Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הסרטון הזה ביוטיוב....וקשה להישאר אדיש :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nTM7VGRBXLg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מיצד אחד האוטו שלי עבר רק 48000 ק"מ מטופל בזמן במוסך קפדן

והמוסכניק שלי אומר לא! חד משמעי ! גם לתוסף הדלק BG K44

וגם לתוסף השמן "POLADYNE "PMF 2000 "

מיצד שני ישנה בעידן העכשווי אסטרטגיה מגובשת = שיווקית של יצרנים מכל מיני תחומים = לקצר את אורך חיי המוצרים

כדי שניתחדש וניקנה

ומהצד השלישי - הסרטון ניראה סופר משכנע!

כביכול מה יכול להיות רע?

להוסיף לשמן מנוע ולשמן הגיר?

ואת תוסף הדלק BG K44 כמובן

מה המומחים הבילתי משוחדים חושבים?8)

.

==========================================

"There's even more innovation ahead of us,

than there's behind us..." (Jeff Bezos - Amazon)

פורסם

אני משתמש בפולודיין, מי אמר לך לא להשתמש בזה? מה היו הנימוק

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם
אני משתמש בפולודיין, מי אמר לך לא להשתמש בזה? מה היו הנימוק

איזה נימוקים...הם פשוט אומרים זה נגד הוראות היצרן ולכן לא מומלץ

אני מנסה להבין מה התשובה האמיתית באמת

פורסם

יותר מזה יש לך את הסרטון הבא, גם אני היתי מופתע

שמעתי חוות דעת טובות על כך, אבל מההסבר על המוצר נראה כי הוא מפורר משקעים, מה שלדעתי מסוכן לגירים זקנים כמו שלי שעברו 180K.

Opel Adam S 2017

פורסם
יותר מזה יש לך את הסרטון הבא, גם אני היתי מופתע

שמעתי חוות דעת טובות על כך, אבל מההסבר על המוצר נראה כי הוא מפורר משקעים, מה שלדעתי מסוכן לגירים זקנים כמו שלי שעברו 180K.

כן בהחלט סרטון הזוי עד מטורף

וכאן נישאלת השאלה - למה יצרני הרכב לא משלבים את המוצר הזה כחלק מהטיפולים

האם זה " קונספירציה " חוסר רצון שהמנועים ישמרו באופן קיצוני ארוך יותר ?

זה נישמע לא יאמן - כי כל תהליך השימור הבקרה וההקפדה במוסכים מורשים

על פי הוראות היצרן זו תעשיה של נהלים וירידה לפרטים

באמת שאני יוצא מבולבל

פורסם

היו בעבר גם מספר יצרנים אחרים שהראו תוצאות כאלה. (

למשל - תראה שהסרטון שלהם זהה כמעט לסרטון שכאן)

זה לא חדש והשאלה מה ההשפעות לאורך זמן.

כמובן כולנו היינו רוצים את מה שמוצג בסרטון - מינימום שחיקה ושמירה על חלקי המתכת.

קובי

:-)

פורסם

מחיפוש קטן בגוגל ראיתי שיש כמה תוצאות על ה POLADYN - גם כאן בפורום המליצו לי כמה אנשים להשתמש בעבר.

עד היום לא יצא לי להשתמש בו.

Opel Adam S 2017

פורסם

השרשור הזה הזכיר לי פוסט מפורסם מהפורום של "תפוז" שמישהי לא הצליחה להעביר שיר מהמחשב לנגן MP3 שלה ושאלה אם יש מצב שהשיר נתקע באמצע הכבל...

יצרני תוספים יהפכו עולמות כדי להוכיח שהמוצר שלהם זו ההמצאה הכי גדולה בעולם הרכב EVER.

קודם כל, בתיאור הסרט הראשון, המילה "תוסף" מככבת בעוד בכלל מדגימים שם את יכולות השמן של פולאדין, חובבנות לשמה.

דבר שני, אני מבטיח לך שאם תחפש טוב טוב תמצא שללא מעט יצרנים יש מין סרטון כזה שמדגים כמה השמן שלהם עמיד, חזק, לא חורק, נוזלי, סמיך, משפר ביצועים ויודע להכין קפה. רוצה דוגמה קלאסית? חפש סרטונים של Royal Purple.

ראיתי את השרשור שלך גם בפורום שיפורים ששאלת לגבי שימוש קבוע בתוספים לדלק ולשמן.

הן הדלק והן השמן מתוספים בכל מה שצריך לשמור על פעולת מנוע תקינה. תוספים חיצוניים, זולים כיקרים, הם דבר מיותר בתיאורייה ותורמים בעיקר לכיס היצרן שלהם.

תוספי שמן עלולים להיות אף מזיקים למנוע שכן שמן המנוע מתוסף מעל ומעבר בכל מה שצריך בכדי לשמור על תפקודו התקין, ושמני פרימיום יקרים יותר העומדים בתקן ובצמיגות אותה דרש היצרן בתוספת טיפולים שוטפים לפי הוראותיו הם בגדר תעודת ביטוח מושלמת. תוספים בדוגמת "משחת קסמים" שמכניסים למנוע והיא בונה את המתכת מחדש מתאימים למי שיש ידע טכני כמו במקרה המתואר בשורה הראשונה של תגובה זו.

לגבי תוספי דלק הדעות קצת פחות נחרצות. הדלק בארץ הוא באיכות מצויינת ועומד בתקנים בין לאומיים מתקדמים, אנחנו לא אפריקה. עם זאת באופן אישי אני חושב שתוסף דלק פעם בשנה אולי (ואני מדגיש, אולי) תורם במשהו לנקיון ותפקוד המערכת אבל מה שבטוח הוא שהוא לא מזיק. אני בכל אופן מעולם לא שמתי לב לאיזה שיפור בביצועים או בצריכת הדלק לאחר שימוש בתוסף ומצד שני מעולם לא נכשלתי בטסט על זיהום אוויר, גם ברכבים בני למעלה מעשור עם ממיר וחיישני חמצן מקוריים.

דעתי?

שימוש בשמנים יקרים מחברות מובילות שעומדים בתקן ובצמיגות אותה דרש היצרן + תוסף דלק באופן קבוע בשגרת הטיפולים + ביצוע טיפולים שוטפים ואחזקה מונעת = אמינות מקסימלית למנוע ושמירה על צריכת דלק אידאלית. עד היום לא הוכח לי אחרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוספי שמן עלולים להיות אף מזיקים למנוע שכן שמן המנוע מתוסף מעל ומעבר בכל מה שצריך בכדי לשמור על תפקודו התקין, ושמני פרימיום יקרים יותר העומדים בתקן ובצמיגות אותה דרש היצרן בתוספת טיפולים שוטפים לפי הוראותיו הם בגדר תעודת ביטוח מושלמת. תוספים בדוגמת "משחת קסמים" שמכניסים למנוע והיא בונה את המתכת מחדש מתאימים למי שיש ידע טכני כמו במקרה המתואר בשורה הראשונה של תגובה זו.

לגבי תוספי דלק הדעות קצת פחות נחרצות. הדלק בארץ הוא באיכות מצויינת ועומד בתקנים בין לאומיים מתקדמים, אנחנו לא אפריקה. עם זאת באופן אישי אני חושב שתוסף דלק פעם בשנה אולי (ואני מדגיש, אולי) תורם במשהו לנקיון ותפקוד המערכת אבל מה שבטוח הוא שהוא לא מזיק. אני בכל אופן מעולם לא שמתי לב לאיזה שיפור בביצועים או בצריכת הדלק לאחר שימוש בתוסף ומצד שני מעולם לא נכשלתי בטסט על זיהום אוויר, גם ברכבים בני למעלה מעשור עם ממיר וחיישני חמצן מקוריים.

דעתי?

שימוש בשמנים יקרים מחברות מובילות שעומדים בתקן ובצמיגות אותה דרש היצרן + תוסף דלק באופן קבוע בשגרת הטיפולים + ביצוע טיפולים שוטפים ואחזקה מונעת = אמינות מקסימלית למנוע ושמירה על צריכת דלק אידאלית. עד היום לא הוכח לי אחרת.

איתמר.

תודה איש על התגובה המפורטת והמנומקת - הגיוני

לגבי תוסף השמן - בשיחה עם המוסכניק שלי (פורד) הבנתי שמדובר בשמן איכותי/פרימיום סינטטי מלא . שהם מחוייבים להשתמש על פי הוראות היצרן. לכן אני כניראה מכוסה( במידה וזה אכן כך...כי לא אני קונה/קניתי את השמן)

ואני גם מקפיד על מוסך מורשה וטיפולים אחת לשנה או 15K

יחד עם זאת קשה שלא לחשוב/להניח = ושוב כאקט של רפואה מונעת! = שתוסף כזה שהמחישו יכולות שלו באופן דרמטי מול מוצרים פרימיום סינטטים מלאים! ( וכידוע הם לא חטפו תביעה על הסרטון הראשון שמשווה למוצרים פרימיום בשוק האמריקאי)

שמוצר כזה יכול להאריך את חיי המנוע תוך הקטנה מוגברת של השחיקה במיכללים >> של המנוע וגם של הגיר

כביכול >> זה לא כמו השקיית יתר של צמחים ( לא יודע למה זו הדוגמא שבאה לי לראש) אלא כמו הגדלת רפידת הגנה

פורסם

אמרתי לך, אל תתייחס לסרטונים כתורה מסיני. אף אחד מהם לא מציג תוצאות של ניסוי במעבדה, ועם כל הכבוד להפעלת לחץ על מיסב או נסיעה עם קרטר ומכסה שסתומים פתוח בדיונות (ברורררר) אף אחד מהם לא משקף יכולות או איכות של תוסף \ שמן כזה או אחר.

יש מספר גופים רשמיים שכותבים ומבצעים פרוטוקולים של בדיקות מחמירות ויסודיות מאוד לשמני מנוע ואך ורק לתוצאות מבחנים כאלה צריך להאמין ולייחס חשיבות כלשהיא. כל יצרן שמן שמכבד את עצמו מפרסם את תוצאות הבדיקות האלה בדף ה specifications של המוצר שלו.

יותר מזה, לשמן המנוע יש מספר תפקידים חשובים. הגנה על מיסבים (למשל, כי זה מה שהסרטון מדבר עליו) הוא אחד מיני רבים, והמבחן המתואר בסרטון משול לקליפת השום שכן אף אחד לא יודע מה הלחץ שהופעל, מה הלחץ שהמיסב באמת נתקל בו בחייו, מה היה קורה בטמפרטורה גבוהה יותר עת השמן היה הופך לדליל או מה קורה לשמן לאחר כמה אלפי קילומטרים של שימוש? האם עדיין היינו מקבלים שקט וצלקת מזערית? אני בספק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני רוצה לסייג אותך, אין לי שום אינטרס חוץ מהעובדה שאני משתמש בתוסף כמו גם חבריי, יש לו השפעה מדהימה על המנועים, בין היתר במניעת בוצה והיווצרות פיח, מנועים שנפתחו והשתמשו בהם בפולידיין היה אפשר לאכול מהם מרוב שהיו מבריקים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ולמה אתה חושב שזה בגלל התוסף?

עזוב, זה ויכוח בלי סוף ובלי שום הוכחה מדעית או מחקרית קבילה. השורה התחתונה היא ש:

1. גם רכב שלא טופל מימיו ללא שום תוסף עדיין נוסע.

2: יש מנועים מבריקים ונקיים גם אם מעולם לא הוכנס אליהם שום תוסף פלא כזה או אחר.

איתמר.

פורסם

עם האיכות שמנים שיש היום מי צריך בכלל תוסף לשמן?

בנוסף הוא שרוב התקלות ברכב הם לא מכאניות(בתוך המנוע) שנובעות משחיקה במייסבי מנוע/רינגים אלא לרוב מדובר בתקלות חשמליות/אלקטרוניות או מכאניות מחוץ לבלוק וראש המנוע שאינם קשורים כלל לשמן המנוע.

השמנים שמיוצרים בשנים האחרונות רובם מאיכות גבוהה מאוד ששומרים ועושים את העבודה טוב מאוד על המנוע ללא צורך בשום תוסף כזה או אחר.

טיפולים שוטפים בזמן עם שמנים איכותיים יאריכו את חיי המנוע.

ישנם תוספים מעלי צמיגות למשל שרק בהם אנחנו משתמשים למקרים בודדים לרכבים ישנים שהמנוע כבר גמור ומעשן חזק ובעל הרכב אינו מעוניין להשקיע הרבה כסף על תיקון/החלפת מנוע ועלות התוסף זניחה מאוד ופותרת את בעיות העישון כתוצאה משריפת שמן.

פורסם

מעולה! קיבלתי את התשובות שחיפשתי ( לפחות לגבי) >> תודה לכל מי שהצטרף ותרם לדיון :)

המסקנה שלי לגבי הרכב שלי :

1. תוסף שמן ? אין צורך כי ישנו שמן מנוע סינטטי מלא איכותי פרימיום ( לטענת המוסך)

2. תוסף דלק BG 44K = כיוון שהאוטו עבר כ 50000 ק"מ ומעולם לא השמשנו בתוסף = שווה לנסות

כי לא יזיק ( כבר הוספתי 8) על מיכל מלא והרכב יעבור כ 400 - 500 ק"מ לפחות)

3. תוסף השמן המדובר - כתוספת לשמן הגיר ?

הגיר ניראה לי איזור עם חיכוכי מתכת מוגברים במיוחד

אני לא בטוח עדיין לגבי זה - כי לא בטוח שאיכות השמן בגיר הינה ברמה של השמן מנוע

או שהוא סינטטי

מה אומרים ?:?:

פורסם

שמן (יש לומר נוזל) גיר מקורי הוא הנוזל הטוב ביותר שרכבך יכול לקבל. נקודה סוף.

איתמר.

• תוכן חדש...