Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה. אני כבר חודש וחצי בלי רכב אחרי שמכרתי את המטחנת דלק (גטס ידנית שהתחפשה להאמר). אני מחפש רק ידני ולכן נתקל במציאות האיומה של מציאת רכב ידני בגלל תופעת העדר והעצלנות של תושבי מדינת ישראל. (כמובן שגם ליבואן יש חלק בזה) . אוסיף ואומר שגם לי יש חלק לא מועט בבעיה מכיון שאני לא ממש מתפשר. מה הכוונה ? יש המון מכוניות ידניות חלקם ישנות יותר וחלקן חדשות יותר אבל לא כולם מתאימות לי. נתחיל בפלח הזול יותר 206 ,ספייס . ראיתי כמה רכבים , מתחלק לרכבים גמורים שהבעלים רוצים מחירון או בעלים שמתפשרים אבל הרכב בעל שאסי או סובל מתחלואים אחרים. אז עליתי בכמות מזומנים ועברתי לסגמנט יותר רציני - פונטו גרנדה . הבעיה כאן שהשוק מוצף בגרסאות 1.2 שפחות מוצלחות ונדיר למצוא 1.4 . כאשר נמצא רכב עם המנוע החביב 1.4 בעל הרכב בטוח שיש לו ביד מכרה זהב ומבקש מעל המחירון. עברנו הלאה . פולו,פאביה,איביזה.

פולו - חביב ביותר מחיר לא רע ביחס לשנתון 08 איזור ה-40 , הבעיה שלא אהבתי את העיצוב שלה - ישר יש לי אסוטיאציה של רכב של קשישים. עברנו לאיביזה , רכב שנראה טוב ,מפנק , הבעיה היא מחירון צונח עקב הצפה בשוק ומחירי ביטוח לא שפויים. אחרון חביב בדקתי את הפאביה 1.6 גג לבן , רכב שנראה טוב , מתאים לצעירים , רק מה ביטוח טיפ טיפה יקר. מבחינת הרכב יש כמה כאלה למכירה , כולם גרים מאוד רחוק ממני וכל הרכבים מתפרסמים כבר מעל 3 שבועות. כולם שם יד 2 אז אני כבר יד שלישית אהיה. עוברים הלאה מה שמביא אותנו לרכב חדש - אבל מה - להפסיד עשיריה לפחות ברגע שגזרנו את הניילון ? לא מתאים.

בקיצור נראה לי שהבנתם את התסבוך. מה אתם אומרים ? אין מנוס מאוטומט? די מתחיל להמאס לי לנסוע במוניות וזה גם די יקר העסק.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי שאלות:

1. מה צרכיך?

2. כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב?

אכן קשה למצוא בישראל רכב ידני. יתכן שאם תוכל להסתפק ברכב מיני תוכל למצוא אלטו מהראשונות שיובאו, השאלה היא האם היא מתאימה לצרכיך.

לגבי רכב חדש - נושא "הפסד העשיריה" כון אם אתה מוכר את הרכב אחרי יומיים על הכביש. אם אתה מתכוון להחזיק ברכב לטווח ארוך, נניח לפחות 5 ויותר בכיוון של 7-10 שנים הרי שירידת הערך תתחלק על תקופה יותר ארוכה, ותהנה ממספר שנים עם הוצאות אחזקה מינימליות שיתקזזו מול ירידת הערך. כמובן שאם אתה מהטיפוסים שמחליפים רכב כמו גרביים התחשיב שונה לגמרי.

ודבר אחרון - אתה מתעקש על ידנית, אבל מדוע? האם הנסועה שלך כה גדולה שהחסכון בדלק בידנית משמעותי? או, אולי, אתה דווקא נוסע הרב בפקקים והאוטומט יהיה יותר נוח ואולי אפילו ישחרר עוד קצת קשב לנעשה סביבך?

בקיצור - יש שיקולים לכאן ולכאן, ובלי שתסביר לנו מה צרכיך לא ניתן לכוון אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים כדאי לשלם מעל המחירון על משהו נדיר שקשה להשיג. חבל שבסוף תקנה מכונית שלא רצית מתוך לחץ וברירת מחדל - פשרה שאתה לא שלם איתה. אתה לא תסלח לעצמך על "זריקת הכסף" הזאת כשאם היית משקיע קצת יותר היה לך מה שרצית.

כמה כבר ההפרש מהמחירון על הרכב שאתה רוצה? כל עוד זה לא מוגזם ומטורף לדעתי כדאי ללכת על זה. המחיר גם ירד על הליקויים שימצאו בבדיקה, תהייה בטוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא רואה שום בעיה לנסוע קצת ואפילו רחוק במקרה שלך עם הפאביה, וזה שאתה תיהיה יד שלישית על הרכב זה לא נורא בכלל!

אני מנהל מעקב אחרי הפאביות ואני לא רואה שהם נמכרות. וזה כשהם יד שניה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
שתי שאלות:

1. מה צרכיך?

2. כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב?

אכן קשה למצוא בישראל רכב ידני. יתכן שאם תוכל להסתפק ברכב מיני תוכל למצוא אלטו מהראשונות שיובאו, השאלה היא האם היא מתאימה לצרכיך.

לגבי רכב חדש - נושא "הפסד העשיריה" כון אם אתה מוכר את הרכב אחרי יומיים על הכביש. אם אתה מתכוון להחזיק ברכב לטווח ארוך, נניח לפחות 5 ויותר בכיוון של 7-10 שנים הרי שירידת הערך תתחלק על תקופה יותר ארוכה, ותהנה ממספר שנים עם הוצאות אחזקה מינימליות שיתקזזו מול ירידת הערך. כמובן שאם אתה מהטיפוסים שמחליפים רכב כמו גרביים התחשיב שונה לגמרי.

ודבר אחרון - אתה מתעקש על ידנית, אבל מדוע? האם הנסועה שלך כה גדולה שהחסכון בדלק בידנית משמעותי? או, אולי, אתה דווקא נוסע הרב בפקקים והאוטומט יהיה יותר נוח ואולי אפילו ישחרר עוד קצת קשב לנעשה סביבך?

בקיצור - יש שיקולים לכאן ולכאן, ובלי שתסביר לנו מה צרכיך לא ניתן לכוון אותך.

אני לא מחפש ידנית כי אני רוצה לחסוך אלא כי אני אוהב לנהוג ולא מסוגל להנות מנהיגה שהגיר בוחר לי איך לנהוג. תגידו לי מה יש לך לאהוב לנהוג אתה לא נוהג במכונית ספורט אבל אני פשוט לא אוהב אוטומט. (אני מניח שבעוד 15 שנה אני אשנה את דעתי) . כל הרכבי מיני אני לא מתחבר אליהם. מנוע 1.0 לא מספק אותי. לגבי זמן החזקה ברכב זה לא מדוד . את השרייד החזקתי שנה וחצי בערך לעומת זאת מהגטס אחרי חודשיים נמאס לי ומכרתי. אין אצלי רכב לשלוש שנים לפחות כמו כל עם ישראל.

פורסם
לפעמים כדאי לשלם מעל המחירון על משהו נדיר שקשה להשיג. חבל שבסוף תקנה מכונית שלא רצית מתוך לחץ וברירת מחדל - פשרה שאתה לא שלם איתה. אתה לא תסלח לעצמך על "זריקת הכסף" הזאת כשאם היית משקיע קצת יותר היה לך מה שרצית.

כמה כבר ההפרש מהמחירון על הרכב שאתה רוצה? כל עוד זה לא מוגזם ומטורף לדעתי כדאי ללכת על זה. המחיר גם ירד על הליקויים שימצאו בבדיקה, תהייה בטוח.

אין לי בעיה לתת מחירון על רכב במצב מושלם וכשאני אומר מושלם זה רכב כמו שאני מכרתי . ק"מ נמוך , מנוע דנדש . אין שריטה על הרכב. פנים הרכב במצב מלוקק . באמת שמקרה כזה אני ארגיש שלא יצאתי פרייאר.

פורסם

מחירון זה מחירון. אני פרנציפ לא הייתי משלם שקל מעל מחירון גם אם מדובר ברכב שמור מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אתה מונע מעצמך מה שאתה רוצה בגלל עיקרון לא ברור. תמצא את מכונית חלומותיך, לא איזה מאזדה 3 עם מנוע 2000, אלא משהו נדיר במצב מעולה שרצית המון זמן ובגלל שהמוכר דורש קצת יותר מהמחירון (ויש לך את הכסף) תוותר?

תלוי כמובן כמה דורשים מעל המחירון, ובאיזה מחירון מדובר בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין לי בעיה לתת מחירון על רכב במצב מושלם וכשאני אומר מושלם זה רכב כמו שאני מכרתי . ק"מ נמוך , מנוע דנדש . אין שריטה על הרכב. פנים הרכב במצב מלוקק . באמת שמקרה כזה אני ארגיש שלא יצאתי פרייאר.

מה שתירת מתאים אך ורק לרכב חדש, ואני לא מאמין שהיית שש לקנות רכב משנת 2008 עם מנוע חדש (למה החליפו מנוע?).

אל תעלב כן, אבל הייאוש משתלט עלייך כי עושה רושם שאתה טיפה פדאנט לגבי מצב הרכב שאתה מחפש.

עוד "טיפה בביטוח" לעניות דעתי , משתלם כאשר אתה קונה רכב ש-א-ת-ה רוצה.

ולגבי תחושת הייצאתי פראייר, אתה כנראה מחפש רכב חדש במחיר של משומש, שיפשוף או שריטה זה לא מה שאמור לעניין אותך, מכיוון שאלו קורים כהרף עין גם לרכבים שהרגע ייצאו מהיבואן.

מה שכן אומרים שהסבלנות משתלמת, מצד שני ייתר פדנטיות והתיחסות לפרטים קטנים ואי רלוונטים (שריטה קטנה, שיפשופון) , תביא אותך בסופו של יום לרכישת רכב שלא היית מעוניין בו מלכתחילה, אומנם בצב "טוב" , אבל לא מה שרצית.

ולגבי המחירון, לא ייצא לי לקנות רכב מעל המחירון שלו, אבל תבין שהמחירון מדבר על רכב ממוצע , ללא תוספות ובמצב טוב, על רכב במצב מושלם או עם תוספות כאלה ואחרות אפשר לשלם מעל המחירון, זה לא מה שיעשה אותך פראייר.

SCANSPEAK

פורסם
מה שתירת מתאים אך ורק לרכב חדש, ואני לא מאמין שהיית שש לקנות רכב משנת 2008 עם מנוע חדש (למה החליפו מנוע?).

אל תעלב כן, אבל הייאוש משתלט עלייך כי עושה רושם שאתה טיפה פדאנט לגבי מצב הרכב שאתה מחפש.

עוד "טיפה בביטוח" לעניות דעתי , משתלם כאשר אתה קונה רכב ש-א-ת-ה רוצה.

ולגבי תחושת הייצאתי פראייר, אתה כנראה מחפש רכב חדש במחיר של משומש, שיפשוף או שריטה זה לא מה שאמור לעניין אותך, מכיוון שאלו קורים כהרף עין גם לרכבים שהרגע ייצאו מהיבואן.

מה שכן אומרים שהסבלנות משתלמת, מצד שני ייתר פדנטיות והתיחסות לפרטים קטנים ואי רלוונטים (שריטה קטנה, שיפשופון) , תביא אותך בסופו של יום לרכישת רכב שלא היית מעוניין בו מלכתחילה, אומנם בצב "טוב" , אבל לא מה שרצית.

ולגבי המחירון, לא ייצא לי לקנות רכב מעל המחירון שלו, אבל תבין שהמחירון מדבר על רכב ממוצע , ללא תוספות ובמצב טוב, על רכב במצב מושלם או עם תוספות כאלה ואחרות אפשר לשלם מעל המחירון, זה לא מה שיעשה אותך פראייר.

כשרשמתי מנוע חדש התכוונתי למצב המנוע. בגטס שמכרתי היית יכול לאכול מהמנוע (נשמע רע מודה). המנוע היה חדש לא כי הוחלף אלה כי שמרתי שכל טיפת שמן שנשפכה לא במקום נוקתה. פנים הרכב מצוחצח. הכל חדש לרכב ש-4 שנים על הכביש. מישהו בכלל חשב לדבר איתי על מחירון? לא העזתי אפילו לבקש. אני יודע שגטס זה לא רכב סחיר אבל הנתונים שלו היו מעולים.

אם אני הצלחתי על רכב שהוא 4 שנים על הכביש לשמור שלא יקבל שריטות,מכות ,שפשופים אני בטוח שיש עוד רכבים כאלה על הכביש ולא הרכבי קקה מאיקה שאנשים מוכרים ובלי בושה מבקשים מחירון.

פורסם

לא הבנתי מה התקציב שלך.

יש לך בקטגוריית רכבי המיני את הפנדה הישנה עם מנוע 1.2, במחירים של 40K לרכב בן שנה בערך, בוגר השכרה.

יש לך את הפנדה החדשה, שהיא מוצר מאוד מוקפד ואיכותי.

לא יודע מה רע לך בפונטו גרנדה 1.2. לא הכי זריזה בשוק אבל עושה את העבודה.

פורסם
לא הבנתי מה התקציב שלך.

יש לך בקטגוריית רכבי המיני את הפנדה הישנה עם מנוע 1.2, במחירים של 40K לרכב בן שנה בערך, בוגר השכרה.

יש לך את הפנדה החדשה, שהיא מוצר מאוד מוקפד ואיכותי.

לא יודע מה רע לך בפונטו גרנדה 1.2. לא הכי זריזה בשוק אבל עושה את העבודה.

פנדה אני לא אוהב את הצורה שלה. התקציב הוא 50. לגבי הגרנדה עם המנוע 1.2 - אני מחפש רכב שב-120 לא יגיד לי זהו עד כאן

פורסם

ב58 אתה מביא פנדה חדשה מהחברה, לדעתי כל רכב שהוא חדש או במסגרת האחריות ב2-3 שנים הקרובות אתה דיי רגוע, יש אחריות!

מקס.

פורסם
ב58 אתה מביא פנדה חדשה מהחברה, לדעתי כל רכב שהוא חדש או במסגרת האחריות ב2-3 שנים הקרובות אתה דיי רגוע, יש אחריות!

מקס.

אם אני עובר את ה-50 אני כבר יכול להביא איביזה. אני לא מעוניין בפנדה. יש לה עיצוב לא לטעמי

• תוכן חדש...