Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני מתלבט אם לקחת את הציוד שלי איתי לטיול ארוך בהודו, הציוד הוא:

קנון 650D עדשות 18-135STM , 50MM 1.8 , 10-22

מה דעתכם כדאי לקחת על איזה עדשה לוותר אם בכלל?

למישהו יצא לצאת לטיול ארוך במזרח עם ציוד צילום ויודע על מה כדאי לשים עין ואיך הסתדרתם מבחינת הדאגה לגנבות?

פורסם

זה מאוד תלוי כמה אתה מטייל בשביל לצלם או רוצה לצלם את הטיול למזכרת...

יש אנשים שמסתובבים עם שני גופים וחצובה, ויש צלמים מקצועיים שלא לוקחים יותר מ-P&S טובה (או פחות מזה) לתמונות למזכרת.

בכל מקרה, תניח שהציוד הוא כמו נשק, תמיד איתך.

נ.ב. צריך לזכור שבזמן שאתה מתרכז בצילום, אתה לא מתקשר. זה עיסוק מאוד לא חברתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בעבר כשחזרתי מנפאל ממש התאכזבתי מהאיכות של התמונות שיצאו לי מהמצלמה, לעומת תמונות מהמצלמות של חברים שלי שהיו מדהימות אז אמרתי שהפעם אני לא אתפשר ואקח איתי את הdslr למרות שאני לוקח איתי גם P&S.

חלק מהחוויה של הטיול מבחינתי זה גם בסיום הטיול לשבת עם חברים/משפחה על תמונות ולחלום על הטיול הבא :-D .

המטרה העיקרית של הטיול היא פחות טרקים ויותר נופים ותרבות, האזור שאני אטייל בו בעיקר הוא צפון הודו במקומות של גולים טיבטים כך שמקרי הגניבה שם נדירים עד לא קיימים כך שאני אשאיר את הDSLR בחדר מדי פעם ואסתובב עם הקומפקטית.

מה שבאמת מטריד אותי זה בעיקר מה כן כדאי לקחת מבחינת הציוד.

אם כדאי לקחת חצובה קלה וקטנה שיש לי 600 גר, פילטרים, גריפ וכ"ו ועל מה כן כדאי לוותר?

פורסם

גריפ אתה יכול לוותר

אני לפני שנה טסתי לדרום אמריקה ועשיתי את הטעות וויתרתי על חצובה

שבוע אחרי שהגעתי לשם כבר קניתי אחת

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

הסיכון לציוד זה עניין אחד, הנוחות היא עניין שני - אבל מצלמה קומפקטית עם עדשה 10 מ"מ (יעני 15 מ"מ) לא תמצא בשום מקום.

dirty old man

need love too

פורסם
בהאזור שאני אטייל בו בעיקר הוא צפון הודו במקומות של גולים טיבטים כך שמקרי הגניבה שם נדירים עד לא קיימים

לא מבין בסיכונים פליליים בהודו.

אם כך, קח הכל.

(אולי שווה לבטח).

פורסם

חד משמעית לא לקחת מצלמת ענק לטיול.

אני רואה את זה הרבה, תיירים שחיים דרך העדשה במקום לראות את המקום במציאות.

הרעיון הוא לחוות את הטיול, לא דרך הפייסבוק ולא דרך תמונות שלרוב נראות הרבה יותר טובות מאשר המציאות.

יש מליון מצלמות קטנות PS וגם המון טלפונים שיעשו את העבודה כמו שצריך.

אם אתה רוצה תמונות מדהימות של המקום, חפש בגוגל.

פורסם
הרעיון הוא לחוות את הטיול,

זה הרעיון של מי?

יש מי שאוהב לחוות את כל הטיול או חלקו דרך הפריזמה של צלם/מצלמה.

כמו שכתבתי, הבעיה היחידה שיכולה להיות, למי שזו בעיה בשבילו, שצילום זה כמו אוננות, סביבה קרובה זה משהו שמפריע לך להתרכז (אלא אם הם מסייעים בתפעול הציוד ו/או מדגמנים).

פורסם

אני לא חובב צילום, אבל אין ספק שכל מי שחובב צילום וטיילתי איתו כמה ימים השתמש ב-SLR.

אחרת תחזור הבייתה תסתכל בתמונות, תיזכר כמה כיף היה ותתבאס שהתמונה לא יצאה קצת יותר טובה ;)

מקס - לכל אחד חשוב משהו אחר בטיול. יש כאלה שחשוב להם שגם התמונות יצאו מושקעות וטובות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אוקי תודה על העזרה בסוף הוחלט לקחת את המצלמה ללא גריפ וביטחתי אותה כך שאם היא תיגנב אני מכוסה

יאללה מחר מומבאי!!

פורסם

למה לא לקחת גריפ? מאריך חיי בטוחה משמעותית. אם תהיה בחלקים לא מתורבתים ובלי אפשרות טעינה זה יציל לך את המצב.

בכל אופן, אני באותו כיוון (מומבאי בעוד ארבעה שבועות) ובכלל לא היה ספק לגבי המצלמה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

יש לי 4 סוללות גיבוי הגריפ מוסיף משקל רב וגם מוסיף לגודל של המצלמה ורק בגלל זה אני מוותר עליו.

לא זכור לי מקום בצפון הודו שהייתי בו בעבר שלא היה בו חשמל, היו הרבה הפסקות חשמל אבל תמיד היה חשמל כך שבנושא הזה אני רגוע יחסית

פורסם
חד משמעית לא לקחת מצלמת ענק לטיול.

אני רואה את זה הרבה, תיירים שחיים דרך העדשה במקום לראות את המקום במציאות.

הרעיון הוא לחוות את הטיול, לא דרך הפייסבוק ולא דרך תמונות שלרוב נראות הרבה יותר טובות מאשר המציאות.

יש מליון מצלמות קטנות PS וגם המון טלפונים שיעשו את העבודה כמו שצריך.

אם אתה רוצה תמונות מדהימות של המקום, חפש בגוגל.

מה יש לחוות בהודו? את הסירחון? את הליכלוך? את הפרות שאוכלות שקיות פלסטיק שנתקעות להן במערכת העיכול וגורמות לגסיסה אטית וכואבת? את האנשים המסכנים שם? את העובדה שחיי אדם בהודו שווים כקליפת השום? את מה בדיוק? ברכבת נעלנו את התיקים לכל עצם מקובע. הייתי שם ועד היום אני לא מבין מה גורם לאנשים לרצות לחזור לשם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...