Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

איך הייתם מטפלים בנקודה על הפח שהצבע בה נשרט (כולל שכבת הבסיס) ושמתחילה להראות סימני חלודה?

תמונה:

IMG-20130202-WA0000_zps3f6d34a4.jpg

אני חשבתי להביא נייר זכוכית העמיד במים, ולהוריד את החלודה רק מהנקודה הספיציפית בלי לגעת בצבע כשהמשטח רטוב, ואז בעזרת מברשת עדינה לשים שכבה או שתיים צבע בסיס, ואחר כך צבע הרכב ולבסוף לקה. (כמובן שהכל בעזרת מברשת עדינה כמו אילו שמשמשים לציור)

יש לציין שהנקודה קטנה, לא יותר מ-5MM

יש לכם דרך חלופית? או הצעות\הערות?

תודה

פורסם

בהצלחה לנסות לשייף רק את החלודה :oops:

ניקוי טוב > ממיר חלודה > ניקוי עם כוהל לבן > צבע תואם או מעורבב עם לכה או צבע ואז לכה > להמתין שבוע (הגזמתי בכוונה , אבל כן להמתין כמה ימים במיוחד במזה"א הקר והלח הזה) > פוליש > ווקס .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

ניקוי טוב > ממיר חלודה > ניקוי עם כוהל לבן > צבע תואם או מעורבב עם לכה או צבע ואז לכה > להמתין שבוע (הגזמתי בכוונה , אבל כן להמתין כמה ימים במיוחד במזה"א הקר והלח הזה) > פוליש > ווקס .

מה זה ממיר חלודה? ומאיפה ניתן להשיג? ואיך להשתמש בו?

פורסם

כמו שאמרת, שיוף החלודה עד להיעלמותה (עדיף עם נייר גס ולא נייר מים, כדי לוודא שכל החלודה אכן יורדת), לאחר מכן שיוף בניירות עדינים בהדרגה, ואז יישום של צבע יסוד לרכב, צבע רכב, ולכה בסוף. חשוב לציין שבמברשת/מכחול, אתה מסתכן בזה שייראו סימנים של הצביעה, אפילו כשזה עדין מאוד. לעומת זאת בספריי התוצאה תצא חלקה יותר ומשתלבת יותר עם הצבע המקורי.

כמו כן, ממיר חלודה לא מונע התפשטות חוזרת של חלודה, גם לאחר יישום צבע יסוד.

פורסם

נשאר בדעתי , אי אפשר לדעת עד כמה זיהום החלודה התפשט .

הדרך הכי טובה היא תמיד כאמור הסרה , אבל זה לא יקרה עם נגע כ"כ זעיר וידרוש שיוף "גדול" על משתמש לא מנוסה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אבל אם הכוונה שלו לצבוע את המקום, אז הוא יכול להרשות לעצמו לצאת קצת מגדר הנגע ולהתרחב לצבע הרכב, כל עוד שהוא משקיע באמת וצובע בצבע הרכב המקורי ועושה את העבודה כמו שצריך.

פורסם
אבל אם הכוונה שלו לצבוע את המקום, אז הוא יכול להרשות לעצמו לצאת קצת מגדר הנגע ולהתרחב לצבע הרכב, כל עוד שהוא משקיע באמת וצובע בצבע הרכב המקורי ועושה את העבודה כמו שצריך.

אני צובע בצבע המקורי, אך נראה לי שזה לא רלוונטי לצבוע את כל הדלת האחורית בספריי בשביל נקודה כל כך קטנה (רוחבה וגובהה כמה מילימטרים בודדים)...

אחרי הכל אם משתמשים בספריי אז לא ניתן לעשות משהוא נקודתי, לא?

פורסם

אחיד - לא.. בשביל כזו נקודה קטנה, רק תעשה צביעה עם מכחול.

אחרי כ3-4 ימים שהלכה מתייבשת, תעשה שלייף סבון נקודתי ולאחריו פוליש ווקס.

השלייף סבון יגרום לצביעה "להתאחד" בגובה שלה עם שאר הדלת ולהיראות טוב משמעותית מאשר סתם פוליש.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אני צובע בצבע המקורי, אך נראה לי שזה לא רלוונטי לצבוע את כל הדלת האחורית בספריי בשביל נקודה כל כך קטנה (רוחבה וגובהה כמה מילימטרים בודדים)...

אחרי הכל אם משתמשים בספריי אז לא ניתן לעשות משהוא נקודתי, לא?

ניתן ועוד איך.. אם אתה צובע בספריי אין צורך לצבוע את כל הדלת, ספריי מספיק בערך למטר מרובע אחד. אתה גם לא חייב לצבוע את כל השטח הזה. שיוף של החלודה עד הסוף, כולל קצת מסביב, ולאחר מכן שיוף בניירות עדינים יותר בהדרגה, לתת פיניש עם נייר מים, לנקות, לשים יסוד, לצבוע את הצבע, ולצבוע לכה.

אני עשיתי את זה ברכב שהיה לי, מתכוון לעשות את זה באופנוע שיש לי עכשיו, ויש פה עוד אנשים בפורום שעשו את זה ברכבים שלהם.

אמנם זה לא מקצועי כמו צביעה אצל צבעי רכב, אבל אם הכוונה שלך היא לחסוך זמן/עלויות/הכנסה למוסך וכדומה, זה משהו שמשתלם יותר לעשות, בעיקר אם אתה מאלה שזה מפריע להם לראות דבר כזה על הרכב.

פורסם

אתה מכניס אותו לסיפור פחחות רציני הרבה יותר (ביחס כמובן לגודל המקום.) מאשר מה שהוא באמת יכול להסתפק בו.

בשביל נקודה כה קטנה אין צורך להשקיע כל כך הרבה וסימני הצביעה יראו כך או כך. עדיף לפחות שסימני הצביעה יראו בשטח הקטן המקורי, ולא בשטח גדול בהרבה ששוייף.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני לא בא בכוונה להכניס אותו לזה, רק מראה לו עוד אופציה שבה הוא יכול לבחור.

אם הרכב חדש, ייראו יותר את הסימנים של מכחול מאשר של ריסוס. כאמור, על הרכב שהיה לי (323 שת 99') עשיתי תיקון בספריי, וכמה שהרכב היה ישן עדיין לא ראו את התיקון. זה תלוי מאוד גם בצבע, ובגלל שהצבע הא צבע כסף אז לא ייראו יותר מידי את הריסוס.

בכל אופן לא נראה לי שזאת עבודת פחחות כי אין פה יותר מידי עומק למכה. לא משהו ששתיים-שלוש שכבות פילר לא יכסו. את החלודה בכל מקרה מומלץ להסיר לגמרי.

המטרה שלי פה היא להציע פתרון שיחזיק לאורך זמן ועשוי להיראות יותר טוב בעין.

פורסם

מחזק!

• תוכן חדש...