Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור לרובר 200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בעל רובר 216 שנת 98, ושמתי לב שמי הקרור נמצאים על הקו התחתון. האם מומלץ להשתמש במי קרור מקוריים של רובר (אם יש כאלה), או שמספיק להוסיף מי קרור איכותיים אחרים?

תודה

פורסם

קיים נוזל קירור מקורי לרכבך אך אינני יודע אם הייבואן מחזיק במלאי.

בכול מקרה אם לא תמצא נוזל קירור מקורי תוכל למלא נוזל קירור המתאים למפרט G48או G30 של חברת BASF לאחר ריקון כול תכולת הנוזל היישן ושטיפה של מערכת הקירור.

STC50530.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

היה כאן דיון לא מזמן על נוזלי קירור G48. בסופו של דבר העניין בא על פתרונו שהובן שאפשר להשתמש גם בנוזל קירור G05. בכל מקרה, יש להשיג נוזל G48 בארץ באריזות ליטר. זה דווקא משווק על ידי חברה לנוזלים לאופנועים. החומר הזה אבל יקר. באיזור ה 70 שקל לליטר ואין צורך לדלל אותו. אם מישהו ימצא כאן חברה אחרת ל G48 זה יהיה נהדר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האם נוזל קירור זה מתאים בוודאות לרכב? כי מחיפושים בפורום ראיתי שממליצים רק על נוזל קירור מקורי של לנד רובר. והאם אפשר פשוט להוסיף נוזל (גם אם לא מאותו היצרן), או עדיף לרוקן ולמלא מחדש?

פורסם

מישהו מכיר נוזל כזה:

UNIPART Superplus 3 Anti-freeze and Summer Coolant?

או נוזל שעומד בתקן BS6580 וגם BS5117?

כי זה מה שרשום לי בספר רכב:

If UNIPART Superplus 3 Anti-freeze and Summer

Coolant is not available, use an ethylene glycol

based anti-freeze containing no methanol with

non-phosphate corrosion inhibitors which meet

specifications BS6580 and BS5117 suitable for use

in mixed metal engines. To ensure the protection of

the cooling system against corrosion, these

anti-freezes must be renewed every 12 months.

פורסם

1. כתבתי לך בתחילת האשכול איזה נוזל קירור מתאים לרכבך. במידה ואינך מוצא נוזל קירור כפי שציינתי תוכל לרכוש במוסכי צ'מפיון נוזל קירור G12++ המתאים למפרטים שציינתי קודם לכן.

2. הנוזל שציינת ( UNIPART) הוא הנוזל המקורי עבור רכבי רובר וייתכן ותוכל לרכוש אותו במוסכים המורשים.

3. קיבולת נוזל הקירור (בערך) היא:

עבור מנועים 1.1, 1.4, 1.6, 1.8 =5.5 ליטר נוזל קירור.

עבור מנוע 2 ליטר =7 ליטר נוזל קירור.

פורסם

שכחתי...

מהיום שהרכב שלך עלה לכביש ייצרן הרכב פיתח במשותף עם ייצרני נוזלי הקירור נוזלים חדשים עם תכונות משופרות כגון: הגנה נגד קורוזיה, טמפ' רתיחה גבוהה יותר ואורך חיים משופר ומועדי החלפה ארוכים יותר (5 שנים).

בכדי לעבור לנוזל קירור המיוצרים בטכנולוגית OAT חשוב לרוקן את כול תכולת נוזל הקירור היישן ממערכת הקירור ולבצע שטיפה בעזרת מי-ברז ולאחר מכן למלא את הנוזל החדש.

הנוזל המקורי מיוצר על-ידי חברת Havoline ונקרא

Havoline XLC.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שכחתי...

מהיום שהרכב שלך עלה לכביש ייצרן הרכב פיתח במשותף עם ייצרני נוזלי הקירור נוזלים חדשים עם תכונות משופרות כגון: הגנה נגד קורוזיה, טמפ' רתיחה גבוהה יותר ואורך חיים משופר ומועדי החלפה ארוכים יותר (5 שנים).

בכדי לעבור לנוזל קירור המיוצרים בטכנולוגית OAT חשוב לרוקן את כול תכולת נוזל הקירור היישן ממערכת הקירור ולבצע שטיפה בעזרת מי-ברז ולאחר מכן למלא את הנוזל החדש.

הנוזל המקורי מיוצר על-ידי חברת Havoline ונקרא

Havoline XLC.

מקפיץ שרשור מלפני כמה חודשים...

בפתיחת צינור תחתון של הרדיאטור (כמו שמצוין בספר הרכב) יוצאים בערך חצי מנוזל הקרור שבמערכת... האם מומלץ להוציא את כל הנוזל לפני שאני שם חדש? ואם כן, איך אני מוציא את שארית הנוזל שבמנוע ובמערכת?

פורסם

פותח בית טרמוסטט, את הנוזל קירור במשאבת מים לא תצליח להוציא אלא אם תפרק אותה.

אגב אתה יכול לשים דלקור LLC ורוד, פז לונג לייף ורוד וגם נוזל קירור אדום G12++.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
פותח בית טרמוסטט, את הנוזל קירור במשאבת מים לא תצליח להוציא אלא אם תפרק אותה.

אגב אתה יכול לשים דלקור LLC ורוד, פז לונג לייף ורוד וגם נוזל קירור אדום G12++.

אוקיי, תודה רבה.

ניסיתי להגיע לבית התרמוסטט, מלמטה, אבל בינתיים ללא הצלחה. רובר הצליחו להפוך את הגישה אליו לממש בעייתית...

• תוכן חדש...