Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, לעניין הזה מישהו חייב להשים סוף כי אני מתחיל להשתגע.

לפני שנתיים בערך התחלתי להשתמש במים כחולים לרדיאטור, מדובר על בקבוק ליטר וחצי שהוא בעצם מכיל תרכיז שאותו מוהלים עם מים רגילים לפי כמה שהמשתמש מחליט, הבקבוק הוא תוצרת גרמניה.

הבקבוק עולה בין 30 ל 40 שקל תלוי בסוג ובמקום שמוכר אותו.

הבעיה מתחילה כשבכל פעם שאני קונה בקבוק אני מקבל סוג אחר "זה מה שיש לנו".

מקום אחד (היחיד שלקח לי 40) אפילו הוסיף ואמר שהזולים יותר הם זיופים פה בארץ.

אני קטונתי מלהבין, אולי יש כאן מישהו שיעשה קצת סדר בבלאגן ויסביר מה ההבדל ביניהם?

אז בואו ונכיר את המתמודדים:

attachment.php?attachmentid=326523&stc=1&d=1361224144

בפינה השמאלית, בצבע כחול ובנפח של 1.5 ליטר, היישר ב Bremen מרגרמניה, עם תג מחיר של 35 שקל, קבלו אותו:

attachment.php?attachmentid=326524&stc=1&d=1361224144

מצידו הימני, בגרמנית בלבד ובנפח 1.5 ליטר כמו קודמו, במחיר של 30 שקל, היישר מ mannheim? גרמניה:

attachment.php?attachmentid=326525&stc=1&d=1361224144

מצידו הימני, המתחרה הקשה של הערב, מתעטר בדגל גרמניה ובתג מחיר של 40 שקל. בעל כיתוב אשר רובו באנגלית, ואף טבלאות חישוב מיוחדות, בנפח (כן, ניחשתם נכון) של 1.5 ליטר:

attachment.php?attachmentid=326526&stc=1&d=1361224144

attachment.php?attachmentid=326527&stc=1&d=1361224144

ואחרון חביב, היישר מגרמניה ובנפח 1.5 ליטר (איך לא?), בעל פקק מסיבי במיוחד ומחיר של 30 שקל, קבלו אותו:

attachment.php?attachmentid=326528&stc=1&d=1361224144

IMG_0485a.jpg

IMG_0486a.jpg

IMG_0487a.jpg

IMG_0488a.jpg

IMG_0489a.jpg

IMG_0490a.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

נתחיל מזה שלצבע אין ממש חשיבות, זה צבע מאכל והחומר הוא אותו חומר גם עם הוא יהיה ורוד או כתום, אין טעם להתעקש על כחול.

דבר שני, יש נטייה להמליץ על דברים גרמניים כמשהו טוב, וסיני ויפני כלא טוב, זה לא תמיד נכון וזה תלוי במוצר ספציפי, יש מוצרים סינים טובים מגרמנים במגוון תחומים.

ולעניין של דבר, אני משתמש בשלישי שהעלת, זה עם הטבלה מאחורה, אני לא מוצא הבדלים (למרות שיש בטוח), הרכב לא מתחמם? הרדיאטור פועל ומערכת הקירור תקינה? אין קורוזיה? הנוזל קירור עושה את העבודה ופה הסיפור נגמר.

פורסם

ארז ידידי שלום רב!

לימפורדר הבקבוק בצבע כחול כהה, מתוצרת גרמניה, הוא הנוזל המקורי הגרמני והמומלץ ביותר, כמדומני שהוא מגיע ללא צורך במהילה, אך אני לא בטוח, ועדיף שתקרא את הכיתוב עליו.

מצטרף ומחזק את כל מה שכתב אחרי, אי מן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הנוזל של למפורדר הוא נוזל OEM של רכבי ב.מ.וו ודורש מהילה של 3\2 מים ו3\1 נוזל בשביל האקלים בארץ (אני אישית שמתי אותו 1 ל1 ולפעמים אפילו נקי).

היתרונות שלו הם שמדובר בנוזל שהוא שומני מאוד ביחס לנוזלי רדיאטור אחרים (עד כדי כך שומני שכשהייתה לי נזילת מים פעם אחת חשבתי שזה שמן :oops:)

במצב הטבעי שלו הוא גם די סמיך ויש שמועות שבמצב הזה הוא מסוגל לסתום חורים קטנים (לא יודע עד כמה אמיתי אבל הוא באמת מאוד סמיך).

אני אישית ממליץ עליו בחום.

נ.ב

אשמח מאוד לדעת מאיפה השגת אותו היות וכבר לא ניתן להשיג את הנוזל הזה בארץ בקלות תודות לדלק מוטורס (ואם יש לך מלאי כמובן שאשמח לרכוש חלק :wink:)

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

אצל סובחי במושבה הגרמנית.

תודה לעונים.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם
הנוזל של למפורדר הוא נוזל OEM של רכבי ב.מ.וו ודורש מהילה של 3\2 מים ו3\1 נוזל בשביל האקלים בארץ (אני אישית שמתי אותו 1 ל1 ולפעמים אפילו נקי).

היתרונות שלו הם שמדובר בנוזל שהוא שומני מאוד ביחס לנוזלי רדיאטור אחרים (עד כדי כך שומני שכשהייתה לי נזילת מים פעם אחת חשבתי שזה שמן :oops:)

במצב הטבעי שלו הוא גם די סמיך ויש שמועות שבמצב הזה הוא מסוגל לסתום חורים קטנים (לא יודע עד כמה אמיתי אבל הוא באמת מאוד סמיך).

אני אישית ממליץ עליו בחום.

נ.ב

אשמח מאוד לדעת מאיפה השגת אותו היות וכבר לא ניתן להשיג את הנוזל הזה בארץ בקלות תודות לדלק מוטורס (ואם יש לך מלאי כמובן שאשמח לרכוש חלק :wink:)

אני מקווה שאתה לא ממלא את מערכת הקירור שלך כולה בתרכיז ללא מהילה. זה רחוק מלהיות טוב למערכת הקירור.

פורסם

תחפש על הבקבוקים ציון עמידה בתקן 325 של מרצדס. אכן למפורדר הוא הנוזל הטוב, ותקן MB325 מצויין על הבקבוק. אם אתה מצליח להשיג כזה, אתה יכול להיות רגוע.

אחרי שיבואן BMW התחלף ולא ניתן יותר להשיג נוזל ממותג BMW קניתי את הנוזל במוסך מרצדס, 5 ליטר מרוכז עלו לי כ290 ש"ח. לא רציתי להסתבך עם נוזלים שמקורם לא ברור.

הנוזל הזה שומר על המנועים שלי בצורה מצויינת, משתמש בו לאורך השנים ואין זכר לשום קורוזיות. כאשר יש תקלה במערכת הקירור וקורה אירוע קצר של עליית חום המנוע, זה בדרך כלל מסתיים ללא נזק לראש המנוע.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם כבר אני מתעלק, במוסך מילאו לי את הנוזל השלישי (ההוא עם הטבלה מאחורה), ממש לפני יומיים כאשר החלפתי תרמוסטט, המוסכניק לא מהל את הנוזל, שאלתי אותו והוא אמר שלא צריך (מוסך מקצועי שמתעסק באלפות ושאר איטלקיות), האם הוא היה צריך למהול או לא?

מדובר בפונטו שפרטיה בחתימה.

פורסם
אני מקווה שאתה לא ממלא את מערכת הקירור שלך כולה בתרכיז ללא מהילה. זה רחוק מלהיות טוב למערכת הקירור.

התרכיז אצלי כמובן מהול, אבל ביחס הפוך מהמומלץ (כלומר 3\2 תרכיז ושליש מים) זה היחס מהיום שיש לי את האוטו ולא היו בעיות חימום\קירור יתר מעולם :-P

תודה על המידע ארז, ניקפוץ לשם להצטייד בסטוק קטן :twisted:

נ.ב

עמוס, גם אתה וגם אופיר מנודים מהמועדון על שימוש במוצרי מרצדס ברכבי ב.מ.וו :evil:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

זה שלא היו בעיות התחממות זה מצויין, שימשיך ככה.

יחד עם זאת, ההוראה הטכנית העדכנית היא למהול את התרכיז המקורי (שכאמור זהה לתרכיז של למפורדר) ביחס של 50:50 על מנת לקבל את הביצועים האופטימליים. מהילה ביחס גדול יותר של תרכיז לעומת מים גורמת לתופעות הבאות:

1. עליית צמיגות נוזל הקירור - פוגעת במידת מה ביעילות המשאבה.

2. ירידת נקודת הרתיחה של נוזל הקירור.

אם מערכת הקירור שלך במצב טוב ואין צורך נראה לעין בהחלפת הנוזל, אל תנקוט בשום פעולה. בהחלפת הנוזל הבאה, כדאי שלא לעבור את היחס של 50:50

פורסם

יצרני רכב גרמניים ממליצים לרוב על נוזל בריכוז 45% ועד 50% ,(-36)היבואנים בארץ מרשים לעצמם ריכוזים נמוכים יותר המתאימים לטמפ' קיפאון של מינוס 15 בכול מקרה חשוב להקפיד שמי הברז לא יכילו אבנית כאשר מדללים את הרכז.

פורסם
חשוב להקפיד שמי הברז לא יכילו אבנית כאשר מדללים את הרכז.

אם כבר משקיעים כסף בנוזל קירור איכותי, עדיף להוסיף עוד 10-15 שקל למים מזוקקים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
אם כבר אני מתעלק, במוסך מילאו לי את הנוזל השלישי (ההוא עם הטבלה מאחורה), ממש לפני יומיים כאשר החלפתי תרמוסטט, המוסכניק לא מהל את הנוזל, שאלתי אותו והוא אמר שלא צריך (מוסך מקצועי שמתעסק באלפות ושאר איטלקיות), האם הוא היה צריך למהול או לא?

מדובר בפונטו שפרטיה בחתימה.

את הנוזל בתמונה המצורפת חייבים למהול לפני הנחיות הייצרן בטבלה המצורפת.

אם לא מהלו את הנוזל אזי הנוזל לא מבצע את תפקידו כנדרש.

אם הנוזל היה מוכן לשימוש אזי לא היה צורך בטבלה שמציינת את אחוז המהילה בהתאם לטמפ' הקפיאה הנדרשת ?!

IMG_0489a.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
יצרני רכב גרמניים ממליצים לרוב על נוזל בריכוז 45% ועד 50% ,(-36)היבואנים בארץ מרשים לעצמם ריכוזים נמוכים יותר המתאימים לטמפ' קיפאון של מינוס 15 בכול מקרה חשוב להקפיד שמי הברז לא יכילו אבנית כאשר מדללים את הרכז.

מי ברז לא מכילים אבנית אלא מינרלים שהופכים לאבנית בזמן שמחממים אותם.

איזה כייף לי :)

פורסם
ארז ידידי שלום רב!

לימפורדר הבקבוק בצבע כחול כהה, מתוצרת גרמניה, הוא הנוזל המקורי הגרמני והמומלץ ביותר, כמדומני שהוא מגיע ללא צורך במהילה, אך אני לא בטוח, ועדיף שתקרא את הכיתוב עליו.

מצטרף ומחזק את כל מה שכתב אחרי, אי מן.

בברכה

צביקה

לימפורדר נוזל קירור מעולה

• תוכן חדש...