Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

סוף סוף מישהו בממשלה התעורר והבין כמה כסף פשוט בורח מתחת לידיים ומסתובב בשוק החופשי, בעיקר בקרב העצמאיים.

הגיע הזמן לשים לזה סוף. זה אולי נחמד לשלם קצת פחות לאינסטלטור או לשיפוצניק, אבל זה בא בהפוכה בדמות מיסים ושאר גזירות כלכליות שכולנו נפגעים ומשלמים עליהם באבו-אבואה.

הכנסות של עשרות מילארדים בשנה חומקים למדינה בין האצבעות תודות לכל אחד ואחד מאיתנו והגיע הזמן לשים לזה סוף.

מאוד שמחתי לראות היום את הקמפיין החדש. מה אתם אומרים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנחנו אומרים שזה מצב קלאסי של מלכוד 22.

מיסים גבוהים דוחקים המון אנשים לשלם (ולהרוויח) בשחור.

כסף שחור דוחק בממשלה להעלות מיסים שדוחקים באנשים... הבנת את הרעיון.

קשה לי להאמין שבתרבות ה"למה מי מת" הישראלית יהיה פשוט (או אפילו אפשרי לצורך העניין) לשכנע אנשים"לשלם יותר".

מה גם שמרוב ספקולציות ומבטים לתוך הכיס של אחרים, הדעה הרווחת תהיה "אני אשלם עוד מיסים ואף אחד לא יוריד את המיסים האחרים, אז למה מי מת?"

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
וזה המקום שבו אתה מסבר על מה אתה מברבר...

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אנחנו אומרים שזה מצב קלאסי של מלכוד 22.

מיסים גבוהים דוחקים המון אנשים לשלם (ולהרוויח) בשחור.

כסף שחור דוחק בממשלה להעלות מיסים שדוחקים באנשים... הבנת את הרעיון.

קשה לי להאמין שבתרבות ה"למה מי מת" הישראלית יהיה פשוט (או אפילו אפשרי לצורך העניין) לשכנע אנשים"לשלם יותר".

מה גם שמרוב ספקולציות ומבטים לתוך הכיס של אחרים, הדעה הרווחת תהיה "אני אשלם עוד מיסים ואף אחד לא יוריד את המיסים האחרים, אז למה מי מת?"

נכון, זה בדיוק משל הביצה והתרנגולת.

אני מאמין שעם חינוך נכון - ואפילו טרנדיות - ניתן לתקן את המעוות. אנשים צריכים להבין את המשמעות של לשלם בשחור לא בטווח הקצר אלא בטווח הארוך, או אז יכול שינוי. בשביל להשיג את זה חייבים שני דברים:

1. אכיפה וחקיקה נוקשה נגד מעלימי מס.

2. חינוך.

שני דברים שאפשר לעשות בקלי קלות, הבעייה שאין מספיק אנשים עם שכל שם למעלה שיפמפמו אותם.

איתמר.

פורסם
הבעייה שאין מספיק אנשים עם שכל שם למעלה שיפמפמו אותם.

איתמר.

ומי אמר ששם אין כסף שחור?

מתחדשת*

פורסם

לחנך אנשים, או לנסות לשנות את שיטת ה"יהיה בסדר", "עליי" וכו' זה קצת קשה..

מה שיותר פשוט זה לקחת לפתוח משרות ל100 פקחים, נניח 10 בכל רשות גדולה ולהתחיל לדפוק בדלתות ולאכוף את החוקים הקיימים, לייעל את התהליך מול מעלימי מס בדמות תהליכי משפט מהירים יותר ותאמינו לי שזה יעשה את ההבדל הגדול, ברגע שכל אחד יתחיל לשמוע על עוד סיפור ועוד סיפור על אכיפה גוברת וענישה עם ביצים פתאום יותר אנשים ידווחו..

אבל על מי אנחנו עובדים, אנחנו הרי יודעים היכן אנחנו חיים, אצלנו אין אכיפה, אין ענישה והחוק לרוב לא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב.

אבי

פורסם

אני לא מסכים.

תראה את מהפכת המחזור שמתרחשת בשנים האחרונות בארץ. נכון שאנחנו לא שוויץ, אבל אשכרה פחי מחזור צצים כמו פטריות אחרי הגשם, פרוייקטי מחזור (שעולים הון תועפות) צצים בכל רשות מקומית והישראלים אשכרה פוגעים בנוחות שלהם ומפרידים פסולת במקור והולכים עד לכלוב הצהוב. הכל מתחיל ונגמר בחינוך.

כשגוף בעל כוח סמכותי רוצה הוא גם עושה, עיין ערך פקחים בעיריית תל אביב. אין שום סיבה שבעסק שמגלגל כל כך הרבה כסף (שחור) הממשלה לא תיכנס בשיא הכוח ותחנך את אזרחיה. בשורה התחתונה כולם ירויחו מכך, אם כי ברור לי שלמי שיש ראייה צרה לא מסוגל לראות ולהבין את זה.

איתמר.

פורסם

מה שיותר פשוט זה לקחת לפתוח משרות ל100 פקחים, נניח 10 בכל רשות גדולה ולהתחיל לדפוק בדלתות ולאכוף את החוקים הקיימים, לייעל את התהליך מול מעלימי מס בדמות תהליכי משפט מהירים יותר ותאמינו לי שזה יעשה את ההבדל הגדול, ברגע שכל אחד יתחיל לשמוע על עוד סיפור ועוד סיפור על אכיפה גוברת וענישה עם ביצים פתאום יותר אנשים ידווחו..

אבל על מי אנחנו עובדים, אנחנו הרי יודעים היכן אנחנו חיים, אצלנו אין אכיפה, אין ענישה והחוק לרוב לא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב.

אבי

תתפלא,אבל האכיפה קיימת. אמנם לא בקנה מידה מספק, אבח בהחלט קיימת.

רק לפני כמה שבועות הגיעו זוג למסעדה של אמא שלי, ישבו לאכול, הזמינו קינוח ומרחו במקום כשעה וחצי. הם חזרו חצי שעה אחרי שהלכו והציגו עצמם כסוכני מס הכנסה (או שקרכלשהו), הביעו את שביעות רצונם ממה שראו בשעה וחצי של תצפית, עשו ספירת קופה לוודא שגם המזומנים תואמים לקבלות ונפרדנו כידידים.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני תמיד מבקש קבלה. גם לנהגי מוניות שרבים מהם מסרבים להוציא אחת כזאת.

מרובע ככל שזה יישמע, אני לא אתן שיחרבנו לי על הראש.

פורסם

אקדים ואומר כי אמנם אני סטודנט לכלכלה, אך אני רק בשנה א', ככה שמשכיל גדול אני לא. אחרי שהבהרנו זאת, אשמח אם מישהו יוכל להעיר את עיניי.

אם באמת יש לממשלה אג'נדה של מלחמה בהון השחור, והסכומים הם באמת דומים לאומדנים (עשרות מילארדי שקלים בשנה, שיכולים לסתום לנו המון המון חורים), מדוע לא פשוט מבטלים את המטבע המזומן ועובדים באשראי \ העברות בנקאיות?

זה יגרום לכל עסקה להיות מתועדת ולא יהיה עיסוק בשחור. כמובן שבהתאמה בגלל העלייה הדרסטית בפעולות הבנקאיות וחברות האשראי - עמלות השימוש ללקוחות ועלות הסליקה לנותני השירות תפחת משמעותית, אם כי בגלל היקף העסקאות פדיון הבנקים וחברות האשראי לא יקטן.

אני בהחלט רואה חסרונות לשיטה, כמו מעבר לשימוש של עסקאות מזומן במט"ח על מנת לברוח מהמערכת, אבל אני בטוח שהפתרון לבעיה זו הרבה יותר קל וישים מאשר המלחמה בהון השחור שנפוץ היום.

לאלה שטוענים למסורת וכו', ניתן להשאיר מטבעות עד 10\5 שקלים למסחר זעיר (שבו העלמות המס לא ישנו הרבה). כמובן שכמות המטבעות ספורה ומפוקחת בשוק ככה שיהיה קשה לנהל עסקאות עתק עם מטבעות קטנים והם תאורטית אמורים לרוץ בין כולם.

אשמח להסבר מושכל.

פורסם

נניח שתבטל את המזומן במטבע השקל.

אז כל העסקאות השחורות פשוט יתבצעו ב$$$$$.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אותי מדאיג יותר שאם יעברו לכסף אלקטרוני בלבד, כבר ידאגו שזה לא יהיה אנונימי, אה לה המאגר הביומטרי של שטרית.

בהונג קונג לדוגמה יש ארנקים אלקטרוניים, אבל זה במקביל לשימוש במזומן, ולבחירתך אם אתה רוצה להיות אנונימי או לא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
נכון, זה בדיוק משל הביצה והתרנגולת.

אני מאמין שעם חינוך נכון - ואפילו טרנדיות - ניתן לתקן את המעוות. אנשים צריכים להבין את המשמעות של לשלם בשחור לא בטווח הקצר אלא בטווח הארוך, או אז יכול שינוי. בשביל להשיג את זה חייבים שני דברים:

1. אכיפה וחקיקה נוקשה נגד מעלימי מס.

2. חינוך.

שני דברים שאפשר לעשות בקלי קלות, הבעייה שאין מספיק אנשים עם שכל שם למעלה שיפמפמו אותם.

איתמר.

שני הדברים שציינת הם אכן האפשרות היחידה להחדיר את הנושא למודעות.

אבל הפתרון היחיד הוא לפמפם אכיפה שתכניס רעד לביצים של מי שמוכן לגבות ולהעסיק בשחור. כמו כל דבר במדינתינו, כשזה נוגע לכיס, פחד הוא הנשק היחידי. עצוב אבל נכון.

אני לא מסכים.

תראה את מהפכת המחזור שמתרחשת בשנים האחרונות בארץ. נכון שאנחנו לא שוויץ, אבל אשכרה פחי מחזור צצים כמו פטריות אחרי הגשם, פרוייקטי מחזור (שעולים הון תועפות) צצים בכל רשות מקומית והישראלים אשכרה פוגעים בנוחות שלהם ומפרידים פסולת במקור והולכים עד לכלוב הצהוב. הכל מתחיל ונגמר בחינוך.

איתמר.

מהפכת המחזור לא רלוונטית, יש הבדל עצום בין "לא בא לי ללכת לפח של המחזור" לבין לשלם 17% פחות כשהאופציה מציגה את עצמה (או לחילופין לא לשלם מס הכנסה).

חשיבה לטווח הארוך היא גם נכונה, אבל שוב, אם אני יכול לחסוך 17% בטווח הקצר, עדיף לי. הטווח הארוך הופך ללא רלוונטי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...