Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, אחרי שנתיים עם הפונטו ספייס 2003 שלי הגיע הזמן לטיפול השנתי, ומכיוון שאני לא בלחץ כספי גדול כרגע, החלטתי שאני רוצה להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולפנק קצת את הרכב שמשרת אותי נאמנה וללא תקלות.

הדברים שחשבתי עליהם-

1- להחליף משמן 10W40 ל 5W40, לפי מה שקראתי, שמן בדירוג הזה מפחית מעט מהבלאי של המנוע ובגלל שהוא צמיג יותר הוא טיפה משכך רעידות שמקורן בבוכנות. בנוסף, הוא "נאכל" לאט יותר. כמובן שמן של חברה איכותית, MOBIL/AGIP

2- למרות שהנוזל שיושב ברדיאטור הוא פראפלו כחול מקורי, החלפת נוזל הקירור וניקוז אוויר, להבטחת פעולה תקינה של מערכת הקירור.

3- שטיפת מנוע, להוצאת אי אלו חולערות שהתיישבו בתא המנוע

4- פחית תוסף+תדלוק בודד של 98 במקום 95, הבנתי שזה עושה פלאים למזרקים

חשוב לציין שהרכב עובר טיפול במוסך מורשה בלבד, ככה שכל החלקים בטיפול מקוריים.

אם יש לכם עוד רעיונות לצ'ופרים לא מאוד יקרים שיעזרו קצת להפחית בלאי או בצורה מסוימת להעלות סיכוי לפעולה תקינה של הרכב- אשמח לשמוע.

פורסם

1. שמן לא אמור ללכת לשומקום, אם הוא נאכל יש בעיה במנוע. אני ממלא שמן בטיפול, ובודק מידי פעם, ואף פעם לא חסר,

אם יש חוסר, שמן "נאכל" יש בעיה איפשהו.

2. ריענון נוזל קרה, זה דבר טוב, בצע גם שטיפה מלאה של מערכת הקירור, חפש מדריכים בפורום, אני בטוח שתמצא.

3. שטיפת מנוע - פנימי או חיצוני? יש הרבה הבדל בין השניים.

4. בזה אני לא כל כך מבין, תדלוק חד פעמי של 98 אני בטוח שלא יזיק, בקשר לתוסף, גם לא נראה לי שמזיק.

הרכב שנת 2003, לא שזה גרוטאה, אבל, למה לשלם יותר? אני בטוח שתוכל למצוא מוסך שהוא לא מורשה יבואן, ששם יעשו לך בדיוק את אותה עבודה, אם לא יותר טובה, בפחות כסף.

פורסם

שמן מנוע 5w40 פחות צמיגי בטמפרטורות נמוכות מה שמוריד בלאי בהתנעות קרות ונסיעות קצרות.

שטיפת מערכת הקרור לא מומלצת אבל החלפת נוזל פעם בשנתיים כן.

תדלוק ב98 לא יוסיף דבר. תוכל למלא קצת מתאנול במקום ה98 +תוסף

פורסם

trip_88

בממוצע אני ממלא שמן פעם בטיפול+בערך ליטר אחד במהלך השנה בין טיפול לטיפול. אז הוא לא נשמר ב 100%, אבל קשה להגיד שהאוטו "אוכל שמן"...

בפועל אפשר גם לא למלא בכלל- אני פשוט דואג תמיד שהמדיד ישאר על כמעט full.

לגבי שטיפת מנוע- חיצונית, פנימית זה עסק יקר מאוד.

לגבי מוסך מורשה או לא מורשה, הפונטו הוא רכב זול מאוד לאחזקה, ההפרש בין מוסך מורשה ללא מורשה הוא משהו כמו 150-200 שקלים לטיפול. אני חושב שכדאי ללכת על בטוח, לא?

תודה על התגובות, אם יש עוד המלצות לדברים שאפשר לעשות בהשקעה לא ענקית וכדאי- אשמח לשמוע.

פורסם

אני חולק על דעתך.

שטיפת מנוע פנימי אפשר בזול אבל לא מומלץ.

אני בספייס אוטומטית שלי לא ממלא שמן בכלל. אבל אני מחליף כל טיפול לסינטטי מלא.

במוסך מורשה פטין בעכו רצו מעל 300 שח על שתי ליטר שמן גיר רציף.

בחנות חלפים קניתי את אותו השמן בדיוק ב160 שח! וטיפול 40000 עלה לי 250 שח. במורשה עולה פי 2. זה 250 + 150. 400 שח זה לא מעט. כמו כן שאר החלפים המקוריים עלו לי ב10% זול יותר ממורשה.

פורסם

זו פעם ראשונה שהרכב יקבל סינטתי מלא, אחרי זה נראה איך זה יתנהג...

את השמן בכל מקרה אני אביא מאצלי ולא ארכוש במוסך המורשה במחיר מופקע.

זה לא שאני מקובע על מוסך מורשה- זה פשוט שאני לא מכיר מוסכים באיזור שידוע לי ב 100% שאפשר לסמוך עליהם ומבצעים עבודה ברמה. אם מישהו מכיר- אשמח מאוד לשמוע.

• תוכן חדש...