Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום לדבר אלינו בחידות, אולי תואיל בטובך , לפרט באיזה רכב מדובר, שנת היצור , גודל המנוע, והבעעיה שאתה מתמודד איתה, שגורמת לך לחשב, שיש חשד לנזק כלשהו במנוע?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לי טווינגו שנת 1996, בשבועות האחרונים שמעתי מין תקתוקים חלשים כל כמה זמן. כבר אז היה נראה לי שמדובר על המשאבת מים שמאז שרכשתי את הרכב לפני 30,000 ק"מ עשתה רעש רקע לא חזק בעיקר בתחילת נסיעה אבל לא רק.

אתמול נסעתי בכביש מהיר לאחר 3-4 דק' של נסיעה נדלקה לי נורית אדומה של חום מנוע שדלקה בהססנות אולי 2 שניות עד שכבתי את המנוע תוך כדי נסיעה(הרכב שיא הגאוני מבחינת תכנון אבל אין בו מד חום בסיסי..) , עצרתי בצד, ראיתי נזילת מים שלדעתי מאזור המשאבת מים, נתתי לרכב להתקרר רבע שעה, הוספתי מים והמשכתי לנסוע כשהסתמכתי שאם תהיה בעיה הנורת חום תדלק שוב, ככה נסעתי עצרתי 3 פעמים עד שהגעתי הבייתה סה"כ משהו כמו 16 ק"מ. היום חשבתי שאולי המשאבה לא עבדה ואולי הרכב התחמם. מצד שני כל שאר הזמן הנורית חום לא נדלקה יותר 2. לא היה ריח שרוף וגם לא משהו שמתקרב לזה 3. אתמול בלילה אחרי כמה שעות שהרכב התקרר חיפשתי ולא מצאתי "טחינה" במדיד שמן.

אני שוקל האם להשקיע 300-500-700-1000 שח בתיקון התקלה ואז אולי לגלות שהלך המנוע וסתם זרקתי ככסף על תיקון מערכת הקירור.אני גם לא חושב שיש לאיזהו מוסכניק לתת לי אבחנה מדוייקת. בנתיים האוטו בחניה, מחכה שאחליט מה לעשות, מחכה שאחליט על מוסכניק (כי בפעם האחרונה שנדלקה לי הנורית שניה אחת, התברר שהחיבור למאוורר התנתק ועל חיבור חוט ושבירת התושבת של החיבורי חוטים -בקיצור רבע שעת עבודה בהגזמה פראית ,מוסך מאוד נחשב באזור שלי שמתמחה ברדיאטורים ואגזוזים לקח לי 200 שקל-אגב אז לא היה נזק למנוע)

פורסם

טווינגאי שלום רב !

אין קשר בין מעבר מים לשמן, שגורם לשמן לשנות את צבעו משחור לאפור/לבן, ולכן התופעה נקראת"טחינה", משום שהמראה מזכיר טחינה, לבין תופעה של התחממות יתר, שקשורה להרבה סיבות, בינהם רדיאטור סתום, תרמוסטט תפוס, מאוור שלא נכנס לפעולה בזמן או כלל לא, ולבין סירקולציית משאבת מים ירודה, בגלל בלאי ושחיקה של משאבת המים, והרעש שנובע ממיסבי משאבה, שלעתים בעת התחממות, המשאבה נתפסת והחגורה מחליקה עליה.

יש לי יסוד סביר להניח שמשאבת המים שלך, סיימה את חייה, והרעשים ששמעת לאחרונה, ונזילת המים שבאה בעקבותיה, והתחממות היתר שגרמה לנורת האזהרה להדלק, מעלה סימן מחשיד, שהמשאבה סיימה את חייה, ויש להחליפה.

לגבי עלות אינני יכול לציין זאת , משום שאין לי מושג, אך אני מניח שהחלפת המשאבה, כרוכה קרוב לוודאי להחלפת רצועת טיימינג ומותחנים, מה שיכול להקפיץ את העלות.

המתן לתגובות נוספות בנושא, לגבי אבחנה והסיבה להתחממות, והערכת מחיר הקשורה לכך.

לגבי בעל מקצוע אמין ומומלץ, ציין את מקום מגורייך בארץ, ונכוון אותך לאחד כזה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני היית מציע לך לא לנסוע ברכב, מעבר לנסיעה למוסך. אתה עלול לגרום נזק בלתי הפיך למנוע, כתוצאה מהתחממות.

פורסם

השאלה העקרית לפני הכל היא איך אני יכול לדעת שאין נזק למנוע ושכדאי לתקן את מערכת הקרור? כאמו אין לי "טחינה" במדיד שמן, יש עוד סימנים לנזק חוץ מזה?

פורסם

בהמשך לדברי קודמיי - בדוק במוסך את תקינות משאבת המים (עדיף להגיע למוסך על גרר) והחלף אותה אם צריך, במידה וזו התקלה.

מעבר לזה - לא תרצה לפתוח סתם מנוע ע"מ לבדוק אותו. אם יהיו סימנים כלשהם - הם יצוצו מתישהו. אל תחפש בעיות (כי יכול להיות שהן גם אינן קיימות).

alfa 156 2.5.

פורסם
בהמשך לדברי קודמיי - בדוק במוסך את תקינות משאבת המים (עדיף להגיע למוסך על גרר) והחלף אותה אם צריך, במידה וזו התקלה.

מעבר לזה - לא תרצה לפתוח סתם מנוע ע"מ לבדוק אותו. אם יהיו סימנים כלשהם - הם יצוצו מתישהו. אל תחפש בעיות (כי יכול להיות שהן גם אינן קיימות).

בקיצור צריך להמר על 500-1000 שח..

יש לכם המלצה למוסך באזור ראשון עד רמת גן-בני ברק?

פורסם

היי חבר

בדוק בדרך הבאה, פתח מכסה מיכל עודפים הנע את הרכב ובדוק אם יש בעבוע במיכל.

מחזק את דברי קודמי בקשר למשאבת מים שסיימה את תפקידה.

בטווינגו מיקומה נוח יחסית והיא לא קשורה לטיימינג(שרשרת).

• תוכן חדש...