Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

רציתי לשתף אתכם במקרה מגעיל ומבייש שחוויתי אתמול.

בצאתי ללימודים בצהריים מהדירה, נדהמתי לראות את הרכב שלי מרוסק בצד של הנהג, כאשר המראה (שהייתה מקופלת) והטסה התנפצו לרסיסים כ-10 מטר מהרכב. את הדלת לא יכולתי לפתוח.

הבטתי בשמשה, מאחורה, על הגג, ולא מצאתי שום פתק.

במסגרת הביטוח גרר לקח את הרכב למוסך וכרגע אני מחכה להערכת נזק. אמנם ביטוח גרר יש, אבל מקיף אין. מדובר בפיאט פונטו ספייס אוטומטית שנת 2001 שהשקעתי בה רבות. הרכב במצב מכני מעולה ומשרת אותי נאמנה, וכסטודנט דל אמצעים יחסית צריכת דלק של כליטר ל-16 ק"מ אני יותר ממרוצה.

לצערי אתמול חוויתי עד כמה אנשים יכולים להיות רעי לב. הרי אין שום סיכוי שהבן **** לא שם לב שהוא נכנס בי. אמנם הרחוב צר, אך אפילו הגרר עבר את האוטו שלי בלי שום בעיה מיוחדת, מה שמעיד על נהיגה רשלנית של הרכב הפוגע.

השכנה שלי בדיוק עברה, אך היא לא ראתה את הפגיעה עצמה. כמו כן ככל הידוע לי אין מצלמות באזור, אם כי אני לא ביררתי את זה עד הסוף.

אני חייב לציין כמה דברים שרציתי לשתף אתכם בהם.

ההרגשה שלי אינה קשורה לכסף. אמנם התיקון יעלה לי כמה אלפים אני משער (אם זה בכלל שווה), אבל גם אם הנזק היה של שקל אחד הייתי חש בושה על עצם העובדה שאדם נכנס ברכב וגרם נזק ביודעין, אבל במקום לצאת גבר ובן אדם ישר ולהשאיר פרטים הוא בחר לברוח כמו נמושה. אדם כזה, לצערי הרב, בפעם הבאה ידרוס בן אדם ויפקיר אותו למותו.

רק מי שחווה דבר כזה יכול להבין כמה תחושת האי צדק מכרסמת בי. בחיי שאם היו משאירים לי פרטים ולאחר בירור הייתי רואה שמדובר באדם עני שעלות התיקון תמנע ממנו להאכיל את הילדים שלו, הייתי מחבק אותו ואומר לו שכפרה על הכסף, העיקר שאני לא אפגע בילדים שלו שלא אשמים ברשלנות של אבא שלהם.

כאמור אני מחכה להערכת נזק. האוטו שווה כ-12 אלף ש"ח אני מעריך. הוא בדיוק עבר טסט ואני מטפל בו טוב והוא במצב מכני באמת מעולה עם יחסית מעט קילומטרים (בממוצע כ-10 אלף בלבד בשנה). כנראה שכל עוד זה לא יעלה 5-6 אלף אז שווה לי לתקן.

לגבי הפגיעה עצמה - מה אני יכול לעשות? לתלות מודעות ברחוב ולשאול אם מישהו ראה? לשאול את דיירי הרחוב אם יש מצלמות במקום כלשהו ברחוב?

ניסיתי לאסוף ראיות קצת, אבל חוץ משברים של המראה והטסות וכמה חתיכות של פלסטיק של הפונטו לא מצאתי שום דבר. נהג הגרר אמר שלדעתו זו משאית, אבל אין לי מושג כרגע.

בכל מקרה, רציתי בעיקר לשתף אתכם ולבקש מכולם - אם אתם עושים נזק, קל וחומר נזק כזה, אל תחשבו פעמיים ותשאירו פרטים. אל תשכחו שמעבר לפגיעה ברכב, פגעתם בבן אדם. ברגשות שלו, בזמן שלו ובפרנסה שלו. להזכירכם אני סטודנט שחשבון הבנק שלו לא שמן כל כך, וכנראה שזו תהיה הוצאה לא נעימה בכלל.

כששאלו את חז"ל מה יותר גרוע - גזל דוגמת גניבת תיק מידי אישה או גניבה דוגמת פריצה לביתה של אותה אישה כאשר היא לא בביתה, חז"ל אמרו שכשמדובר בגזל - אתה גונב מהבן אדם שכן ידעת שהוא רואה אותך. אך כשמדובר בגניבה - אתה גונב מאלוהים, משום שעשית זאת רק מפני שידעת שאף אחד לא רואה אותך.

מהסיפור הקצר הזה כל אחד יסיק את המסקנות שלו. אתמול הרגשתי שגנבו אותי, ואין בושה גדולה מזו.

2s0jpuh.jpg

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שיש לך יותר מדיי מה לעשות, אולי לעבור בין השכנים שלך ולשאול אם ראו משהו(סביר להניח שלא אך שווה לנסות).

ואם בחז"ל עסקינן, תזכור "שהכל לטובה ואין ייאוש בעולם כלל".

פורסם

אכן עצוב, גם לי קרה ירדתי לרכב בבוקר לנסוע לעבודה והטמבון האחורי שלי זרוק על הרצפה מפגיעת רכב אחר, פרטי הנהג הפוגע? אין.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

משתתף בצערך, עצוב שאנשים לא יודעים לקחת אחריות על מקרים שהם גרמו להם.

בכל מקרה, ממליץ לך לעשות את הצעדים שעשית, אם לא יעזור בטח לא יזיק.

פורסם

משתתף בצערך. נזק דיי גדול, בטח יחסית לשווי הרכב.

לצערי, חולרות לא חסר.

תראה, אולי בכל זאת, יש איזושהי מצלמה באיזור שתוכל לשפוך קצת אור על המקרה.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא נעים (בלשון המעטה).

את הכנף תאלץ להחליף.

והדלתות צריכות לעבור טיפול קוסמטי של צביעה אצל הפחח.

מה מצב האיטום של הדלתות?

בנסיעה נכנס לך רוח / רעשים?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שלום, בהחלט לא נעים לראות את הנזקים.

לפי מה שאני רואה (כמו שכתבו לפני) , אני חושב שמספיק לך להחליף את הכנף.

את הנזק בדלת תשאיר נגד עין הרע :-P אם היא עדיין שמישה.

ככה יצא לך ממש תיקון מינימלי.

אולי תצליח למצוא דלת בפירוקיה בכמה מאות שקלים.

פורסם
לא נעים (בלשון המעטה).

את הכנף תאלץ להחליף.

והדלתות צריכות לעבור טיפול קוסמטי של צביעה אצל הפחח.

מה מצב האיטום של הדלתות?

בנסיעה נכנס לך רוח / רעשים?

ל'

האוטו עד אתמול היה במצב מושלם, נסע נהדר. לא היו שום בעיות של איטום, לא נכנסה רוח, אין זכר לרעשים...

הסוכן ביטוח עכשיו בדיוק רואה את האוטו במוסך שאליו האוטו נגרר. אני אעדכן לגבי הנזק.

אני אשאל קצת שכנים באזור אם בכל זאת ראו ואני אברר אם יש מצלמות במקרה. למשטרה אני בכלל לא חושב לפנות, לפי מה שהבנתי במקרה הטוב יסכימו לרשום תלונה ובזה זה ייגמר, כנראה שלא יקפיצו מסוקים באוויר בשבילי.

פורסם

אני מציע לך כן להגיש תלונה במשטרה,כדי שתהיה לך אסמכתא,אי אפשר לדעת,אולי מישהו ראה את המקרה,אולי רשם את המספר..

יש לך רק מה להרויח מזה,תגיש את התלונה.

פורסם

ואני מציע לך לא לאשר מיידית את הצעת המחיר שתקבל מהמוסך.

תחזור לכאן להתייעץ, יתכן ואפשר יהיה להפחית אותה משמעותית.

(טעית לדעתי כשגררת למוסך של הביטוח.)

ברכב נפוץ כמו שלך יש סיכוי טוב למצוא כנף משומשת בצבע הרכב שלך, כך שאפילו לא תצטרך צביעה. עניין של כ-300 ש'.

הדלתות ברות תיקון. צריך רק פחח סבלני, קצת מילוי וצבע. הדלת האחורית בעיקר פוליש. אולי צביעה. כ- 1500 ש' הכל. (יש לי מישהו ברעננה ועוד אחד מעולה בהרצליה עבור זה ,בטווח המחירים הללו, אם תרצה). עוד פחות מזה מעבר לקו הירוק.

מראה תקנה לבד אצל גורקביץ' או בפירוקיה. גג 300 ש'. אם יש לך שאריות שמישות מהמראה הישנה (מהמכניקה והפלסטיקה, לא מהזכוכית...), עוד פחות מזה.

לדעתי, אפשר להעמיד את האוטו חזרה בפחות מ-2500 ש'. (יעלה לך בקצת ריצות).

בכל מקרה- אם אתה כבר במוסך, בקש שיבדקו את המתלה הקדמי , ההיגוי והצירייה. אם הטסה עפה 10 מ', גם הגלגל חטף זעזוע לא קטן, וזה עלול להיות בטיחותי.

משתתף באיחולים הלבביים לנבל שפגע וברח.

מקווה שבכ"ז תתפוס אותו איך שהוא. (שמור קבלות לכל מקרה...)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קיבלת עצות טובות מאוד ^

אל תיקח יותר מדי ללב. זה פח וזה כסף. גם שזה במחסור זה משהו שעדיף לשכוח מהר.

מצער איך אנשים חסרי בושה ותרבות מרשים לעצמם להתנהג כמו חיות במיוחד כשלא רואים אותם...

גם לי השאירו אתמול שריטה עמוקה של 10 ס"מ לפחות בחניה שבה הקפדתי על מרחקים יפים מכל עבר...

זה לא פעם ראשונה - ולא אחרונה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אנשים רעים, כואב לקרוא סיפורים כאלה.

תודה על השיתוף, מאחל לך רק טוב ושנבלת האדם ייתפס וישלם.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

שיהיה בהצלחה בתיקון הרכב.

אני מגיב כי אני רוצה להראות גם את הצד השני בסיפור הזה.

חבר שלי נסע פעם עם הרכב שלו בשכונה ברחוב צר יחסית, ואיזה נהג לא זהיר חנה את הרכב שלו קצת יותר מדי רחוק מהמדרכה.

לא מן הנמנע וחבר שלי שפשף לו קצת את הרכב.

החבר, שהיה ער לפגיעה, יצא מיד לבחון את הנזק, וכמו אזרח טוב השאיר את מס' הפלאפון שלו על השמשה של הנהג.

אותו חבר, שבסך הכל רצה לצאת אזרח ישר פשוט חטף על הראש, כמובן שקיבל נזיפות הן מצד ההורים והן מצד הנהג שפגע ברכבו, אבל אותו נהג ניסה לסחוט אותו ולהפיל לו על השפשוף עוד נזקים.

לא הבנתי ממנו כל כך איך זה נגמר, אבל הם הגיעו לפשרה (לא זולה כל כך), אבל מאז חבר שלי נזהר גם לפגוע וגם לצאת יותר מדי ישר, כי יש כאלו שרק מחכים שאנשים כאלו יפלו לידיים שלהם.

אז יכול להיות שאותו דבר קרה עם הנהג שפגע בך, למרות שהסיכוי קטן, הוא קיים.

אבל שוב, שיהיה בהצלחה!

• תוכן חדש...