכן זה לא חשוב איזה צבע זה .

לדעתי , הכתמים האלו הם לא משהו חיצוני , אלא פגם בפני השטח של הלכה עצמה (כמו זכוכית\פלסטיק שקוף שמשפשפים אותם לאורך זמן והם מאבדים את השקיפות) .

עוד יותר מחזקת את הדעה הזו אצלי העובדה שלא מזמן צבעת את הרכב ולכן הגיוני שמישהו (למשל הפחח) טיפל בצבע באופן אגרסיבי לאחר הצביעה , יש גם משקעים לבנים בתמונה שנראים כמו פוליש\ווקס .

אם אני צודק , להסיר מעט (אחוזים בודדים , והדגש פה על כמה שיותר עדינות) מהלכה באזור הפגוע יחזיר לה את השקיפות .

גירדת פעם שוקולד עם סכין וראית איך נוצרים סלילים לבנים? זה פחות או יותר האפקט שאני מתכוון אליו .

אם אני טועה , קודם כל לא הפסדת כלום בתנאי שאכן היית עדין עם הלכה (מה שתמיד צריך להיות) .

מה שנותר הוא שאו שבאמת הכתמים האלו הם משהו חיצוני שנדבק (גם את זה הפוליש אמור לפתור) , או שהלכה עצמה דפוקה (למשל לחות גורמת לאפקט "חלבי" , אם זו לחות לאחר הצביעה מה שלא סביר גם את זה הפוליש אמור לפתור) .

אל תשכח ווקס אחריי הפוליש , וכן תיפטר מהמטאטא , אם אתה יכול למצוא שטיפה ידני זה הכי טוב (חוץ מלשטוף בעצמך , אבל אני מבין שזה לא הכיוון) .

דווקא הכיוון הוא כן לשטוף בעצמי, בקרוב אני ארכוש מוצרים מן המניין ואתחיל לשטוף לבד ובצורה נכונה כדי לשמור על הרכב.

תודה רבה לך על התשובות המפורטות...

בהזדמנות אני אקפוץ לפחח ואתייעץ איתו לגבי הכתמים האלה...

וPrinceT, כל דבר בעיתו הרכב כרגע מושקע בעשרייה ואני לא רואה את הסוף :oops:

הכל יגיע.

בס"ד

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מעדכן, אחרי פוליש הכתמים ירדו לגמרי.

הצבעי אמר שזה נגרם עקב שטיפה במטאטא ובגלל שהלכה עדינה זה ככה...

אני אישית חושב שהוא חרטטן אבל כל עוד הוא סידר לי את זה אז תפאדל...

בס"ד

פורסם

מה זה שוטף עם מטאטא?! אתה רציני?! 0_o"

באמת שלא חסרים פה מדריכים לשטיפה נכונה של הרכב... אתה לא תאמין לאיזה נזק אתה גורם כשאתה שוטף לא נכון...

סיוויק יפה יש לך, צבע מיוחד. הגאנטים לצערי מצועצעים...

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...