Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני ככל הנראה מתחיל ללמוד בפולין באוק' השנה ואני מעוניין לקחת את הרכב איתי. הרכב הוא לאון טורבו 2005.

אם זה משנה יש לי דרכון אדום של האיחוד ובהמשך תהיה לי גם תעודת תושב.

רציתי לדעת מה התהליך שצריך לעבור (לפחות פה בארץ) ואם אפשר לדעת עלויות משוערות של (הורדה מהכביש פה בארץ, הובלה של הרכב, שחרור ועלייה לכביש וכו')

ניסיתי להשיג את משרד הרישוי בחולון מהבוקר אבל אין שם מענה :evil::evil: האם אפשר לפנות למישהו אחר?

תודה לעוזרים!

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כרגע אני בודק את כל האופציות. לאון כמו שלי באותו מצב יהיה לי מאוד קשה (אם בכלל) למצוא בגלל שהק"מ גבוהים והמלח של השלג לא "מיטיב" עם הרכבים במיוחד כאשר הם כמה שנים על הכביש. חוץ מזה שאני מאוד קשור לרכב!

אם אפשר להימנע מתגובות כמו "לא כדאי, לא שווה" וכו' אני אשמח, בסה"כ שאלתי מה הפרוצדורה לייצא את הרכב.

פורסם

עשיתי חיפוש בגוגל

וראיתי דיון מפני כמה שנים על חברה ששולחת רכבים ליוון/איטליה בעלות של 800 אירו.

יש שם טלפון של מישהו שמנוסה בזה, חפש בגוגל ודבר איתו.

לא רשום שם לגבי פרוצדורת רישוי וכו'.

אגב, לכמה זמן אתה עובר? חשבת על אופציה להשאיר את הרכב אצל בן משפחה/חבר/ כמובן שהוא/היא ישלמו על השימוש ברכב ואתה תקנה לך איזה רכב שתרצה שם, פשוט המחירים באמת לא בשמיים באירופה. (כמובן שיש אופציה למכור אבל נראה לי שזה לא על הפרק מבחינתך)

פורסם

תודה דרור. עשיתי גם חיפוש בגוגל ולא נתקלתי במה שאתה אומר, האם תוכל לתת לי את הלינק המדובר?

ככל הנראה אני לא אחזור לגור בארץ בשנים הקרובות מה גם שהתואר הוא 3.5 שנים והתואר השני הוא שנה וחצי-שנתיים לכן נראה לי מיותר להשאיר את הרכב בארץ (מקסימום אבוא לבקר בארץ לשבוע-שבועיים).

כרגע אני בודק את כל האופציות האפשריות כאשר מכירה היא בעדיפות אחרונה כרגע.

פורסם

אתה לא לוקח את הרכב לטיול קצר, אלא הולך להשתקע שם ולמעשה ליבא את הרכב, אז גם צריך לדאוג לרישוי מקומי קבוע ואולי גם לשלם מע"מ (23%).

הרבה פולנים רוכשים מכוניות משומשות בגרמניה, שם המבחר רחב והמכוניות שמורות יותר. תשקול את העניין.

פורסם

אכן המע"מ בפולין הוא 23%, עדיין לא יצא לי לברר שם עלויות, קודם כל אני רוצה לדעת מה העלויות כאן, עלות של ההובלה ואז העלויות בפולין. מה שכן מעניין אותי לפי איזה ערך נקבעים כל ההוצאות בפולין, לפי הערך פה בארץ או לפי הערך בפולין.

תודה רבה על העצה, אכן ידוע לי שהרבה קונים רכבים מגרמניה (לא רק פולנים :wink:), במידה ולא תהיה לי ברירה אלא למכור את הרכב, אשקול זאת בחיוב.

אגב, מבדיקה קצרצרה בלוח יד 2 בפולין, אין כמעט לאון 20VT משנת 2005, ומה שיש עם ק"מ גבוה יותר משלי. יש הרבה טורבו-דיזל.

פורסם

איך אומרים,השתגעת בפולנית?.

חבל,תמכור את הרכב פה בארץ כל עוד הוא שווה משהו,במיוחד לאור מצבו הנדיר כמו שהצגת.

ותקנה שם רכב שבארץ רק יכלת לחלום עליו.

Porsche 944 turbo

פורסם

עוד לא למדתי פולנית אז אני לא יודע :-P

תיארתי לעצמי שיתקבלו תגובות כאלו (וזה לגיטימי) אבל אחזור ואומר שכרגע אני בודק את כל האופציות, עם יד על הלב קשה לי מאוד להיפרד מהרכב על אחת כמה וכמה שדאגתי לו כמה שיכלתי מבחינת תחזוקה במשך שנתיים וחצי ואני אפילו לא הזכרתי כמה שאני קשור אליו :oops:.

בקיצור השארתי פנייה באתר של משרד התחבורה, מקווה שיחזרו אלי עם תשובה עניינית, במקביל גם צלצלתי לרוזנפלד ספנות אבל רק ביום ראשון יהיה עם מי לדבר.

(עדכונים בהמשך)

פורסם
אהלן,

לאון טורבו 2005.

תודה לעוזרים!

קח בחשבון שגניבות רכב בפולין נפוצות לפחות כמו בארץ. הרכב הוא רכב שנחשק עי ברנז'ה מסוימת - וגם אצל השכנים ממזרח. הוא ייגנב די מהר אם לא תשמור עליו...

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

עדכון קטן:

אז ככה, קיבלתי כבר כמה הצעות מחיר מכמה חברות אבל בינתיים ההצעה הכי אטרקטיבית היא של חברת SDA.

ההצעת מחיר כוללת הובלה במכולה 20 רגל להמבורג ב850$ + 1,300 ש"ח הוצאות בארץ, סה"כ 4,700 ש"ח.

(אני לוקח בחשבון שבטוח יהיו עוד כל מיני הוצאות מסביב)

מהמבורג אני אאסוף את הרכב ואסע ישירות לפולין (8-9 שעות).

• תוכן חדש...