Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב מעולם לא השתתפתי בפורום מסיבה דיי ברורה שמעולם לא היה לי רכב.

מילדות יש לי שריטה קשה על רכבי BMW(כמו לכל מי שרוכש את הרכב הזה), לאחרונה הצלחתי בתחום העסקי באופן סביר והחלטתי "להתפרע" טיפה ולרכוש את הרכב ולהנות מהפנטזיה ל2-3 שנים הקרובות כל עוד אני צעיר ללא החייבות או משכנתאות וכדומה(אני בן 23).

וחשוב לי לציין שלא - אני לא מחפש פוזות,אני לא מחפש דאווינים ואני לא מוריד את החלונות ושם פול ווליום וגם לא מחפש להדביק את הגז מרמזור לרמזור, אני מחפש רכב מנהלים איכותי שאני יטפל בו בקנאות.

הסיבה שאני הולך על הרכב הזה היא כי אני חושב בתחום העסקי יקחו אותי יותר ברצינות וכמו כל אוהדי bmw יש לי יצר בלתי נשלט.

הייתי רוצה לשמוע דעות על הרכב ואם למישהו יש ניסיון עם הרכב, ברמת העיקרון הרכב של חבר של המשפחה, יד ראשונה, בן אדם מבוגר שנסע הלוך חזור לעבודה כל יום עם הרכב,525i, שנתון 2008, מנוע 2500, ק"מ דיי נמוך(סביבות ה60אלף).

בעיקרון הרכב ויזואלית במצב דיי חדש ואני מתכנן להעביר אותו בדיקה מלאה בימים הקרובים לפני שאני מחליט על הרכישה.

בכלל מקרה אשמח אם תתנו לי דעות ועצות על הרכב, כל כמה ק"מ צריך לטפל? איפה מומלץ לטפל? על איזה דברים אני צריך להשים דגש כשאני בודק את הרכב(סך הכל רכב ראשון שלי ואין לי ממש מי שייעץ :\)

כמה העלויות של התחזוקה צריכות להיות?

הבנתי שהירידת ערך לאחר 4 שנים יורדת באחוזים משנה לשנה...

איך הסדרה 5 הוכיחה את עצמה מבחינת אמינות?

למה להתכונן נפשית לקראת ה3 שנים הבאות?

כל עצה ודעה תתקבל בברכה :) מקווה להתחיל להיות פעיל כאן סוף סוף שאני רוכש רכב(בתקווה...)

פורסם

היות אין לי או למי מכרי הקרובים את הרכב אני לא יכול להגיד לך מה רמת האמינות של הרכב (ומסקרים בעולם בנושא האמינות BMW נעה בין הרכב האמין היותר (בבריטניה) לבין אחד הלא אמינים (ארה"ב אם אני לא טועה) ככה שתשובה ברורה אין לי ובטח ייתנו לך מבינים פה בפורום).

לפני קניית הרכב הייתי מציע לך לעשות ככה:

1) צלצל לכמה חברות ביטוח ו/או סוכני ביטוח רכב ושאל לגבי עלויות ביטוח לרכב.

2) תרים טלפון או גש למוסך BMW ובדוק כמה עולה טיפול רגיל לאוטו (שים לב, לא להחליף חלקים מיוחדים שעלולים להתקלקל, רק כמה עולה טיפול קטן וטיפול גדול). לאחר מכן שאל כמה עולים חלקים מסוימים להחליף ברכב (אתה בטח מחפש באינטרנט בנוסף למה ששאלת בפורום הזה. אני בטוח שמצאת כמה דברים שהן נקודות החולשה ברכב).

פרט לכך, הרכב מפנק מאוד, נוח וכן מעביר תחושה טובה (אני אישית מאוד אוהב את הסדרה 5 אבל דווקא את הגרסה של 2 דגמים אחורה).

שיהיה בהצלחה ותעדכן!

פורסם

סדרה 5 יקרה יותר לאחזקה, וזה כיוון שזה רכב מנהלים כמו שציינת, ויש הרבה אלקטרוניקה וחיישנים,

שנכון שלא הולכים כל יום, אבל קורה שזה מתקלקל. אני אישית הייתי ממליץ לך לחפש סדרה 3.

גם זולה יותר לקניה, וגם זולה יותר לאחזקה, גם מבחינת ביטוח/טסט/צריכת דלק.

גם יותר מתאימה למישהו בן 23.

לגבי בדיקה, ממליץ לך לעשות גם בדיקת דיאגנוסטיקה במוסך מתמחה או מורשה של BMW.

בבדיקה כזו עושים סריקה לכל החיישנים, מחשב ורואים את כל התקלות שעלו ברכב.

אותו מוסך גם יתן לך חוות דעת ראשונית אם להמשיך לבדיקה מקיפה או לא. במידה וכן, תמשיך למכון

בדיקה, בעיקר לבדיקת שלדה תאונות וכד׳.

לגבי עלויות, תעשה חיפוש בפורום לגבי אחזקת מכונית יוקרה, תקבל תמונה טובה. יש משתמש בשם TosTos

שהעלה אקסל מסודר עם אחזקה של סדרה 3. הוא עושה הרבה דברים לבד, אז תוסיף לדעתי 30 אחוז על

מה שעלה לו, ותגיע למה שיעלה לך.

קח בחשבון שאץה נהג צעיר, אז הביטוח הולך לעלות לך המון כסף. תעשה בדיקה עם סוכנויות ביטוח לפני

שאתה קונה, שלא תקבל הצעות של חמש ספרות, וזה רק למקיף.

האמינות של הרכב היא סבירה, אבל קח בחשבון שיש תקלות שיעלו הרבה כסף. אלטרנטור, מצבר, מערכת קרור,

כל אלה דברים שעולים הרבה יותר מברכב רגיל.

פורסם

לפני כמה ימים הזדמן לי לנהוג ב335 ואני בהחלט יכול להבין את הרצון להיות הבעלים של אחת. במילה אחת....וווווואאאאאאאא.

אבל זה רכב יקר לאחזקה, בטח לבחור צעיר ובטח כרכב ראשון.

תשמור את החלום הזה עוד קצת.

אם אתה מאוד רוצה BMW, הייתי ממליץ להתחיל עם אחת מסדרה 3.

320 אומנם לא זולה במיוחד לאחזקה, אבל גם לא תהרוג אותך כמו סידרה5 ותספק לך מספיק הנאה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כמה ימים הזדמן לי לנהוג ב335 ואני בהחלט יכול להבין את הרצון להיות הבעלים של אחת. במילה אחת....וווווואאאאאאאא.

אבל זה רכב יקר לאחזקה, בטח לבחור צעיר ובטח כרכב ראשון.

תשמור את החלום הזה עוד קצת.

אם אתה מאוד רוצה BMW, הייתי ממליץ להתחיל עם אחת מסדרה 3.

320 אומנם לא זולה במיוחד לאחזקה, אבל גם לא תהרוג אותך כמו סידרה5 ותספק לך מספיק הנאה.

528 רחוקה אלפי שנות אור מ335, מבחינת הנאה מנהיגה כמובן.

לפותח השרשור, מנסיון,

1. צפה לקבל הצעת מחיר לביטוח בסביבות ה13-15 אלף (מקיף+חובה).

2. טיפולים זה משתנה בהתאם למה החליפו לך ומה צריך לעשות, טיפול קטן לא אמור לעלות יותר מ1500, גדול יכול להגיע גם ל5000 בלי בעיה, תלוי מה דחפו לך :|, וזה בהנחה ששום דבר לא נהרס, כי אם כן אז הצעות מחיר של 5 ספרות זה לא חריג בכלל, מאחר שהרכב לא באחריות אולי תשקול לטפל במוסך מתמחה שאינו מורשה יבואן ותוזיל עלויות.

3. צמיגים גדולים יחסית, אני מניח סביבות 2.5-3.5 לרביעייה איכותית, במידה ותחליט לרכוש את ה RunFlat אז מאוד מאוד יקרים, אל תעשה את זה.

4. דלק? בהתאם לנהיגה שלך, קח בחשבון שזה לא רכב חסכוני.

אני הייתי ממליץ לך לחפש באותו תקציב סדרה 3 מהדגמים החזקים, אולי תמצא 330 שתכנס לך באותו מחיר, ואתה תהנה ממנה הרבה יותר, ההפרשים בעלויות אחזקה לא יהיו גדולים אבל ההנאה מנהיגה תהיה גדולה יותר.

סדרה 5 יותר כבדה ופחות צעירה בתחושה.

לדעתי עם 330 או בכלל אם תמצא 335 אתה תהנה הרבה יותר, אבל הן יותר יקרות ונדירות, לא קל למצוא.

פורסם

הייתי ממליץ לבחור צעיר בגילך ללכת על סדרה 3 שהיא אכן מרגישה צעירה יותר מאחותה הגדולה.

מבחינת מנוע זה תלוי בך, מצד אחד אתה כותב שביצועים לא מעניינים אותך ולכן אולי אתה יכול לבחור מנוע 4 צילינדרים (נניח 320) וזה יספק אותך מצד אחד ויהיה זול יותר לאחזקה (דלק) מצד שני.

אבל אם באמת יש לך שריטה ל-BMW אז אולי דווקא עדיף לך כן להשאר בטווח מנועי ה-6 צילינדרים ה"אייקונים" ולקחת 325 או 330.

ה-335 נמצא בליגה אחרת, גם מבחינת ביצועים ובמיוחד מבחינת מחיר.

לגבי עלויות ביטוח וכו' תתקשר ותבדוק, מבחינת טיפולים הם יקרים יותר באופן טבעי אבל למעט חיישנים ואלקטרוניקה המנוע והגיר עצמם נחשבים לאמינים ועמידים לבעלים לא מפנקים.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כנראה שאי אפשר שירשור על רכב גרמני בלי בילבולי שכל על נאצים, מחנות השמדה וכו'

אתה גם נותן את הממלצה בשירשורים על רכבים יפניים ואיטלקים שהיו בני ברית של גרמניה?

פורסם

במיוחד שבעלי השליטה הנוכחיים הם צאצאיו של נאצי בכיר.

לי לפחות חשוב שברכב שאני נוהג בו (אלפא רומיאו) אין בעברה ולא בהווה שלה לא נאצי ולא פשיסט (וגם יופי של רכב).

אם מבחינתך אלה "בלבולי שכל"- אתה מוזמן להתרחץ בהם.

פורסם

לך תדע,

יכול להיות שלפי השם שלו בפורום, בפרט החלק של ה-"156", אולי הוא בעצמו מחזיק ברכב איטלקי....

וגם באיטליה כאמור היו גטאות.

עריכה, רק עכשיו סיימתי שיחת טלפון ושלחתי את ההודעה וראיתי שהוקדמתי, אכן אלפא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
528 רחוקה אלפי שנות אור מ335, מבחינת הנאה מנהיגה כמובן.

אני הייתי ממליץ לך לחפש באותו תקציב סדרה 3 מהדגמים החזקים, אולי תמצא 330 שתכנס לך באותו מחיר, ואתה תהנה ממנה הרבה יותר, ההפרשים בעלויות אחזקה לא יהיו גדולים אבל ההנאה מנהיגה תהיה גדולה יותר.

סדרה 5 יותר כבדה ופחות צעירה בתחושה.

לדעתי עם 330 או בכלל אם תמצא 335 אתה תהנה הרבה יותר, אבל הן יותר יקרות ונדירות, לא קל למצוא.

ידוע... אבל האיכות של BMW זהה בכל הדגמים וזה משהו שמרגישים בו בשניה שמתישבים מאחורי ההגה עוד לפני שמסובבים את המפתח.

330 או 335 יקרות וחזקות מדי לנהג מתחיל. 320 היא די והותר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
ידוע... אבל האיכות של BMW זהה בכל הדגמים וזה משהו שמרגישים בו בשניה שמתישבים מאחורי ההגה עוד לפני שמסובבים את המפתח.

330 או 335 יקרות וחזקות מדי לנהג מתחיל. 320 היא די והותר.

הייתה לי 318 (מנוע 2000), חדשה מהחברה, נמכרה לאחר פחות מ-9 חודשים.

הייתה מלאה בתוספות מפנקות אבל מנוע אי אפשר להחליף :lol:

אותי הזהירו פה בפורום לפני שהזמנתי אותה, לא הקשבתי, ושילמתי על כך בירידת הערך הכואבת.

ה528 אומנם חזקה יותר, אבל גם היא מגרסאות הבסיס, וזה נחמד מאוד בחודשים הראשונים אבל אז החסר בכוח מתחיל להיות מורגש יותר, ואתה מוצא את עצמך כעבור 9 חודשים עם 40 אלף פחות.

לטעמי, 335 הוא רכב באמת מוכוון ביצועים ולא סתם למי שמחפש במוו.

אבל ה330 הוא רכב מצויין, מצד אחד לא חזק מדי בצורה שתסכן נהג מתחיל, ומצד שני גם מי שנוהג על רכבים חזקים בהרבה יהנה לנהוג בו, הקושי הוא במציאת אחד כזה, כמעט ואין משומשות מהשנים האחרונות, בודדות בלבד ובמחירים גבוהים.

• תוכן חדש...