Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום רביעי בערב בשעה 19:30 נהגתי לאיטי מאזוה"ת הדרומי בנתניה אל עבר אבן יהודה. הכביש בקטע הזה הוא תלת נתיבי שהופך לדו נתיבי שהופך לחד נתיבי בהמשך. אני הייתי בנתיב השמאלי.

תוך כדי התקדמות איטית (זחילה בראשון), מכונית מאזדה לבנה שנסעה מימיני חתכה לנתיב שלי (השמאלי) מבלי להתחשב בעובדה שאני שם ופגעה בצד הימני הקדמי של רכבי עם החלק השמאלי האחורי ברכבה.

מכיוון שהייתי עם ילדתי ברכב (חגורה מאחור, בבוסטר) והיא קצת נבהלה, ניסיתי להרגיעה מעט וניגשתי אל הרכב הפוגע ממנו יצאה נהגת כעוסה שטענה שאני בן אדם רע {כנראה כי לא נסעתי רוורס כדי לאפשר לה לעבור בין נתיבים כאוות נפשה}.

ביקשתי ממנה את פרטי הרכב והביטוח ופניתי אל הרכב שלי כדי לשלוף את הניירות. התגובה שלה היתה "אני שמה עליך ז*ן", כניסה לרכבה ונסיעה מהמקום. זאת מבלי להשאיר פרטים. ממה שראיתי בחטף, לא נראה נזק בולט לרכבה

רשמתי את מספר הרכב שלה בחופזה והמשכתי בנסיעה.

למחרת {אתמול} ניגשתי לתחנת המשטרה עם מספר הרכב ודיווחתי על המקרה. במקביל, הודעתי גם לסוכנות הביטוח שלי.

קיבלתי מהמשטרה שם, כתובת ומס. ת.ז של בעל הרכב עבור חברת הביטוח. השוטרת ביקשה שאחזור בעוד שבוע לקבל אישור {שלא ברור לי מה הוא בדיוק}.

מסוכנות הביטוח ביקשו שאקבל הערכת מחיר ממוסך לתיקון הנזק. שלחתי לפחח שאני מכיר תמונות ויש הערכת נזק של 1960 ש"ח לפני מע"מ שהתקבלה היום.

אין לי תמונות ואין לי עדים למקרה. מסוכנות הביטוח שלי הבנתי שיש סיכוי של התכחשות לאחריות ואני תוהה. האם היא יכולה להכחיש את המקרה ולטעון שלא קרה? או להודות שקרה ולהתכחש לאחריות?

מה אני אמור לעשות במקרה של הכחשה כזו או אחרת? אני לא שש לתבוע את הביטוח שלי.

לאן מתקדמים מכאן?

הבנתי שמסוכנות הביטוח שלי ינסו לאתר את הבעלים ולדבר איתו ביום ראשון, אני תוהה למה לצפות ואיך להתקדם?

פורסם

לא היית אמור להגיש תלונה? אומנם אין כאן נפגעים אבל נטישת זירת תאונה ללא השארת

פרטים עדיין נחשבת כעבירה.

פורסם

אין מצלמות שאני יודע עליהם באזור, זו יציאה לדרך בינעירונית ואין ממש מבנים בסביבה הקרובה.

אני לא יודע אם הייתי אמור להגיש תלונה. חלפו שנים רבות תודה לאל שלא הייתי מעורב בתאונה כלשהי ומעולם לא קרה לי מקרה של נהג\ת שהסתיים בבריחה ללא השארת פרטים.

כשהגעתי לתחנת המשטרה, שטחתי את מטרת ביקורי בפני השוטר בדלפק הקבלה והוא הפנה אותי למילוי טופס. אני משער שעזיבת מקום תאונה ללא מסירת פרטים היא סוג של עבירה והדיווח על כך אמור לדעתי להספיק.

פורסם

קיבלת כתובת של הנהגת ?

סע לשם וצלם את רכבה עם הנזק .

צלם את רכבך גם .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

אני לא מצליח להבין מה אתה כותב. נסעת בנתיב השלישי בהילוך ראשון כי היה פקק אדיר? מיד אחרי שפגעה בך נפתח הפקק והיא דהרה לדרכה?

ארז רונן

פורסם

לא רשמתי שהיא "דהרה לדרכה", לא ברור לי מהיכן הסקת את המסקנה הזו.

חסמנו נתיב וחצי של תנועה וזה יצר חלל של כ15 מ' לפני הרכבים שלנו. כשהיא נסעה, היא התקדמה כ15 מטר והשתלבה בתנועה בחזרה. בכל מקרה, זה קצת סוטה מהנושא.

קיבלת כתובת של הנהגת ?

סע לשם וצלם את רכבה עם הנזק .

צלם את רכבך גם .

את רכבי צילמתי, אני לא אסע לחפש את הרכב הפוגע. גם אי אפשר להיות בטוח שהרכב נמצא בכתובת הרשומה.

פורסם

הצילום אמור למנוע הכחשה מצידה בדבר התאונה. אם אינך מעוניין, אז אל תיסע.

תקן את הרכב, ולאחר מכן תבע לה את הצורה, על כל שקל התאונה הזו עלתה לך, בבית משפט לתביעות קטנות. קח בחשבון, שבלי הצילום אין לך הוכחה חותכת שהמקרה הזה קרה, למרות שמסופקני שהשופט יחשוב שאתה, אדם נורמטיבי, סתם ימציא בדייה ויטפל למישהי שאינך מכיר. אחרי שאמרתי את זה, אמליץ בכל זאת לגשת לכתובת מגוריה, ולצלם את הרכב הפגוע. אומנם, גם הצילום לא יהווה הוכחה חותכת, שכן היא תמיד תוכל לטעון שזה קרה לה בהפרש הזמן שבין התאונה לבין הרגע שהתמונה צולמה, אבל הוא בהחלט יכול יעזור.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון ביניים,

לאחר שקיבלתי את פרטי בעל הרכב מהמשטרה, נשלח אליו מכתב מסוכנות הביטוח שלי. המכתב הוחזר לשולח מהסיבה: "נמען לא ידוע בכתובת שנמסרה"

הרכב נבדק ע"י שמאי, ביקשתי את פרטי בעל הרכב ממשרד הפנים (מרשם האוכלוסין) וכשקיבלתי אותם גיליתי שהם זהים לאלו שניתנו לי ע"י המשטרה.

הוגשה תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות בחודש מאי. כמובן שגם כתב התביעה שנשלח אל הנתבע חזר.

פניתי אל ביהמ"ש בבקשה להדריך אותי לגבי הצעדים הנדרשים בכדי להוציא את הצדק לאור ובקשתי הועברה לטיפול שופט.

בשבוע שעבר קיבלתי תשובה שאני צריך להביא למשפט אישור ממרשם האוכלוסין על הכתובת של הנתבע ושאני רשאי להיעזר במשרד חקירות לאיתור הנתבע.

מכיוון שהאישור ממרשם האוכלוסין כבר ברשותי, נותר רק להמתין למשפט שייערך בדצמבר. אני מקוה שהצדק אכן יצא לאור.

אין לי כוונה וממון להשתמש במשרד חקירות.

אני משתף לטובת מי שאולי יחווה מקרה דומה של תאונה עם נתבע שמענו לא ידוע.

פורסם

שני טיפים לאיתור אנשים,שכל אזרח יכול לבצע. קיבלתי בזמנו מגיסי, חוקר פרטי מנוסה:

א. גוגל. רשום במילת חיפוש את שמה של הפוגעת, גגל את מס' הרכב וכל פרט אחר שיש לך. תתפלא, התוצאות עשויות להפתיע אותך.

ב. פייסבוק. חפש את שמה. יהיו לך גם תמונות שלה לאימות.

נשמע מטופש? החוקר טוען שזה הבסיס הכי טוב שלהם לאיתור.

לטענתו, הפרטים שאנשים מנדבים על עצמם (בטיפשותם) ברשת, טובים יותר מאלה שנמצאים במאגרים...

את הגישה החופשית שלהם למרשם האוכלוסין (שחוקיותה מוטלת ממילא בספק) קיבלת כדין מהמשטרה.

איתור ברמה גבוהה יותר מזה, ידרוש עבודת שטח של חוקר ואכן יעלה לך לא מעט כסף.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בסיטואציה דומה הבאתי לביהמ" ש תמונות שלי מוסר את ההזמנה למשפט לאמו של הנתבע, של דירתה ושל מכוניות העסק שלו עליהן הדבקתי שלטי ענק של הזמנה למשפט. השופט קיבל זאת כמסירת הודעה במקום הדואר הרשום שלא נלקח. המשפט נערך במעמד צד אחד וזכיתי, אבל כמובן לא היה ממי לגבות את הכסף.

:turn-l:
פורסם
בסיטואציה דומה הבאתי לביהמ" ש תמונות שלי מוסר את ההזמנה למשפט לאמו של הנתבע, של דירתה ושל מכוניות העסק שלו עליהן הדבקתי שלטי ענק של הזמנה למשפט. השופט קיבל זאת כמסירת הודעה במקום הדואר הרשום שלא נלקח. המשפט נערך במעמד צד אחד וזכיתי, אבל כמובן לא היה ממי לגבות את הכסף.

פתחת תיק בהוצלפ? לפסק דין יש תוקף של 25 שנה. מה עם חקירת יכולת?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לא ראיתי טעם בתשלום עמלה על פתיחת תיק, עמלה על משלוח מכתב רשום וכו'. מדובר בנוכל שהונה רבים לפני. בלי ה"בלשות" שלי גם משפט לא היה מתקיים, אבל לגבות את החוב היה מעל לכוחותי. להגדיל את נזקי ולשלם למדינת ישראל וטחנות הצדק שלה (הוצל"פ הוא שליחת ביהמ"ש) כדי שלא יעשו את עבודתם, נראה לי מיותר.

:turn-l:
פורסם

פלטינום. הבנתי שאצלך נפגע החלק הקדמי ואצלה נפגע החלק האחורי. האם במקרה כזה וכשאין עדים נוספים מצבך לא בעייתי מבחינת הביטוח? זה לא עלול להיראות שפגעת בה? אני לא קובע עמדה. אני שואל שאלה.

• תוכן חדש...