Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפיכת רכב מרכב אוטמטי לידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בעייה להחליף תיבת ההילוכים ואת המכלולים הדרושים. זה יעלה אלפי שקלים, אבל אפשרי. השאלה: למה לעשות את זה ולא לקנות במקום זה רכב שהוא ידני מקורי?

וזה מעבר לכל היתרונות שיש לגיר אוטומטי כמו נוחות נסיעה בפקקים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פשוט הרכב ההואא לא קיים היום עם תיבה ידנית כל מה שנשאר אוטומטית אבל זה עובד 100 % או שאני יתקע בבעיות ?

Are you drinking to forget ? No. I'm drinking to remember

פורסם

סוג הרכב סודי ביותר? אני כמעט בטוח שקיים דגם ידני, אם לא - לא תקבל אישור מהיבואן, אבל טכנית אפשר להסב כל רכב עם קצת רצון וקצת יכולת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמעט ולא קיים רכב עם תיבה אוטומטית וללא גרסא מקבילה ידנית עם קלאץ . כנראה שהיבואן לא יבא את הדגם הידני ומסיבות כלכליות.

רכבים היברידיים וחשמליים אינם נכללים במה שכתבתי.

פורסם

אנדריי, יש גם רכב היברידי עם גיר ידני.

פורסם

אכן ה-CRZ לא רק שנמכר כידני אלא שבכלל אין גרסה אוטומטית. אבל ה-CRZ הוא יוצא דופן פה, לרוב הייברידים נמכרים עם תיבות CVT משיקולי צריכת דלק.

בכל אופן למרות שטכנית זה אפשרי, הביוקרטיה והעלות לא מצדיקה את זה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

זה לא מסובך להפוך גיר אוטומטי לידני?מה הסיכוי שאחרי ההפיכה הגיר יתפקד כמו גיר ידני שהגיע מהמפעל עם 0 ק"מש, שלא יהיו בעיות עם המנוע והעברת הילוכים וכל מיני דברים כאלו?.

פורסם

לא מסובך. אם נעשה על ידי בעל מקצוע זה יתפקד כמו מקורי מהמפעל.

פורסם

בחלק מהדגמים יש הבדל בשילדה בין דגם ידני לאוטומטי וההסבה אינה אפשרית.

במכוניות ישנות יותר ללא מערכות מיחשוב ואלקטרוניקה מורכבות זה היה די פשוט וזול, ונעשה לא מעט פעמים.

מסתובבות בארץ המון סובארו ג'אסטי שהחליפו להם גיר לידיני לאחר שהאוטומטי התקלקל ועלות התיקון הייתה גבוהה, גם פיז'ו 106, גולף דור 2, ולא חסר עוד דוגמאות.

עד שנה מסויימית סוג גיר לא מצויין ברישיון הרכב, כך שטכנית לא צריך אישור של משרד הרושיוי.

פורסם

ונניח ואתה עושה את זה על רכב ישן שהגיע עם גיר אוטומטי, אבל כמובן שיש אותו גם בגרסה הידנית, אתה מקבל את אותם ביצועים, אותו "0-100", אותו כח כמו עם הרכב שהגיע מהיצרן עם ידני?זה פשוט מעניין אותי. הכל בהנחה בעבודה סופר מקצועית.

פורסם

אני לא מבין למה לא? הרי לפי מה שידוע לי באוטומט ההאצה איטית יותר מכיוון שיש ממיר מומנט, שהוא גורם להמון איבוד כוח.

אז אם אתה הופך את הרכב לידני, אין יותר ממיר מומנט, ואין יותר את האיבוד כוח.

למרות ששמעתי איפשהו שהמנועים של הדגם האוטומט מגיעים קצת יותר "חזקים" בשביל לנסות להוריד את ההפרש, אבל זה בגדר שמועה אז אל תתפוס אותי במילה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

מנועים של אוטומט לא מגיעים חזקים יותר, אלה אותם מנועים בדיוק בדגמים של שנות ה90.

המון הסבות של אוטומט לגיר ידני תוכל לראות בהונדות הישנות מ92 עד שנת 2000 ששם הגיר הידני מאוד מבוקש וקל יותר למצוא רכבים שמורים כאלה בגרסאות האוטומטיות (שלרוב באות גם עם סאנרוף שעושה את הרכב סקסי).

אין שום בעיה בלהפוך רכב לידני כל עוד אתה מביא את כל החלקים,

יכול להיות כל מיני בעיות ממש קטנות כמו תושבות שצריך להחליף אבל כל זה תלוי ברכב הספציפי.

כל עוד זה אותו מנוע שיש לו גם גיר אוטומטי וגם גיר רגיל אפשר לבצע הסבה...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

ברוב המקרים המנוע זהה בדגם הידני והאוטומטי.

לפעמים פשוט לא שידכו גירים אוטומטיים לגירסאות מנוע חלשות כמו 1.3, 1.4 אלא רק ל 1.6 ומעלה, כשמדובר במכוניות משפחתיות.

• תוכן חדש...