Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בשלב בניית מחסן וגראז' לרכב , וזה מצריך ירידה של הרכב על רמפה .

נתונים :

אורך הרכב - 4 מטר .

הפרש הגבהים בין 2 החצרות - 1 מטר

(הרכב יחסית נמוך)

איזה אורך רמפה (שיפוע גם יעזור) אני צריך על מנת להוריד ולהעלות את הרכב מבלי שיגע באדמה.

תודה!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תספק במדוייק את גובה הרכב אפשר יהיה בעזרת טריגונומטריה פשוטה לקבוע את השיפוע המקסימאלי.

בסופו של דבר השיפוע (היתר, במשולש ישר-זוית) יהיה פועל יוצא של אורך הרמפה שתוכל לבנות (אורך הניצב במשולש)

פורסם

גובה הרכב מאחורה הוא 26 ס"מ מהרצפה.

מקדימה הוא 16 ס"מ מהרצפה.

אני רוצה לדעת , איזה אורך של רמפה אני אצטרך , בהתחשב שגובהה מתחיל במטר , על מנת להסיע את הרכב עליה בשני הכיוונים בבטחה.

תודה!

פורסם

חסרים עוד הרבה נתונים (כמו מרחק הסרן הקדמי והאחורי מקצה הרכב וקוטר הצמיגים), אבל מחישוב מהיר בהנחה שמדובר במספר שרירותי של 20 ס"מ אז מדובר ברמפה באורך מינימאלי של 340 ס"מ.

אני חייב לסייג ולהגיד שמדובר בחישוב מהיר ולא מדוייק עקב מה שציינתי מקודם.

פורסם

1. מה הגובה מהרצפה לקצה תחתון של הפגוש האחורי(אם האגזוז נמוך יותר משמעותית אז מה הגובה עד אליו)?

2. מה הגובה מהרצפה לקצה תחתון של הפגוש הקדמי?

3. איזה מרחק יש לרשותך מהבמה של 1 מטר? (מצורף מבט עילי).

לפי 3 אלה ניתן לדעת האם זה אפשרי (והסרטוט שצרפת)

Untitled.png

פורסם

אתה יכול לקחת חוט ולמתוח מנק' רצפה-גלגל לנקודה הנמוכה בגחון זה ה"יתר". ניצב,בסיס ויש לך משולש.

תוכל גם לחתוך חתיכת קרטון משולשת ולדמות את השיפוע 1:1.(אפשר לבנות גם מודל מוקטן של האוטו ושל הרמפה..)

אגב יש אנשי שיש שחותכים דף לפי גג הארון ויש להם מידות בלי למדוד..

צריך לשים לב איפה נמצאת הנקודה הכי נמוכה בכל נקודה בהתקדמות של הרכב (מכניסה ועד חניה מלאה, אחורית וקדמית).

פורסם
1. מה הגובה מהרצפה לקצה תחתון של הפגוש האחורי(אם האגזוז נמוך יותר משמעותית אז מה הגובה עד אליו)?

26 ס"מ

2. מה הגובה מהרצפה לקצה תחתון של הפגוש הקדמי?

16 ס"מ

3. איזה מרחק יש לרשותך מהבמה של 1 מטר? (מצורף מבט עילי).

יש לי 4 מטר גג , ככל שאני מוסיף , זה מסבך אותי

לפי 3 אלה ניתן לדעת האם זה אפשרי (והסרטוט שצרפת)

תודה!

פורסם
לדעתי 4 מטר זה מצב גבולי

אני מצרף לך סימולצייה - זה בקנה מידה מדוייק (בהנחה שהסירטוט של הרכב מדוייק )

ני

קודם כל תודה

הבעייתיות היא בפגוש הקדמי , שבהתקדמות הרכב , הוא לא נוגע קודם ברמפה ,לפני שהגלגלים הקדמיים מתחילים לעלות.

גם באזור האמצע באמת , שם הרכב הכי נמוך (12 ס"מ) בגלל חצאיות צד , והיותו מונמך.

פורסם

עיגול הפינות של הרמפה יכול מאוד לשפר לך את המצב ב2 קצוות הרמפה ולאפשר שיפוע חד יותר

אני אשנה את הציור ואקח בחשבון את הגובה של 12 ס"מ - זה הגובה כרגע ? (בציור המצורף זה עדיין 17ס"מ)

PG205GTI_b.jpg

• תוכן חדש...