Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

עליי לעשות מבחן התאמה אישיות במכון אדם,איך מתכוננים לזה? האם יש טעם לקחת קורס הכנה?

מה הגישה הנכונה להגיע למבחנים ולראיון? אסרטיבי? רגוע?

לכל מי שעשה,אשמח לשמוע דיעות .

פורסם

לדעתי, אין טעם לקחת קורס הכנה. יש טעם לשוטט קצת באתר הזה

http://www.machon-noam.co.il/

ואולי לקנות את הספר (אני שאלתי מחבר).

לדעתי, אם זו פעם ראשונה שאתה עושה את מבחנים האלה, תתכונן.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הרבה גופים שולחים למבדקי התאמה, מחברות כוח אדם עד לישובים קהילתיים, וכל אחד מחפש משהו קצת שונה. אם זה למשרה ניהולית אז צריך להדגיש את הצד האסטרטיבי שלך וכושר ניהול והתמודדות במצבי עבודה עם אנשים לדוגמא.

האתגר העיקרי שם זה לא המבחנים האישיים (שדומים למבחני צו ראשון) אלא המבחנים הקבוצתיים. מצופה ממך שתקח מנהיגות אבל לא בצורה אגרסיבי, אל תתפרץ על חברי הקבוצה שלך ואל תיכנס איתם לוויכוחים אינסופיים.

אני אישית הייתי בשלושה מבחנים כאלו והכל אחד מהם ההנהגות שלי הייתה שונה בהתאם לחברי הקבוצה.

על המבחנים האישיים ניתן לעבוד בעזרת ספרים של המכון.

בהצלחה.

פורסם

הייתי באדם מילא פעמיים, העניין שונה קצת תלוי לעבודה שאליה אתה מתמיין. אני ממליץ לך על ספר הכנה. בהצלחה.

פורסם

הגישה הנכונה היא לבוא רגוע ולהתנהג באופן טבעי. זה מבחן התאמה, לא מבחן אקדמי עם מטרה מוגדרת או ציונים בסוף. אם ההתנהגות הרגילה שלך מתאימה למה שמעסיקיך מחפשים, אתה תתקבל גם אם לא תדע חלק מהתשובות או אם המבדק לא ילך חלק.

להכניס את עצמך ללחץ, להתכונן, לשנות את ההתנהגות הטבעית שלך בשביל להראות משהו למישהו - כל זה חוטא למטרה. מחברי הספרים ומנחי הקורסים לא יכולים לדעת מראש מה המעסיק הספציפי שלך יחפש, הם שם בעיקר בשביל לקחת את כספך ולהוסיף קצת בטחון עצמי. אז אולי זה יעזור קצת, אבל בהחלט לא יבטיח כלום. באותה מידה יתכן שתסתדר מצויין גם בלעדיהם.

אגב, מקרה מהעבר הלא רחוק - בראיון העבודה האחרון נשאלתי שאלת הגיון קלאסית שכתובה בכל ספרי ה״הכנה״, משהו בנוגע למשחקי טניס. עניתי לא נכון, לא קלטתי את השיטה, בזבזתי זמן ולא הצלחתי להגיע לפתרון הנכון גם כשנתנו לי רמז... נראה שזה לא הפריע למעסיק יותר מדי, כי מחר אני מציין חודשיים במקום העבודה החדש.

פורסם

אני הודעתי בזמנו לחברת כח אדם שבכלל לא יעבירו אלי משרות לחברות שדורשות מבחני אישיות/מרכזי הערכה/גרפולוגיה וכל מבחן אחר שאינו מקצועי למשרה

אם חברה ממיינת אותי על פי קריטריונים אלו אז אני מקדים וממיין אותם עפ קריטריונים אלו

שמתי לב שחברות שדורשות מבחנים מסוג זה הינם בגדר שוק עבדים

חברה שלא מסתפקת בכמה ראיונות אישיים (כח אדם, מנהל ישיר, ראיון מקצועי) ומבחנים מקצועיים מבחינתי הגזימו ומראה כמה הארגון לא מקצועי בקריאת מועמד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תכין את עצמך - נפשית ופיזית - ליום גדוש בגועל נפש, עם זוועה בצד.

מכוני ההשמה האלו איכשהו הצליחו להכניס את עצמם בין המועמד למעסיק, כשבתכלס כל מה שהם עושים זה לקחת כסף, ובתמורה לבזבז לך את הזמן.

תישן טוב לפני, תקום ותאכל ארוחת בוקר של בני אדם. קח איתך מים ואקמול - אתה תזדקק לזה :/

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אני הודעתי בזמנו לחברת כח אדם שבכלל לא יעבירו אלי משרות לחברות שדורשות מבחני אישיות/מרכזי הערכה/גרפולוגיה וכל מבחן אחר שאינו מקצועי למשרה

אם חברה ממיינת אותי על פי קריטריונים אלו אז אני מקדים וממיין אותם עפ קריטריונים אלו

שמתי לב שחברות שדורשות מבחנים מסוג זה הינם בגדר שוק עבדים

חברה שלא מסתפקת בכמה ראיונות אישיים (כח אדם, מנהל ישיר, ראיון מקצועי) ומבחנים מקצועיים מבחינתי הגזימו ומראה כמה הארגון לא מקצועי בקריאת מועמד

מסכים איתך ב100%.

אבל בתכלס, יש לך ברירה?

לא יודע את האחוזים, אבל הרבה מאוד ממיינים בצורה כזאת, היום אפילו חברות ציבוריות משתמשות במיונים שכאלה.

לפתוח השרשור, הייתי באדם מילא לפני כ4 חודשים בערך, זה לא קשה ומתיש כמו שזה נראה, תבוא בגישה חיובית, תישן לפני כן כמה שיותר, תתן את מה שיש לך ואל תלחץ מכלום.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

השתתפתי מס' פעמים בדרעק הזה .

תמיד בקבוצה יהיה איזה שמוק לחוץ שיהיה חייב להרגיש את הצורך להתבלט גם במחיר של לצאת טיפש - העיקר שהוא אסרטיבי :? .

תרגע ותהיה אתה .

Gn'f'R

פורסם

פאסאט תודה רבה,

במידה ויש לך עוד אי אילו תופינים לשתף עם חברי הפורום זה יהיה מאוד נחמד מצדך.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

אשמח לקישור חדש לספר הסרוק הנ"ל.

בקרוב מאוד עלי לעבור את הזוועה הזאת שוב, בפעם האחרונה זו היית בדיחה וכך גם התנהגתי, הפעם אשמח לקרוא קצת לפני שאני מגיע.

תודה

• תוכן חדש...