Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי סיאט טולדו 2003 הזהה מכאנית לגולף, בורה, אאודי A3, אוקטביה ושות'

נתקלתי אצלי בבעייה שחלון הנהג היה מגמגם בלחיצה על הכפתור ולא תמיד עשה מה שביקשתי ממנו

התופעה הלכה והחמירה עד שהוא הפסיק לחלוטין לרדת

תאור התופעה במדויק:

לחיצה על החלון להורדה השמיעה "קליק" מכיוון הממסר (ריליי) שיושב בדלת אך ללא תגובה מהחלון

לחיצות עקשניות שוב ושוב הובילו להפעלת ההגנה של הממסר אשר הפסיק לעבוד עד לכיבוי והפעלה מחדש של הרכב (מה זה ווינדוס?)

מכיוון ואני אלקטרונאי חובב - חשבתי לעצמי שאוכל לתקן את הבעיה

פירקתי את המנוע והמחשב של החלון (הם מחוברים במקשה אחת) ובבדיקה שעשיתי גילתי שהממסר עובד אך לא עובר זרם למנוע (דהיינו האלקטרומגנט של הממסר מפעיל אותו אך משהו לא מתפקד בהעברת הזרם)

בכדי לבדוק את האפשרות שהממסר דפוק (לפעמים המגעים שלו מתפחמים ולא עושים עבודתם, פירקתי את הממסר (הוא אטום - לפרק משמע לחתוך ללא דרך חזרה) והפעלתי אותו ידנית כאשר כל הכרטיס מחשב מחובר למנוע - ונמצא האשם !

הממסר פשוט לא תפקד כמו שהוא היה צריך !

פירקתי אותו והזמנתי ממסר זהה באמצעות EBAY - מסתבר שהממסר קיים גם במנגנוני נעילה מרכזית של BMW ושם הוא ידוע כבעייתי.

לאחר הרכבה של הממסר החדש החלון עובד כמו חדש !

מבחינת עלויות - 50 ש"ח לממסר החדש וארבע שעות עבודה (כולל זמן לימוד של פירוק והרכבה ומציאת הבעיה)

לאור הניסיון, היום זה כבר היה לוקח לי שעה ברוטו :)

שימו לב ! לוח הפיקוד של חלון הנהג כולל את מנגנון "מחשב הנוחיות" המפקד על הנעילה המרכזית והוא קריטי ברכב לכל נושא הנעילה והפתיחה של הרכב.

לדעתי הפתרון הזה חוסך מאות שקלים בהחלפת המחשב התקול (בשיטת המכונאים בארץ בוודאי היו מחליפים "קומפלט" ולא פותחים לתקן באמת את מה שצריך).

אני מזהיר מקניית חלק מפירוק היות ואתם לא יודעים כמה עבר עליו...

לנוחיותכם מצרף תמונות של הממסר (עם הכיתוב TYCO)

בהצלחה לכולם !

יוסי

TYCO.jpg

פורסם

יפה מאוד.גם אני מאלה המאמינים כי עדיף לתקן מאשר להחליף קומפלט. רק מספר דברים:

-הממסר הוא בזיווד TH או SMD? בכל מקרה, למי שאין את הציוד המתאים והניסיון עדיף שלא ינסה זאת בבית.

-האם ניתן לחבר ממסר חדש נוסף במקביל לקיים (לאחר ניתוק מוליך אחד בלבד של הסליל) כדי לחסוך את הפו"ה של הממסר?

-מה התקלקל ולמה הוא מתקלקל? על פניו זה אמור להיות רכיב אמין מאוד שפעיל זמן קצר (פתיחה/סגירה)

-אם התקלה היא עקב זרם יתר (התפחמות המגעים) אז מדוע נתיך ההגנה לא פעל?

פורסם

לממסר יש "קוצים" קטנים היוצאים מבסיסו ונכנסים בתוך חורים מוכנים בלוח המודפס

הממסר הוא בעל סליל דו צדדי עם החלפה כפולה (אחד לעליית החלון ואחד לירידתו) כאשר כל "צד" שנמצא "במנוחה" מעביר זרם לצד השני שפועל. לכן לדעתי אין מצב לחבר עוד ממסר.

לגבי הקלקול בממסר - זה אכן נדיר שממסר מתקלקל כך, אך משיטוט באינטרנט מסתבר שהממסר הזה בעייתי בעוד מעגלים בהם הוא הורכב (במקור הוא של חברת סימנס וניתן למצוא אותו בהרבה רכבים גרמניים).

מניתוח לאחר המוות שעשיתי לממסר עולה כי המגעים שלו היו פשוט מפוחמים ולא העבירו זרם בצורה תקינה - מה שהביא אותו כל העת להפעיל את ניתוק ההגנה. בדקתי אותו בצורה פתוחה ובכל פעם שהוא מקבל זרם רואים ניצוץ חשמלי חזק היוצא ממנו בעת העברת הזרם למנוע. לדעתי פשוט תכננו את המעגל בצורה שלא מתאימה לזרם העובר בו.

זה מזכיר לי , הייתה לי בהיסטוריה הרחוקה אופל קורסה שנתי 85 עם מזגן מקומי (אלכס אוריגינל) אשר הפסיק לעבוד - גם שם הבעייה הייתה בממסר המדליק אותו. כנראה שגם לממסרים יש בלאי :)

• תוכן חדש...