Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

גם זמני הגיע, ולאחר המון התלבטויות לחבר חדש הגעתי למסקנה שאני מעוניין להוסיף חתול לצידי.

אני ביומיים האחרונים חורש את האינטרנט באטרף לגבי כל פיסת מידע אפשרית מה לעשות, איך, כמה ולמה. מאוד אהבתי את החתולי Pixie Bob, אבל אני מניח שהם יעלו בערך כמו הרכב שלי, וסדר העדיפויות להוצאות כספיות גדולות כרגע נמצא במקום אחר.

בגדול - אני מחפש חתול/ה, אני יודע שעמותות לא חסר, וגם כמות החתולים שיש להם לא קטנה במיוחד. אבל בכל זאת אני קודם מעדיף להתעניין איתכם. האם מישהו מכם מוכר/מוסר חתול? אני מעדיף אחד לא מבוגר במיוחד, עד שנה אני מניח.

כמו כן, איך להכין את הבית? אני יודע שאני צריך מיטה בשבילו, ארגז חול (פתוח?סגור?מתקפל?מתכוון לגובה לאורך לרוחב?), חול (יש כל כך הרבה.. מה בוחרים?), אוכל (אותה שאלה), צעצועים. מה שכחתי?

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל רד מחתול גזעי. אם יש משהו שמעצבן אותי זה אנשים שמוכנים לשלם אלפי שקלים בשביל שום דבר מעבר לחתול יפה, בעוד יש חתולים מדהימים שמחכים לבית אוהב. ככה גם לגבי כלבים.

אני אישית משתדל לאמץ את העקומים ביותר. חסרי יד, חסרי רגל, חסרי זנב, חסרי עיניים, יש אצלי ממש מרכז לחתולים עקומים בחצר.

קח גור. זה הגיל היחיד בו ניתן לאלף את החתול, ובלאלף אני לא מתכוון ל"שב רקסי", אני מתכוון לזה שהוא יודע שאם הוא שורט את הספה או עושה את צרכיו שלא בחול הוא חוטף כאפה שלא ישכח הרבה זמן. תארגן מיטה קטנה בשבילו, אבל זה לא ממש משנה כי ממילא רב הסיכויים שתתעורר בבוקר כשהוא ישן לך על הראש. עדיף שתקנה לו אוכל בסיסי (בסיסי לא בהכרח אומר זול) וכשתרצה לפנק אותו תתן לו את האוכל הטעים והיוקרתי, כדי שלא יתרגל שהאוכל הטעים שלו זה הנקניק או השניצל שלך ושיידע את מקומו בבית. בפינוקים כאלה מותר לפנק אחת להרבה זמן ולא באופן קבוע.

יש לשים דגש על תזונה. זה חשוב אצל חתול בדיוק כמו שזה חשוב אצל בן אדם. לדאוג שהחתול לא אוכל שטויות בתדירות גבוהה מדי.

באופן כללי חתול זה חיה שלא דורשת הרבה טיפול, ממש לא כמו כלב לכן הדגש על הפרטים הקטנים לא כל כך קריטי כמו הדגש על הפרטים הקטנים כשמאמצים כלב.

לא חסר עמותות ולא חסר גם גורים שצריכים בית. כשאתה מאמץ אחד כזה אתה מציל אותו ואתה זוכה לחתול לא פחות טוב מאחד שהיית קונה באלפי שקלים.

רוזי מוסרת ד"ש ובהצלחה.

פורסם

בעמותות יש גם חתולים גיזעיים!! אני איש של כלבים ואישתי אמרה לי אתה מביא כלב אני מביאה חתול,בניגוד גמור למה שציפיתי החתול חיה מדהימה מיתנהג בתור חבר בדיוק כמו הכלב ויצא שהיום כשאני בבית החתול תמיד לידי והכלב ליד האישה:wink: ,אין על חיות מחמד בבית אבל כמו כל דבר צריך להשקיע בהם בהתחלה(באיחוד בכלבים) ואז ההמשך הרבה יותר קל ומהנה,בהצלחה בחיפוש ובכל זאת הייתי ממליץ לך לבקר בעמותות.

:fadein:
פורסם

בחירה מצויינת!

מה שאני אוהב בחתולים, בין היתר, זה שזאת חיה שהיא בגדר "שגר ושכח". מרגע שאתה מביא חתול הביתה, הוא בד"כ כבר ידאג לעצמו.

אין צורך להוציא אותו לטיול יומי - מספיק שתשים בבית ארגז חול, אוכל יבש, מים, עמוד גירוד וכמה צעצועים (אפשר גם דברים מאולתרים, אפילו פקק שעם של בקבוק יין יספק לו תעסוקה) והוא כבר יהיה מסודר.

אבל, אם אתה כבר מאמץ אחד - קח שניים. אני רציני. אם יש דבר שאני מצטער שלא עשיתי זה להכניס הביתה עוד חתול כשהמנוול שלי היה צעיר. עכשיו אם אני אעשה את זה כנראה שמישהו משניהם ישבור לאחר את העצמות. שני חתולים יעסיקו זה את זה ויוציאו אנרגיות אחד לשני. ההוצאה השולית על החתול השני נמוכה מאוד, וחוץ מזה הכנסת חתול נוסף הביתה זה מתכון בטוח לאינספור סיטואציות מצחיקות עד דמעות.

מה שכן, חובה לבצע תילוע אחת לחצי שנה וחיסונים אחת לשנה. אם אתה לוקח חתול מעמותה סביר להניח שהוא גם מסורס/מעוקר וזה טוב מאוד. דבר נוסף שחשוב לזכור הוא שחתול זה בע"ח מאוד טריטוריאלי. קח בחשבון שבשבוע-שבועיים הראשונים הוא עלול לפחד ממך, לנשוף באיום כל אימת שתתקרב ולהתבודד בפינה נסתרת של הבית. תן לו. זה חלק מתהליך ההסתגלות שלו לסביבה החדשה שבה הוא נמצא. בהדרגה תראה אותו יותר ויותר מתקרב אליך עד שלבסוף הוא יתנהג כרגיל. במסגרת התהליך הזה הוא גם עלול לא לאכול יום-יומיים, אין צורך להתרגש מזה.

אגב, התהליך הזה בחלקו חזר על עצמו כשעברתי דירה: הוא שוב הסתגר בפינה נסתרת, אבל להבדיל מהפעם הקודמת הוא ניאות לצאת ממנה רק כשהוא ראה אותי או את אשתי בסביבה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה שאני אוהב בחתולים, בין היתר, זה שזאת חיה שהיא בגדר "שגר ושכח". מרגע שאתה מביא חתול הביתה, הוא בד"כ כבר ידאג לעצמו.

אני חושב שמישהו שכח להודיע את זה לחתול שלי.

הוא יותר תובעני לתשומת לב מכל כלב אחר שאני מכיר. :lol:

לפותח השרשור, לגבי אוכל חשוב לוודא שאתה מספק לו אוכל קשה (ולא אוכל רך), איכותי שמכיל את כל הוויטמינים והמינרלים שלהם החתול זקוק.

באופן אישי אני ממליץ על המזון של רוייאל קנין.

צעצועים (לרוב) תקבל חינם בקניית שקית המזון.

מבחינת ארגז חול - העסק די מלכלך (החתול נוטה לחפור ומדי פעם נוצרת ערימה של חול מחוץ לארגז), אז עברתי לקריסטלים סופגי נוזלים, שעדיין מלכלים אבל משמעותית פחות.

בנוסף, מומלץ לקנות לחתול מתקן לחידוד הצפורניים (וללמדו להשתמש בו) על מנת שלא יכלה זעמו ברהיטי הבית.

ד"ש מהרומיאו.

2013-01-23 09_30_44.jpg

פורסם

גם אני מצטרף לברכות על ההחלטה.

חתול דורש תשומת לב-רובם זקוקים לה.

צריך קצת סבלנות בהתחלה. אם אין לך ניסיון עם חתולים קח בחשבון שההסתגלות עלולה להיות בעייתית בהתחלה. החתול לא מבין שאתה לוקח אותו לבית חם ולעתיד טוב יותר, חלק מהחתולים נוטים להיכנס למצב של שוק בשעות/ימים הראשונים, אח"כ הם חשדניים מאד ועד שהם לא מתרגלים לבית,לריחות ולרעשים קשה להתקרב אליהם.

גור זה נחמד, לקחת חתול שרגיל לבית ואנשים זה נחמד לא פחות וגם חתולים כאלו שבעליהם רוצים משום מה למסור אותם ראויים לבית חם אחר.

חתול שמגיע מהרחוב או מאגודה כלשהי בד"כ יזדקק ל"ליישור קו" ויש לקחת אותו לוטרינר, עם כל הרצון הטוב,החתולים באגודות מדביקים אחד את השני בכל מיני חולירות (לא רציני-לא להיבהל אבל כדאי לבדוק ולטפל).

המגבלה הכי קשה עם חתול זו נסיעה לחו"ל... חתול לא הולך לפנסיון! זו טראומה נוראה בשבילו, חתולים קשורים מאד לבית/טריטוריה ןאם תיקח אותו לפנסיון שם הכל זר,אתה תגרום לו לסבל ולנזק שהוא לפעמים בלתי הפיך.

כלומר, כשאתה תיעדר מהבית ליותר מיממה אתה צריך סידור, מישהו שיבוא מדי יום, ינקה את הארגז, יחליף מים, יוסיף אוכל וישחק עם החתול כמה דקות לפחות (אי אפשר להשאיר חתול לאורך ימים ארוכים ללא שום גירוי וחברה).

יש המון חומר באינטרנט ושווה להתעדכן איך לקבל חתול חדש ואיך לטפל בו.

בשורה התחתונה-כיף לא נורמאלי, אנחנו אימצנו שני חתולים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמשפחה, המון רגעים של כיף, צחוק,עניין וגם כמה רגעים של ייאוש (בבוקר...קח בחשבון שיגמרו הימים של לישון עד 9:00..)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

חברים תודה רבה :)

אנלוגי - החתול נראה מדהים! אבל אני חושש מאוד לקחת חתול בוגר. כמו שנאמר פה - גור ניתן ל"אילוף" מסויים. בוגר אומנם מאולף כבר לבית אני מניח, אבל עדיין יש חשש שזה יהיה תהליך קשה יותר מאשר לקחת נפש צעירה שתגדל לתוך הסביבה שבה היא תחיה.

לגבי השירותים - ראיתי כל מיני ארגזים סגורים לשם כך, עם דלתות וכאלה שמתוכם יהיה להם קשה לחפור וללכלך את האזור, או שאני טועה והם ימצאו את הדרך?

לגבי חול - ראיתי כל מיני דברים "מתגבש" וכו'.. מה כל זה?

spidrman - נסיעה לחו"ל לא תהיה לי בזמן הקרוב, לפחות לא מתוכננת. גם אם תהיה, רוב הסיכויים ששאר תושבי הבית ישארו כאן ויוכלו לטפל בו. אם לא, אכן אדאג לסידור.

למישהו יש עוד חתולים למסירה כאן? עדיפות לגורים ככול הנראה.

פורסם

קיימת גם אפשרות של קניית חתולה משומשת, ב-yad2.

בת שנתיים, מעוקרת, עם כל החיסונים, ואפילו גזעית, עם כל התוספות (ארגז חול וכיו"ב) - 500 ש"ח.

תכל'ס, אם היה נופל עליי חתול מהשמים, הוא היה עולה לי יותר, ולו רק בגלל העיקור.

מבחינת אופי היא שילוב של כלב ומלאך. עוקבת אחריי לכל מקום, נטולת תוקפנות.

חתולי רחוב זה עניין של מזל - אחותי תמיד נפלה על כאלה שיש להם אופי רצחני או פעיל מדי,

שלא מתאים בכלל לגידול ביתי (נשיכות, שריטות ופירוק שיטתי של כל דבר בבית).

DSCF4460_small.jpg

בנוגע לשאלות ההמשך:

1. ארגז סגור אכן מפחית לכלוך בסביבה הקרובה.

2. אני משתמש בשילוב של חול רגיל, הכי זול, יחד עם קצת חול מתגבש והכי חשוב - סיליקה ("קריסטלים"), מה שמאוד מפחית ריחות.

במילים אחרות, קנה את שני סוגי החול הכי זולים בחנות או בסופר, ותוסיף קצת חול מתגבש. לא צריך להשתגע כאן.

3. אל תקנה פחיות. חתולים לא אוהבים את זה. אוכל יבש, תגוון איך שבא לך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף לברכות.. (פעם שניה שאני רושם כאן על חתולים השבוע)

ויסלחו לי אם אני חוזר על דברים.

כמה המלצות -

1. אם התכנון זה ל2 חתולים אז לחלוטין להביא אותם ביחד. למצוא זוג אחים או חברים מגיל קטן.

הרווח אח"כ כולו שלך. בעיקר כאשר נעדרים מהבית לנסיעות וכאלה.

2. בשנה הראשונה רואים את השינוי הפיזי הכי משמעותי בגדילה שלהם וכך גם בנוגע לאנרגיות שיש להם בגיל הזה.

3. לחנך בגיל צעיר - לא עולים על השולחן אוכל, שיש, וכל מקום אחר שתרצה (מקווה שזה עובד לא רק בתאוריה).

4. ארגז - אחרי 8 שנים פרגנתי לעצמי ארגז של "אומגה" שכאילו מתנקה לבד - שווה כל שקל - לקנות את הארגז היותר גדול.

5. חול - משמתמש באוור קלין שנים, יש לו היום מתחרים טובים בשוק מבחינת איכות ובעיקר מחיר.

6. סביבת מחייה - אצלנו הן לא יוצאות מהבית נקודה. לכן הפסקנו אחרי 4 שנים את כל נושא החיסונים, תילוע

וטיפול נגד פרעושים רק אם יש צורך קונקרטי.

7. עיקור וסירוס - חובה ברגע שאפשר.

8. זכר או נקבה - מזהים בקלות פי הגודל של הראש והגוף. אנחנו העדפנו נקבות.

9. כל חתול חוץ/רחוב - חייב ישור קו מיידי אצל וטרינר.

10. עלויות - בהתחלה כואב קצת בכיס, אח"כ תחזוקה של אוכל וחול - 250 ש"ח בערך לחודשיים עבור 2 חתולות שכולל אוכל

סופר פרימיום, פחיות אוכל רטוב "פינוק" וחול לארגז.

ודבר אחרון - לרוב זאת חייה של "שגר ושכח" אבל זה לא אומר שאין להם רצון לתת אהבה גדולה ולקבל כזאת.

ברגע שחתול צריך את הליטופים והחיבה שהוא צריך אפילו D9 לא יעצור אותו - וזה גם מה שנחמד.

כנס לפורום חתולים של תפוז - תוך 10 דקות מצמידים לך חתול.

IMG_008111.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

3. לחנך בגיל צעיר - לא עולים על השולחן אוכל, שיש, וכל מקום אחר שתרצה (מקווה שזה עובד לא רק בתאוריה).

איך עושים זאת אגב? הבנתי שלהשפריץ עליהם קצת מים מאקדח מים של ילדים עובד?

לגבי חתול שני - כנראה שלא יקרה. לצערי גם ככה קשה לדיירי הבית לקבל את הרעיון של אחד, אבל הם יסתדרו.

פורסם
איך עושים זאת אגב? הבנתי שלהשפריץ עליהם קצת מים מאקדח מים של ילדים עובד?

אימת החתולים- מים. אפשר גם להשפריץ עליהם סתם עם היד והם יברחו כל עוד נפשם בם.

אגב לזה שציין את הטראומה של חתול בפנסיון- הייתה לנו חתולה הרבה זמן וכשנסענו היינו צריכים להשאיר אותה בפנסיון מהסיבה שהיא לא הייתה חתולה שעושה את צרכיה בארגז, אלא בחוץ בחצר. + היא הייתה צריכה טיולים קצרים לבד בחוץ אחרת היא הייתה משתגעת (אימצנו אותה כחתולה בוגרת ולא הייתה לנו שליטה על כך). לימים הסתבר שהשגרה הזאת הביאה למותה, נדרסה (ראתה רק בעין אחת, עין שנייה קטרקט). בכל מקרה אנחנו היינו אחראיים להוציא אותה ולהכניס אותה, והיא לא ידעה לעשות את זה לבד (בניגוד לחתולה הנוכחית שמזיזה את החלון מהמסילה מתי שבא לה ונכנסת מתי שבא לה). כשרצינו לצאת לחופשה של כמה ימים לקחנו אותה לפנסיון. מה להגיד, החוויה לא נעימה. קודם כל הנשיאה בכלוב וברכב טראומתית ממילא. וכשהתקשרנו להתעדכן במצבה התעדכנו שהיא חירבנה לעצמה במרבץ שלה ולא הסתדרה עם החתולים האחרים (לא בקטע של מכות, אלא בקטע של forever alone ). לעומת זאת כשלקחנו אותה חזרה הבייתה אחרי ארבעה ימים אחרי חצי שעה היה נראה כאילו היא לא הייתה במקום אחר למשך כמה לילות. חתול זה חיה שמסתגלת מהר. לכן אם יש הכרח ואם אין אופציה אחרת, אפשר לקחת לפנסיון למרות שלא מומלץ. בכל מקרה עדיף שאם זה חתול בית להשאיר אותו בבית ולדאוג שמישהו ייכנס פעמיים ביום וייתן לו את תשומת הלב.

פורסם

המלצות מעולות של ytimsit. :mm_yeah:

הכי פשוט זה כמובן למנוע כל יציאה שהיא מהבית, ע"י מגורים בקומה גבוהה...

חוסך חיסונים ותילועים ושאר מרעין בישין.

בנוגע לאקדח מים - לא עובד עם החתולה שלי. היא מגרגרת משמחה כשמשפריצים עליה מים. :loco:

זה כן עובד עם כל שאר החתולים שהכרתי.

יש חתולים שאי אפשר לחנך, אבל הרוב הגדול כן מגיב להצבת גבולות,

פשוט צריך להיות עקבי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מדובר על בית פרטי, 2 קומות עם גינה גדולה. אין לי בעיה לא לשחרר את החתול החוצה, אולי מקסימום לגינה כאשר אהיה בטוח שלא יברח או יחפש דברים אחרים בחוץ.

• תוכן חדש...